Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Lenne egy problémám mégpedig az hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor a ventillátorok felpörögnek gyorsan aztán elkezd 3X sípolni de a kép nem jön be.Réggeben úgy indult hogy felpörögtek a ventilátorok és utánna lelassultak és mindig egyet sípolt.
Mi a gondja ennek a vasnak?
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Helló!
Az lenne a gondom, hogy Hard Disk Sentinel-ben a Smart fülön, ha nézem a "Write Error Rate" attribútumot akkor az értéke minden heten növekszik, van hogy naponta ugrik pár számot. Ez mitől lehet? A merevlemezt egy éve vettem, kicsit idegesítő, hogy ez az érték mindig megy fel, félek nehogy elszálljon. A merevlemez típusa Samsung Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA2. A kondíciónál és a teljesítményre mindkettőre 100%ot kapok.
0
0
0
0
no avatar
szerintem,tele van porral,fujasd ki.nekem is szokott melegedni.kitisztitom és jo.
0
0
0
0
niteforce avatar
Én a Pioneert nagyon ajánlom, az a legjobb szerintem. Én még arról negatív véleményt nem láttam, nem hallottam. Enyém is már 5 éve szolgál, és még egy lemezt sem rontott el, úgy működik ahogy kell. LG-ről, samsungról hallottam már rosszat.
0
0
0
0
no avatar
marci19970425 írta:
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, hogy alap állapotban a VGA-m felmelegszik 70 fokra és még azt jelzi, hogy 90-95 %-ban használva van pedig semmi nem fut .NEm tudom mi lehet a baj eddig nem csinált ilyet. Alap állapotban is max 40-45 fok volt .... Tanácstalan vagyok. Kérlek segítsetek 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Elarulok egy titkot, tokeletesen mindegy, hogy milyet veszel.
Nem gyozom ismetelni, az nem erv, hogy nalam X mukodott 47 evig, az Y meg 2 honap utan elfustolt, ugyhogy az X jo, az Y nem jo. Kovacs Aronnak meg az X halt meg 2 honap alatt, Kiss Marikanak meg az Y mukodott 51 evig.
0
0
0
0
Megaisten avatar
Hát én is az lg javaslom ( nekem 7évig volt meg és kb:2600-2800.Dvd lemezt irtam vele simát és duplát is.😃 Most is lg vannak a gépembe+ a gyerekek gépeigbe és nem csalodtam bennük.
0
0
0
0
bobekrisz avatar
az lg egyik legjobb szerintem
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Athis18 írta:
Sziasztok!
Mivel vásárlási topicban nem találtam hasonlot, ezért it kérdezném meg, hogy milyen márkáju dvd irot érdemes venni? Asus vagy Lg közzött vacilálok.

Én az LG -t ajánlom. Eddig nem volt bajom vele. Asus már halt meg nálam.
0
0
0
0
niteforce avatar
Athis18 írta:
Sziasztok!
Mivel vásárlási topicban nem találtam hasonlot, ezért it kérdezném meg, hogy milyen márkáju dvd irot érdemes venni? Asus vagy Lg közzött vacilálok.

én a Pioneer-t ajánlom.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
niteforce avatar
Fraps felvételére azért nem árt a 7200RPM-es vinyó, meg szerintem renderelésre sem. 16-ért kapsz WD Caviar Blue 500GB-ost, szerintem az lenne a legjobb választás
0
0
0
0
akos328 avatar
Mivel tárolásra akarod használni, sztem nagyobb, de lassabb is jó választás.
Sztem keres 5400RPM-set de 500GB-1TB-osat.
Eza csak vélaményem...😃
0
0
0
0
nyozo avatar
Szerintetek melyik vinyó a legjobb választás? másodlagos vinyónak kéne (fraps felvételre,renderelésre,letőltésre)
-Western Digital Caviar SE 160GB 8MB 7200rpm
-Samsung SpinPoint P120 250GB 8MB 7200rpm
-Samsung HD321KJ HDD 320GB 16MB 7200rpm
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Letudná nekem írni valaki pontról-pontra, hogy hogyan kell teljesen újrarakni a gépet(hogy nem maradjon rajta semmi) és ha kész akkor még mit kell felrakni 😀 Nagyon megköszönném 😀 AZ elejét még tudom de a többit nem 😃 Ja és Win7(64bit) ennyi lenne 😀
0
0
0
0
nyozo avatar
19ati93 írta:
nyozo írta:
Szilard96 írta:
nyozo írta:
Üdv! az mitől lehet hogyha ki renderelek egy videót sony vegas-al és néha fekete a kép
pl: 1:42 és 2:17-nél [movie=youtube]As2😆cdQUyM[/movie]

Szia!

Én is sony vegas pro 11 -et használok ,és nem jelentkeztek ilyen problémák.

Tedd újra a programot, esetleg töltsd le máshonnan. Aktiválva van?

Remélem megoldja a problémád 😀

nekem 10-es vegas van de anno is csinálta ezt másikaknál! és ez protable szóval telepíteni nem kellet és aktiválva van!

nekem is csinálja néha, ha nagyon idegesitő akkor újrakezdem az egészet 😆 megoldást én még nem találtam rá hogy micsinálja és mivel lehetne megszüntetni...

kisebb videóknál én se foglalkozok vele mert le renderelem újra, de pl egy 15perces videót mire fullhd-ba le renderel 1óra 50perc és azt azért nincs kedvem még egyszer kivárni
0
0
0
0
19ati93 avatar
nyozo írta:
Szilard96 írta:
nyozo írta:
Üdv! az mitől lehet hogyha ki renderelek egy videót sony vegas-al és néha fekete a kép

Szia!

nekem 10-es vegas van de anno is csinálta ezt másikaknál! és ez protable szóval telepíteni nem kellet és aktiválva van!

nekem is csinálja néha, ha nagyon idegesitő akkor újrakezdem az egészet 😆 megoldást én még nem találtam rá hogy micsinálja és mivel lehetne megszüntetni...
0
0
0
0
nyozo avatar
Szilard96 írta:
nyozo írta:

Szia!

0
0
0
0
Szilard96 avatar
nyozo írta:

Szia!

0
0
0
0
nyozo avatar
pl: 1:42 és 2:17-nél
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Ok köszi 😀 Ezeket kipróbálom
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Szia!

Talán valamelyik program bekattant a gépeden. Lehet az a videokártya illesztőprogramja.

Próbáld meg csökkentett módban indítani a windows -t, én nézd meg hogy ugyan úgy viselkedik e. Ha nem akkor telepítsd újra a videokártyád illesztőprogramját lehetőleg a lagújabb verzióra.

Ha úgy sem változik semmi akkor tedd újra a windowst.
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, hogy alap állapotban a VGA-m felmelegszik 70 fokra és még azt jelzi, hogy 90-95 %-ban használva van pedig semmi nem fut .NEm tudom mi lehet a baj eddig nem csinált ilyet. Alap állapotban is max 40-45 fok volt .... Tanácstalan vagyok. Kérlek segítsetek 😀
0
0
0
0
Axelior avatar
khaled98 írta:
Axelior írta:
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Hát én nem értek hozzá, de ahogy megnéztem a tápot, van az oldalán egy lik, és abból egy kábelcsomó futott ki.

Akkor fix kábeles.

Így keresned kell olyan csatlakozót ami nincs használatban, és azt elosztanod. Ha nincs szabad csatlakozó akkor húzd le egyikről a fogyasztót és oszdd el majd dugd rá az elosztásra az addigi fogyasztót + az új fogyasztót

Sima molex elosztót kell venned. Az oldalon amit megadtál nem találtam megfelelőt.

Ezt nem igazán vágom.
1.: Akkor itt: [LINK] vagy itt: [LINK] melyiket?
2.: Nincs szabad kábel. De ha leszedem a fogyasztót akkor nem ott vagyok megint, hogy 4 felé osztok egy kábelt?

Szerk:
Ez segít/ezen nagyjából el tudod magyarázni?
[LINK]

Milyen tápod van neked? nem olyan jó érzés a tápnak hogyha egy molexet klónoznak néggyé... ugyan úgy 12V marad, csak kevesebb A (amper=erősség) így kevesebb W (Watt)-ot tud kiadni...

FSP400-60APN
Ilyet kell vennem 2 db-ot?
[url]http://***/dl/upc/2012-08/394688_kabel-1x4-pin-na-1x6-pin-pci-express_0_b.jpg[/url]
***= az az apróhirdetési portál ahol sok a Hardver
0
0
0
0
khaled98 avatar
Axelior írta:
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Hát én nem értek hozzá, de ahogy megnéztem a tápot, van az oldalán egy lik, és abból egy kábelcsomó futott ki.

Akkor fix kábeles.

Így keresned kell olyan csatlakozót ami nincs használatban, és azt elosztanod. Ha nincs szabad csatlakozó akkor húzd le egyikről a fogyasztót és oszdd el majd dugd rá az elosztásra az addigi fogyasztót + az új fogyasztót

Sima molex elosztót kell venned. Az oldalon amit megadtál nem találtam megfelelőt.

Ezt nem igazán vágom.
2.: Nincs szabad kábel. De ha leszedem a fogyasztót akkor nem ott vagyok megint, hogy 4 felé osztok egy kábelt?

Szerk:
[LINK]

Milyen tápod van neked? nem olyan jó érzés a tápnak hogyha egy molexet klónoznak néggyé... ugyan úgy 12V marad, csak kevesebb A (amper=erősség) így kevesebb W (Watt)-ot tud kiadni...
0
0
0
0
Axelior avatar
Szilard96 írta:
Axelior írta:

Akkor fix kábeles.

Ezt nem igazán vágom.

Szerk:
[LINK]
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Axelior írta:

Akkor fix kábeles.

0
0
0
0
Axelior avatar
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Axelior írta:
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Hali!
Lenne egy kérdésem:
Van 1 db molex elosztóm. Ha annak a két végére rádugok még 2 molex (Y) elosztót, akkor is ugyanazt a teljesítményt fogja hoozni, ha rádugom a VGA-ra, vagy, az elosztás miatt megfelezi/negyedeli a teljesítményt, amit a táp tud adni neki?

Szia!

Nem hiszem.

Ez kb. ugyanolyam mintha te a konnektort a falban elosztod 4 részre, és bedugsz 1 számítógépet, 1 TV-t, 1 lámpát, meg 1 telefontöltőt, és ugyanúgy 220V -ot kap mindegyik (számítógép esetében 12V). Ha erőst leterheled a csatlakozót(ami a számítógép belsejében elég nehéz lenne mert nincs olyan alkotóelem ami zabálná az áramot a háztartási gépekkel ellentétben) maximum ha gyenge a tápod akkor lekapcsol, vagy túlhevül, háztartásban: leég a konnektor 😆

Ha nem muszály akkor ne egy csatlakozót ossz el 4 felé 😀

Értem akkor lehetőleg a tápba dugjak be még egy kábelt, és azt a 2-t osszam el 2x2 felé?

Igen, úgy eloszlik a terhelés, és jobban fog örülni neki a tápod. 😀

Aha. És a tápba hova? 😊

Hát az táptól függ 😃
A csatlakozók cserélhetőek a táp hátuljából vagy csak fix kábelek jönnek ki a tápból?
0
0
0
0
Axelior avatar
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Hali!
Lenne egy kérdésem:
Van 1 db molex elosztóm. Ha annak a két végére rádugok még 2 molex (Y) elosztót, akkor is ugyanazt a teljesítményt fogja hoozni, ha rádugom a VGA-ra, vagy, az elosztás miatt megfelezi/negyedeli a teljesítményt, amit a táp tud adni neki?

Szia!

Nem hiszem.

Ez kb. ugyanolyam mintha te a konnektort a falban elosztod 4 részre, és bedugsz 1 számítógépet, 1 TV-t, 1 lámpát, meg 1 telefontöltőt, és ugyanúgy 220V -ot kap mindegyik (számítógép esetében 12V). Ha erőst leterheled a csatlakozót(ami a számítógép belsejében elég nehéz lenne mert nincs olyan alkotóelem ami zabálná az áramot a háztartási gépekkel ellentétben) maximum ha gyenge a tápod akkor lekapcsol, vagy túlhevül, háztartásban: leég a konnektor 😆

Értem akkor lehetőleg a tápba dugjak be még egy kábelt, és azt a 2-t osszam el 2x2 felé?

Aha. És a tápba hova? 😊

Szerk:
Ha innen nézzük:
[LINK]
Pontosan melyik kábelt kell vennem?(Ha árulnak olyat)
0
0
0
0
cseszka avatar
kukoj írta:
van egy SeaGate 500gb os vinyóm és valamiért ha beleteszem akkor nem áll fel a rendszer, addig jut hogy a windows töltőképernyője... külső tokban meg 43 as hibakód és semmi más :S van remény?
esetleg ha úgy bekötöm miközben megy a gép lehet valami baj vagy úgy talán..?
sok fontos adat van rajta :S meglehet menteni?

Hali.Kolegámmal jártunk ugyan igy,de akkor neki kicserélték garban a HDD-t,a másik kolegámnak is ez volt,csak neki nemvolt garos,igy nemvolt veszteni való.Az volt a hibája h felakadt a mozgó rész a hdd-ben,nem csináltunk mást,csak kb 20-30 centi magasságbol a földre ejtettük(volt bent szönyeg is),és láss csodát,hejre "zökkent" és azota is megy neki.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Axelior írta:
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Hali!
Lenne egy kérdésem:

Szia!

Nem hiszem.

0
0
0
0
Axelior avatar
Szilard96 írta:
Axelior írta:
Hali!
Lenne egy kérdésem:

Szia!

Nem hiszem.

0
0
0
0
Szilard96 avatar
Axelior írta:
Hali!
Lenne egy kérdésem:

Szia!

Nem hiszem.

0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
Lenne egy kérdésem:
0
0
0
0
kukoj avatar
van egy SeaGate 500gb os vinyóm és valamiért ha beleteszem akkor nem áll fel a rendszer, addig jut hogy a windows töltőképernyője... külső tokban meg 43 as hibakód és semmi más :S van remény?
esetleg ha úgy bekötöm miközben megy a gép lehet valami baj vagy úgy talán..?
sok fontos adat van rajta :S meglehet menteni?
0
0
0
0
nyozo avatar
niteforce írta:
nyozo írta:
GokuTM írta:
Mindenkinek más kódot generálnak, igen.

Köszönöm a gyors választ!

na elküldtem az sms-t a pénzt le is vette és kaptam egy választ hogy "A szolgaltatas jelenleg nem elerheto! E1G"

írj a supportnak

Köszi a választ de közbe megjött a csomag!
0
0
0
0
niteforce avatar
nyozo írta:
GokuTM írta:

na elküldtem az sms-t a pénzt le is vette és kaptam egy választ hogy "A szolgaltatas jelenleg nem elerheto! E1G"

írj a supportnak
0
0
0
0
nyozo avatar
GokuTM írta:

0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az lenne a kérdésem ha pl beload-ra akarok küldeni arány javító sms-t akkor ők azt honnan tudják hogy én küldtem? és ez éjjel nappal küldhető? (van úgye az a kód amit elkell küldeni az alapján tudják hogy ki küldi?)
0
0
0
0
19ati93 avatar
Haveromnak ma jött meg az új gépe és letöltött egy Win7 Professionalt a netről, de a telepítésnél ezt írja ki:"No device were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK."
Mi lehet a gond? És hogy lehet megszakítani a telepítést?
(Ezt szeretné tudni! Köszi a válaszokat! 😀 )
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! ma felraktam a pokoli szomszédok 1-et és olyan gondom lenne vele hogy se az msi afterburner se a fraps nem ismeri fel meg lehet oldani hogy valahogy felismerje a játék legalább a fraps-ot?
0
0
0
0
khaled98 avatar
melyik jobb gépház?
-cm elite 430/431
-thermaltake v4/v3
-bitfenix merc alpha/beta?

nekem a bitfenix tetszik, nem is drága, vagy ha van 10e. környékén alsótápos gépház azt pls. mondjátok meg 😀
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Köszi 😆 Jó kis program , jól működik.
0
0
0
0
niteforce avatar
MagyarFerenc1994 írta:
Valaki nem tud egy olyan programot ami játék közbe kiírja hogy hány FPS-sen megy ?

Fraps
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Valaki nem tud egy olyan programot ami játék közbe kiírja hogy hány FPS-sen megy ?
0
0
0
0
levi27 avatar
Forje írta:
levi27 írta:
Forje írta:
levi27 írta:
Forje írta:
Szóval azt mondod hogy simán mehet? Kössz a választ!

Csak ha sikerül PONTOSAN olyan számú darabot szerezned mint ami ott van jelen esetben:HDX945WFG BOX
Más esetben működhet,de hosszútávon hazavághatja a lapot.

Ezt most nem értem, tehát akkor megvehetem a HDX945WFG BOX-t?(Bocs az értetlenkedésért de ezt mostn me vágom.)

Nem csak az az egyféle proci van ami 945-ös. Két verzió van az egyik ami neked jó 95W a másik ami meg nem az 125W... Ha boltban veszed akkor megkéred az eladót hogy had nézd meg és ha stimmel a szám(meg a betű) akkor lehet örülni 😃 (szarul fogalmazok lehet azért nem érted 😆 )

Értem. A boltban amit rendelnék az 95w-os szóval akkor az jó lesz. Köszönöm a rám szánt időt😀

Így van az fog működni rendesen 😃 Nincs mit!
0
0
0
0
Forje avatar
levi27 írta:
Forje írta:
levi27 írta:
Forje írta:

Csak ha sikerül PONTOSAN olyan számú darabot szerezned mint ami ott van jelen esetben:HDX945WFG BOX

Ezt most nem értem, tehát akkor megvehetem a HDX945WFG BOX-t?(Bocs az értetlenkedésért de ezt mostn me vágom.)

Nem csak az az egyféle proci van ami 945-ös. Két verzió van az egyik ami neked jó 95W a másik ami meg nem az 125W... Ha boltban veszed akkor megkéred az eladót hogy had nézd meg és ha stimmel a szám(meg a betű) akkor lehet örülni 😃 (szarul fogalmazok lehet azért nem érted 😆 )

Értem. A boltban amit rendelnék az 95w-os szóval akkor az jó lesz. Köszönöm a rám szánt időt😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
Mit tehetek az ellen hogy nagyon sokszor a 2 winyó közül azt állítja a bios elsődlegesnek amin csak adatok/játékok/filmek vannak?
0
0
0
0
levi27 avatar
Forje írta:
levi27 írta:
Forje írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció