Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Eddig ez Raptox néven ment nem?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@csiribi

Nem kell hozzá angol tudás, csak józan paraszti ész...

Google keresősáv alatt jobb oldalt rámész az " Eszközök " gombra, és alatta balra az " Országok " -gombra rákattintva kiválasztod
hogy " Magyarország ", és akkor csak magyar lapokban keres.

https://i.imgur.com/Jbnthla.jpg
0
0
0
0
no avatar
Igen ám, de angol tudás nem sok van 😃

Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint nincs rá szükségem, nem igen szoktam felvételizni 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
csiribi: Hasonló, mint az Nvidia Shadowplay, felvevőprogram. 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@csiribi

[url]https://www.google.hu/search?q=amd+radeon+relive&oq=amd+radeon+relive&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8[/url]
0
0
0
0
no avatar
Kérdés: frissült az amd driver HD 7970 3 gb.. "radeon relive" programocskát telepítéskor kihagytam, mivel kérdezte felrakja e vagy nem. ÉS az lenne kérdés, hogy ez mi lenne a " amd radeon relive" mire szolgál??

Én úgy emlékszem, hogy 125 vagy 140 cpu watt fogyasztás felett kell a 8 pines csatlakozó a processzorhoz 😀 ( de nem 100% 😀 )
0
0
0
0
antal565s avatar
Elkezdtem újra rakni csak hisztizik hogy nincs cd/dvd meghajtó 😃 De szerdán, csütörtökön megjön. Inkább 4 ezerért egy dvd meghajtó mint 4500-ért egy átalakító
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
8pin es megy 4 el, csak ne lépd át a 95W ot és akkor midnen faxa 😃
Gondolom régi winyót használsz új géphez, hát akkor ujra kell rakni vagy esetleg meg kell próbálni kijavítattni startup repair al (boccs nemtom am agyar nevét nekem midnen angol 😆😉, vagy visszarakod a régi gépbe elindítod a gépet beírod futtatásba h sysprep végignyomod és úgy rakod vissza 😃

ha nem ez van nem szoltam 😃
0
0
0
0
antal565s avatar
4 pines az van, csak nem gondoltam hogy azzal is jó. De akkor ahogy hazaérek kipróbálom. 😃 a hasznos válaszokat köszönöm mindenkinek

Bocsi de még egy kérdés. Elkezd bootolni a gép, majd a "windows 7 betöltése" és az animáció kezdeténél újra indul. Esetleg ha pendrive + win 7 telepítő kombóval megpróbálom bebootolni az segíthet?
szerk: Meglett oldva, csak kell szereznem egy dvd író/olvasót hogy újra tudjam rakni.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
ha g tápról van szó, akkor a 4pines csatit is be lehet dugni ugy hogy menjen a gép, nem egy ismerősömnek van így
0
0
0
0
SuperPuma avatar
S462/423 óta minden alaplapon van legalább 4pin-es.
0
0
0
0
Puffin avatar
Minden mai normális tápon van olyan csatlakozó.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@antal555s

Olvass itt : [LINK]

A régi gépekben az alaplapon még nem kellett külön kakaó a CPU -nak, ezért nem láttál ilyen csatlakozót.
0
0
0
0
antal565s avatar
Köszöntem a választ. Igazából azért nem értettem mert eddig egy gépben se láttam ilyet. Mondjuk egyik se valami új. 😃 Akkor gondolom kel lnéznem tápot vagy átalakítót
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@antal555s

Az a csati konkrétan a procinak ad külön áramot, anélkül nem igen megy a gép 😃

Úgy tudom elvileg elég ha csak egy 4-es csatit dugsz bele a tápból, de erősebb procikhoz ajánlott a 8 csatist bedugni.
0
0
0
0
antal565s avatar
https://www.kephost.com/images/2016/12/25/DSC_1245.jpg a képen látható atx 12v-os 8 pines csatlakozóhoz van olyan táp amin van ilyen? Mert van vagy 2 tápom, de egyiken sincs ilyen. Esetleg átalakítóval meglehet oldani? Vagy új táp? Meghogy összeraktam a gépet elvileg minden passzol megy is, de talán hogy ezt nem dugtam be nincs kép meg semmi csak pörögnek a ventillátorok. Meg gondolom emiatt ha bedugok egy egeret az usb-be ezért nem kaphat áramot mert hát nem világít.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
nos egyenlőre ez csak terv, gépbe van már egy 120-as ssd, de attól fögg h veszek még egyet hozzá és akkor raid, vagy hogy veszek egy nagyobbat és ez megy laptopba
0
0
0
0
Hunork avatar
VeNtRaX: szia! Kérdés elsőre: otthoni gépbe? Ha otthoni gép, akkor inkább nagyobb SSD, és csinálni biztonsági mentést meghajtóra, pl. az AOMEI Backupper programmal (ingyenes, és mindent tud)
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
hello, felteszem még egyszer a kérdést, 2darab 120-as ssd raid 0-ba, vagy 1 darab 240-es ssd? szerintetek melyik a jobb és hosszútávon biztonságosabb?
0
0
0
0
Hunork avatar
Zora:
1. Sajnos a garantált sebesség mindig nagyon alacsony, főleg a T-nél. Nézd meg az mekkora, úgyis azt mondják, hogy a garantált megy... vagy csak ünnepek vannak, és terhelt a hálózat.
2. Hálózati kártya driver frissítés nem árt, sőt alaplap BIOS frissítés. (főleg, ha alaplapi a hálókártya)
3. Malwarebytes lefuttatása sem árt

Ha ezek után is nagyon lassú, akkor tényleg kérdezz rá.
(Nekem DIGI van, és rengetegen panaszkodnak, hogy 1-2 hete lassulásokat észlelnek)
0
0
0
0
no avatar
Hát ez sem segített... akkor érdemes lenne kedves t-home felé egy hívást kezdeményznem? =|
0
0
0
0
Puffin avatar
Zora: így van! Restart Router, modem. Ha nem jó akkor lehet nem nálad van gond!
0
0
0
0
no avatar
Nincs semmi vírus a gépen, átnéztem.
Más ötlet? esetleg router resi?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Zora

Futass még le :
- SpybotSearch&Destroy -t (spyware írtó)
- CCleaner -t (megtisztítja és optimizálja a számítógépedet)

(nekem fizetős AVG, CCleaner és Spybot-S&D van a gépen évek óta és soha sincs semmi lassulás, vírus, troyan 😉 )
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: az a baj, hogy csak 2 év garit adnak ott rá!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
VeNtRaX: Itt van még egy jó táp!

[url]https://www.alza.hu/evga-supernova-550-g2-d3026461.htm?kampan=arukereso_hu_szamitogep-forras-ev206q6b_&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_szamitogep-forras-ev206q6b#parametry[/url]
0
0
0
0
no avatar
Moon_Breaker futtatok vírus irtót.. ha nem segítene akkor esetlég más ötlet / tipp?
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
rendben köszönöm a segítséget uraim! 😃 valamint szerintetek 2 darab 120-as ssd raid 0-ba vagy 1 darab 240-es?
0
0
0
0
no avatar
Szép napot mindenkinek. 120/50mb-os netem van eddig speedtestel 100/50et mértem mindig torrentbe pedig 10mb/s-al szedtem. Nos egy hete kezdődött ,hogy 30/25 öt mérek és 3-3,5 el szedek. Mi lehet a probléma? 😲
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ezt nem is láttam. Köszi, hogy kijavítottál.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
30 ezerért:
Corsair Vengeance 650M
Be Quiet! STRAIGHT POWER 10 500W CM

26 ezerért:
Seasonic M12II-520 EVO (Csak eMAG-nál lehet kapni)

Ha nem moduláris is szóba jöhet
20-24 ezerért:
Antec HCG-520
FSP Hydro Bronze 500
0
0
0
0
FoLey avatar
VeNtRaX Pár hsz-el előtt belinkeltem ajánlott tápokat,árkategóriák.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
igazábol az sem érdekes, de nyilván nem a legdrágábbat
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Milyen árkategóriában?
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
tápot mit javasolnál? modulárisra gondoltam, most egy fsp blue storm 2 van benne 500-as tuninghoz nem nagyon használnám ezt inkább
0
0
0
0
FoLey avatar
TheXperia Erről ennyit... 😉
Spoiler!
Nemfog meghatni,hardverel kapcsolatban véleményeztem és megpróbálom a Segítség, kezdő vagyok... topikban a kezdőket nem félrebeszélni.
Tisztelet? Ez egy oldal és te itt egy user vagy mint én meg sokan mások is ezt tanuld meg,ha egy olyan oldalra regisztrálsz akkor viseld is el a kritikát,ez egy szabad oldal. Te mindig az ellenkezőjét csinálod ennyire élvezed? 560Ti-vel kapcsolatban is ezt csináltad,hiába váltottál nevet,tudom,hogy ki is vagy valójában egy gyerek vagy aki próbál a hülyeséget a hátán hordani no offense azóta sem kértél elnézést tőlem amit említettél üziben akkor milyen tiszteletségről írsz te jóember? Én kérek elnézést,hogy rád pazaroltam az időmet,kellemes ünnepeket neked is! 😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Meg kell vizsgálni, hogyan épül fel az elektronikája.
Lehet normális minőségű alkatrészekből építették meg, csak ugye nem azt a teljesítményt képviselik az alkatrészek benne, mint amit a marketingesek rányomnak a táp burkolatra...ami viszont nagyon szomorú.

Lehet RS300-350 névvel még jó minősítési fokozatot is kapna. Akár 80 gold is.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Majd ha tisztelet tanulsz akkor további beszédet kezdeményezek veled. További jó ünnepeket neked is.
0
0
0
0
FoLey avatar
TheXperia Jajj bocsánat neked mindegy,hogy milyen legyen csak menjen a szekér. Ajánlgathatsz csak olyan helyen ahol be is dőlnek. 😶
Ha cooler master rs-600-acab-J-t ajánlottad volna az FSP belső miatt akkor no problem.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Lehet nagyon okos, vagy mit tudom én hiszed magad de a nagyon istenített 20 ezer FT-os FSP táp egy 7600GS mellett halt el.. 1 év alatt ennyit erről... Most jöhetsz azzal, hogy tipus hiba. NEM ÉRDEKEL.
Én meg ajanlottam neki ezt és évek óta megy neki. Most egy 650 van mellette egy i5 es 8GB ram társaságába. Okoskodhatsz itt nekem de nem érdekel akkor sem. Azt ajánlok amit szeretnék szerintem senkinek semmi dolga, hogy lehordjon vagy akármi!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A legtöbb 2500K 4,5GHz-et vígan szokott menni, a lapod is tökéletes tuninghoz, így egy RX 480/GTX 1060 mehetne mellé.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Hello, melyik lenne a legnagyobb kártya amit betehetek ebbe a konfigba?
I5 2500k
Asus p8z68 v pro alaplap
16giga 1866os hyperx fury ram
Az ár, meg a táp nem számít, csak nem vagyok tisztába vele hogy mekkora procit tudok belepakolni
0
0
0
0
Yezi_ avatar
FoLey: Ne erőlködj, úgy is kitart az Elite Power mellett, mert...
0
0
0
0
FoLey avatar
Piero Köszönöm majd megpróbálom. 😃

TheXperia Ha lehet még kapni XFX TS 430W(seasonic belső erre varjál gombot),de ha nem elég itt vannak a listák ajánlott tápokról nah csak jobb ajánlást mutattam nem?
[LINK]
Mellesleg jó ezen az oldalon kevés az értelmes ember,de itt legalább őszíntén bevallják.
[LINK]
Ha ennek sem hiszel akkor használd nyugodtan azt a ajánlott tápodat,de készítsd elő a poroltót,mert táp még akár ki is gyulladhat. 😆
Spoiler!
Mellesleg nem értem a sok okoskodót,hogy csak azt nézzik,hogy a tápra hány watt van ráírva nem azt kell nézni barátom,hanem a leadott teljesítményt amit el is bír a kicsike.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bszilvagyi: Az úgy jó! 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Zoli73: COD:IW alatt láttam eddig csak, amúgy a többi játéknál 40-65% között szokott mozogni a cpu.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció