Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quqa avatar
hardX írta:
CM GX450 jó lesz, és hateheted akkor a HD5830-at vedd 😀

Köszi a segítséget.
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
VGA-s al probaltam, majd szerzek DVI-s átalakitot ozt megprobalom.
Esetleg még valami más 5let? 😲
0
0
0
0
niteforce avatar
próbáld meg másik csatival (pl DVI helyett VGA-val)
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Minap vettem egy Shappire HD5670 -es kártyát, és bele rakom gépbe a venti-je pörög de nem ad képet, valaki nem tudja hogy mi lehet a probléma?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
CM GX450 jó lesz, és hateheted akkor a HD5830-at vedd 😀
0
0
0
0
Quqa avatar
Vásárlás előtt álok elsősorban újban gondolkodok HD 5830 v. 6750, 6770 nézegettem 25E körül. Mennyivel gyengébb a 6750 (ez csak 18E) mert akkor vennék egy procit is E8400 körül (ha valaki tud ez jó használt is persze nem széthúzva) mert most D820-as proci van, mennyire tudja kihajtani ezeket. Gondolom CM GX-450 elég nekik. Várom az egyéb ötleteket is nVidia is jöhet bár sztem az drágább. Előre is, köszi.
0
0
0
0
attila421 avatar
hardX írta:
attila: Az afterburner-en belül van oyan hogy settings ott engedélyezni kell hogy lehessen feszt emeni 😀

igen ez meg történt még sem engedi
0
0
0
0
_AsheXp avatar
attila: Az afterburner-en belül van oyan hogy settings ott engedélyezni kell hogy lehessen feszt emeni 😀
0
0
0
0
attila421 avatar
Synda írta:
attila421 írta:
hellotok ati radeon hd 5870 vapor-x msi afterburner-nál miért nem tudok feszt emelni?

Mi a baj,miért akarsz feszt emelni?
Fagy a játék,gép ha húzod a kártyát?
Nem feltétlenül kell feszt emelni,én is majdnem max Oc-n használom az 5770 vapor-x-et,mégsem emeltem feszt,ha fullra húzom akkor kell neki.😀

csak teszt véget
0
0
0
0
attila421 avatar
hellotok ati radeon hd 5870 vapor-x msi afterburner-nál miért nem tudok feszt emelni?
0
0
0
0
niteforce avatar
az bírja, ha hajtod akkor vegyél spéci hűtős változatot. a referencia úgy hallottam hangos ha nagyon leterheled.
0
0
0
0
kisteker avatar
niteforce írta:
jobb, de szerintem felesleges ha nem akarsz tuningolni

Épp azaz, hogy én hajtanám majd a VGA-mat, csak nem tudtam eddig biztosan, hogy mit bír el a hűtő 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
jobb, de szerintem felesleges ha nem akarsz tuningolni
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Szerintetek az ASUS Direct CU hűtési megoldása mennyivel jobb egy referenciahűtőnél, mondjuk az Nvidia GTX 460 vagy az AMD HD 6850 esetében?
0
0
0
0
stalker41 avatar
HD 6870 jóval és az az XFX tuti jó vétel lenne😀
https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-01/68743/results/rel_tel.png
0
0
0
0
niteforce avatar
kicsit még annál is erősebb, de abban a fajta GTX 460 ban óriási tuningpotenciál van, így könnyen felhúzható az alap HD6870 szintjére 😀
de a HD6870 et is húzhatod 😃😃
0
0
0
0
axelfoly avatar
akkor nem jól tudtam,köszi hogy kijavítottál😀
és ennél mennyivel erősebb?
MSI N460GTX HAWK
0
0
0
0
niteforce avatar
nem, a HD6950 van a GTX 560 Ti szintjén ez a HD6870 kicsit nagyon kicsit erősebb a GTX 560-nál (1% -al asszem 😃😃😉
0
0
0
0
axelfoly avatar
690 ft van a 2 kártya között az semmi és ha jól tudom akkor jóval erősebb kártya.ha jól tudom talán a gtx560ti szintjén van
0
0
0
0
niteforce avatar
jaja az nagyon jó áron van én is olyat veszek majd.
0
0
0
0
axelfoly avatar
ez tűnik a legmegfelelőbnek az oldalon XFX ATi Radeon HD6870 1Gb
0
0
0
0
niteforce avatar
gépigény webshopból rendelj, olcsóbb általában mint a lambdacomputer, és itt ismered ki üzemelteti 😀
0
0
0
0
axelfoly avatar
ez is igaz😀
az egész gépet ott venném azért kéne onnan
0
0
0
0
axelfoly avatar
de nekem lambda computer.hu oldalról kéne kártya és ott drágább
de találtam palitot és gainward-t van 44-45ezer környékén.
0
0
0
0
Cooley avatar
axelfoly írta:
Értem.😀
akkor MSI N460GTX HAWK-t is tudom húzni csak nem olyan mértékben mint 5850-t.Százalékba mennyi a különbség a 2 kártya között?

Gyári órajelen csak 1-2%, szóval nagyon minimális, mind a 2-t maxra húzva pedig nem tudom, mert nem tudom, mennyi a limit az 5850-nél. 😃 Elképzelhető, hogy maxra húzva is a 460 a jobb, de többet is fogyaszt(mondjuk nem olyan sokkal max 50W). Ráadásul nV-nél ott a PhysX ha esetleg érdekel, szóval szvsz nem éri meg szimplán elcserélni sem, nemhogy ráfizetni.
0
0
0
0
axelfoly avatar
Értem.😀
akkor MSI N460GTX HAWK-t is tudom húzni csak nem olyan mértékben mint 5850-t.Százalékba mennyi a különbség a 2 kártya között?
0
0
0
0
Cooley avatar
Minden vga biosában gyárilag annyi extra feszültség- ég órajelemelést engedélyeznek, amennyi mellett még megtartja a garanciát. Magyarul csak a biosmoddinggal veszik el a garancia. Még ha meg is állapítják, hogy OC miatt füstölt el, de az eredeti bios van rajta, ugyan úgy kicserélik.

Prociknál már más a helyzet.
0
0
0
0
axelfoly avatar
és ez a prociknál is így van?
és akkor szerintetek megér +3000FT-t?
0
0
0
0
niteforce avatar
csak akkor ha kifüstöl, és bebizonyítják hogy emelt órajelen és/vagy feszen füstölt el. de nem szoktak ezek elfüstölni, hacsak nem 500voltot engedsz rá 😃
0
0
0
0
axelfoly avatar
És ha felhúzom 5850-t akkor elveszik a gari?
0
0
0
0
Cooley avatar
axelfoly írta:
mennyivel erősebb egy MSI R5850 Twin Frozr II 1GB GDDR5 PCIE mint ez MSI N460GTX HAWK?
Megér +3000 forintot?

A HAWK erősebb ha az alapórajeleket nézzük, de az 5850-ben több a tuningpotenciál, és kevesebbet is eszik.
0
0
0
0
axelfoly avatar
mennyivel erősebb egy MSI R5850 Twin Frozr II 1GB GDDR5 PCIE mint ez MSI N460GTX HAWK?
Megér +3000 forintot?
0
0
0
0
philips20 avatar
ha a controlpanelba a physx processzor kiválasztásánál a cput választom akkor mi van ? vagy mire rakjam ?
0
0
0
0
sily avatar
Quadgame94 írta:
sily írta:
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni hogy egy GTX 460 SE 1G videokártyához milyen CPU-t ajánlanátok ?

A jelenlegi alaplapom LGA 775 socket-el van (de le lehet cserélni ha egy más típusú proci jobban megéri még így is)

Ne vegyél GTX 460 SE-t!!

HD 6850 35 000Ft
AM3+ lap 15 000Ft
AMD Phenom II X4 955 26 000Ft

Késő ! Már meg van
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
sily írta:
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni hogy egy GTX 460 SE 1G videokártyához milyen CPU-t ajánlanátok ?

A jelenlegi alaplapom LGA 775 socket-el van (de le lehet cserélni ha egy más típusú proci jobban megéri még így is)

Ne vegyél GTX 460 SE-t!!

HD 6850 35 000Ft
AM3+ lap 15 000Ft
AMD Phenom II X4 955 26 000Ft
0
0
0
0
sily avatar

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Cooley írta:
philips20 írta:
de a palit csinálja elvileg a legjobb oc s kártyákat

és az a 10 fps eltérés is valószínűleg az oc miatt volt minden gyártó más mhz et álit be a kártyákon

A palit? Mióta? 😆 Általában a Gigabyte SOC-ai a legjobbak ilyen téren, meg az MSI/ASUS komolyabb VRM-mel ellátott kártyái(MSI Power Edition, HAWK, Lightning, ASUS ROG).

MSI 4ever 😃
0
0
0
0
philips20 avatar
Cooley írta:
philips20 írta:

és az a 10 fps eltérés is valószínűleg az oc miatt volt minden gyártó más mhz et álit be a kártyákon

A palit? Mióta? 😆 Általában a Gigabyte SOC-ai a legjobbak ilyen téren, meg az MSI/ASUS komolyabb VRM-mel ellátott kártyái(MSI Power Edition, HAWK, Lightning, ASUS ROG).

én úgy tudtam mert mikor haverom eladta a gtx 280 át akkor valaki okoskodott neki hogy a palit bol vannak a legjobb oc s kárty és hogy azt olcsóbban adják mint ö az asus át
0
0
0
0
Cooley avatar
philips20 írta:

0
0
0
0
philips20 avatar

0
0
0
0
foxbet avatar
pukkancs írta:
Köszi a válaszokat! 😃 Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az mennyire számít, hogy milyen gyártó? szal lehet különbséget tenni egy PALIT GTX 560 Ti és egy Gigabyte GTX 560 Ti között? vagy mindegy, hogy ki a gyártó?

A gyártó az lényeges dolog én nekem az 5670-et szerncsém volt kipróbálni pár gyártóval és 10 fps volt a legnagyobb különbség amit tapasztaltam. Akkor inkább Gigabyte mert az ismert és elismert gyártó.
0
0
0
0
philips20 avatar
mhz ügyileg van változás csak elvileg
0
0
0
0
pukkancs avatar
Köszi a válaszokat! 😃 Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az mennyire számít, hogy milyen gyártó? szal lehet különbséget tenni egy PALIT GTX 560 Ti és egy Gigabyte GTX 560 Ti között? vagy mindegy, hogy ki a gyártó?
0
0
0
0
akos328 avatar
bocs nem akartam szívozni, csak kicsit hülyéskedtem😃
én jobban bízom az argep. hu-ba és az olcsobbbat. hu-ba, főleg az utóbbi, ha nincs is annyi bolt, mint az előzőbe, de mondjuk értékelia boltokat is, részletesebben letudom szűkíteni a kört, és 95% képeket is találok.
0
0
0
0
akos328 avatar
*** boltról még nem hallottam, de biztos nem vmi megbízható😜😃, nem tudom mit rejteneka csillagok, de azt is megkell néznia bolt mennyire megbízható. PL én sose vennék olyan helyről semmit, ahol még 1 nyomorék képet sem tudnak feltölteni.
Bár tisztelet a kivételnek.
0
0
0
0
foxbet avatar
Itt van 46-ért is:
http://www.***/videokartya-c3142/f😜ci-express-foglalat,nvidia-geforce-video-chipset/?start=225&orderby=1
0
0
0
0
akos328 avatar
pukkancs írta:
Hali! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék egy GeForce GTX 560 Ti vga-t venni, és több oldalon is láttam, csak mindnek más ára van. pl ***-on van egy 62 és 65 ezerért is. Szóval a kérdés az lenne, hogy mik a különbségek? Illetve van még ***-en egy GeForce GTX 560 és GeForce GTX 560 Ti. Mind a 2 más áron van. Ja és még annyi, hogy az a "Ti" az mit takar, és mitől jobb?

Ez bolttól függ hogy mennyi hasznot nyom rá, de a TI karik drágábbak, de vmivel jobbak is. Azt hiszem Titanium jelent.
Amúgy láttam 54-ért is GTX560, de lehet h rosszul emlékszem, megkeresem újra.

http://www.ar gep.hu/trend/GTX5/GTX-560-Ti-1-GB.html (argepnel, hagyd ki a szóközt.) 54-re még sokat is mondtam 50 től már kezdődik.
0
0
0
0
Borbi avatar
pukkancs írta:
Hali! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék egy GeForce GTX 560 Ti vga-t venni, és több oldalon is láttam, csak mindnek más ára van. pl ***-on van egy 62 és 65 ezerért is. Szóval a kérdés az lenne, hogy mik a különbségek? Illetve van még ***-en egy GeForce GTX 560 és GeForce GTX 560 Ti. Mind a 2 más áron van. Ja és még annyi, hogy az a "Ti" az mit takar, és mitől jobb?

Szia.
Az 560-ba csak 336 shader és cuda van,az 560ti-be 384.
ezen a lapon sok kártyát összehasonlíthatsz:
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=657&card2=641
0
0
0
0
MaximumGame avatar
lapartman997 írta:
Nem tudja valaki honnan lehet szerezni XFX Radeon HD6970 Black Editiont? 😃! Nekem kéne, de sehol sem találtam 😃!

Csak órajel , más 😃 akkor inkább simát felhúzod 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció