Azért az túlzás ,hogy a HD7970 óta nincs komoly kártyája az amd-nek nvidia ellen.R9 390(X) nem egy gyenge kártya nem beszélve a fury x-ről vagy a nano-ról.Nyilván egyik sem olcsó ,de az nvidia kártyái sem olcsóak.És akárki akármit mond az rx 480 és rx 470 nem rossz kártyák teljesítményileg ,és fogyasztásban is előre léptek ,az itthoni árak még nem álltak be ,de ha beállnak akkor mindkettő jó vétel lesz.Nyilván sem az rx 470 sem az rx 480 nem tud versenyezni a gtx 1070-el vagy 1080-al de nem is az volt velük az amd célja sokkal inkább a középkategória lerohanása ez látszik a teljesítményükön és az árukon is.Akinek kevés az vesz 1070-et vagy 1080-at "finom" 150-240 ezerért.
Dani46
ebben igazad van csúcs kategóriában nincs alternatíva amd részről sőt szerintem ez a rx széria is elvan cseszve
rx 470-480 között alig van különbség
árban viszont már 10e forint van köztük
Mindenképp kell majd vennem valami új vasat.
Ha hűvösebb lesz az FX-nél, kevesebbet fogyaszt és tényleg ilyen 2.8-3.2Ghz közti órajellel üzemelnek, akkor nekem már jó.
Intelnél nem mostanában lesznek gyorsabbak az AMD procik, viszont olcsóbbak 😆
Haku akkor majd a következő gen. zent. Mert a mostani ahogy nézem olyan 10%ban jobb az fxnél és hogy egy intellel versenybe tudjon szállni felviszik az órajeleket megint szerintem:/Spoiler!
de hátha nem lessz igazam 😃
Most jelenleg 15-20%-al rosszabb mint az intel de 200k-val olcsóbb is. Viszont ezen még tudnának optimalizálni(főleg 1 szálon lenne mit).
Zoli,Marcinak írtam illetve kérdeztem hogy a felsorolt kártyáknak amd részről mi a megfelelője,az hogy a középkategóriába milyen opciók vannak nem különösebben érdekel.Sajnos gtx 980 ti,titan x,1070,1080, titan x pascal ellen nincs amd kártya mi ez ha nem lemaradás?az meg hogy jövőre jön valami?talán megközelíti egy 1070 nek a szintjét,csak addig nvidiának is jön pár kártyája.
Egy ideje már nincs,utlsó amd kártyák amik jók voltak és fejtörést okoztak hogy most amd legyen vagy nvida talán a 7970 volt,meg talán az r9 290x,ez utáni kártyáknál már nem volt versenyben az amd szerintem.
Olyan jó az üzletpolitikájuk hogy az első 4 helyen csak nvidia van.Rx 480 ki se kellett volna adni,helyette terveztek volna valamit az 1070-1080 ellen.
Ha az Intel ki dob egy új generációt akkor nagy árzuhanás szokott lenni? Nem. Mivel teljesítményben is annyi különbség van generációnként mint amennyi az árkülönbség. Ha az Nvidia példáját követik és kidobják az új szériát nagyon jó áron és olyan teljesítményben is akkor lesz ár esés is az fx-eknél és lesz egy magasabb kategóriájú jobb processzoruk is elérhető áron. Szerintem ezt fogják meglépni.
Nézd csak meg a videókártyáknál rx480-at például. Ott is jó lapokat húzott az AMD. Remélem itt is követik ezt az üzletpolitikát és nem akarják le erőltetni a torkunkon. Meglátjuk.
Ez a zen is olyan lesz mint az fx,ígéret földje,intel fele annyi maggal ma is jobbat csinál,ezeknél is úgy lesz.Majd jön a duma hogy lesz javítás és akkor erős lesz stb.
Egy normális fogyasztású 8 mag 8 szálas jól tuningolható és egy szálon is erős értelmes árú zen oda csapna a piacnak .Bár valószínűleg akkor az intel is villantana valami komolyat egyből előrántanának valamit a seggükből amire nem lenne válasz.Szurkolok az amd-nek mert csípem őket .
De épp az a gond vele hogy 16 szállon adja le a teljes erejét és annyit játékot játékok nem igazán használnak ki! Egy Vulcan Api vagy egy renderelés kéne tesztnek! 😃 Úgy is lesz 4 magos , 8 szálas verzió sokkal magasabb órajelen. Csak jöjjön már ki, így nehéz találgatni.
Ahhoz képest hogy az a Zen proci ami benne van abban cikkben 8 magos és 16 szálas nem nyújt sokkal többet egy i5-nél ami csak 4 mag 4 szál.Na meg nem negyedik hanem hatodik generációs i5-öt tennék mellé a tesztben is.Ha már 8 mag és 16 szál én i7-el vetném össze mivel még az is kevesebb mag/sál téren, de már több teljesítményt ad le úgy is. Persze ha sokkal kedvezőbb áron lesz a Zen mint egy i7 akkor valószínű jobb választás lesz.(Igaz én az i5 6600-at egy jó ideig nem tervezem cserélni.)
Szerintem a zenből elég volna egy 4 magos / szálas de jó magasabb órajelen például 3,8 ghz! 😀 Megnézzem majd egy ilyen hogy fog szerepelni. A sok mag ellenére és száll ellenére szerintem elég jól szerepelt és hogy az órajel se futott túl magasan.
Fekapap, ja én is így vagyok vele hogyha valamire érdemes váltani legyen legalább dupla olyan gyors, de még ha váltok is akkor minimum 50-60% különbség ami miatt érdemes. 😃
Biztos lesz a Zen-nél is kedvező árú cpu, én majd tervezem a váltást de ilyen 20-30%os növekedésért biztos nem fogok váltani a 860k-ról minimum olyat kell majd néznem ami majdnem dupla ilyen erős mint a mostani !
Aztán majd kiderül még a végén lehet Intel lesz. (Egyre biztosabb)
Kíváncsi vagyok rá... Ha az árazást nem baszarintják el, akár befutó is lehet. Bár én már maradok az intelnél, nem szándékozom csak a Zen miatt váltani. Elkéstek vele, és csak küszködést láttam eddig az Amd-től (videókártyák átnevezése kicsi kozmetikummal, no és SSD (nekem is van és szuperál rendesen) stb...), hogy legyen némi profituk. Miközben az Intelnél zajlik az élet (generáció váltások, IGP javítása stb...).
Jó persze jöttek az fm2/fm2+-os lapok, procikkal / (APU) (ebből az IGP nélküli modellek igazi "nép procik" lettek.) Azért kár, hogy anno elba**arintották... Emlékszem régen bizony nagyon ütősek voltak az AMD procik (egy évtizede? vagy több).
Szerk: Azért az FX széria nem lett rosz, csak sajnos már régi és elavult. Ennek ellenére még ma is jól szuperálnak.
Arra értettem, hogy a bronz és silver minősítés közt nem sok különbség van, picit jobb a silverek hatékonysága, ergo picit kevesebb áramot vesz fel mint amennyit egy bronz táp felvenne.
Én csak amiatt veszek feleslegesen nagy tápot mert a mostani tápom lead olyan 720-30 wattot és olyan 300 van belőle használva. De így kevesebb a hang, meg a melegedés + nagyobb várható élettartam.
Semmi gond... saját tapasztalatból beszélek, nem a "fórumból". 😉
Azért az túlzás ,hogy a HD7970 óta nincs komoly kártyája az amd-nek nvidia ellen.R9 390(X) nem egy gyenge kártya nem beszélve a fury x-ről vagy a nano-ról.Nyilván egyik sem olcsó ,de az nvidia kártyái sem olcsóak.És akárki akármit mond az rx 480 és rx 470 nem rossz kártyák teljesítményileg ,és fogyasztásban is előre léptek ,az itthoni árak még nem álltak be ,de ha beállnak akkor mindkettő jó vétel lesz.Nyilván sem az rx 470 sem az rx 480 nem tud versenyezni a gtx 1070-el vagy 1080-al de nem is az volt velük az amd célja sokkal inkább a középkategória lerohanása ez látszik a teljesítményükön és az árukon is.Akinek kevés az vesz 1070-et vagy 1080-at "finom" 150-240 ezerért.
ebben igazad van csúcs kategóriában nincs alternatíva amd részről sőt szerintem ez a rx széria is elvan cseszve
rx 470-480 között alig van különbség
árban viszont már 10e forint van köztük
"az fx 9590 meg jó pár i5nél drágább (65e) és teljesítménybe nem jobbak az i5nél ami fele maggal dolgozik csak"
Szerencsére ez egy szimpla hazugság úgy ahogy van.
Ha hűvösebb lesz az FX-nél, kevesebbet fogyaszt és tényleg ilyen 2.8-3.2Ghz közti órajellel üzemelnek, akkor nekem már jó.
Intelnél nem mostanában lesznek gyorsabbak az AMD procik, viszont olcsóbbak 😆
Most jelenleg 15-20%-al rosszabb mint az intel de 200k-val olcsóbb is. Viszont ezen még tudnának optimalizálni(főleg 1 szálon lenne mit).
Mellé egy RX460 és kész is
Szerencsére ez egy szimpla hazugság úgy ahogy van.
Ezekre hol az amd megfelelője?fury x nem?205 rongyér........ami éppen 980 ti teljesítményű talán,viszont ti-t lehet kapni 130 ér újonnan.
r9 390 is jobb pl egy gtx970-nél
r9 390x kb egy szint a gtx980-al
most ez az új rx széria lett elcseszve szerintem
fx9590 mindenben ledarálja a gyík5-öt...
Nézd csak meg a videókártyáknál rx480-at például. Ott is jó lapokat húzott az AMD. Remélem itt is követik ezt az üzletpolitikát és nem akarják le erőltetni a torkunkon. Meglátjuk.
Fekapap, ja én is így vagyok vele hogyha valamire érdemes váltani legyen legalább dupla olyan gyors, de még ha váltok is akkor minimum 50-60% különbség ami miatt érdemes. 😃
Aztán majd kiderül még a végén lehet Intel lesz. (Egyre biztosabb)
Jó persze jöttek az fm2/fm2+-os lapok, procikkal / (APU) (ebből az IGP nélküli modellek igazi "nép procik" lettek.) Azért kár, hogy anno elba**arintották... Emlékszem régen bizony nagyon ütősek voltak az AMD procik (egy évtizede? vagy több).
Szerk: Azért az FX széria nem lett rosz, csak sajnos már régi és elavult. Ennek ellenére még ma is jól szuperálnak.
[LINK]
Elb*sztam, nem címeztem senkinek.