Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
Az a 60 fok tökéletes, főleg FX 8350-es procinál.
0
0
0
0
no avatar
FX 8350 alapon + CM Hyper 212 evo 60 fok körül a proc GTA V alatt... ez nem hangzik kicsit soknak? hmm
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
vagy ha nagyon olcsó kell akkor Silicon Power SP550 sztem 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
60-120 gigás ssd -t mimásra lehet használni ha nem rendszerre?
(nekem 500gigáson vannak a játékok installálva)

[LINK]

Samsung 750 Evo 120GB, 0 perces, doboz nélkül
Adatírási sebesség (MB/s): 540
Adatolvasási sebesség (MB/s): 520
15500Ft
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Hello, nagy kérdés lenne, másodlagos ssd-t keresen 60-120 gigás és ha lehet olcsó legyen és jo írási olvasási sebrsségge legyen, tudnátok ajánlani valamit? (nem rendszernek kell)
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
FRAPS el az a baj ha loseless be veszel fel egy i7 et is megakaszt 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Már elmúlt a FRAPS ideje 😆
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
ja az MSI AB is egy jó alternatíva, de ha nincs megfelelő hardver akkor a relive és a shadowpaly is jó cucc 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Én eddig is az MSI AB-t használtam ha felvettem valamit. Nagyon jó minőségben rögzít ha bírja a proci... 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Aha,a Gaming Evolved meg a Raptr volt az "elődje", de szerintem ez a Relive kifejezetten jó lett. Múltkor kipróbáltam,szinte észre sem lehet venni,hogy felvétel megy játék közben.Igaz,nem fogom használni,de akinek AMD kártyája van,az is kapott egy tisztességes videofelvevőt.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Nem tudom, nem értek amd\radeonhoz.
Egyszer régen volt egy amd gépem radeon kártyával, soha többet. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Eddig ez Raptox néven ment nem?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@csiribi

Nem kell hozzá angol tudás, csak józan paraszti ész...

Google keresősáv alatt jobb oldalt rámész az " Eszközök " gombra, és alatta balra az " Országok " -gombra rákattintva kiválasztod
hogy " Magyarország ", és akkor csak magyar lapokban keres.

https://i.imgur.com/Jbnthla.jpg
0
0
0
0
no avatar
Igen ám, de angol tudás nem sok van 😃

Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint nincs rá szükségem, nem igen szoktam felvételizni 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
csiribi: Hasonló, mint az Nvidia Shadowplay, felvevőprogram. 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@csiribi

[url]https://www.google.hu/search?q=amd+radeon+relive&oq=amd+radeon+relive&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8[/url]
0
0
0
0
no avatar
Kérdés: frissült az amd driver HD 7970 3 gb.. "radeon relive" programocskát telepítéskor kihagytam, mivel kérdezte felrakja e vagy nem. ÉS az lenne kérdés, hogy ez mi lenne a " amd radeon relive" mire szolgál??

Én úgy emlékszem, hogy 125 vagy 140 cpu watt fogyasztás felett kell a 8 pines csatlakozó a processzorhoz 😀 ( de nem 100% 😀 )
0
0
0
0
antal565s avatar
Elkezdtem újra rakni csak hisztizik hogy nincs cd/dvd meghajtó 😃 De szerdán, csütörtökön megjön. Inkább 4 ezerért egy dvd meghajtó mint 4500-ért egy átalakító
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
8pin es megy 4 el, csak ne lépd át a 95W ot és akkor midnen faxa 😃
Gondolom régi winyót használsz új géphez, hát akkor ujra kell rakni vagy esetleg meg kell próbálni kijavítattni startup repair al (boccs nemtom am agyar nevét nekem midnen angol 😆😉, vagy visszarakod a régi gépbe elindítod a gépet beírod futtatásba h sysprep végignyomod és úgy rakod vissza 😃

ha nem ez van nem szoltam 😃
0
0
0
0
antal565s avatar
4 pines az van, csak nem gondoltam hogy azzal is jó. De akkor ahogy hazaérek kipróbálom. 😃 a hasznos válaszokat köszönöm mindenkinek

Bocsi de még egy kérdés. Elkezd bootolni a gép, majd a "windows 7 betöltése" és az animáció kezdeténél újra indul. Esetleg ha pendrive + win 7 telepítő kombóval megpróbálom bebootolni az segíthet?
szerk: Meglett oldva, csak kell szereznem egy dvd író/olvasót hogy újra tudjam rakni.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
ha g tápról van szó, akkor a 4pines csatit is be lehet dugni ugy hogy menjen a gép, nem egy ismerősömnek van így
0
0
0
0
SuperPuma avatar
S462/423 óta minden alaplapon van legalább 4pin-es.
0
0
0
0
Puffin avatar
Minden mai normális tápon van olyan csatlakozó.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@antal555s

Olvass itt : [LINK]

A régi gépekben az alaplapon még nem kellett külön kakaó a CPU -nak, ezért nem láttál ilyen csatlakozót.
0
0
0
0
antal565s avatar
Köszöntem a választ. Igazából azért nem értettem mert eddig egy gépben se láttam ilyet. Mondjuk egyik se valami új. 😃 Akkor gondolom kel lnéznem tápot vagy átalakítót
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@antal555s

Az a csati konkrétan a procinak ad külön áramot, anélkül nem igen megy a gép 😃

Úgy tudom elvileg elég ha csak egy 4-es csatit dugsz bele a tápból, de erősebb procikhoz ajánlott a 8 csatist bedugni.
0
0
0
0
antal565s avatar
https://www.kephost.com/images/2016/12/25/DSC_1245.jpg a képen látható atx 12v-os 8 pines csatlakozóhoz van olyan táp amin van ilyen? Mert van vagy 2 tápom, de egyiken sincs ilyen. Esetleg átalakítóval meglehet oldani? Vagy új táp? Meghogy összeraktam a gépet elvileg minden passzol megy is, de talán hogy ezt nem dugtam be nincs kép meg semmi csak pörögnek a ventillátorok. Meg gondolom emiatt ha bedugok egy egeret az usb-be ezért nem kaphat áramot mert hát nem világít.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
nos egyenlőre ez csak terv, gépbe van már egy 120-as ssd, de attól fögg h veszek még egyet hozzá és akkor raid, vagy hogy veszek egy nagyobbat és ez megy laptopba
0
0
0
0
Hunork avatar
VeNtRaX: szia! Kérdés elsőre: otthoni gépbe? Ha otthoni gép, akkor inkább nagyobb SSD, és csinálni biztonsági mentést meghajtóra, pl. az AOMEI Backupper programmal (ingyenes, és mindent tud)
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
hello, felteszem még egyszer a kérdést, 2darab 120-as ssd raid 0-ba, vagy 1 darab 240-es ssd? szerintetek melyik a jobb és hosszútávon biztonságosabb?
0
0
0
0
Hunork avatar
Zora:
1. Sajnos a garantált sebesség mindig nagyon alacsony, főleg a T-nél. Nézd meg az mekkora, úgyis azt mondják, hogy a garantált megy... vagy csak ünnepek vannak, és terhelt a hálózat.
2. Hálózati kártya driver frissítés nem árt, sőt alaplap BIOS frissítés. (főleg, ha alaplapi a hálókártya)
3. Malwarebytes lefuttatása sem árt

Ha ezek után is nagyon lassú, akkor tényleg kérdezz rá.
(Nekem DIGI van, és rengetegen panaszkodnak, hogy 1-2 hete lassulásokat észlelnek)
0
0
0
0
no avatar
Hát ez sem segített... akkor érdemes lenne kedves t-home felé egy hívást kezdeményznem? =|
0
0
0
0
Puffin avatar
Zora: így van! Restart Router, modem. Ha nem jó akkor lehet nem nálad van gond!
0
0
0
0
no avatar
Nincs semmi vírus a gépen, átnéztem.
Más ötlet? esetleg router resi?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Zora

Futass még le :
- SpybotSearch&Destroy -t (spyware írtó)
- CCleaner -t (megtisztítja és optimizálja a számítógépedet)

(nekem fizetős AVG, CCleaner és Spybot-S&D van a gépen évek óta és soha sincs semmi lassulás, vírus, troyan 😉 )
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: az a baj, hogy csak 2 év garit adnak ott rá!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
VeNtRaX: Itt van még egy jó táp!

[url]https://www.alza.hu/evga-supernova-550-g2-d3026461.htm?kampan=arukereso_hu_szamitogep-forras-ev206q6b_&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_szamitogep-forras-ev206q6b#parametry[/url]
0
0
0
0
no avatar
Moon_Breaker futtatok vírus irtót.. ha nem segítene akkor esetlég más ötlet / tipp?
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
rendben köszönöm a segítséget uraim! 😃 valamint szerintetek 2 darab 120-as ssd raid 0-ba vagy 1 darab 240-es?
0
0
0
0
no avatar
Szép napot mindenkinek. 120/50mb-os netem van eddig speedtestel 100/50et mértem mindig torrentbe pedig 10mb/s-al szedtem. Nos egy hete kezdődött ,hogy 30/25 öt mérek és 3-3,5 el szedek. Mi lehet a probléma? 😲
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ezt nem is láttam. Köszi, hogy kijavítottál.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
30 ezerért:
Corsair Vengeance 650M
Be Quiet! STRAIGHT POWER 10 500W CM

26 ezerért:
Seasonic M12II-520 EVO (Csak eMAG-nál lehet kapni)

Ha nem moduláris is szóba jöhet
20-24 ezerért:
Antec HCG-520
FSP Hydro Bronze 500
0
0
0
0
FoLey avatar
VeNtRaX Pár hsz-el előtt belinkeltem ajánlott tápokat,árkategóriák.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
igazábol az sem érdekes, de nyilván nem a legdrágábbat
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Milyen árkategóriában?
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
tápot mit javasolnál? modulárisra gondoltam, most egy fsp blue storm 2 van benne 500-as tuninghoz nem nagyon használnám ezt inkább
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció