Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DoN_BeNCe22 avatar
de most akk mi lehet a gond? alaplapoba dugva sincs kep
0
0
0
0
niteforce avatar
DoN_BeNCe22 írta:
am a win7et a 2gb nem birja

a 32 bitest bírja az simán. laptopomban is 2 giga van, és nincs semmi gond.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
am a win7et a 2gb nem birja
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
meg-meg de ,mondom biosig se jut el .semmi kep
0
0
0
0
Devis avatar
niteforce: 2gb rammal nem kéne sztem
0
0
0
0
niteforce avatar
DoN_BeNCe22 írta:
a monitor hibatlan teszteltuk. a gep fultiszta kitisztittotam mindent. elv. meg van gari 1-2 cuccra. nem tudok semmit csinalna a geppel ha nem nincs kep nem h win7et rakni:S

de megcsináltad azokat amit írtam?
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
a monitor hibatlan teszteltuk. a gep fultiszta kitisztittotam mindent. elv. meg van gari 1-2 cuccra. nem tudok semmit csinalna a geppel ha nincs kep nem h win7et rakni:S
0
0
0
0
niteforce avatar
Nehogy szervizbe vidd! Ki fogják cserélni fél gépet, te meg fizesd ki.

Húzd ki az alaplapi csatikat, és utána dugd vissza őket.
Ha ez sem válik be csinálj BIOS resetet
Próbáld ki a ramokat egyenként.

Ez szokott a probléma lenni ilyenkor. Persze áramtalaníts előtte.
Ja, és tegyél fel egy windows7-et, ennek a gépnek bírnia kéne már, mert így az amúgy dx11-es VGA-d az XP miatt DX9c re van butítva
0
0
0
0
matyosowski avatar
hát ezt nehéz megállapítani am vagy VGA vagy monitor. Nekem is ilyesfajta problémám volt hogy járt a gép de a monitor nem adott képet mégis villogott a led az elején. esetleg próbáld ki a gépet másik monitorral VGA val. Ha másik cuccal működik akkor meg van a ludas ha nem akkor csere tovább (ram vinyó).

de ha meg is van a rossz akkor szerintem ez szervízes mert otthoni körülmények között nehéz megállapítani hogy mi a rossz a cuccban.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok!

Problémám ez volna: A gépe
m amikor bekapcsolom akkor nincs kép, de "jár a motor".
Én a vinyóra tippelnék nem a vga-ra mert a vinyó kábelét megfordítottam és ujra bekapcsoltam akkor beindult. Már az asztalt is láttam meg már a dokumentumjaimat megnyitottam, aztán hírtelen leállt, és onnantól fent maradt a gond.

Kábelt cseréltem egy vadonat ujra de ugyse volt jó.
Konfigom :

Processzor: AMD Athlon II X3 440 3ghz 3 Mag
Memória: Kingston 2GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/2G 10
Videókártya: Asus 5770 1GB DDR5 CUCORE/2DI/1GD5
DirectX-verzió: DirectX 10/11!?
Op. rendszer: Windows xp
Alaplap: Asus M4A785TD-V EVO
Merevlemez: Samsung 1TB 32MB SATA Eco-Green
Hangkártya: Alaplapi VIA AUDIO DECK 7.1
Optikai meghajtó: LG
Ház: GMC R2 Toast Fehér
Tápegység: Chieftec IArena 500W
Monitor: LG E2340S-PN 23½ FULL HD LED LCD
Billentyűzet: Genius SlimStar 220
Egér: A4-Tech SWOX 710

u.i.: a gép 1hónapot állt mert elutaztam. tegnap jelent meg a gond.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
alex1997 írta:
ja (: kösz de csak ien szima venti kell nemkell olyan 20 ezerért hőcsöves dupla ventivel hűtőbordás csak sima venti de akkor má hűtsön. De akkor ien nincs csak ien hőcsöves meg bordás stb ):
Most te csak egy sima ventit akarsz rátenni a bordára, mert hangos a gyári, vagy mi?
0
0
0
0
niteforce avatar
alex1997 írta:
ja (: kösz de csak ien szima venti kell nemkell olyan 20 ezerért hőcsöves dupla ventivel hűtőbordás csak sima venti de akkor má hűtsön. De akkor ien nincs csak ien hőcsöves meg bordás stb ):

A nem hőcsöves coolerek 2-3K -ért az alaphűtő feladatkörét látják el, vagyis lehűteni a procit éppen annyira hogy a gép ne álljon le.

Ezeknél alább nem szabad adni.
Hűtőborda mindenképpen kell.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
0
0
0
0
molfer98 avatar
Ha frapsel fps-t mérek akkor nem esik le az fps nem? És ha videót veszek fel akkor mennyit esik le??
0
0
0
0
niteforce avatar
[quote][b]alex1997 írta:[/b]
[quote][b]niteforce írta:[/b]
Mennyi rá a keret?

VGA-ra nem érdemes, hacsak nem melegedik túl. De erre nem érdemes.

Ja akkor a videókártyára nem érdemes pedig az alap járaton 57 fokon megy nincs semmi venti a gépbe de tod mert má 100 szor basztattalak vele akkor a procira kéne olyan (amugy irtam) 3 4 ezer körül jó márka legyen jól hűtsön 400 w os táp mellé.[/quote]

Kicsit drágábban már használható hűtőket kapsz, Arctic freezer 7 vagy Alpenföhn sella szerintem jó választás.

Az alapjárat nem lényeg, az a lényeg hogy terhelés alatt mennyi. Ne legyen poros a cooler, és akkor alapórajelen nem fog nagyon melegedni.
a táp itt most nem lényeges, egy venti a CPU cooleren 2-3W-ot eszik maximum.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
[quote][b]niteforce írta:[/b]
Mennyi rá a keret?

Ja akkor a videókártyára nem érdemes pedig az alap járaton 57 fokon megy nincs semmi venti a gépbe de tod mert má 100 szor basztattalak vele akkor a procira kéne olyan (amugy irtam) 3 4 ezer körül jó márka legyen jól hűtsön 400 w os táp mellé.
0
0
0
0
niteforce avatar
Mennyi rá a keret?

0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló mondjatok má 1 lehetöleg jó proci ventilátort max 3 ezerért jó márka legyen jól hűtsön 400 w os táp ra lessz 1 6 cm es melett (: erre kéne Amd Atlon x2 240 2.8ghz

Remélem létezik ien kritériumoknak mefelelő venti (:

Ja és videókártáyra lehet venni erre Ati Radeon HD 5570
0
0
0
0
molfer98 avatar
És ezen nem lehet állítani?
0
0
0
0
molfer98 avatar
vallamilyen cooler master.
0
0
0
0
no avatar
ha olyan venti van benne molfer...akor normális....vannak olyam cpu hüütők amik ha melegszik a proci annál gyorsabban pörögnek 😃
0
0
0
0
molfer98 avatar
Az normális ha játék közben tök halkan megy mint ha neteznék és hirtelen 10mp-re felpörög úgy hogy néha berezeg ott valami?
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Annak mit lehet csinálni, hogy beállítottam a 1280*720-ra vagy ilyesmire és emiatt kidobott és nem top alap felbontásra állítani mert kidob ... Valami ötlet ? Mert újraraktam de semmi ... NO IDEA ?!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ha 10 es a vidikarid akkor automatikusan 10 es lesz ha 11 es akkor meg 11 es. Nem igazán lehet állítgatni és értelme sincs.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok vki meg tudná mondani hogy a bf3-ban hogyan kell a dx-10-et bekapcsolni?
0
0
0
0
nyozo avatar
Kmisi99 írta:
unknown user írta:
nyozo írta:
Üdv! mi a véleményetek erről a 2 ventilátorról ?
-Cooler Master SickleFlow 120
-Arctic Cooling F12 PWM
mennyire hangosak? jól hűtenek-e?

Hát az Artic az elég hangos, a CM azt meg "szinte" hallani nem lehet.
E kettő közül a CM hűt a legjobban.

Hát én ezt pont fordítva gondolom a CM 2k rpm es így az jóval hangosabb mint a kis 1300 as arctic. Emellett az arcticra nem jellemző a hangosság.

De igaz a van niteforce nak a coolink nagyon jó.

mind a kettő ventilátort meg akarom majd venni csak az egyiket előre másikat a gép hátuljába
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
unknown user írta:
nyozo írta:
-Arctic Cooling F12 PWM

Hát én ezt pont fordítva gondolom a CM 2k rpm es így az jóval hangosabb mint a kis 1300 as arctic. Emellett az arcticra nem jellemző a hangosság.

De igaz a van niteforce nak a coolink nagyon jó.
0
0
0
0
niteforce avatar
Én a Coolink ventiket ajánlom, jól hűtenek, és némák!
0
0
0
0
unknown user avatar
nyozo írta:
-Arctic Cooling F12 PWM

0
0
0
0
nyozo avatar
-Arctic Cooling F12 PWM
0
0
0
0
niteforce avatar
levi27 írta:
USB-ről hogy lehetne meghajtani egy ventit? Valami áramkörre gondoltam csak nem találtam sehol, mert ugye az USB csak 5V 500mA és nekem 12V és kb 200mA kellene.

5V-on is megy.
De amúgy lehet kapni USB ventit.
0
0
0
0
levi27 avatar
USB-ről hogy lehetne meghajtani egy ventit? Valami áramkörre gondoltam csak nem találtam sehol, mert ugye az USB csak 5V 500mA és nekem 12V és kb 200mA kellene.
0
0
0
0
sachme avatar
most mindent kikapcsoltam a fontosak közűl de így is 50% a terheltség
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kakasu írta:
sziasztok kéne kis segítség
minden játéknál mutat 100-100 % de miért ? plda BF3- 100-100 mutat pedig nem kéne miért van ez ?

Miért is ne kéne? Tök jó géped van. A gépigények meg sose pontosak az csak egy ajánlás.

sachme Feladatkezelőben nem mutatja mi terheli 100% on?
0
0
0
0
sachme avatar
Miért van az hogy semmi sem megy csak a windows de a proci terheltsége 100%? és még az egér i akadozik?
Nem tudom a vírusírtót se bekapcsolni és még azt mondja h unable to start firewall
0
0
0
0
neuroflex avatar
sziasztok kéne kis segítség
minden játéknál mutat 100-100 % de miért ? plda BF3- 100-100 mutat pedig nem kéne miért van ez ?
0
0
0
0
Master Killer avatar
Mi a véleményetek az Arctic MX-2-ről?
0
0
0
0
nyozo avatar
nem sok lett rátéve, éppen amennyi kell... azt hiszem ez a márkája a pasztának Heat sink Silicone Compund

szerk: akkor ilyen hőfokokkal az oc-t felejtsem is el???
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A fehér az tényleg gagyi, bár én is azzal kentem be a procit. Lehet ha vennék normálisat, akkor én is nyernák pár fokot.
0
0
0
0
Cooley avatar
Meg az is sokat számít, hogy mennyit teszel rá. Sokan annyit rányomnak, hogy már szétfolyik a szélén, pedig a lényege csak annyi, hogy az apró egyenetlenségeket kitöltse a proci tetején meg a hűtő talpán, ha tocsog, az csak rossz, mert a paszta egyébként gyengébben vezeti a hőt, mint pl a réz.
0
0
0
0
nyozo avatar
Superlompos írta:
És milyet raktál rá? Gyenge minőségűt?

mint ahogy írtam a legelső hozzá szollásomban olcsó sima fehér színű pasztát de majd karácsony fele veszek mx4-es pasztát azzal remélem jó lesz!
0
0
0
0
niteforce avatar
ha veszel egy MX2-t, akkor szerintem már normális lesz a hőmérséklet.
Nekem a VGA-mra elfogyott a jó paszta, és raktam fehéret. Ment a hőmérséklet 100 fok fölé is...
Aztán haverom adott thermaltake pasztát, 85-nél fejlebb nem megy
tehát sokat számít
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
És milyet raktál rá? Gyenge minőségűt?
0
0
0
0
nyozo avatar
Cooley írta:
A hűtőhöz nem kaptál pasztát?

használtan vettem a hűtőt szóval a paszta már le lett szedve!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk egy jobb minőségű pasztával 4-5 fokot lehet nyerni kb. S végülis akkor már nem is sok. Az a proci amúgyis melegedősebb fajta szerintem. 105W-os fogyasztása révén kell neki a hűtés.
0
0
0
0
Cooley avatar
A hűtőhöz nem kaptál pasztát?
0
0
0
0
nyozo avatar
Superlompos írta:
Közrejátszhat a rossz minőségű paszta, de az időjárás is közbeszólhat. Bár ha csak 27-28 fok van nálad, s nem 40, akkor nem a kinti idő miatt van. Jól van rögzítve a hűtő? Gyárival mekkora hőmérsékletet értél el?

100% hogy jól van rögzítve! gyári nem volt hozzá!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció