Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarthRoni avatar
Hát a driverben nem lehet, ezért érdekelne hogyan tudnám még, akkor megnézem az afterburnert, köszi szépen 😀
0
0
0
0
no avatar
MSI Afterburner-rel lehetséges azthiszem.
0
0
0
0
niteforce avatar
MSI Afterburnerrel pl itt rakd automatára.
vagy az nvidia driverrel.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! Szerintetek hogyan tudnám a Gainward GTX 260-om ventillátorának sebességét szabályozni? mert játékok közben eléggé felmegy, de a ventillátor magától nem kapcsol feljebb, szerintetek?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Értem!😃
Köszönöm a választ!😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Az AMD Radeon HD5670-nek 65 watt, maximum 75 wattot tudna felvenni a PCI-e foglalatból.
0
0
0
0
no avatar
Vki tudna abban segíteni, hogy mennyi a fogyasztása az NVidia GeForce 8800GT-nek, és az Ati Radeon HD5670-nek?😕
0
0
0
0
matyosowski avatar
köszi mindjárt meglesem 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
matyosowski írta:
mondom én csak azt írtam amit olvastam a táp belsőket am hol lehet megnézni hogy milyen?

pl: [LINK] Aranyat érő oldal. 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
megvan a gtx550 hát nem rossz cucc ez se
0
0
0
0
matyosowski avatar
mondom én csak azt írtam amit olvastam a táp belsőket am hol lehet megnézni hogy milyen?
0
0
0
0
Osynho avatar
Jaja, igaz. 😀 Lehet rájöttek, hogy nem árt váltani... 😜

És milyen jó áron mennek. 😲 GX650 Bronze 18ezer. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
matyosowski írta:
olvastam fórumokon hogy nagyon "szidják" a CM GX szériát, állítólag nem annyira megbízható mint az FSP. Én nem tudom nem volt még CM tápom de szerintem jók.

visszatérve a giga tápra múltkor néztem már a 460 asra is azt mondják hogy kaki nem hogy az 550 esre ami ratyi belsővel rendelkezik. Szerintem most a Hexa 500 as tápja nagyon jó de kinek mi 😀

A 450-es a kivétel, mivel nem gagyi Seventeam beles mint a többi CM GX, hanem Enhance belsőre épül, így nagyon jó minőségű! És nem is drága.

Szerk: Villámkezek vannak itten. 😃

Már az új GX Bronze-ok is Enhance belesek! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
matyosowski írta:
olvastam fórumokon hogy nagyon "szidják" a CM GX szériát, állítólag nem annyira megbízható mint az FSP. Én nem tudom nem volt még CM tápom de szerintem jók.

visszatérve a giga tápra múltkor néztem már a 460 asra is azt mondják hogy kaki nem hogy az 550 esre ami ratyi belsővel rendelkezik. Szerintem most a Hexa 500 as tápja nagyon jó de kinek mi 😀

A 450-es a kivétel, mivel nem gagyi Seventeam beles mint a többi CM GX, hanem Enhance belsőre épül, így nagyon jó minőségű! És nem is drága.

Szerk: Villámkezek vannak itten. 😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
ezt nem nagyon tudom, annyira nem vagyok benne ebben a hardveres dologban. Én azt olvastam amit írtam nem tudom hogy igaz e.
0
0
0
0
Cooley avatar
Mert a GX550 és afelettiek Seventeam belesek, ami nem valami jó, de a GX450 és a V2-es(80+ Bronze) GX-ek már Enhance belesek.
0
0
0
0
matyosowski avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
crytek123 írta:
Köszi a válaszotokat!
DarthRoni: A tápokat nem nagyon ismerem,ezért úgy gondoltam hogy elég lesz ez ami most van.A GTS450-t még szépen vitte.A pénzt azt nem sajnáltam,hisz ráment 170.000 Ft-om a gépre.De ma akkor veszek egy CHIEFTEC 500W CTG-500-80P-t?Akkor az biztos,hogy jó lesz?Mert nem akarom magam megint megszívatni.😀
Előre is köszi.😀

Annyiból én inkább CM GX450-et vennék a helyedbe.
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Köszi a válaszotokat!
DarthRoni: A tápokat nem nagyon ismerem,ezért úgy gondoltam hogy elég lesz ez ami most van.A GTS450-t még szépen vitte.A pénzt azt nem sajnáltam,hisz ráment 170.000 Ft-om a gépre.De ma akkor veszek egy CHIEFTEC 500W CTG-500-80P-t?Akkor az biztos,hogy jó lesz?Mert nem akarom magam megint megszívatni.😀
Előre is köszi.😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Ha, van sok minen amit nem tudok, de akk ma is okosabb lettem😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Vegyél egy FSP hexa 500W, vagy Gigabyte SuperB550W, igazából belüről majdnem ugyan az a 2.

Ez nem egészen így van. 😀 A superb 550 acbel beles, nem fsp, mint a 460-as. És nem is erősebb sokkal, tehát nem valami jó biznisz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nagyon rossz a HKC táp. Szerintem azért vennének sokan ipari hulladék tápot mert bele se gondolnak hogy képesek ilyen szarokat gyártani.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
crytek123 írta:
Most megnéztem a Tápom 12V-on 24A-t kéne bírnia.Na most ez nem sikerült neki.Ráadásul lemértem Crysis 2-t ahogy indítanám kikapcsol a gép és el leugrik 10.5V-ra a 12V-os csati.Szóval holnap veszem is az új tápot most nincs sok pénzem de szerintetek ez jó lesz?http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/91-tapegyseg/flypage.tpl/7495-hkc-580w-usp-5580-14cm-box-tapegyseg/

én ezt ajánlom: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W 12.000 forint kb.

tapasztalatból beszélek, még egy 4870x2-t is röhögve visz, és Chieftec, ebben az árban ez az egyik legjobb, de amúgy nem értek valamit:
VGA-ban szinte tökmindegy hogy gigabyte vagy asus vagy msi, de a tápban nagyon nem mindegy
Megveszel egy Phenom II x4 procit, GTX 560-at, 8 giga ramot, csupa márkás elég erős minőségi cuccok, és az egésznek a lelkét, ami gyakorlatilag hajtja az egészet a szívét, egy noname sz.r tápra bíznád 😀
pont a tápnak a legfontosabb a márkája, ha attól sajnálod a pénzt, a géped fogja bánni 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
crytek123 írta:
Most megnéztem a Tápom 12V-on 24A-t kéne bírnia.Na most ez nem sikerült neki.Ráadásul lemértem Crysis 2-t ahogy indítanám kikapcsol a gép és el leugrik 10.5V-ra a 12V-os csati.Szóval holnap veszem is az új tápot most nincs sok pénzem de szerintetek ez jó lesz?http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/91-tapegyseg/flypage.tpl/7495-hkc-580w-usp-5580-14cm-box-tapegyseg/

A legolcsóbb, amit tápnak lehet hívni, az a Chieftec és az FSP. Ha ennyi rá a keret, akkor vegyél egy CHIEFTEC GPA-500S8-at.
0
0
0
0
akos328 avatar
crytek123 írta:

nah igen se az M-tech, sem a HKC -t nem nevezném tápnak, nagyon rossz statisztikát mutatnak a tesztek, és mint ahogy te is tapasztalod most ilyenek is előforulnak. Vegyél egy FSP hexa 500W, vagy Gigabyte SuperB550W, igazából belüről majdnem ugyan az a 2. vagy vmi 500W-os Chieftech tápot, ezek nagyon jók. Van 2x ennyiért Raptox, enermax, Corsair,stb, de én az elöbbi3 táp közül ajánlanék, azok kb 13-15K között vannak. Egy GTX560 kari azért drága h így játsz vele,
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
almos írta:
Megcsináltam Virtut...nagyon tetszik, jó ötlet volt ez az Inteltől és a Lucidtól is 😀

Elárulod, hogy mitől jó? 😃 Kalap szart sem ér... Ha az alaplapi kimenetre kötöd, akkor is csak minimális a fogyasztáscsökkenés, viszont sokkal szarabbul futnak a játékok, ha meg a videokártyára kötöd, az ég világon semmi energiát nem takarít meg, sőt feleslegesen megy az iGPU. Csak akkor van értelme az egésznek, ha videokártyára kötöd, és közben QuickSync-kel túráztatod az iGPU-t, miközben a videokártyát is terheled játékkal vagy valamivel, de ha valaki csinál is ilyet, akkor se hinném, hogy túl sűrűn, főleg hogy van talán 2 progi, ami támogatja a QS-t... Értelme? 0.

Azt nem mondtam, hogy van értelme, csak azt hogy tetszik 😃
Amúgy nem tudom én sem kihasználni,de tetszik az ötlet és talán 1-2 generációval később már sokkal hasznosabb lesz 😀
0
0
0
0
hassi avatar
kisteker írta:
hassi írta:
Elfelejtettem visszaírni még az előző kérdésemre. Szóval a gpu órajelet szeretném emelni az alaplapi kártyán, azt mivel? MSI Afterburnerrel lehet? Nem gáz, hogy Gigabyte lap? És a legfontosabb: jár garanciavesztéssel?
Végül javítana a GTA IV futásán?

Hát én alapból nem futtatnék gta IV-et alaplapi gpu-n 😀

Miért? 😃 Lesz baja tőle? Nekem nem nagyon van más választásom. Csak hogy nem játszok vele 😃
0
0
0
0
no avatar
Nem lesz jobb... a HKC tápok is hulladékok
0
0
0
0
Neaton21 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Megcsináltam Virtut...nagyon tetszik, jó ötlet volt ez az Inteltől és a Lucidtól is 😀

Elárulod, hogy mitől jó? 😃 Kalap szart sem ér... Ha az alaplapi kimenetre kötöd, akkor is csak minimális a fogyasztáscsökkenés, viszont sokkal szarabbul futnak a játékok, ha meg a videokártyára kötöd, az ég világon semmi energiát nem takarít meg, sőt feleslegesen megy az iGPU. Csak akkor van értelme az egésznek, ha videokártyára kötöd, és közben QuickSync-kel túráztatod az iGPU-t, miközben a videokártyát is terheled játékkal vagy valamivel, de ha valaki csinál is ilyet, akkor se hinném, hogy túl sűrűn, főleg hogy van talán 2 progi, ami támogatja a QS-t... Értelme? 0.
0
0
0
0
kisteker avatar
hassi írta:
Elfelejtettem visszaírni még az előző kérdésemre. Szóval a gpu órajelet szeretném emelni az alaplapi kártyán, azt mivel? MSI Afterburnerrel lehet? Nem gáz, hogy Gigabyte lap? És a legfontosabb: jár garanciavesztéssel?

Hát én alapból nem futtatnék gta IV-et alaplapi gpu-n 😀
0
0
0
0
hassi avatar
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
toalettpapir avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Mi a különbség a DDR és a GDDR között?

Egy vidkarinál a stabil (állandó) 70 fok veszélyes 100%-os terhelés mellett?

100% terhelés mellett nem vészes
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Mi a különbség a DDR és a GDDR között?

Egy vidkarinál a stabil (állandó) 70 fok veszélyes 100%-os terhelés mellett?
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Felraktam a legúljabb drivert, és most jobban is megy. viszont a biosban nem tudtam át állítani. :/ a biost nem merem frissíteni.
0
0
0
0
repfect avatar
nekem is M-tech tápom volr de amint vga-t cseréltem jött mellé az új táp mert nem volt bátorságom M-techre kötni az 560-at, a melegedés meg nem gond az mehet 90-ig de ha zavar dobj rá ventire fordulatot
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
a vga 90fokig is nyugodtan mehet bár a hűtés hamarabb felkapcsol a procinak is jó az még. A táp a bűnös én azt mondom
0
0
0
0
Neaton21 avatar
CPU az max felmegy 55 fokra.Amúgy most néztem BC2-ztem és 2 perc alatt felmelegedett 75 fokra vga.Gyorsan ki is kapcsoltam a gamet.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
cpud milyen meleg? Amúgy szinte biztos hogy az a hulladék m-tech táp okozza 5000 ért 600w vicc! Érdemes lenne kölcsönkérni egy tápot és azzal meglesni.
0
0
0
0
repfect avatar
az én ref hűtős gtx 560-am is felment 80 fokig ebben a melegben de még nem lépett ki soha, sztem sem az a baj
0
0
0
0
niteforce avatar
67 fok az nem gáz.
szerintem nem attól kapcsol ki
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Hali!
Ma vettem egy Zotac GTX560 Ti AMP-t.
Elindítok egy játékot pl GTAIV és felmelegszik a kártya úgy 67 fokra.És egy idő után kikapcsol a gép ha tovább játszom.
Miért van ez?
Válaszotokat előre is köszi.😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ricsko1234 írta:
Helló!
Most vettem egy Acer Aspire 5750G notit.
Most raktam fel a crysis 2-t, és sajnos nem úgy megy ahogy vártam. az 1gb-os vgm-ból szerintem csak 128mb-ot használ a gép, mert a biosban ezt írta. az everest vmi intel hd graphics 3000-et írt, mikor a vga-m egy Nvidia GT520M. Szóval, hogy tudnám át állítani 128mb-ról 1024Mbra? 😃

Azt hiszem van a notidon valahol egy kapcsoló amivel át tudod kapcsolni. és azt hiszem ha gyenge az aksi akkor automatikusan vissza kapcsol az integrált-ra
0
0
0
0
Osynho avatar
Gondolom van benne integrált hd graphics + GT520M. 2D-ben előbbi, 3D-s terhelés alatt pedig a GT520M dolgozik. Feltéve, ha jól van beállítva, telepítve minden. Hogy mit kell tudnia a nagyobbik vga-nak Crysis 2 alatt, megtalálod a netes tesztekben.
0
0
0
0
akos328 avatar
ha jól tudom az Acer nVidia kártyákkal dolgozik, legalább is én még csak azokkal láttam. Ezek a moblility kártyák nem az igaziak játékra, főleg egy Crysis 2 ha meég a hozzátett patcheket is feltetted a DX11-el és a többit, és fullon játszol. vedd le minimumra, és a DX11-es patchet is szedd le. BIOS-ban átlehet állítani a memóriáját, azzal talán nyersz egy pár FPS-t. Amit meg ráírnak h 1GB sztem az egy maximális memória mennyiség, ez oylan mint h nekem azt írták 256MB, de amikor megkaptam, akkor 32MB volt beállítva az alaplapi integrált karimon.
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Helló!
Most vettem egy Acer Aspire 5750G notit.
Most raktam fel a crysis 2-t, és sajnos nem úgy megy ahogy vártam. az 1gb-os vgm-ból szerintem csak 128mb-ot használ a gép, mert a biosban ezt írta. az everest vmi intel hd graphics 3000-et írt, mikor a vga-m egy Nvidia GT520M. Szóval, hogy tudnám át állítani 128mb-ról 1024Mbra? 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Amíg nem megfelően távolítjátok el a régi drivert, addig ne is csodálkozzatok a felmerülő hibákon. Windoesos eltávolítás után csökkentett módban is ajánlatos kitakarítani a maradék cuccokat Driver Cleanerrel pl.
Nálam nem szokott gond lenni egyik deiverrel sem, mondjuk nem is teszem fel minden hónapban a legújabbat. A 11.8 beta teljesen jól működik nálam, 1 textúra hiba volt Crysis 2-ben, de azis megszűnt, amint közelebb mentem. 😀
0
0
0
0
overclocker avatar
sziasztok! az Nvidia kártyáin, van valami olyan megoldás hogy rendszermemóriából, lekössön egy adott mennyiséget, hogy videomemória ként használja? olyanra gondolok mint az ATI-nál a Hypermemória.
0
0
0
0
akos328 avatar
Hát sztem egy 7-ről 8-ra javított kiadás, nem hiszem h szembetűnő. Az volt szembetűnő, amikor az 1 éves driver helyett a legfrisebbet tettem fel, és játékonként 8-10 FPSt nyertem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció