Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atikac avatar
Hali. Talan nem jo helyre irok de nem kaptam alkalmasabb topicot.
A kerdesem az lenne hogy szerintetek egy i5 (4790,4770,6600) nem feltetlen K-s proci ki tud hajtani egy nagy videokarit? Ertem ez alatt mondjuk a gtx 970-et. Szeretnek gepet cserelni de nem koltenek pluszba procira (i7) ha nem muszaj es olcsobban is ugyanazt/hasonlo jatekelmenyt eltudok erni. Nem vagyok felbontas fanatikus de azt mindenkepp szeretnem hogy jopar evig minden jatek szepen fusson (a jelenlegi gtx 460 szepen kifutott ebbol az idobol). Esetleg i5 melle erdemesebb kisebb karit venni?mondjuk gtx960? Koszi
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AMD-nek most egy tuti driver kellene.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
kíváncsi leszek mit hoz az új generáció
a mostani amd nem mutatott semmi újat kb csak át lettek nevezve a gpu-k
0
0
0
0
r2d2 avatar
okés köszi úgy is jövőre tervezek 4k tv-t venni valami ilyesmit:

http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-49-uf680v-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1180000.html
0
0
0
0
gibdj avatar
Fury X, vagy Pro Duo. De szerintem várd meg az új gen-t, annak is a csúcsát, én is azt teszem. Azokkal lehet majd 4K-zni szépen.
0
0
0
0
r2d2 avatar
és amd-be tudtok mondani valamit ?
0
0
0
0
pzolika95 avatar
980 ti, de még lehet az is kevés
0
0
0
0
r2d2 avatar
division, nfs, sw-bf,stb stb
0
0
0
0
gibdj avatar
Attól függ mivel szeretnél játszani.
0
0
0
0
r2d2 avatar
4K : mi kéne hozzá? most r9 270x 4gb van!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azok az Asusok sorra hullottak is.
Szerintem a Gigabyte féle ennyire nem volt forró, de sosem kellett mérnem. Égetni nem égetett

zsolt: Én úgy vagyok vele, ha van lehetőség rá, akkor a kártya márkára és színben passzoljon az alaplaphoz, ha ez nem lehetséges akkor legalább színben. Persze ez csak esztétikai kérdés, de aki vizuális típus, az szerintem azért törekszik erre
0
0
0
0
djsiegfried avatar
[u][u]zsoltdeak17[/u][/u]: Ámen. Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
ASUS 5770-em volt nekem is, nem volt ritka annál a 85-90 fok sem. (nem is csodálkoztam volna ha hamar beadja a derekát, 99 fokot is sikerült elérni vele) Viszont ez a DCU II hűtés szerintem nagyon jó és szvsz brutálisan néz ki. 70 fok fölé nem is nagyon ment.
Én nem ragaszkodom egy márkához sem, most a 770 Gainward Phantom kivitelben lesz. Nálam még egy kártya sem döglött be szerencsére.
0
0
0
0
no avatar
3 db NOCTUA NF-A15 ( 1 felül, 1 hátul, 1 elől). Alapventiket kiszedtem.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
zsoltdeak17: Látom mind a kettőnknek ismerős volt a másik nick neve. 😀
Igen, azokat néztem. De még semmi sincs kőbe vésve...

Tetszett volna a Te kártyád is, de nagyon félek az ASUS-októl, mióta az 5770-em hirtelen megadta magát...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Csere lesz GTX 770-re. Bár 45 ezerért már akadt volna rá vevő, viszont eredetileg is cserélni szerettem volna. De ha el is adom, akkor is max 770/680-ra lett volna pénz.

Azt viszont garantálom, hogy a 7970-ben sem fogsz csalódni ha azt veszed.
0
0
0
0
Bronson avatar
Algatros : az teljesen normális annál a kártyánál, én nem költenék feleslegesen erre... a ház amúgy jól szellőzik, milyen ventik vannak benne milyen pozíciókban?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
zsoltdeak17: Sikerült eladni az ASUS-t? 😀 Köszi a választ.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
djsiegfried: Ha nem sokkal drágább a 280X csak pár ezer forinttal akkor inkább azt vedd, egyébként nincs sok különbség a két kártya között.

Ezeket nézted, jól gondolom?
[LINK]
[LINK]

Akkor én inkább a 280X-et venném.
0
0
0
0
no avatar
Igen elég macerásnak mondják.. De közben Guru3D-n olvasom, hogy végre kijött a Raijintek legújabb hűtője ami jó már R9 390-hez is. Lehet a végén az lesz.

Bronson: Cooler Master CM 690 III, VGA venti: 60-70% (ez is hangos már...), kb átlagban 85 fok ami nekem sok, még akkor is ha ez egy meleg kártya.
0
0
0
0
Bronson avatar
amennyit ráköltesz, kijön egy gtx 980 waterforce... legalábbis 40k volt az uccsó ára annak... miért, mennyire melegszik nálad játékok alatt? milyen házban van, milyen venti konfigurációval?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Szeretnék kártyát venni, csak azt nem tudom eldönteni, hogy 7970 vagy r9 280X.
(a 7970 az MSI villám, az r9 az gigabyte)
Köszönöm
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ha szeretnéd rakd rá, de annyira nem melegszik hogy igazán megérje a vízhűtés. Amúgy azt írják, hogy nagy szenvedés árán de XFX verzióra rámegy.
0
0
0
0
no avatar
Mert nem vagyok megelégedve a hűtéssel. Amúgy is egy meleg kártya. + tuning
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Tény, hogy nem hűvös az R9 390, de mondjuk az MSI verziója hűt a legjobban, ahogy észrevettem a véleményekből.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem nem ér annyit az a kártya hogy levizezzed... 😊 miért akarod? valami nagy tuning van tervben?
0
0
0
0
no avatar
ASUS DC3 R9 390-hez jó lenne a Accelero Hybrid III-140 vízhűtés? Mivel valahol azt írják igen, valahol nem... Valahol fel van tüntetve, hogy kompatibilis valahol nincs...
0
0
0
0
xsebix avatar
Igen így már érthető 😀
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Köszönöm szépen mindenkinek! Nagyon kedvesek vagytok de picit elbeszélünk egymás mellett, lehet SŐT biztos én írtam le rosszul 😀
A páromnak akarunk venni egy i3-as configot és abba szeretném venni mert én meg vagyok elégedve az én 750tiániummal! S mivel jó áron van ez a fél éves sima 750 kíváncsi voltam hogy mennyivel lassabb vagy hogy jó lesz e ha az ő gépébe megvesszük! S ezek szerint nem sokkal lassabb az ára meg jó és még van rá 2,5 év gari is ( a tulaj rájött neki viszont kevés mert olyan dolgokkal játszik)

Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Szép napot nektek! 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Approx ha ránk hallgatsz nem fontolgatod tovább az erősebb kártya eladását egy gyengébbre, garancia ide vagy oda. Egyszerűen nem éri meg.
0
0
0
0
Bronson avatar
én sem értem, szerintem ne cserélj...
0
0
0
0
xsebix avatar
Ebben nem értem a logikát... Miért veszel egy gyengébb kártyát a mostani mellé? Vagy a mostanit el akarod adni és mivel a másik jó áron van talán nyernél pár ezret? Vagy ? 😀
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Köszi szépen! Csak azért kérdeztem mert én az enyémet 750ti - 39.900Ft-ért vettem. Most pedig eladásra kinálnak nekem egy sima 750es ami fél éves csak és van még rá 2,5 garancia ráadásul 2Gb-os Oc változat 25Eft-ért. De ha csak annyival lassabb akkor simán megéri hiszem majdnem új és árban is még mindig az is majdnem 40 ha új, szóval lehet megveszem egy i3 6300 mellé szerintem passzol majd😀
Köszi szépen még egyszer!!!!
0
0
0
0
no avatar
Approx: Hali! Teljesítményben kb 11-15% a különbség a Ti javára, meg persze ott a 2x-es Vram (kiadás függő)
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy jb. milyen vagy mennyi a különbség és mit is jelent ténylegesen használatban, a GTX750 és a GTX750ti között!
Tudom a guugli a barátom olvasgattam néztem grafikonokat csak hogy nagyjából egyszerűen megfogalmazva,m ennyivel jobb az egyik a másiknál?
Köszönöm szépen előre is ! Szép estét mindenkinek!
0
0
0
0
otfarkas avatar
Jogos... végülis minek kíméljem 😃 Köszi a válaszokat!
0
0
0
0
Puffin avatar
otfarkas: tehát stabil. Amúgy nálam sem 100%-ot ír folyamatosan. Minek menjen 100-on ha nincs rá szükség. Kapcsold ki az fps korlátot akkor pörögni fog.
0
0
0
0
otfarkas avatar
Igazából azért tettem fel ezt a kérdést, mert ez az első konfigom ahol foglalkozom a konkrét fps számmal, és nincs tapasztalatom. Az fps kb egyik programban sem teljesen stabil. Van ahol pár tizedeket ugrál a 60-ról, van ahol 3-4-5 fps-eket. Na erről sem tudom normális-e.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az fps stabil?
Amúgy pár hozzászólással lejjebb beszéltünk már róla...
0
0
0
0
otfarkas avatar
Sziasztok!
A GPU kihasználtságom össze-vissza ugrál 0 és 100% között játék közben, Crimson 16.3.2 van fent. Ez normális? Nem csak ezzel a Crimsonnal csinálja, régebbiekkel is ugyanez volt. Ha nem így kéne lennie, mi lehet a gondja?

Szerk.: Nem csak egy játéknál természetesen...
0
0
0
0
Bronson avatar
15k körül van corsair vs550, vagy evga 600w
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Köszönöm a segítséget. Nem akarok CF-t, az tuti. Elég lesz egy VGA.
Privát üzenetben szabadna kérnem pár linket, hogy újonnan mit lehet 15 körül találni?

10.000 forintért találtam egy ilyet.: http://www.thermaltake.com/This/Smart_Series_/Smart_SE/C_00001964/Smart_SE_530W/Design.htm
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akkor is használt ès feleslegesen nagy .
Hacsak nem akar 2 vga-t kèsőbb.
15 körül talál újat ha akar.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem sokkal, csak 8ezerrel... azért szerintem nem mindegy... 😊 igazából nem gond, 12k nem sok érte, szóval...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Egy FSP raider 550 újonnan nem sokkal drágább.
De szerintem bármilyen minőségi 550-es megteszi.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Bronson: Overkill? Nem kellene ekkorát vadászni? 😀 Megkérdezhetem, hogy mit ajánlanál?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha megbízható az eladó, annyit bőven megér, még ha overkill is lesz a gépedhez!
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Bronson: A hardveraprón néztem ki használtan. 12k
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyiért vennéd? újan? ha jól látom már nem lehet kapni, vagy?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció