Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Az Xp bootolási ideje kb. megegyezik a win7-tel. Legalábbis ezt tapasztalom a multi boot-nál.
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
molfer98 írta:
Ha egyszerre 2 op rendszer lenne fent a gépemen (windows 7 , 8) akkor mennyivel lassulba a net meg a játékok?

Semmivel.

csak az indulás lesz sokkal lassabb.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
molfer98 írta:
Ha egyszerre 2 op rendszer lenne fent a gépemen (windows 7 , 8) akkor mennyivel lassulba a net meg a játékok?

Semmivel.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
FAÁG VAGY SZAR!!!!!!!! am. elbírja..
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
Szerintetek elbírja ezt a config-ot egy 300W FSP táp?

Intel Core2Quad Q6600,
MSI P43 Neo-F,
Kingston Hyperx DDR2-1066 4GB KIT (2x2),
Ati HD 3850 Pci-e 256bit, 512mb
0
0
0
0
molfer98 avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
akkor bezavar vmi zaj.
nincs esetleg fém az adó és a vevő között?
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
vezeték nélküli van nekem Sony
0
0
0
0
akos328 avatar
dzsanni94 írta:
énis kérnék egy kis segítséget hogy hogyan lehetne megszüntetni a háttérből azokat a sistergő hangokat kivenni a fejhallgatóból?

h-h sistergő hangok?
1. esetleg nincs rendesen beállítva a hang, mert hangszóró és fejhallgató között oltári a beállítási különbség.
2. rossz a füles szigetelése és zajokat hallasz
3. kontakt hibás és nem érintkezik rendesen csak amikor megrezegteti a dobot ilyenkor újra csatlakozik és újra-újra, ilyenkor megint csak recsegést hallasz.
5. nincs rendesen bedugva a jack csati
6. hang kártya driver frissítés.
más ötletem nincs.
0
0
0
0
no avatar
90e ft körül, alaplap, ram, vga és proci cserére. Ki lehet ebből hozni egy épkézláb gépet amin futnak a mai játékok?
0
0
0
0
niteforce avatar
Tradash írta:
Köszi a gyors választ, tudnál hozzá ajánlani egy jó vga-t?

mennyi pénzed van rá?
0
0
0
0
no avatar
Köszi a gyors választ, tudnál hozzá ajánlani egy jó vga-t?
0
0
0
0
niteforce avatar
Tradash írta:
Sziasztok, ha CSAK játékra akarok egy gépet összerakni melyik procit éri meg jobban megvenni? AMD PHENOM II X4 965 AM3 BOX vagy i5 2500k. Az ár különbség miatt érdekel!

akkor phenom
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, ha CSAK játékra akarok egy gépet összerakni melyik procit éri meg jobban megvenni? AMD PHENOM II X4 965 AM3 BOX vagy i5 2500k. Az ár különbség miatt érdekel!
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
énis kérnék egy kis segítséget hogy hogyan lehetne megszüntetni a háttérből azokat a sistergő hangokat kivenni a fejhallgatóból?
0
0
0
0
akos328 avatar
olyan kérdésem lenne hogy gépház oldalán levegőztetés céljából lyukak vannak.
én ide ventilátort szeretnék rakni, de nem tudom ha venti csavarjai ide is felfognak-e
Kérdés: van-e vmi módszer h ide is felszereljek egy ventit?
0
0
0
0
niteforce avatar
mamusz11 írta:
niteforce írta:
gondolom az alap órajel, és az az órajel, ameddig az intel turbo fel tudja pörgetni.
Hasznos dolog, nem kell 2,5, 3 GHz-eket mindig bírni az akkunak.

Szóval 1.5-ről feltudom húzni akár 2.5 re?És úgy dual cora=2*2.5?

Nem te húzod fel. A terheléstől függően változik az órajel. Ha nem muszály, akkor nem kell maximális órajelen pörgetni a procit a rendszernek, csak ha terhelve van.
Az hogy 2 magos nem azt jelenti hogy kétszereződik az órajel. Ha veszel egy pár 44-es cipőt, akkor nem egy darab 88-as lábad van 😀
Mindkét mag maximum 2,5 GHz-en "pörög"
0
0
0
0
mamusz11 avatar
niteforce írta:
gondolom az alap órajel, és az az órajel, ameddig az intel turbo fel tudja pörgetni.

Szóval 1.5-ről feltudom húzni akár 2.5 re?És úgy dual cora=2*2.5?
0
0
0
0
molfer98 avatar
A társprocesszornak mekkora szerepe van a gépben? Csak mert a windows nem nagyon fogadja el. (Mellette van egy sárga háromszög felkiáltójellel.)
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!!

Azt szeretném kérdezni hogy laptopokat nézegettem és az egyik procijáhozaz volt írva hogy 1.6/2,5 Dual Core!
Itt most melyiket kell nézni?Vagy most hogy is van?
0
0
0
0
akos328 avatar
rájöttem egy fájl, pontosabban egy vírus okozza
bootolás után rögtön egy rundll32 fájl is elindul ami mostanra nemcsak a GPU-t de már a CPUt is 100%-on járatja, de viszont feladatkezelőben kitudom lőni, de megkéne találnom a fájlt... viszont talál vagy 28 rundll32 fájlt és nem tudom melyik lehet a vírusos, mert persze vírusírtó tisztának találja (meglepődnék nem így lenne -.-"😉
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
GAMER2 írta:
dzsanni94 írta:
akos328 írta:
gyors segítségre lenne szükségem, amint letettem a böngészőt láttam h a GPU 100%-on teker.
gondoltam vmi a böngészőben lehetett aiért megugrott, de látom h már 91°C a GPU, tehát nem 2-3 másodperce hanem legalább 10 perce meg a GPU 100-on.
felkellett húznom a FAN-t 100-ra és visszavennem az alap órajeleket 500/1000-rre h ne melegedjen , de így is maximálisan tekeri.

Mi lehet ez most? 2x újraindítottm de még mindig.

Állíts vissza mindent a biosban.

Minek? Attól nem fog megjavulni!😃

Nem biztos😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
dzsanni94 írta:
akos328 írta:
gyors segítségre lenne szükségem, amint letettem a böngészőt láttam h a GPU 100%-on teker.
gondoltam vmi a böngészőben lehetett aiért megugrott, de látom h már 91°C a GPU, tehát nem 2-3 másodperce hanem legalább 10 perce meg a GPU 100-on.
felkellett húznom a FAN-t 100-ra és visszavennem az alap órajeleket 500/1000-rre h ne melegedjen , de így is maximálisan tekeri.

Minek? Attól nem fog megjavulni!😃
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
GAMER2 avatar
akos328 írta:

Cserélj drivert!😉
0
0
0
0
akos328 avatar

0
0
0
0
no avatar
Én 286-ossal kezdtem 92-ben.😆
0
0
0
0
akos328 avatar
a 6.22 az csak 17-18 éves 😃, nem öregebb mint a 95, de a 8.0 csak 12 éves bár abból csomó parancs meg kieg. hiányzik illetve az ME-nek egy ilyen, egy ilyen, egy ilyen nem tudom 😆😆 modifikációja 😃

Am nekem olivetti 25M volt 12Mhz volt a CPU benne ha jól emlékszem, kerestem de vmiért nem találtam ventit aztán láttam leírásba 😃
egyedül a táp volt olyan hangos h nem lehetett meglenni mellette.
Kipattintottam és mint egy atom bomba gombafelhője, csak porban .D vicces volt 😃
0
0
0
0
no avatar
Tc kék fehér változatban.😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az akkor se olyan hangulatos. 😆
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Dos-t még én sem telepítettem, de nem tűnik bonyolultnak egy leírás alapján. Majd követem azokat az utasításokat, aztán majd meglátjuk. 😆

486-ra nyugodtan mehet Win 95, ne viccelj már Dos 30 éves.😂
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Dos-t még én sem telepítettem, de nem tűnik bonyolultnak egy leírás alapján. Majd követem azokat az utasításokat, aztán majd meglátjuk. 😆
0
0
0
0
akos328 avatar
jó is volt az, sajnos meg kellett tőle válnunk költözés miatt csak a helyet foglalta...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mind1, azért köszi. Valami csak összejön. Majd hétfőn lesz meg a 486-os csoda. 😆
0
0
0
0
akos328 avatar
megtaláltam azt amit elsőre írtál, hát nem tudom én is telepítettem már minden vackot de DOS-t még sose. Sőt igazából a DOS-hoz csak játékszinten értek 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mindenestre lekaptam az, amit elsőre mutattam. Volt egy komment: It's good. Elég tömör, de jó hel. 😆 Remélem valamelyik jó lesz. 😆
0
0
0
0
akos328 avatar
3 MB, nagy floppyra azt hiszem ráfér, régi géphez is jó, nekem is volt 486-os gépem és DOS vmint Windows 3.0 futott rajta. de keresek még torrenten
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Köszi a linket! 😀

De ez jó régi géphez is?

Mert egy 486-ora akarom majd tenni. S ott Floppy meghajtó van.
0
0
0
0
akos328 avatar
https://usite.hu/prg/Dos_622_boot_iso Ezt ajánlanám boot lemezként kiírod és bootol róla.
0
0
0
0
Bershka avatar
Tudom h ennek a kérdésnek nem itt a helye de ez a thread elég gyakran van látogatva és sürgős lenne 😃 Az lenne a problémám h a skyrim sehogy sem akar menni fullscreen mód-ban és a launcher sem akar elindulni. Mi lehet a probléma?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Hogy néz ki a Dos (6.22) telepítő?

Mármint arra vagyok kíváncsi, hogy miből épül fel. Ilyet találtam, hogy:

Disk 1.img 1 MB
Disk 2.img 1 MB
Disk 3.img 1 MB
dos cd driver.img 1 MB

Ez működhet?
0
0
0
0
niteforce avatar
32-ért van sandy bridge i5-2300, lapot 14 ért bőven tudsz szerezni H67-eset.
0
0
0
0
nyozo avatar
proci van már aprón 24-26k körül alaplap meg van 14k-ért
0
0
0
0
niteforce avatar
nyozo írta:
mi a véleményetek erről a lap+proci kombóról? GA-H55-UD3H+i5 750?

inkább építs 1155-re.
Ezt max akkor hogyha különösen jó áron hozzá tudsz jutni
0
0
0
0
nyozo avatar
mi a véleményetek erről a lap+proci kombóról? GA-H55-UD3H+i5 750?
0
0
0
0
niteforce avatar
Probaverzios fraps-ed van. Az csak 30 masodpercet vesz
0
0
0
0
molfer98 avatar
Én pont arra vettem fel. De nem volt nagy fps veszteség leugrott 30-ról 27-re. Az mitől lehet hogy megnyomom az f9-et és a számláló piros. (Ha jól tudom akkor veszi a videót ha piros.) És fél perc után megszakad és nem veszi tovább..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Legiknább a prcitól függ a dolog. Na meg az is számít, hogy ne arra vedd fel, amelyikre a játék van feltelepítve.
0
0
0
0
molfer98 avatar
cseszka írta:
Mikor van 30fps-ed?Ha csak játszol,vagy mikor veszel fel vidit frapsal?Ha az elöbbi,vagyis csak simán játszol és ugy van meg a
30 fps,akkor az felvételnél jocskánn lefog esni,és belaggol a játék.

Csak ha játszok
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció