Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Forje avatar
levi27 írta:
Forje írta:
Szóval azt mondod hogy simán mehet? Kössz a választ!

Csak ha sikerül PONTOSAN olyan számú darabot szerezned mint ami ott van jelen esetben:HDX945WFG BOX
Más esetben működhet,de hosszútávon hazavághatja a lapot.

Ezt most nem értem, tehát akkor megvehetem a HDX945WFG BOX-t?(Bocs az értetlenkedésért de ezt mostn me vágom.)
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
niteforce írta:
DoN_BeNCe22 írta:
Sziasztok!😀
A vinyóm szervízbe van Garisan és csak 3-4 hét múlva jön vissza a gariból elv. és addig azért nem akarok gép nékül lenni így hát a kérdésem a kövi:
Milyen külső vinyóra lehet op rendszer telepíteni?

ha NTFS-re van formázva akkor bármelyikre, csak lassabb lesz az USB port miatt. De ha USB3.0-n vagy eSATA-n használod akkor az is jó lehet.

Ezek Szerint ha haverom 120gigás külsőjét kölcsön kérem és telepítéskor NTFS-re formázom tudom használni? És telepítéskor fel fogja ismerni a vinyót is(külsőt)?
0
0
0
0
levi27 avatar
Forje írta:

Csak ha sikerül PONTOSAN olyan számú darabot szerezned mint ami ott van jelen esetben:HDX945WFG BOX
Más esetben működhet,de hosszútávon hazavághatja a lapot.
0
0
0
0
Forje avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
Forje írta:
Hello, az Asrock N68C-S UCC alaplapom AMD Phenom II X4 945 CPU-ból ezeket a verziókat támogatja: HDX945WFK4DGM
HDX945WFK4DGI. Na most amit én szeretnék venni az egy HDX945WFG BOX számú. Ez számít vmit? Es ha igen attól függetlenűl fog működni?(Bocsánat hogy ide írtam de nagyon sürgős lenne.)

Válaszokat előre is köszönöm!

Ugyan ilyen lapom van 😃 annyi a lényeg hogy. max 95w-os fogyasztású lehet a proci,de tapasztalatom szerint az már igencsak a határ akár gyári proc akár tuning miatt lesz annyi a fogyasztás.
0
0
0
0
Forje avatar
Hello, az Asrock N68C-S UCC alaplapom AMD Phenom II X4 945 CPU-ból ezeket a verziókat támogatja: HDX945WFK4DGM
HDX945WFK4DGI. Na most amit én szeretnék venni az egy HDX945WFG BOX számú. Ez számít vmit? Es ha igen attól függetlenűl fog működni?(Bocsánat hogy ide írtam de nagyon sürgős lenne.)

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
wakula778 avatar
levi27:

ajánlom a prime95 nevű programot. ha elindítod 100%on fogja enni a ramodat meg a procidat is és megtudod nézni amit akarsz.
0
0
0
0
19ati93 avatar
LobiDrg írta:
A mostani felbontásodhoz elég lesz annyi vram 😀

1-2évet bír még így? 😃
0
0
0
0
no avatar
A mostani felbontásodhoz elég lesz annyi vram 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
a jelenlegi vga-m-on lévő 512mb vram szerintetek meddig lesz elég? mostananság már minden játék ajánlottra 1gb-t kér és sok minimumra is! (1280x720 a felbontás) thx
0
0
0
0
Sanchez avatar
Nekem most is 1.7ghz-en megy. Minek menjen maxon, ha nem igényli semmi?
0
0
0
0
levi27 avatar
Másnak is mutatják a cpu frekijét össze-vissza a programok? Mert nekem 4ghz-től 1,6ghz-ig mindent mutatnak 😆 (ugrál fel-le) Elvileg stabil 3,2GHz-nek kéne lenni C'n'Q kikapcsolva
0
0
0
0
Cooley avatar
Inkább Samsung 830, mondjuk az a Kingston is jó.
0
0
0
0
wakula778 avatar
köszönöm a segítséget. ezek szerint akkor érdemes megvennem a kingstone hyperx 3k ssd-t?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Úgyis a legfontosabb a 4K írási olvasási sebesség az meg még a leg extrémebb ssd nél meg se közelíti a sata 2 korlátait szóval valóban bőven elég a sata2.
0
0
0
0
Yej avatar
Hard Disk Sentinelt tegyél fel, az kiírja a kondíciót(bár én nem nagyon értek hozzá, de én is használom a programot, már csak a hőmérsékletnaplózás miatt /is/)
0
0
0
0
madchief avatar
Az hogy nagyon küszköd, zörög hangoskodik a vinyó az jelentheti azt hogy tönkre fog menni?
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
Ami lassabb, az az adatátviteli sebesség, de az is csak a komoly SSD-knél, és az csak akkor játszik, ha SSD-ről SSD-re másolsz. Tehát nagyon keveset lassul sata2-ben.

Ez azért így nem egészen igaz, de az tény, hogy egy átlagfelhasználónak nem egy hatalmas érvágás, ha csak sata2-vel használja.
0
0
0
0
niteforce avatar
wakula778 írta:
Üdv.
Mivel nem találtam ennek külön topicot hát írok ide.
Kérdésem a következő: Ha veszek egy sata3-as ssd-t akkor az mennyivel lesz lassabb sata2 alaplapban illetve valamivel gyorsabb e mint egy sima hdd. Azért akarok SATA3 ssd-t mert későbbiekbe új alaplapnál már jólesz az a sata3 és azért nem akarok egy sata2-eset hogy később vehessen újat.
Választ köszönöm.

Igazából az SSD-k fő előnye a rövid elérési idő, és hogy sok adatot tudnak olvasni, sokkal többet mint a HDD, és ez Sata II-n is ugyanolyan gyors. Ami lassabb, az az adatátviteli sebesség, de az is csak a komoly SSD-knél, és az csak akkor játszik, ha SSD-ről SSD-re másolsz. Tehát nagyon keveset lassul sata2-ben.
0
0
0
0
wakula778 avatar
Üdv.
Mivel nem találtam ennek külön topicot hát írok ide.
Kérdésem a következő: Ha veszek egy sata3-as ssd-t akkor az mennyivel lesz lassabb sata2 alaplapban illetve valamivel gyorsabb e mint egy sima hdd. Azért akarok SATA3 ssd-t mert későbbiekbe új alaplapnál már jólesz az a sata3 és azért nem akarok egy sata2-eset hogy később vehessen újat.
Választ köszönöm.
0
0
0
0
niteforce avatar
DoN_BeNCe22 írta:
Sziasztok!😀
A vinyóm szervízbe van Garisan és csak 3-4 hét múlva jön vissza a gariból elv. és addig azért nem akarok gép nékül lenni így hát a kérdésem a kövi:

ha NTFS-re van formázva akkor bármelyikre, csak lassabb lesz az USB port miatt. De ha USB3.0-n vagy eSATA-n használod akkor az is jó lehet.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok!😀
0
0
0
0
no avatar
zelox14 írta:
Synda Rebirth írta:
zelox14 írta:
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy új gépem van, minden jól megy, Viszont a CoreTemp nevezetű program nem írja ki a processzor hőmérsékletét, annyit ír, hogy 0, speedfan kiírja, lejjebb vettem a processzor hűtését mert nagyon hangos volt, viszont ha leveszem 0ra akkor is ugyan azon az értéken marad, ezért akarom megnézni másik programmal, hogy valóban annyi fokos amennyit a speedfan ír, remélem tudtok segíteni elnézést, ha kacifántosan írtam 😃

AMD procival nincs tapasztalatom.
De hűtő gyári beállításait ne babráld, főleg ne lefele tekerd, tedd auto-ra.
Azt tudom, hogy AMD gyári hűtői hangosak, meg kell szokni.😃
Amúgy 5k környékén kapsz rá normális hűtőt.😉

Pl: CM TX3

De úgy nagyon hangos, és hamar tönkre fog menni mivel 100%on 6.5k rpm-en pörög leveszem 65%ra 4.5k rpm így nem olyan hangos és ugyan úgy hűti !

Akkor jó, ha ugyanolyan hőfokon tartja nincs probléma, azért nézz rá játék alatt is, vagy futtasd Prime95-el úgy megnő a hőtermelés.😃
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
zelox14 írta:
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy új gépem van, minden jól megy, Viszont a CoreTemp nevezetű program nem írja ki a processzor hőmérsékletét, annyit ír, hogy 0, speedfan kiírja, lejjebb vettem a processzor hűtését mert nagyon hangos volt, viszont ha leveszem 0ra akkor is ugyan azon az értéken marad, ezért akarom megnézni másik programmal, hogy valóban annyi fokos amennyit a speedfan ír, remélem tudtok segíteni elnézést, ha kacifántosan írtam 😃

De úgy nagyon hangos, és hamar tönkre fog menni mivel 100%on 6.5k rpm-en pörög leveszem 65%ra 4.5k rpm így nem olyan hangos és ugyan úgy hűti !
0
0
0
0
nyozo avatar
Cooley írta:
Igen és igen.

Köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
nyozo avatar
unknown user írta:
nyozo írta:
Cooley írta:
nyozo írta:
Kmisi99 írta:
Azért mert nem stabil és ilyenkor nem van az hogy hiába nagyobb az órajel nem stabil így nem tud úgy számítani. Felejtsd el a programos tuningokat nem a legjobbak. Biosból kell tuningolni és ott jól belőni.

Rendben majd megpróbálom bios-ból csak nem nagyon merem ott állítgatni a dolgokat nehogy elrontsam... amúgy amit elsőnek kérdeztem az nem tudod mitől lehet?

ez miért van? 2mag 2.4 Ghz-en fut 2 mag meg 1600mhz-en? de ha rányomok az aida tesztjénél a stopra és utána megint elindítom akkor felmegy mind a 4 2.4Ghz-re
https://kepfeltoltes.hu/120813/513105153123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SpeedStep

az mi?😃

fogyasztás és a hőtermelés csökkenését teszi lehetővé.

de akkor ez normális? és játék alatt mind a 4mag 2.4ghz-en megy?
0
0
0
0
unknown user avatar
nyozo írta:
Cooley írta:
nyozo írta:
Kmisi99 írta:
Azért mert nem stabil és ilyenkor nem van az hogy hiába nagyobb az órajel nem stabil így nem tud úgy számítani. Felejtsd el a programos tuningokat nem a legjobbak. Biosból kell tuningolni és ott jól belőni.

Rendben majd megpróbálom bios-ból csak nem nagyon merem ott állítgatni a dolgokat nehogy elrontsam... amúgy amit elsőnek kérdeztem az nem tudod mitől lehet?

ez miért van? 2mag 2.4 Ghz-en fut 2 mag meg 1600mhz-en? de ha rányomok az aida tesztjénél a stopra és utána megint elindítom akkor felmegy mind a 4 2.4Ghz-re

SpeedStep

az mi?😃

fogyasztás és a hőtermelés csökkenését teszi lehetővé.
0
0
0
0
nyozo avatar
Cooley írta:
nyozo írta:
Kmisi99 írta:

SpeedStep

az mi?😃
0
0
0
0
Cooley avatar
nyozo írta:
Kmisi99 írta:

SpeedStep
0
0
0
0
no avatar
zelox14 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
nyozo avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az mitől lehet hogy eddig ha bekapcsoltam a gépet a biosnál mindig kiírta a proci nevét meg hogy hány Ghz-es de most már nem írja ki. valami ötlet?

jah és még valami ma húztam a procim nem a biosból hanem gigabyte easy tune-al 3ghz-re felhúztam stabil volt de viszont játékoknál nem hogy több lett az fps hanem kevesebb és pl a f1 2011 benchmark: minimum: 39
átlag:45fps-t mutatott az msi afterburner meg a fraps minimum:45 átlag:55fps-t mutatott ez mitől lehet?
0
0
0
0
Cooley avatar
Lehet proci és memóriahiba is, de az is lehet, hogy több alkatrész sem működik megfelelően, szóval amíg nem biztos, addig nem rendelj újat! Ha nincs más megoldás, vidd be egy szervizbe, és csak annyira kérd meg őket, hogy derítsék ki neked, hogy melyik alkatrész a hibás. Sőt lehet, hogy olcsóbban megúszod, ha beviszed a lapodat, és megkérdezed, hogy az működik-e rendesen, azért csak nem kérnek el sok pénzt.
0
0
0
0
battyan avatar
Akkor a legjobb, amit most tenni tudok az egy táp kerítése (alaplapot nehezebb lenne) valahonnan és kipróbálása, ha úgy sem működik, akkor már rendelhetek is egy új alaplapot?
0
0
0
0
Cooley avatar
apetit1989 írta:
Ha számít az én véleményem:
Az azt hiszem eddig is nyilvánvaló, hogy nem szoftveres hibáról van szó (you dont say?), szal Win instalálgatás felesleges.
Csontvázik kéne kirakodni a gépből. HDD le, ODD le, pci kártyák ki, ha van alaplapi VGA, azt is. Maradna a lap, proci, ram, a táp és csipogó. Első körben ki venném a ramokat. Amennyiben ram nélküli bekapcsoláskor a gép sípol (kvázi reklamál, hogy kéne belé memória), akkor a lap rendben van. Ha nem sípol ram nélkül sem, na akkor lehet kezdeni gyanakodni a lapra, és természetesen a tápra is. Cooley-jal ebben nem értek egyet, simán lehet, hogy egyszerűen a táp nem megfelelő feszültséget ad a lapnak, ami már nem fér bele a VR kockák toleranciájába, így nem hajlandó elindítani még a post-ot sem.

Ha a VRM nem megfelelő feszültséget kap, az egész lapot lekapcsolja, nem mennének tovább a ventik. Ilyenkor jönne jól egy debug kijelző, egyszerűbb, mint a pityegővel szórakozni.
Minden esetre én továbbra is tartom, hogy a lap lesz a ludas, bár ugye még mindig kérdéses, hogy egy alkatrész okozta-e az összes hibát. Persze ha sikerül póttápot szerezni, akkor érdemes azt is megpróbálni, de nem hinném, hogy az javítana a helyzeten.
0
0
0
0
battyan avatar
apetit1989 írta:
Az azt hiszem eddig is nyilvánvaló, hogy nem szoftveres hibáról van szó (you dont say?), szal Win instalálgatás felesleges.
Csontvázik kéne kirakodni a gépből. HDD le, ODD le, pci kártyák ki, ha van alaplapi VGA, azt is. Maradna a lap, proci, ram, a táp és csipogó. Első körben ki venném a ramokat. Amennyiben ram nélküli bekapcsoláskor a gép sípol (kvázi reklamál, hogy kéne belé memória), akkor a lap rendben van. Ha nem sípol ram nélkül sem, na akkor lehet kezdeni gyanakodni a lapra, és természetesen a tápra is. Cooley-jal ebben nem értek egyet, simán lehet, hogy egyszerűen a táp nem megfelelő feszültséget ad a lapnak, ami már nem fér bele a VR kockák toleranciájába, így nem hajlandó elindítani még a post-ot sem.

Persze,h számít! Kivettem a GPU-t, kihúztam a HDD-t, ODD-t, bekapcsoltam, ugyanolyan volt mint eddig, miután kivettem a RAM-ot, semmi sípolás nem tapasztaltam.
Megjegyzem,h az integrált grafikust nem tudom,h hogy kell kiiktatni.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
battyan írta:
Igen tudom,h életveszélyes az a táp, viszont nem hiszem,h ez lenne a gond, mert akkor nem forgatná a ventiket (vagy de?).
Nem látok kipúposodást, de erre ne alapozzatok😜
Az alaplap kölcsönkérés az elég necces dolog itt világvége falván, de megpróbálok szerezni egyet valahonnan. Még talán lenne is, csak az a bibi,h AM2-es, nekem meg a processzor miatt AM3-as kell.

Ha tápot könnyebben tudsz szerezni akkor szerintem érdemes azzal is megpróbálni 😃 De csak ha azt tudsz szerezni...
Nekem a ram volt a ludas ilyen hibánál mindig, néha bekapcsolt, de újraindítani win alól nem tudtam mert csak a ventik pörögtek olyankor.
0
0
0
0
battyan avatar
Igen tudom,h életveszélyes az a táp, viszont nem hiszem,h ez lenne a gond, mert akkor nem forgatná a ventiket (vagy de?).
Nem látok kipúposodást, de erre ne alapozzatok😜
Az alaplap kölcsönkérés az elég necces dolog itt világvége falván, de megpróbálok szerezni egyet valahonnan. Még talán lenne is, csak az a bibi,h AM2-es, nekem meg a processzor miatt AM3-as kell.
0
0
0
0
no avatar
apetit1989 írta:
Synda Rebirth írta:
Kísértetiesen hasonlít az én esetemhez, akkor a táp adta meg magát, szerencsémre csak táp ment tönkre, kipúposodtak a tranzisztorok.😜

Szinda, a tranzisztorok nem púposodnak. Csak elfüstölnek. Gondolom kondenzátort akartál írni.

Ja igen 😊 akkor azt, köszönöm a helyesbítést. 😆
Marketinget tanultam...😃

Van egy aranyköpés, valami hasonló.😂
"tranzisztorok füsttel működnek ha kijön a füst, akkor nem működnek tovább"
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Synda Rebirth írta:
Kísértetiesen hasonlít az én esetemhez, akkor a táp adta meg magát, szerencsémre csak táp ment tönkre, kipúposodtak a tranzisztorok.😜

Szinda, a tranzisztorok nem púposodnak. Csak elfüstölnek. Gondolom kondenzátort akartál írni.
0
0
0
0
levi27 avatar
Cooley írta:
Ez kizárt dolog, hogy táp legyen. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy alaplap-, proci- vagy memóhiba (ebben a sorrendben egyre kevésbé valószínűbb). Ha tudsz, kérj kölcsön egy másik lapot, és próbáld ki, hogy azzal is jelentkeznek e hasonló gondok, de 90%-ra biztos vagyok benne, hogy a lap a ludas. Csak akkor van szívás, ha a tünetek nem egyazon forrásból származnak, ha már House. 😆

Az nem fordulhat elő hogy a táp "leszúrta" a lapot és most "vérzik el"? Azért pörögnek a ventik, de se kép se hang 😃 (csak tipp)
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez kizárt dolog, hogy táp legyen. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy alaplap-, proci- vagy memóhiba (ebben a sorrendben egyre kevésbé valószínűbb). Ha tudsz, kérj kölcsön egy másik lapot, és próbáld ki, hogy azzal is jelentkeznek e hasonló gondok, de 90%-ra biztos vagyok benne, hogy a lap a ludas. Csak akkor van szívás, ha a tünetek nem egyazon forrásból származnak, ha már House. 😆
0
0
0
0
no avatar
battyan írta:
Sziasztok!
Azért fordulok hozzátok, mert nem kapcsol be a gépem, hátha valaki tud segíteni, én alaplap problémára gyanakszom. Kicsit hosszú lesz, de nem akartam semmiféle fontosnak hitt tünetet kihagyni a diagnózisból (lehet sok Dr House-t nézek 😃 )
Szóval az egész úgy kezdődött, hogy olykor-olykor nem kapcsolt be a gép (a monitor power saving módban maradt a bekapcsolás után) de egy újraindítás megoldotta a problémát. Volt úgy,h a már használatban lévő gép monitorja kikapcsolt power saving módba aztán egy pillanat múlva pedig újra bekapcsolt. Közben láttam arra jeleket,h új monitor kell majd, mivel voltak pixelek amik rosszul világítottak, főleg a kék szín hatott rájuk. Aztán egyszer csak bekapcsolás után, mielőtt még betöltene a windows a gép kiírta,h az előző túlhajtás nem volt sikeres és,h nyomjak egy gombot a folytatáshoz. Ha ez megtörtént problémamentesen futott a windows. Aztán egyszer kapcsoltam be, a ventilátorok fölbúgtak, de a monitor ugyanígy power savingban maradt, de itt már a restart nem segített, többszöri áramtalanítás és beindítás után végre bekapcsolt, úgy döntöttem,h mivel elég sok hülyeség volt a gépben újrateszem az egész rendszert hátha megoldja a problémát, így is tettem formatáltam a meghajtókat is, nehogy valamiféle kártevő is maradjon benne, tökéletesen működött, de ahogy most kapcsolnám be a gépet ugyanígy semmi, csak a power saving mód és a ventilátorok pörgése (az egér nem világít sem a billentyű). A monitort rátettem a laptopra amin tökéletesen futott, a gépre meg rákötöttem a tévét, amin ugyanígy jelt keresett. Mi lehet a gond?

Valószínű táp, ne kísérletezz, próbáld meg másik táppal, ha ugyanez a hiba akkor alaplap.
Remélem tudod, hogy az kodegány táp=ipari hulladék.😕
Megkockáztatom, tönkre vágta a lapot, de ne legyen igazam.😶
0
0
0
0
levi27 avatar
Nem tudjátok lehet-e venni előlapra kivezetést fülesnek és mikrofonnak? Az alaplapban lenne olyan funkció hogy front panel, de a házon nincs kivezetés csak a helye van berajzolva (meg "perforálva" hogy ott lenne ha lenne)
0
0
0
0
battyan avatar
Sziasztok!
Azért fordulok hozzátok, mert nem kapcsol be a gépem, hátha valaki tud segíteni, én alaplap problémára gyanakszom. Kicsit hosszú lesz, de nem akartam semmiféle fontosnak hitt tünetet kihagyni a diagnózisból (lehet sok Dr House-t nézek 😃 )
Szóval az egész úgy kezdődött, hogy olykor-olykor nem kapcsolt be a gép (a monitor power saving módban maradt a bekapcsolás után) de egy újraindítás megoldotta a problémát. Volt úgy,h a már használatban lévő gép monitorja kikapcsolt power saving módba aztán egy pillanat múlva pedig újra bekapcsolt. Közben láttam arra jeleket,h új monitor kell majd, mivel voltak pixelek amik rosszul világítottak, főleg a kék szín hatott rájuk. Aztán egyszer csak bekapcsolás után, mielőtt még betöltene a windows a gép kiírta,h az előző túlhajtás nem volt sikeres és,h nyomjak egy gombot a folytatáshoz. Ha ez megtörtént problémamentesen futott a windows. Aztán egyszer kapcsoltam be, a ventilátorok fölbúgtak, de a monitor ugyanígy power savingban maradt, de itt már a restart nem segített, többszöri áramtalanítás és beindítás után végre bekapcsolt, úgy döntöttem,h mivel elég sok hülyeség volt a gépben újrateszem az egész rendszert hátha megoldja a problémát, így is tettem formatáltam a meghajtókat is, nehogy valamiféle kártevő is maradjon benne, tökéletesen működött, de ahogy most kapcsolnám be a gépet ugyanígy semmi, csak a power saving mód és a ventilátorok pörgése (az egér nem világít sem a billentyű). A monitort rátettem a laptopra amin tökéletesen futott, a gépre meg rákötöttem a tévét, amin ugyanígy jelt keresett. Mi lehet a gond?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció