Honnén tudjam h működik-e? Most szerelem össze 😃 Egyébként a proci rendesen van benne meg már lezártam szóval mind1. Egy csávónak is ugyanilyen hangot adott ki amikor lehajtotta : http://www.youtube.com/watch?v=PyLGUzryNQE Kommenteknél többen is írták h nekik is ugyanilyen hangot adott ki.
Bershka írta:
Beletettem a procimat az alaplapomba és amikor leakarom hajtani azt a zárómicsodát akkor olyan kattogó/pattogó hangot ad ki és elég nehezek záródik le. Ez normális?
Nem egészen.lekel hogy szoritsa de nem olyan nehezen hogy kattogó /pattogo hangot adjon.Rendesen raktad bele a procit a helyére,és müködik?😀
Bershka írta:
Beletettem a procimat az alaplapomba és amikor leakarom hajtani azt a zárómicsodát akkor olyan kattogó/pattogó hangot ad ki és elég nehezek záródik le. Ez normális?
függőleges szinkronizáció. ha bekapcsolod eléggé kevés fps lesz. de ha pl a játékban gyorsan halad oldalirányba a kamera, akkor széteshet a kép, ha nincs bekapcsolva. 😀
Csaba77: Eredeti xp-t akarsz telepíteni? Mert ha leszedted lehet hogy hibás a telepítő.
Segítség!!! a laptopra akartam felrakni az XP-t és nincsenek partíciók írja hogy mennyi hely van a Hardon és mikor létre akarok hozni egy partíciót és beírom a méretét majd entert nyomok, semmi visszadob a partíciókhoz és semmi. Mi lehet a gond? és nem írtam sem keveset sem sokat a mennyiséghez
oké, hát hsz-ed második felére csak annyit h No comment! 😆😆
mire elküldtem a kérdésemet már vissza is írt egyik haverom h megvan neki...
úgyhogy tárgytalan a dolog, de köszönöm a gyors választ.
Nekem az a tapasztalatom, hogy rossz minőségűből nehéz jót csinálni. Nekem legalábbis eddig nem sikerült sose. Bár lehet, hogy csak az én bénaságom játszik közre.
Érdekes problémávalfordulok hozzátok.
Van 1 film, amit nem találok magyar szinkronnal, de fontos h úgy legyen.
Youtube-n megtaláltam a teljese filmet, de le kellene töltenem. Youtube downloaderrel megpróbáltam és azt írja 308 MB. A videó 360p-s maximum. ha én ezt letöltöm ebből mennyit fogok látni full screen-be vagy esetleg 82cm-es TV-n? nem sokat ha jól gondolom
De ha letöltöm így, és movie makerbe megnyitom, majd elmentem 2,1Mbps bitsűrűséggel akkor végül is már nézhető (ezt csináltam már videóknál is bevált, de nem tudom h egy másfél órás filmnél is beválik-e).
mit mondtok, összejöhet, mielőtt elb.szok 1-2, talán több órát is.?
Arbalest írta:
Sziasztok!
A játék a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky és nemtudom, h mitől van ilyen "hibája"? A CoD MW3-nál is volt ilyesféle, de azt hittem, csak azért mert másolt..... De mitől lehet ez? Itt van 3 kép róla:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
ha alaplapi a VGA akkor nem elég erős hogy elvigye nekem is volt ilyen az előző gépemnél
Arbalest írta:
Sziasztok!
A játék a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky és nemtudom, h mitől van ilyen "hibája"? A CoD MW3-nál is volt ilyesféle, de azt hittem, csak azért mert másolt..... De mitől lehet ez? Itt van 3 kép róla:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
ha alaplapi a VGA akkor nem elég erős hogy elvigye nekem is volt ilyen az előző gépemnél
Sziasztok!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
Segítség!!! a laptopra akartam felrakni az XP-t és nincsenek partíciók írja hogy mennyi hely van a Hardon és mikor létre akarok hozni egy partíciót és beírom a méretét majd entert nyomok, semmi visszadob a partíciókhoz és semmi. Mi lehet a gond? és nem írtam sem keveset sem sokat a mennyiséghez
Azért kösz hogy segítetek !! Itt akármit kérdezek nincs válasz
Forje írta:
Mért van az hogy a AMD Phenom II X4 945 proci néhol lassabbnak tűnik mint a AMD Athlon II X2 245? Gondolok itt játékok betöltésénél, ha egyszerre több progit elindítok meg stb. A furcsa pedig az h a proci használat mindeközben alig éri el a 10%-ot. Ez ellen lehet tenni vmit? Jah és a phenomot meddig tudnám húzni gyári hűtővel?
A válaszokat előre is köszönöm!
A lassú program ill. pályabetöltés nagyrészt a HDD miatt van.
Ezen folyamatok kisebbik része támaszkodik a CPU és RAM-okra. Ezek nem lassítják be, a HDD a ludas.
Gyári hűtővel maximum 200Mhz-el növelhetnéd az órajelet.
Mehetne tovább is, de gyanítom így is elég meleg és hangos.
Mért van az hogy a AMD Phenom II X4 945 proci néhol lassabbnak tűnik mint a AMD Athlon II X2 245? Gondolok itt játékok betöltésénél, ha egyszerre több progit elindítok meg stb. A furcsa pedig az h a proci használat mindeközben alig éri el a 10%-ot. Ez ellen lehet tenni vmit? Jah és a phenomot meddig tudnám húzni gyári hűtővel?
Nem régen vettem egy mediatech mt 1506 joystickot és egyszerűen nem ismeri fel semmilyen játék ezt a problémát mivel tudnám orvosolni? Valamilyen progi vagy más maga a gép fel ismeri.
😳
Bershka írta:
Helló, lenne 2 hülye kérdésem 😃
1. Az alaplapon van egy 4 pin-es csatlakozó, asszem jpwr2 a neve. Abba a táp 4 pin-es kábele megy ugye? Valahol azt olvastam h azt csak bizonyos alaplapoknál kell bedugni, sztem ez hülyeség de azért megkérdezem.
2. A procira mennyi hűtőpasztát nyomjak rá?
Igen, azt be kell dugni, az a proci plusz tápellátása. Pasztát pedig nem kell sokat, épp csak annyit, hogy kitöltse az egyenetlenségeket a proci tetején, meg a hűtő talpán.
1. Az alaplapon van egy 4 pin-es csatlakozó, asszem jpwr2 a neve. Abba a táp 4 pin-es kábele megy ugye? Valahol azt olvastam h azt csak bizonyos alaplapoknál kell bedugni, sztem ez hülyeség de azért megkérdezem.
A játl a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky és nemtudom, h mitől van ilyen "hibája"? A CoD MW3-nál is volt ilyesféle, de azt hittem, csak azért mert másolt..... De mitől lehet ez?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Talán az első, de ez a régi gépem. Lehet hogy az a probléma hogy sokat állt kikapcsolva(kihúzva), és a tápegységnek van valami baja, mert mikor bedugom a gépet akk hátul a tápegységnél sercógó hangot hallok, olyat mint mikor a régi fényképezőgépeknél a vaku töltődik fel. szerintetek mi lehet a gond ? Nincs rövid pittyegés csak hosszú egymást követő.
Valaki még talán lehet, hogy itt linkelt egy hasznos kis oldalt. Ezt is csekkolhatod ha gondolod meg még jól jöhet😀 Az ilyen oldalakat érdemes könyvjelzőzni. [LINK]
Andris19994 írta:
Ha a ramot roszul rakod be,akkor szokot ez elofordulni,de vigyaz mert igy tonkreteheted az alaplapott!
Barr aztan lehet hogy nem ez a gond..........
Újabb példa arra, hogy nem értesz hozzá...
Csaba77:
1-1-4-1 - Cache Error (level 2)
1-2-2-3 - BIOS ROM Checksum
1-3-1-1 - DRAM Refresh Test
1-3-1-3 - Keyboard controller test
1-3-4-1 - RAM Failure on address line xxxx (check memory)
1-3-4-3 - RAM Failure on data bits xxxx of low byte of memory bus
1-4-1-1 - RAM Failure on data bits xxxx of high byte of memory bus
2-1-2-3 - ROM copyright notice
2-2-3-1 - Test for unexpected interrupts
Ezek a Phoenix bios speaker hibakódjai. A számok a szünetek közti gyors sípolások számát jelölik. Ha megmondod, hogy ezek közül melyik, akkor talán tudunk segíteni.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy mit jelent az amikor a gép az indítás után elkezd sípolni hosszú ütemes sípolások és a monitor nem kapcsol be (beeeeeep Beeeeep Beeeeeep...) Phoenix BIOS-ról van szó. ?
GokuTM írta:
Nem. Elég egy HD7870 ami HD7970 szint.
Bőven jobban jár, mint HD7850+SSD.
7850 meg 70 között nincs is óriási különbség! Most mi? BF3 multiban 50 fps helyett lenne 40? Tuningal viszont meglehet az 50. Az SSD az igenis maradhat. A gép sokkal gyorsabb lesz tőle. 7850 meg 70 között viszont nincs szemmel látható különbség.
Mi lesz gyorsabb ?
Hamarabb betölt ennyi...jobb Vga 100x ésszerűbb mint egy SSD.
Azt is nézd 7950 mit nyújt túlhatva, 7850 közelébe sem ér, jó 30% a lemaradása.😉
30% az nem sok (nekem még nem). Az SSD-t nem játékok miatt írtam. De még azt is jobban észre lehetne venni, hogy minden szinte azonnal betöltődik.
Viszont abban igazatok van, hogy lehet később is venni (mint mindent). Főleg, hogy még lesz olcsóbb is (mint minden).
GokuTM írta:
7850 meg 70 között nincs is óriási különbség! Most mi? BF3 multiban 50 fps helyett lenne 40? Tuningal viszont meglehet az 50. Az SSD az igenis maradhat. A gép sokkal gyorsabb lesz tőle. 7850 meg 70 között viszont nincs szemmel látható különbség.
Mi lesz gyorsabb ?
Azt is nézd 7950 mit nyújt túlhatva, 7850 közelébe sem ér, jó 30% a lemaradása.😉
GokuTM írta:
Ha valaki nem játszik napi 5-8 órát akkor a legtöbbet úgyis a windows előtt fog ülni. Ott viszont már szemmel látható különbség van. Játékban meg úgysem fog akadni. A 7870 előnye csak ott lenne amikor már az 50-esnél néhány játéknál kicsit (tényleg csak egy kicsit) belassulna ott a 70-es még jól menne. De ezek mind tuning karik úgyhogy ahova nem elég az 50-es oda a 70-es sem.
GokuTM írta:
Ne maradjon az SSD, rossz ötlet hagyni.
Vegyél egy drágább Videókártyát, ami tovább elég. SSD-t később is pótolhatsz, míg videókártyát most veszel egy időre.
7850 helyett most vegyen bele 7950-et? Tuninggal majdnem eléri azt a szintet.😜
Kmisi99 írta:
Az valószínű memória gond is lehet. Jól be van rakva a gépbe? De az se mindegy milyen a sípolás. rövid vagy hosszú? itt a biosod síp kódja hogy az adott sípolások mit jelentenek
[LINK]
(short a rövid long a hosszú)
Megvan mi a hiba amikor a gépet bekapcsolom és a bios elkezdi a tesztet futtatni a gépen és a videokártyánál valamiért azt hiszi hogy rosza a kártyám de nem másik gépbe bele raktam és jó volt bene.
Ilyenkor mit csináljak?
Az valószínű memória gond is lehet. Jól be van rakva a gépbe? De az se mindegy milyen a sípolás. rövid vagy hosszú? itt a biosod síp kódja hogy az adott sípolások mit jelentenek
[LINK]
az IPS jobb.
az IPS a panel, sokkal szebbek a színek, jobb a betekintési szög.
+ napfényben jobban lehet látni a képet
az IPS a panel, sokkal szebbek a színek, jobb a betekintési szög.
Mert tablet vasárlás elött állok és ugyan olyan hardverrel vannak felszerelve csak az egyik IPS a másik LCD.
A választ előre is köszönöm.
mit az a v-sync?
függőleges szinkronizáció. ha bekapcsolod eléggé kevés fps lesz. de ha pl a játékban gyorsan halad oldalirányba a kamera, akkor széteshet a kép, ha nincs bekapcsolva. 😀
Csaba77: Eredeti xp-t akarsz telepíteni? Mert ha leszedted lehet hogy hibás a telepítő.
mire elküldtem a kérdésemet már vissza is írt egyik haverom h megvan neki...
úgyhogy tárgytalan a dolog, de köszönöm a gyors választ.
Van 1 film, amit nem találok magyar szinkronnal, de fontos h úgy legyen.
Youtube-n megtaláltam a teljese filmet, de le kellene töltenem. Youtube downloaderrel megpróbáltam és azt írja 308 MB. A videó 360p-s maximum. ha én ezt letöltöm ebből mennyit fogok látni full screen-be vagy esetleg 82cm-es TV-n? nem sokat ha jól gondolom
De ha letöltöm így, és movie makerbe megnyitom, majd elmentem 2,1Mbps bitsűrűséggel akkor végül is már nézhető (ezt csináltam már videóknál is bevált, de nem tudom h egy másfél órás filmnél is beválik-e).
mit mondtok, összejöhet, mielőtt elb.szok 1-2, talán több órát is.?
Sziasztok!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
Kösz! 😃
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy az 1280x1024 az HD?
A HDTV szabványnak megfelelő felbontás. Két változata terjedt el. Az egyik (HD Ready) 1280x720, a másik (Full HD) 1920x1080 képpontból áll.
http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080320-hdready-fullhd-mindent-a-nagyfelbontasu-tevezesrol.html
Köszi és az mit jelent hogy pl 1280x1024 60hz
80hz
120hz? ??
Hz= képfrissítési gyakoriság, minél több annál jobb.
A HDTV szabványnak megfelelő felbontás. Két változata terjedt el. Az egyik (HD Ready) 1280x720, a másik (Full HD) 1920x1080 képpontból áll.
http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080320-hdready-fullhd-mindent-a-nagyfelbontasu-tevezesrol.html
Köszi és az mit jelent hogy pl 1280x1024 60hz
80hz
120hz? ??
Sziasztok!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
Azért kösz hogy segítetek !! Itt akármit kérdezek nincs válasz
A lassú program ill. pályabetöltés nagyrészt a HDD miatt van.
Ezen folyamatok kisebbik része támaszkodik a CPU és RAM-okra. Ezek nem lassítják be, a HDD a ludas.
Gyári hűtővel maximum 200Mhz-el növelhetnéd az órajelet.
Mehetne tovább is, de gyanítom így is elég meleg és hangos.
Köszönöm a gyors választ!
😳
Igen, azt be kell dugni, az a proci plusz tápellátása. Pasztát pedig nem kell sokat, épp csak annyit, hogy kitöltse az egyenetlenségeket a proci tetején, meg a hűtő talpán.
2. Ne túl sokat és ne túl keveset. Egy kisebb borsószemnyit.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ha a ramot roszul rakod be,akkor szokot ez elofordulni,de vigyaz mert igy tonkreteheted az alaplapott!
Újabb példa arra, hogy nem értesz hozzá...
Csaba77:
1-1-4-1 - Cache Error (level 2)
1-2-2-3 - BIOS ROM Checksum
1-3-1-1 - DRAM Refresh Test
1-3-1-3 - Keyboard controller test
1-3-4-1 - RAM Failure on address line xxxx (check memory)
1-3-4-3 - RAM Failure on data bits xxxx of low byte of memory bus
1-4-1-1 - RAM Failure on data bits xxxx of high byte of memory bus
2-1-2-3 - ROM copyright notice
2-2-3-1 - Test for unexpected interrupts
Ezek a Phoenix bios speaker hibakódjai. A számok a szünetek közti gyors sípolások számát jelölik. Ha megmondod, hogy ezek közül melyik, akkor talán tudunk segíteni.
Mi lesz gyorsabb ?
Viszont abban igazatok van, hogy lehet később is venni (mint mindent). Főleg, hogy még lesz olcsóbb is (mint minden).
Mi lesz gyorsabb ?
Ha valaki nem játszik napi 5-8 órát akkor a legtöbbet úgyis a windows előtt fog ülni. Ott viszont már szemmel látható különbség van. Játékban meg úgysem fog akadni. A 7870 előnye csak ott lenne amikor már az 50-esnél néhány játéknál kicsit (tényleg csak egy kicsit) belassulna ott a 70-es még jól menne. De ezek mind tuning karik úgyhogy ahova nem elég az 50-es oda a 70-es sem.
7870 drága 80k.
7950_85k
Ne maradjon az SSD, rossz ötlet hagyni.
Vegyél egy drágább Videókártyát, ami tovább elég. SSD-t később is pótolhatsz, míg videókártyát most veszel egy időre.
Sziasztok!Azt megérné hogy ebböl a cfgböl keveszem az ssd-t és egy erösebb videokártyát rakokbele?És ti milyet ajánlanátok?
Ház: Xigmatek Asgard pro ~
Táp: cheifteck ctg 500w ~
Alaplap: MSI Z77A-G43 ~
Proci: Intel Core i5 2500k ~
RAM: 8GB 1600MHz ~
VGA: Sapphire HD 7850 2GB ~
HDD: WD BLUE 500GB 7200RPM ~
monitor😃ell U2312HM
ssd:120 GB OCZ SSD (AGT3-25SAT3-120G) - Agility 3 SATA 6GB/s
3 monitorra.😜 😆
Sziasztok!Azt megérné hogy ebböl a cfgböl keveszem az ssd-t és egy erösebb videokártyát rakokbele?És ti milyet ajánlanátok?
monitor😃ell U2312HM
monitor😃ell U2312HM
Tudtok vmi programot, amivel rendszeradatokat, illetve a coolerek fordulatszámát leeht nyomonkövetni?
aida 64
[LINK]
Megvan mi a hiba amikor a gépet bekapcsolom és a bios elkezdi a tesztet futtatni a gépen és a videokártyánál valamiért azt hiszi hogy rosza a kártyám de nem másik gépbe bele raktam és jó volt bene.
Ilyenkor mit csináljak?
[LINK]