Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
spleenszuru avatar
na akkor felnyomom, mert kipróbáltam a 11.8-at, nem lett jobb 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
spleenszuru írta:
niteforce az előbb 11.5-öt írtál, akkor most melyik a jobb ? 😆

mindegy. nekem a GPU-z most 11.6-ot ír, pedig a 11.5b-t tettem fel 😃
mindegy, mindkettő jó 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
niteforce az előbb 11.5-öt írtál, akkor most melyik a jobb ? 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor jó 😃 az enyém nem szereti 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nekem tök jó ez a 11.8-is 😀

Sőt valaki irj ipo-n on hogy "Azthiszem ideje lesz lecserélni a 10.10e-t 😆" 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
visszatettem a 11.6 -ot, és minden kitűnően 1 lag nélkül megy.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Na sikerült, most majd kipróbálom a Fear 3-mat, állitólag 10% gyorsulás 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
bár nem kérdeztem, de köszi niteforce ezt az infót 😆
rakom én is vissza akkor a 11.5-öt.. ugyanolyan a vga-nk.
0
0
0
0
niteforce avatar
az jobb mint a 11.7 nálam, de még mindig egy hulladék, szerintem maradj a 11.5-nél az a legjobb eddig. de tedd fel, nézd meg nálad hogy műxik.
nekem az összes utóbbi catalyst egy katasztrófa. valami mindig lagol. pl NFS HP az néha úgy lagol hogy nem tudok multizni mert kidobnak a szeróról. meg a crysis is 10 FPS-el megy a leggagyibb grafikán kis felbontáson.
vissza fogom rakni a 11.5-öt. azzal minden ment.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ok thx, már csinálom is, most a legújabbra akartam frissiteni a 11.8-ra
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, ha rossz ami most van
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De nekem már felrakta újat, most akkor megint töltsem, rakjam fel és eltávolitja majd magától?
0
0
0
0
niteforce avatar
amikor telepíted fel az újat akkor felajánlja a lehetőséget az elején hogy eltávolítás.
eltávolítja újraindul, és akkor rakhatod az újat.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Megcsináltam frisitettem, de nem jó... A windows ilyen egyszinű, nem azokat a beállitások adja fel a képernyű felbontánál mint kellene. Mit ronthattam el és hogy lehet kijavitani?
0
0
0
0
cseszka avatar
hardX írta:
Sziaztok, hogy tudom leszedni a vga driver-ét, mert felszeretném tenni a legújabbat, thx

Jobb klikk sajátgép,eszköz kezelö-kezelés-videok.rtya jobb klikk-eltávolitás
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Sziaztok, hogy tudom leszedni a vga driver-ét, mert felszeretném tenni a legújabbat, thx
0
0
0
0
Cooley avatar
Luneth írta:
Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5, 256bit, 2Laughing hard 😆VI, HDMI, Display Port (PCIe)
ez a vidi kártya mejik nividia kártyának felel meg?

Egy picit gyengébb a GTX460 768MB-nál.
0
0
0
0
niteforce avatar
kicsit erősebb ez mint a GTX550 Ti
ahhoz van a legközelebb
0
0
0
0
no avatar
Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5, 256bit, 2Laughing hard 😆VI, HDMI, Display Port (PCIe)
ez a vidi kártya mejik nividia kártyának felel meg?
0
0
0
0
Cooley avatar
hojofor írta:
Hali! A VGA-k memória órajelét hogyan számolják ki?
Vagyis oda van írva 4000MHz, akkor az gyorsabb a processzoromnál a VGA? 😀 Vagy ezt, hogy kell értelmezni?

Az csak a vram órajele, a vga memóriájának sávszélességét és elérési idejét befolyásolja. A videomemóriának semmi köze a cpu-hoz. Jaj ezt így most nagyon nehéz lenne részletesen elmagyarázni, mert úgy tűnik, hogy nem sokat értesz a dologhoz, szóval valószínűleg a magyarázatot sem értenéd. 😀
0
0
0
0
hojofor avatar
Hali! A VGA-k memória órajelét hogyan számolják ki?
Vagyis oda van írva 4000MHz, akkor az gyorsabb a processzoromnál a VGA? 😀 Vagy ezt, hogy kell értelmezni?
0
0
0
0
akos328 avatar
Úgy hívják BIOS, ott a memóriát betudod álítani, többet nem tudok.
0
0
0
0
hassi avatar
Halló. Egy Gigabyte GA-MA78LMT-US2H alaplapi kártyájának az OC-zése jár garanciavesztéssel?
Melyik progit ajánljátok hozzá?
0
0
0
0
gregorpgm avatar
Köszönöm a gyors válaszokat, majd észben tartom, ha lecserélem a videokártyát. 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Én azt modom hogy ha van 15-ezred, add el ezt 14-15-ért, akkor lesz 30K-d
Abból egy HD5770, HD6790, ha találsz még 30 alatti Sapphire 5830, GTX550, de 30-31 ért van GTX460 bár azthiszem 768, de az lehet h olcsóbb. Lasabb az 1GB-os testvérénél, de még így is sokkal jobb.
vagy ahogy niteforce írta HD6670
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
gregorpgm írta:
Ez jobbnak tűnik. És nem is sokkal drágább. 😀

1440x900
De a 6670-esből az 512mb-os ddr5-ös változatát vedd meg.
0
0
0
0
gregorpgm avatar
Ez jobbnak tűnik. És nem is sokkal drágább. 😀

1440x900
0
0
0
0
niteforce avatar
HD6670-et nézd meg. milyen felbontáson játszol?
0
0
0
0
gregorpgm avatar
15-20 ezer. Több pénzem nem lesz az biztos. 😕 Akkor kellett volna egy jobbat vennem. 😕
0
0
0
0
akos328 avatar
Ki akarom cserélni. Milyen videokarikat tudtok, ami ebben az árkategóriában van, és jobb?

Háát, HD5670 azzal már elég jól lehet játszani, jobban mint a HD5550-nel, de a GTX460- még az se közelití meg, ég és Föld...
0
0
0
0
niteforce avatar
hát mennyit szánsz VGA-ra?
0
0
0
0
gregorpgm avatar
HD 5550-et.

Ez a kettő volt raktáron. 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
HD5550 vs GTX 460?

olyan mint egy hangya meg egy elefánt.
az eladó biztos 480p-ben játszik 😃

GTX 460 at vetted vagy a HD5550-et?
0
0
0
0
gregorpgm avatar
Hi!

Én 2 hónapja vettem a gépem, és 2 féle videókártya közül tudtam választani, egy HD 5550, meg egy GTX 460 között. Az eladó azt mondta, hogy a HD 5550 is megfelel a mai játékokhoz, de a GTX 460 jobb, viszont az 10k-val drágább. Mivel nem tudtam egyikről sem semmit, gondoltam jó lesz ez, nem fogok olyan drágán venni VGA-t, de megbántam, hogy megvettem. 😕

Ki akarom cserélni. Milyen videokarikat tudtok, ami ebben az árkategóriában van, és jobb?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Osynho írta:
Nem feltétlenül. Egy 9400GT 2gb ddr2 olcsóbb, mint egy 6950 1gb. 😆 És mivel több rajta a vram, ezért sokkal gyorsabb! 😂 Az év üzlete!

SZERK: Sorry. Iróniát értők előnyben! 😀

Akkor Már HD 5570 2GB, jobban megéri...😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
Nem feltétlenül. Egy 9400GT 2gb ddr2 olcsóbb, mint egy 6950 1gb. 😆 És mivel több rajta a vram, ezért sokkal gyorsabb! 😂 Az év üzlete!

kezdők beveszik ezt és mennek vásárolni már, szóval vigyázz 😃
0
0
0
0
Osynho avatar

SZERK: Sorry. Iróniát értők előnyben! 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
The Betrayer írta:
mi a kulonbseg egy 1 GB-os es 2 GB-os vidikartya kozott arban?😃

Ez milyen kérdés már...😆 Hát a 2GB-s drágább.
0
0
0
0
niteforce avatar
attól függ milyen kártyáról van szó 😀
0
0
0
0
The Betrayer avatar
0
0
0
0
The Betrayer avatar
0
0
0
0
no avatar
Hali
Dragon Age 2-t frissítettem1.03-ra, meg letöltöttem az extra tartalmakat, és azt írja, hogy ha dx11-el akarok játszani, frissítsem a drivert 261... ról 267... ra.
Ha ezt megteszem, nem változik semmi azon kívül, hogy menni fog a játék dx11-gyel? Nem kell majd semmit beállítanom a vidikártyán, meg ilyesmi? És a Physix is ugyanúgy fog működni?
Előre is köszi a választ😀
0
0
0
0
no avatar
Valószínűleg a vga működik csak nem kap elég feszkót vagy ő vagy a deszka. Ha tudsz szerezz valahonnan egy másikat és tedd bele. Utána egyértelműen lehet követeztetni. (ugyanezt táppal is megteheted.)
0
0
0
0
khaled98 avatar
ja tápot eddig is akartam cserélni most kiszedtem a vga-t és örülök hogy megy integrálton, igy tudok segítséget kérni neten,
köszi nektek
amugy a vga 2 hónapos sincs ezért nem hinném h vga hiba de lehet... viszont ha vga hiba akkor visszaviszem az evga-hoz 😃 😃
0
0
0
0
no avatar
Azt úgy, hogy másik VGA-t raksz bele. És ha az működik akkor VGA probléma, de amúgy is kellene tápot cserélni. 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
oké köszi de az nem lehet hogy vga hiba? azt hogy deríthetem ki?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát nem tól jó igy inkább vegyél egy olyan tápot ami mondtam, vagy egy Cooler Master GX450-et 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
meg a alaplapon 24 pin van de a tápon csak 20 pin van, nincs +4 nagy baj?
0
0
0
0
khaled98 avatar
nekem 8 pin foglalat van az alaplapon de 8-ból 4 pin foglalat le van takarva vmi fekete cuccal az baj?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem hanem most kezdett el szarakodni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció