Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Nyugodtan belemehet a sata 3-as vinyó a sata 2-es csatlakozásba.
0
0
0
0
nyozo avatar
Koppy96 írta:
Üdv.
A vinyóm megint sz*rakodik. Most az 50GB-os windows particiót nem ismerte fel így nem tudta betölteni a windowst ezét újra kellett telepítenem.
Ami a legrosszabb, hogy a telepítőben nem tudtam leformázni a partíciót valami miatt, így az "elveszett". Tehát most a maradék 450 gb-os particióra voltam hajlandó feltenni.
Úgy döntöttem, hogy új vinyót veszek, csak nem tudom, hogy, mi lenne a jó választás. Én egy 500Gb-osat szeretnék, de viszonylag olcsón és semmiképpen sem ilyen samsug sz*rt ami most van. Az alaplapom a Sata2-t támogatja, de ettől függetlenül lehet bele tenni sata 3-asat ?

Sata3 az visszafele is kompatibilis szóval elvileg igen!
0
0
0
0
niteforce avatar
dehogynem, bele lehet tenni, úgysem használja ki még a sata 1-et sem.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv.
A vinyóm megint sz*rakodik. Most az 50GB-os windows particiót nem ismerte fel így nem tudta betölteni a windowst ezét újra kellett telepítenem.
Ami a legrosszabb, hogy a telepítőben nem tudtam leformázni a partíciót valami miatt, így az "elveszett". Tehát most a maradék 450 gb-os particióra voltam hajlandó feltenni.
Úgy döntöttem, hogy új vinyót veszek, csak nem tudom, hogy, mi lenne a jó választás. Én egy 500Gb-osat szeretnék, de viszonylag olcsón és semmiképpen sem ilyen samsug sz*rt ami most van. Az alaplapom a Sata2-t támogatja, de ettől függetlenül lehet bele tenni sata 3-asat ?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Arra a 2tb osra ami meg van adva? Igen mert az 5400rpm es. Az összes HDD alapból lassú az 5200 as meg kínszenvedés lenne.
0
0
0
0
levi27 avatar
Ha a mostani vinyómat kicserélném egy Seagate Barracuda ST2000DL003-asra nagy lassulás lenne?
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Megcsináltam a tesztet ... 😀 szaggatottan futott de nem történt semmi ledobás.. meg fagyás sem ... 😀
A monitorom felbontása : 1680x1050 .
Teljes képre nem állítottam ... remélem ez nem sokba befolyásolja de ennek érdekébe felvettem : 2800x2100-re 😃
és Extreme burning-ot is benyomta. 😃
1:13 percig futtattam , maximum 75%-ra melegedett.
Ez jó értek ?
És ennyi idő elég neki vagy még várjak többet ?
0
0
0
0
Devis avatar
MagyarFerenc1994: nyomd be h extreme burning (remélem jól írtam, "kicsit" fáradt vagyok), állítsd be hogy teljes képbe, és a felbontást arra az értékre amit max bír a monitorod. utána indíthatod
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Ezt a programot hogy kell beállítanom hogy jó legyen ? mert még ilyet sose használtam . :/
0
0
0
0
levi27 avatar
Devis írta:
MagyarFerenc1994: furmark jó progi ehhez. ha vmi baja vga-nak akkor azt látni fogod teszt közbe.
levi27: nekem is bénán mérik.

Akkor nem foglalkozok vele különösebben...
0
0
0
0
Devis avatar
MagyarFerenc1994: furmark jó progi ehhez. ha vmi baja vga-nak akkor azt látni fogod teszt közbe.
levi27: nekem is bénán mérik.
0
0
0
0
levi27 avatar
Az nem hibajelenség vagy valami hasonló hogy bios-ban beállítok a cpu-nak 1,225V-ot (1,425röl picit alulfeszeltem 😃😉 és a cpu-z (meg az összes progi) 1,216V-ot ír hogy ennyit kap a proci? (terhelésnél lemegy 1,208-ra de ez más kérdés)
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Valaki nem tud egy olyan programot amelynek segítségével megtudom nézni hogy rendesen működik-e a vidokártyám :/
Mert játék közbe akad .. de eddig nem csinálta ....
És nem tudok olyan programot amelynek segítségével ki tudnám deríteni hogy a vga-e a hibás .
0
0
0
0
hnemaria avatar
beirom ide is még egyszer, mert a gép hiba topikot senki sem nézi....

tegnap este egyszer csak elkezdett kockásodni és villogni a képernyő. Ilyen rózsaszines meg mindenféle színű kockák vibráltak rajta, mindíg máshol, játékban nem, csak a 2d-s részeknél, pls assztal, firefox... Azóta ezt csinálja, nem régi gép, szerintem még minden alkatrészére megvan a garancia. mi lehet a probléma ? :/ videokari nincs húzva

10perc múlva abbahagyta csak úgy: lehet csak túlmelegedett?
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az miért lehet hogy a battlefield bad company 2 kb 10-15 perc multizás után lefagy de ezt kb 2 hete csinálja. Oc nincs semmin prime95/furmark futtatva nem fagy és még más játékoknál se fagy le 1-2 óra játszás után se
0
0
0
0
Cooley avatar
MagyarFerenc1994 írta:
Sziasztok.
Ma reggel mutatkozott egy olyan probléma hogy a játékok szaggatnak ... de minden ami fent van a gépemen ... eddig több hónapon keresztűl tökéletesen mentek meg minden .. és mai napon elkezdte ezt csinálni 😲
Valaki nem tudja hogy ez miért lehet ?
Érdekes mert a rendzser gyórs és mindent gyors .... kivéve ha valamin elkezdek játszani ....
Valaki nem tud valami megoldást ? 😕

Csekkold le, hogy játék közben milyen órajeleket megy a videokarid. Elsőre én arra tippelnék, hogy nem vált át 3D órajelekre.
0
0
0
0
rafferd avatar
MagyarFerenc1994 írta:
Sziasztok.
Ma reggel mutatkozott egy olyan probléma hogy a játékok szaggatnak ... de minden ami fent van a gépemen ... eddig több hónapon keresztűl tökéletesen mentek meg minden .. és mai napon elkezdte ezt csinálni 😲
Érdekes mert a rendzser gyórs és mindent gyors .... kivéve ha valamin elkezdek játszani ....

Gondolom a VGA-val van baj.
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
niteforce avatar
Ezt már megcsináltam párszor, most is megcsináltam, de nem segített ez sem.
Frissítettem a firmware-ét is, de semmi 😕
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Tehát, eddig a TP-re egy DSL modem volt csatlakoztatva, ehelyett jött a ciscos modem az új, nem DSL internettel. Már, ha jól értettem.
A TP-re adjál egy hard resetet (reset gomb minimum 8 MP-ig letartva, ceruzával vagy valamivel). Úgy próbáld meg újra.
0
0
0
0
niteforce avatar
apetit1989 írta:
Értem. Gondolom, már rég próbáltad, de hátha: Lanon keresztül megy a TP-n? Wifi enableden van? Látható a hálózat?

A router a régi DSL kapcsolatommal működik. A hálózat látható, az állítgatását ugye a géppel LAN-on összekötve tudom csinálni. Így nincs net. Tehát hálózat van, wifin is, tudok is rá csatlakozni, csak internet hozzáférés nincs.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Értem. Gondolom, már rég próbáltad, de hátha: Lanon keresztül megy a TP-n? Wifi enableden van? Látható a hálózat?
0
0
0
0
niteforce avatar
apetit1989 írta:
Force, a WAN mac lett volna a megfelelő cím. Sajnos nincs több ötletem.
Még egy dolog: az a TP-link egy sima broadband router? Nem DSL-es, vagy más milyen modemes ugye? Csak egy sima wifis routerről van szó?

csak egy sima wifi router, annyi hogy van rajta egy USB ilyen mobilnetes szaroknak
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Force, a WAN mac lett volna a megfelelő cím. Sajnos nincs több ötletem.
Még egy dolog: az a TP-link egy sima broadband router? Nem DSL-es, vagy más milyen modemes ugye? Csak egy sima wifis routerről van szó?
0
0
0
0
samy85 avatar
Srácok,ha veszek a gépembe még egy giga ramot, az jobban meghúzza a procit é a tápot??? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
apetit1989 írta:
A modem WAN részében ugyanaz a MAC cím van, mint ami a cisco kasznijának az oldalán (vagy alján lévő) matricán van? Vonalkódoknál.

Többféle van,
mindegyik csak az utolsó betűben különbözik

van MTA MAC
WAN MAC
CM MAC (ez a cím van a hátulján egy vónalkoddal)
és egy S/N

az S/N kivételével mindegyiket kipróbáltam
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A modem WAN részében ugyanaz a MAC cím van, mint ami a cisco kasznijának az oldalán (vagy alján lévő) matricán van? Vonalkódoknál.
0
0
0
0
niteforce avatar
apetit1989 írta:
niteforce írta:
Sziasztok, az a baj, hogy bekötötték az új netet (UPC fiber power 50), és van egy Cisco modem hozzá, de ilyen beépített wifi van benne, annál az én routerem (TP-LINK TL-MR3420) erősebb, de hiába dugom össze a 2-t, routerről nem akar jönni a net, reseteltem, konfiguráltam többször is, de nem akar működni.
Mit lehetne csinálni?

T-plink -be kéne klónozni a modem MAC címét.

Beírtam a WAN mac mezőbe azt a MAC címet, ami a modem WAN mac részbe volt írva. van ott egy gomb, hogy clone mac, akkor az én gépem mac címét írja be a WAN mac-hez, és úgy sem működik.

Szeretném ha működne a dolog az én routeremmel, mert sokkal erősebb, a másik szobában anyám gépén az én routeremmel 4-es a jelerősség, ezzel a szarral 1-2...
0
0
0
0
no avatar
levi27 írta:
Szoszo írta:
Osztom Goku véleményét, dobd ki a 3,14csába és vegyél vmi normális deszkát 😃

Ez az én véleményem is... 😃 de egyenlőre ez van, átmenetileg csak kibírja amíg lesz másikra anyagi forrás 😆 (ez a 3,14csába ez tetszik 😃 )

😆
0
0
0
0
apetit1989 avatar
niteforce írta:
Sziasztok, az a baj, hogy bekötötték az új netet (UPC fiber power 50), és van egy Cisco modem hozzá, de ilyen beépített wifi van benne, annál az én routerem (TP-LINK TL-MR3420) erősebb, de hiába dugom össze a 2-t, routerről nem akar jönni a net, reseteltem, konfiguráltam többször is, de nem akar működni.
Mit lehetne csinálni?

T-plink -be kéne klónozni a modem MAC címét.
0
0
0
0
levi27 avatar
Szoszo írta:

Ez az én véleményem is... 😃 de egyenlőre ez van, átmenetileg csak kibírja amíg lesz másikra anyagi forrás 😆 (ez a 3,14csába ez tetszik 😃 )
0
0
0
0
niteforce avatar
Mit lehetne csinálni?
0
0
0
0
Dani46 avatar
phenom 2 965 proci ha nagyobb kihasználtsága van felmegy a hőfoka 60-65 re az normális?mer nemis a gyári hűtőt raktam rá😞((((és alap 3400mhz megy
0
0
0
0
Adzarb avatar
Lenovo alaplapokról vki tud vmit? rossz vagy jó lapokat csinálnak ... eddig sokat nem találtam róla
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
Szoszo írta:
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:
Nincs valami tippetek hogy miért recseg a hangkártyám? Nem durva a dolog csak idegesít hogy az egyik csatorna recseg.

A hangkártya recseg? Csak úgy önálló életre kelt és recseg? 😃 A hangszórók tudnak "recsegni" 😀
Lehet a kábel, lehet a csati, lehet a slot az alaplapon, lehet szimplán tönkrement a kártya, lehet a hangszóró a ludas, egy rakás eshetőség fennáll, szűkítened kéne a kört 😀

Hangszóró hibátlan, kábel árnyékolt, erősítő minőségi cucc (és más bemenetről nem recseg..) szóval a hangkártyából(integrált) jön valamilyen zavar a jelel együtt és nem torzításról van szó. ( a "recsegést" fogalmazhattam volna úgy is hogy zavar vagy torzítás, de így érthetőbb szerintem) 😃

Pedig pont, hogy nem 😃
Integrált? Mióta csinálja ezt?

Igen integrált és lövésem sincs mióta...kb 2 hete vettem észre 😃 nem olyan vészes csak zavaró néha 😃

Akkor tudd be annak, hogy integrált 😉 Nem is értem, hogy minőségi cuccok mellé miért nem veszel normális kártyát 😃

Majd ha lesz egy normális alaplap akkor abba veszek, de ami most van az szerintem olyan gagyi hogy idő kérdése és elhalálozik. (Az előző lapom is asrock volt, mert akkor arra telt, az is nvidia chipsetes és meg is halt a déli híd. Ebből kiindulva ez se fog sokáig tartani 😆😉
0
0
0
0
akos328 avatar
bobekrisz írta:
hali, letöltötem a teamspek 3-mat és csatlakozok is beirom az IP-t felhasználó nevet ha kell a kódot is, na idáig megvagyok, de utána nem tudom mit kellene tennem?
idáig eljutok:
[url]http://www.google.hu/imgres?q=teamspeak+3&um=1&hl=hu&sa=N&biw=1440&bih=806&tbm=isch&tbnid=6cXpnprt2xJApM:&imgrefurl=http://www.teamspeak.com/%3Fpage%3Dteamspeak3/&docid=kod4F372qO09iM&imgurl=http://www.teamspeak.com/media_repository/images/content/ts3client_main.jpg&w=695&h=788&ei=MUshUKzVJ4vUsgbeoYCoBw&zoom=1&iact=hc&vpx=180&vpy=129&dur=312&hovh=239&hovw=211&tx=91&ty=140&sig=105123881438852013237&page=1&tbnh=139&tbnw=123&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:0,s:0,i:72[/url]
de itt mit kell csinálni?

semmit!
beléphetsz szobákba, és csak beszélned kell és aki a szobába van az hallja.
0
0
0
0
no avatar
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:
Nincs valami tippetek hogy miért recseg a hangkártyám? Nem durva a dolog csak idegesít hogy az egyik csatorna recseg.

A hangkártya recseg? Csak úgy önálló életre kelt és recseg? 😃 A hangszórók tudnak "recsegni" 😀
Lehet a kábel, lehet a csati, lehet a slot az alaplapon, lehet szimplán tönkrement a kártya, lehet a hangszóró a ludas, egy rakás eshetőség fennáll, szűkítened kéne a kört 😀

Hangszóró hibátlan, kábel árnyékolt, erősítő minőségi cucc (és más bemenetről nem recseg..) szóval a hangkártyából(integrált) jön valamilyen zavar a jelel együtt és nem torzításról van szó. ( a "recsegést" fogalmazhattam volna úgy is hogy zavar vagy torzítás, de így érthetőbb szerintem) 😃

Pedig pont, hogy nem 😃

Igen integrált és lövésem sincs mióta...kb 2 hete vettem észre 😃 nem olyan vészes csak zavaró néha 😃

Akkor tudd be annak, hogy integrált 😉 Nem is értem, hogy minőségi cuccok mellé miért nem veszel normális kártyát 😃
0
0
0
0
no avatar
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:

Pedig pont, hogy nem 😃

0
0
0
0
levi27 avatar
Szoszo írta:
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:

Pedig pont, hogy nem 😃

0
0
0
0
bobekrisz avatar
hali, letöltötem a teamspek 3-mat és csatlakozok is beirom az IP-t felhasználó nevet ha kell a kódot is, na idáig megvagyok, de utána nem tudom mit kellene tennem?
idáig eljutok:
[url]http://www.google.hu/imgres?q=teamspeak+3&um=1&hl=hu&sa=N&biw=1440&bih=806&tbm=isch&tbnid=6cXpnprt2xJApM:&imgrefurl=http://www.teamspeak.com/%3Fpage%3Dteamspeak3/&docid=kod4F372qO09iM&imgurl=http://www.teamspeak.com/media_repository/images/content/ts3client_main.jpg&w=695&h=788&ei=MUshUKzVJ4vUsgbeoYCoBw&zoom=1&iact=hc&vpx=180&vpy=129&dur=312&hovh=239&hovw=211&tx=91&ty=140&sig=105123881438852013237&page=1&tbnh=139&tbnw=123&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:0,s:0,i:72[/url]
de itt mit kell csinálni?
0
0
0
0
no avatar
levi27 írta:
Szoszo írta:
levi27 írta:

Pedig pont, hogy nem 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Na: kéretik mégegyszer ellenőrizni mindent. Minekután azon az integrált kártyán csak egy végfok van, olyan nincs, hogy csak az egyik csatorna (L vagy R) recseg. Akár szoftveres hibáról is szó lehet, meglehet, hogy elállítódott a balance, ezért az egyik félnek nagyobb jelet küld a gép, és ezért gerjed.
Ettől függetlenül, csodák is történhetnek, és tényleg a kártya rossz, de szerintem más lesz a gubanc.
0
0
0
0
levi27 avatar
Szoszo írta:
levi27 írta:

0
0
0
0
no avatar
levi27 írta:

0
0
0
0
levi27 avatar
0
0
0
0
no avatar
Spartan117 írta:
Na a "problámám" az hogy az én bilenytüzetem müködik a növéremé vizsont bekrepált az egefre müködött kihuztam mindekttöt megcseréltem és már egyiksem müködik kitisztitotam ujrainditottam a gépet a biló egyik gépnél se müködik az egér az viszont már jó de ha a z egér mellé (delux ps2 es egér) mellé bekerül egy billenyüzet akkor egyböl leáll az egér is és a bilenyüzet sem müködik ez valami vírus ötletek ? mert az én bilentyüzetem elvileg müködik ha nem raknak be mellé egy egeret tehát egymás mellet a 2 nem megy mert bexar bár csak a bilenyüzet (a növéremé) simán csak egyedül egér nélkül sem müködik az én vagy az ö gépénél ötlet ? virusirtót futtatok de semmit nem tudok mia xar van ? elöre is köszi 😀

Valószínű tönkrement az alaplapon a csatlakozó.

Alex az fx szériából csak a 8120 éri meg, phenom ii x4 965 BE 26-ért újonnan a legjobb választás, mellé pedig valami normális videókártya.
0
0
0
0
nyozo avatar
elosztóra gondoltam valami féle "y kábel"
ja és valami féle kábel hosszabbító létezik? mert ami a gép elejében van venti azt szeretném rádugni az alaplapra csak nem ér el odáig a kábel.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az lenne a kérdésem hogy ha az alaplapra 2 ventit lehet rádugni akkor az megoldható lenne-e hogy 1 helyre 2 ventit dugjak?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció