Nem, azt mondták a LED TV-nél kicsit máshogy működik 😀 Pl az IPS paneles montiornak 8ms válaszideje van, de mégse olyan lassú, mitha egy TN-esnek lenne 8ms 😀
Nem, azt mondták a LED TV-nél kicsit máshogy működik 😀 Pl az IPS paneles montiornak 8ms válaszideje van, de mégse olyan lassó, mitha egy TN-esnek lenne 8ms 😀
Én kábeltv-s vagyok ha tv-t akarsz nézni akkor plazma,ég és föld egy lcd-hez képest..jönnek az élettartammal meg hasonlókkal de elmúlt az az idő mikor 10 évre(vagy többre) veszel tv-t...3-4 év és elavult lesz..viszont pc-hez csak akkor használnám ha játszol vagyis mozgó képet kjelenitesz meg rajta ,az állókép huzamossab ideig nem tesz jót neki...pc-hez inkább LCD-t javasolnék.
A plazma alacsony felbontásu jelnél szebb képet ad mint az LCD tv-k ,lcd-t csak max felbontáson jó használni mint a monitorokat...
Én végül úgy döntöttem hogy megvettem a Samsung 244T-s monitort..valami eszméletlen szép képe van...nagyon látszik az s-pva panel minősége!
ja így már más 😃😃😃
ok majd körbenézek üzletekben 😀
köszi a cikket
amúgy olvastam erről pár cikket, eldöntöttem már hogy plazma lesz 😀
köszi mindenkinek a segítséget 😀
niteforce írta:
értem.
de a plazma jó választásnak tűnik fontos a szép fekete kontraszt, akkor azt fogok venni 😀
csak nekem az 50 cm tv-nek elég kicsi, ezért akarok 100 cm körül 😀
köszi a segítséget 😃
50 colos... Az 127cm. Nem mindegy 😂
Azért járd körbe ezt az lcd vs plazma témát. Egy jobb lcd azért elég komoly képminőséget tud. Persze jó drágán. Menj be egy MM-ba és nézelődj. Meg fórumozz.
értem.
de a plazma jó választásnak tűnik fontos a szép fekete kontraszt, akkor azt fogok venni 😀
köszi a segítséget 😃
Nem ismerem a TV-ket. 😀 Olvass teszteket.
Plazmát csak akkor vegyél, ha olyan helyen van, ahol nem éri közvetlen fény. Filmre nagyon jó technológia, brutális fekete és színek, nincs utánhúzás és egy nem full hd-s film is jól néz ki rajta, nem úgy, mint egy csúcs lcd-n. Ezekben jobb, mint az lcd, de többet eszik.
Öcsémnek van egy 50-es plazma LG-je, most nagyon jó áron van. Kb beszartam, amikor először láttam, annyira király egy ekkora és ilyen szép képű tv. 😃 Persze ez nem jelenti, hogy ez a legjobb, csak nekem tetszett, de nem vagyok hozzászokva a mostani tv-k látványához. 😀
Nincs olyan, hogy LED monitor. Az is LCD! A LED a háttérvilágítást jelenti. A "sima" LCD CCFL háttérvilágítású. Egyébként ez a legutolsó szempont, ami egy monitornál számít, így a kérdés is értelmetlen, azt kijelenteni, hogy egy ledes jobb, mint egy ccfl-es, , butaság, mivel lehet mutatni olyan ccfl-est, ami messze veri a ledes társát, és akár fordítva is. 😀Sokkal inkább a panel típusát érdemes nézni.
TV-knél más a szitu, eleve nem jellemző a TN panel (a normális méretű tv-k között). A plazmának is meg vannak az erősségei, meg az lcd-nek is.
niteforce írta:
sziasztok azonos árban az LCD a LED vagy a plazma TV-k közül melyiket érdemes venni?
köszi előre is 😀
A plazma TV kb annyit fogyaszt mint egy CRT-s TV.Az LCD és LED között meg észrevehető különbség nincs.Talán a sima LCD-nek szebb képe van.(Ha valaki megkérdezné, hogy ez hogy lehet:Fehér színű led nem létezik.Kék led-re tesznek szűrőt.Ezért nem valódi fehér.)
Osynho írta:
Akkor nem vagy tisztában a fogalmakkal. 😀 A hd nem ezt jelenti.
A kép geometriájával, konvergenciájával nem lehet gond, mivel máshogy hozza létre, mint egy crt, tehát "tiszta, éles" képed lesz. Az más kérdés, hogy mivel TN paneles, mint az olcsó monitorok többsége, kell némi kompromisszumot kötni, de ez szubjektív dolog.
Hát igen nem voltam tisztában de hála neked kicsit tisztábban látom a dolgokat 😃
A kép geometriájával, konvergenciájával nem lehet gond, mivel máshogy hozza létre, mint egy crt, tehát "tiszta, éles" képed lesz. Az más kérdés, hogy mivel TN paneles, mint az olcsó monitorok többsége, kell némi kompromisszumot kötni, de ez szubjektív dolog.
Osynho írta:
Mit jelent számodra, hogy HD-s? 😀 Elvileg 1366 x 768 a felbontása, tehát a 720p-s tartalmakat meg tudja jeleníteni, az 1920-as videókat értelemszerűen nem, mivel nincs annyi pixel rajta. 😀
Tudom hogy nem Full HD de akkor ezek szerint csak sima HD s vagy mi mer most nem értem 😃
Hát számomra a HD szó a tiszta éles képet jelent 😃 😃
Mit jelent számodra, hogy HD-s? 😀 Elvileg 1366 x 768 a felbontása, tehát a 720p-s tartalmakat meg tudja jeleníteni, az 1920-as videókat értelemszerűen nem, mivel nincs annyi pixel rajta. 😀
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok de nem tudom milyen monitort vegyek az ismerősöm ezt a monitort ajánlotta
LG W2243S-PF 21.6
azt mondta full HD játékokhoz meg árba is ez a legjobb....szeretném hozzáértők véleményét kérni 😀
LG ne vegyél 😃 én azt ajánlom 😃 BenQ van a legjobb árban.
Vagy Samsung ami még megfizethető 😀
És konkrétabban márka meg tipus számot tudnál mondani ami szerinted jó? 😀
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok de nem tudom milyen monitort vegyek az ismerősöm ezt a monitort ajánlotta
LG W2243S-PF 21.6
azt mondta full HD játékokhoz meg árba is ez a legjobb....szeretném hozzáértők véleményét kérni 😀
Sziasztok!
LG W2243S-PF 21.6
csanad11 írta:
Sziasztok!
Hamarosan új monitort szeretnék vásárolni.
Max. 35 e. Ft-ot szánnék rá, ezen kívül Full HD-s és LED-es érdekelne.
Idáig ezt a kettőt néztem ki: BenQ 21,5" G2222HDL és BenQ 21,5" GL2240.
Nem tudom melyik lenne a jobb, és ha ilyen árban lenne jobb akkor írjatok!
Előre is köszi!
Az elsőt.De én ilyet is megnéznék DELL ST2220M .A kontrasztya valamivel jobb.
Sziasztok!
Előre is köszi!
Jólvan naa, én máshogy értettem azt amit mondtam.. mind1, lehet h nem is veszek egyiket se,hanem majd valamikor rászánok, kicsit többet, mivel most ugysem a monitor az első nálam. jeleneg ezek kellenek.:
Most se értem mi a gond. Az ips-nél más jelent a válaszidő. És nem is zavar, mivel legalább olyan gyors a 8ms-os ips, mint az 5-ös tn. Nem mondtam ellen magamnak sehol.
Mert kérdeztem hogy a 8ms nem zavaró e, erre azt mondtad hogy ips-nél mst jelent a válaszidő, most meg azt irod h 5ms után nem zavar a 8ms..viszont ha ips-nél més a válaszidő, akkor még szép h nem zavar 😃
Minden rendesebb monitor teszt kitér a válaszidő kérdésére, keress párat. Szubjektív véleményt is leírnak, összehasonlítva más monitorokkal.
Én is 5ms-os TN-ről váltottam és nem érzem lassabbnak a Dell-t.
meg az 50 hertz nem zavaró?
Nagyszüleimnél ilyen van, 130-ért vették, kb januárban 😀
max 150K a keret 😀
de kösz a tippet 😀
A plazma alacsony felbontásu jelnél szebb képet ad mint az LCD tv-k ,lcd-t csak max felbontáson jó használni mint a monitorokat...
Én végül úgy döntöttem hogy megvettem a Samsung 244T-s monitort..valami eszméletlen szép képe van...nagyon látszik az s-pva panel minősége!
ok majd körbenézek üzletekben 😀
köszi a cikket
amúgy olvastam erről pár cikket, eldöntöttem már hogy plazma lesz 😀
köszi mindenkinek a segítséget 😀
értem.
köszi a segítséget 😃
50 colos... Az 127cm. Nem mindegy 😂
Azért járd körbe ezt az lcd vs plazma témát. Egy jobb lcd azért elég komoly képminőséget tud. Persze jó drágán. Menj be egy MM-ba és nézelődj. Meg fórumozz.
Egyébként egy jó cikk:
[LINK]
köszi a segítséget 😃
Plazmát csak akkor vegyél, ha olyan helyen van, ahol nem éri közvetlen fény. Filmre nagyon jó technológia, brutális fekete és színek, nincs utánhúzás és egy nem full hd-s film is jól néz ki rajta, nem úgy, mint egy csúcs lcd-n. Ezekben jobb, mint az lcd, de többet eszik.
Öcsémnek van egy 50-es plazma LG-je, most nagyon jó áron van. Kb beszartam, amikor először láttam, annyira király egy ekkora és ilyen szép képű tv. 😃 Persze ez nem jelenti, hogy ez a legjobb, csak nekem tetszett, de nem vagyok hozzászokva a mostani tv-k látványához. 😀
Plazma : Panasonic TX-P42UX30E 106cm
LED : Panasonic TX-L37E3E 102cm
LCD : Panasonic TX-L42U3E 106cm
ezek közül melyiket érdemes?
TV-knél más a szitu, eleve nem jellemző a TN panel (a normális méretű tv-k között). A plazmának is meg vannak az erősségei, meg az lcd-nek is.
köszi 😀
fogyasztás annyira nem érdekel, a kép a legfontosabb nekem, abból melyik a legszebb?
fogyasztás annyira nem érdekel, a kép a legfontosabb nekem, abból melyik a legszebb?
sziasztok azonos árban az LCD a LED vagy a plazma TV-k közül melyiket érdemes venni?
köszi előre is 😀
köszi előre is 😀
Szeretném a véleményeteket kikérni egy monitorról
Samsung 244T ..egy régebbi tipus,de nekem elég szimpi...azt nem tudom miért de az :-))
Az ára 32.000 rop..(használt) de pöpec(elvileg)
[LINK]
Anno drága darab volt ..megéri-e beruházni rá vagy menjek el a tescóba ? 😆
Játékra (alap szinten,semmi vadulás) és fotószerkesztésre használnám...
Most egy 19"-es 4:3-as Belineám van premium MVA paneles..
Remélem nem fog csalódást okzni a nagyvas ..
big THX :caddy
Hát igen nem voltam tisztában de hála neked kicsit tisztábban látom a dolgokat 😃
Tudom hogy nem Full HD de akkor ezek szerint csak sima HD s vagy mi mer most nem értem 😃
Hát számomra a HD szó a tiszta éles képet jelent 😃 😃
ezen nagyon szép kép van de nem tudom hogy HD s e ... ebbe szeretném kérni a segítségeteket 😀
Sziasztok!
LG W2243S-PF 21.6
És konkrétabban márka meg tipus számot tudnál mondani ami szerinted jó? 😀
Sziasztok!
LG W2243S-PF 21.6
LG W2243S-PF 21.6
Szerintem BenQ G2222HDL-t fogok venni.
Sziasztok!
Előre is köszi!
Előre is köszi!
Szerintem, a jelenlegi állások szerint a Dell és a BenQ monitorok most nagyon jók 😃 i-pon-on vannak tesztek és meggyőzöek 😀
SSD: Corsair Force GT 64GB
2 HDD: Sasmung F3 1tb + Samsung F4EG 2TB
Hangkari+fejhallagató+hangrednszer: Asus Xonar D1+Mionix Keid 20+ Logitech Z-623
ezekt még igyekszem idén megvalositani, és azért ez se kevés pénz 😕
BTW (😃😉 megnézem h nem zavaró e a 8ms, keres egy videót...
Bár lehet hogy sokkal később beszek monitort és akkor, már rászánok annyit hogy, FULL HD LED, 24", 2ms, HDMI 😀 szval 60 ezer fölött 😀
Én is 5ms-os TN-ről váltottam és nem érzem lassabbnak a Dell-t.