Sziasztok!
Mivel a VGA-m árát garanciáztatás közben visszatérítették ezért bővült a keretem, viszont természetesen így VGA -is kell. Házat már nem kell vennem mivel abból ma szereztem be egy Zalman Z3 plus-t . Valamint HDD-ből nekem elég ami van, és ssd-t majd később szereznék be. Így a keretem: 190eFt Mit ajánlotok így?
BenjaminHun De.
Léteznek DDR3 1151 alaplapok, csak hülyeség az egész koncepció. A skylake memóriavezérlője támogatja a ddr3-at de csak az alacsony feszültségű ddr3L modulokat, de mivel akiknek mondjuk van otthon régebbi platformjuk egy rakat giga ddr3-al szinte kizárt hogy pár évvel ezelőtt ddr3L-t vettek volna, az alaplap gyártók gondoltak egyet és ráeröltették a skylake-re a sima ddr3 támogatást is.
Ezzel csak az a baj hogy a memóriavezérlő a prociban van, és ahhoz hogy kezelni tudja a sima ddr3 modulokat magasabb feszültségen kell hogy üzemeljen mint amire azt előrelátták, ez idővel ugyanúgy károsíthatja a cpu-t mint egy túlhajtás.
Összeraktam egy terv konfigot. A véleményeteket szeretném kérni, hogy változtatnátok-e rajta valamit?200k lenne a max amit rá költenék.
Asrock B150M PRO4S/D3 alaplap 19 189 Ft
Intel Core i5-6500 processzor 58 764 Ft
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury fekete HX316C10FB/8 memória 9 154 Ft
Asus R9 380 4GB DDR5 STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING videokártya 68 445 Ft
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD10EZRZ merevlemez 13 931 Ft
Corsair 450W VS450 tápegység 11 887 Ft
Aerocool CS-1102 fekete számítógép ház 8 064 Ft
LG GH24NSD1 fekete OEM DVD író 3 667 Ft
Ha valaki szeretne egy modernnek mondható gépet (nem feltétlen izom PC-t, hanem egyfajta Startert) akkor annak megéri gondolkodni DDR4 ben, és az ehhez tartozó 1151 foglalatú lapban?
Milyen chipset a megfelelő ebben a kategóriában?
(Azért elgondolkodtató a DDR4, mert ugyanakkora árban lehet kapni kb, ugyanakkora, vagy hasonló teljesítményű hardvert, mint pl: DDR3 8GB os RAM ot, 10k és DDR4 8GB os 11k)
Csak kérdezem, köszii
Spoiler!
Egy példa keret, hogy mit takar a Starter PC:
- MB: ~20k
- CPU: 20-25k
- RAM: 15k
Sziasztok.
Kénytelen vagyok ide írni, mert az alaplapos topikba nem kaptam választ 1hét alatt 😃 hát ha majd itt 😀
A kérdésem.
Szerintetek melyik lap lenne jobb, én nem tudok dönteni. 70%-ban az z170 A, felé húz a szívem.
[LINK] vagy ez [LINK]
A segítséget előre is köszönöm 😀
Tényleg, neked is 660 od van. 😊
Állítólag 8-9% al jobb a Ti mint a sima, aztán fene tudja.
Nehéz hardverapron olyant vadászni, amelik Ti s és garis is.
Azt neked kell eldönteni hogy megéri-e.Nekem sem igazán teljesen alap 660-asom van mivel OC verziós, de attól is erősebb szerintem a TI változat.Bár ennek utána kéne nézni, de rendesen.
Mediziner Troll: a 660 Ti Picit erősebb, az nagyon jól hangzik 😀
reszler112233: igenigen, énis nagyon szemezek inkább a 660 al, vagy a Ti verziójával. Csak nemtudom hogy sima 660 is elég e, vagy megéri/neméri meg plussz pénzt kiadni a Ti s verzioert?
Krissz:
750Ti a 900-as széria egyetlen tagjával sincs egy szinten.
Ez alapján nagyjából tudsz viszonyítani.
Szerk:
750 Ti garanciával, csak ez már 27:
[LINK]
2 ezerért drágábban viszont már van 660-as, garancia nélkül:
[LINK]
Vagy ez, bár sokat nem tudni róla:
[LINK]
Max olyan 20k ig (15-20k) ért, milyen VGA-t, lehet kapni a piacon, újjonnan esetleg használtan egyaránt?
(nVidia-k előnyben )
Ami úgy elvan pár játékkal is, van ilyen?
Köszönöm
szerk.: GTX660 ok, egész jól megállják a helyüket a benchmarkokon, 750Ti nek is néha a 900 as széria 1-2 tagjának is ***.
Valóban ilyen jó, mai játékokra is alkalmas?
Bronson: Attól még, hogy nem életszerű, a jogszabály így szól. Ha minden jogszabályt törölnénk, ami nem életszerű, akkor a törvénykönyveink pár füzetből állnának... 😀
Szóval jogilag elveszted a garanciát a húzással és pont (mind a jótállást, mind a szavatosságot). Persze be is kell tudni bizonyítani, ami egy másik tészta. Viszont épp ezért nehéz a helyzet a kötelező egy év lejárta után, mert ott már megfordul a bizonyítási kényszer, ha szavatossági igénnyel lépek fel. Persze ez a szabály úgy általában mindenre vonatkozik, a processzor ilyen szempontból egy extrém példa. Egy autónál könnyebb bizonyítani, hogy fel lett-e fúrva a henger.
Ja. Azt én írtam és azért mert ez így van. Ugyanis a garancia arra vonatkozik, ha te rendeltetésszerűen(!) használod az eszközt. Például itt az én processzorom és a példa kedvéért tekintsünk el a turbo opciótól. A garancia arra vonatkozik, hogy 4Ghz-en üzemelni fog. Ha nem, akkor csere. Viszont, ha én túlterhelem az által, hogy akár csak 4,1-en is használom, a gyártó felteszi a kezét és azt mondta: ki mondta, hogy 4,1-et is bírni fog? Ugyan ez van autónál is, vagy cipőnél. Ha tuningolod a motorját az autónak, hogy nagyobb teljesítményt facsarj ki belőle, mint a gyári értékek, akkor már nem hivatkozhatsz a garanciára, hiszen eltértél a gyári beállításoktól. Ha a futócipődben focizni mész, nem viheted vissza, mert leszakadt a talpa, mivel az futó cipő és a gyártó azt mondta, hogy futásra való, nem focizni.
Az már egy más kérdés, hogy a gyártónak kellene bizonyítania, hogy te nem rendeltetés szerűen használtad a processzort...
Mediziner Troll: Persze B-vel is lehet játék-gépet összerakni, nem is ezzel volt a gondom, hanem a sorrendeddel, mert ugye a minőségi sorrend az a B-H-Z, tehát a H jobb, mint a B. Csupán ezért írtam.
Amúgy tényleg csak a Z támogatja a húzást. Viszont, ha már itt tartunk minden húzás automatikusan a garancia elvesztésével jár.
csuz-li:
Igen, H97 és Z97 között kb. ennyi a különbség, Nvidia SLI-t lehet még mellé tenni. De ha H81 és B85 összehasonlítást nézem, szerintem jobban jár egy B85-össel.
[LINK]
zsoltdeak17:
Javíts ki ha tévedek. LGA 1150-es tokozásra ezek állnak rendelkezésre: H81, B85, Q85, Q87, Régiek a H87 és Z87, amiket váltott a frissített H97 és Z97. Ezek közül csak a Z87 és Z97 támogatja a CPU húzását, ezt a baromságot innen vettem:
[LINK]
Szóval van a Z87, amit nem írtam, mert leváltotta a Z97, és ennyi lehetőség van. Az alaplap gyártók mókáztak a nem z-s tuninggal, de ezt az intel hivatalosan nem támogatja, én pedig nem fogok ajánlani olyan lehetőséget, ami esetlegesen a garancia elvesztését vonhatja maga után. Persze igazad van, létezik az hogy kisebb lapban húznak CPU-t. De egy 4 pin-es H81 -essel én akkor sem próbálkoznék ha mocsok keveset kér a processzor, gondolom a drágább lapokon nem viccből van 8 pin-es táp.
Krissz:
Ha mindenképp intel mellett akarsz maradni akkor próbáld meg azt a plus 10 ezret beszorítani még, igaz hogy az i3 is 2 magos, de legalább 4 szálon dolgozik.
Elvégre van aki kifejezetten az egyszerűbb dolgokat kedveli.
(én pl kifejezetten az mATX alaplapokat kedvelem, amik annyit tudnak amennyire nekem szükség van)
tudod mekkora a keret...? szerintem nem is figyelted, mert abból nem jön ki egy időtálló skylake platform és nincs is értelme a ram miatt váltani rá. ebben a szegmensben tuti nem.
Drassler: Normális? Én az enyémet 30-ért vettem és nekem elég "normálisnak" tűnik... 20e.-től vannak már jó 1151-es deszkák. 1-2 ezerrel több mint a gigabyte b85m d3h. Összességében +10e.-ért lenne egy ddr4-es platformja, és időtállóbb (mondjuk i5 6400-al). Szvsz...Na de mint mondtam, kinek a pap... 😀
Skylake-ban nem érdemes gondolkodni? Vagy annyi különbség nincs ddr3 és ddr4 közt?
INTEL Core i5-4460 - proci
GIGABYTE GV-R939G1 GAMING-8GD R9 390 8GB GDDR5 - VGA
EVGA 500B 500W- Táp
Ha csak ennyi kell
Mivel a VGA-m árát garanciáztatás közben visszatérítették ezért bővült a keretem, viszont természetesen így VGA -is kell. Házat már nem kell vennem mivel abból ma szereztem be egy Zalman Z3 plus-t . Valamint HDD-ből nekem elég ami van, és ssd-t majd később szereznék be. Így a keretem: 190eFt Mit ajánlotok így?
Léteznek DDR3 1151 alaplapok, csak hülyeség az egész koncepció. A skylake memóriavezérlője támogatja a ddr3-at de csak az alacsony feszültségű ddr3L modulokat, de mivel akiknek mondjuk van otthon régebbi platformjuk egy rakat giga ddr3-al szinte kizárt hogy pár évvel ezelőtt ddr3L-t vettek volna, az alaplap gyártók gondoltak egyet és ráeröltették a skylake-re a sima ddr3 támogatást is.
Ezzel csak az a baj hogy a memóriavezérlő a prociban van, és ahhoz hogy kezelni tudja a sima ddr3 modulokat magasabb feszültségen kell hogy üzemeljen mint amire azt előrelátták, ez idővel ugyanúgy károsíthatja a cpu-t mint egy túlhajtás.
Spoiler!
[LINK]
Összeraktam egy terv konfigot. A véleményeteket szeretném kérni, hogy változtatnátok-e rajta valamit?200k lenne a max amit rá költenék.
Asrock B150M PRO4S/D3 alaplap 19 189 Ft
Intel Core i5-6500 processzor 58 764 Ft
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury fekete HX316C10FB/8 memória 9 154 Ft
Asus R9 380 4GB DDR5 STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING videokártya 68 445 Ft
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD10EZRZ merevlemez 13 931 Ft
Corsair 450W VS450 tápegység 11 887 Ft
Aerocool CS-1102 fekete számítógép ház 8 064 Ft
LG GH24NSD1 fekete OEM DVD író 3 667 Ft
Összesen: 155 977 Ft + áfa 198,091 Ft
Milyen chipset a megfelelő ebben a kategóriában?
(Azért elgondolkodtató a DDR4, mert ugyanakkora árban lehet kapni kb, ugyanakkora, vagy hasonló teljesítményű hardvert, mint pl: DDR3 8GB os RAM ot, 10k és DDR4 8GB os 11k)
Csak kérdezem, köszii
Spoiler!
Egy példa keret, hogy mit takar a Starter PC:
- MB: ~20k
- CPU: 20-25k
- RAM: 15k
MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE
MSI Z170A KRAIT GAMING 3X
Köszönöm. Akkor a z170 A lesz jobban is tetszik és 6 sata3 van rajta a Gamingen sajnos csak 4.
Azt vedd ameik neked jobban tetszik. 😀
Kénytelen vagyok ide írni, mert az alaplapos topikba nem kaptam választ 1hét alatt 😃 hát ha majd itt 😀
A kérdésem.
Szerintetek melyik lap lenne jobb, én nem tudok dönteni. 70%-ban az z170 A, felé húz a szívem.
[LINK] vagy ez [LINK]
A segítséget előre is köszönöm 😀
Állítólag 8-9% al jobb a Ti mint a sima, aztán fene tudja.
Nehéz hardverapron olyant vadászni, amelik Ti s és garis is.
reszler112233: igenigen, énis nagyon szemezek inkább a 660 al, vagy a Ti verziójával. Csak nemtudom hogy sima 660 is elég e, vagy megéri/neméri meg plussz pénzt kiadni a Ti s verzioert?
750Ti a 900-as széria egyetlen tagjával sincs egy szinten.
Ez alapján nagyjából tudsz viszonyítani.
Szerk:
750 Ti garanciával, csak ez már 27:
[LINK]
2 ezerért drágábban viszont már van 660-as, garancia nélkül:
[LINK]
Vagy ez, bár sokat nem tudni róla:
[LINK]
(nVidia-k előnyben )
Ami úgy elvan pár játékkal is, van ilyen?
Köszönöm
szerk.: GTX660 ok, egész jól megállják a helyüket a benchmarkokon, 750Ti nek is néha a 900 as széria 1-2 tagjának is ***.
Valóban ilyen jó, mai játékokra is alkalmas?
[LINK]
[LINK]
menő: [LINK]
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
Gigabyte gtx 960 2gb vagy 970 4gb
MSI Z97 GAMING 3 alaplap
Szóval jogilag elveszted a garanciát a húzással és pont (mind a jótállást, mind a szavatosságot). Persze be is kell tudni bizonyítani, ami egy másik tészta. Viszont épp ezért nehéz a helyzet a kötelező egy év lejárta után, mert ott már megfordul a bizonyítási kényszer, ha szavatossági igénnyel lépek fel. Persze ez a szabály úgy általában mindenre vonatkozik, a processzor ilyen szempontból egy extrém példa. Egy autónál könnyebb bizonyítani, hogy fel lett-e fúrva a henger.
... és itt veszti el az értelmét az egész felvetésed, ugyanis a cpu nem tárol adatokat, hogy te hány ghz-en használtad. Szóval így kb nonszensz... 😊
Az már egy más kérdés, hogy a gyártónak kellene bizonyítania, hogy te nem rendeltetés szerűen használtad a processzort...
Amúgy tényleg csak a Z támogatja a húzást. Viszont, ha már itt tartunk minden húzás automatikusan a garancia elvesztésével jár.
Igen, H97 és Z97 között kb. ennyi a különbség, Nvidia SLI-t lehet még mellé tenni. De ha H81 és B85 összehasonlítást nézem, szerintem jobban jár egy B85-össel.
[LINK]
zsoltdeak17:
Javíts ki ha tévedek. LGA 1150-es tokozásra ezek állnak rendelkezésre: H81, B85, Q85, Q87, Régiek a H87 és Z87, amiket váltott a frissített H97 és Z97. Ezek közül csak a Z87 és Z97 támogatja a CPU húzását, ezt a baromságot innen vettem:
[LINK]
Szóval van a Z87, amit nem írtam, mert leváltotta a Z97, és ennyi lehetőség van. Az alaplap gyártók mókáztak a nem z-s tuninggal, de ezt az intel hivatalosan nem támogatja, én pedig nem fogok ajánlani olyan lehetőséget, ami esetlegesen a garancia elvesztését vonhatja maga után. Persze igazad van, létezik az hogy kisebb lapban húznak CPU-t. De egy 4 pin-es H81 -essel én akkor sem próbálkoznék ha mocsok keveset kér a processzor, gondolom a drágább lapokon nem viccből van 8 pin-es táp.
Krissz:
Ha mindenképp intel mellett akarsz maradni akkor próbáld meg azt a plus 10 ezret beszorítani még, igaz hogy az i3 is 2 magos, de legalább 4 szálon dolgozik.
(én pl kifejezetten az mATX alaplapokat kedvelem, amik annyit tudnak amennyire nekem szükség van)
1150:
- gigabyte b85m d3h: ~18e.
- kingston 2x4 gb ddr3 1600MHz: ~12e.
- i5 4460: ~50e.
összesen 80e.
1151:
- MSI B150M PRO-VDH: ~21e.
- Kingston 8GB DDR4-2133MHZ CL 14 (KIT OF 2)HYPERX FURY BLACK: ~13e.
- i5 6400: ~54e.
összesen 88e.
...de biztos neked van igazad...nem éri meg váltani. 😀
10% a különbség...nem nagyon járok mostanában mulatni, de ezt egy (karcsú) görbe hétvégén ott hagyom bárhol.