Igen, ez a rendszervisszaállítás. Döntsd el magadban, hogy kell-e ez neked egyáltalán és még ha kell is, a régebbieket nyugodtan töröld. Nekem a 120GB-s SSD több mint a fele szabad, pedig jópár program és 1-2 játék is rá van telepítve.
Egy ilyet találtam. Ez törölhető? Igazából semmi adatom nincs az SSD-n, csak a rendszer és a BioWare mappa. Ezzel a törléssel megoldódna a helygondom.
Biztonsági mentés nincs beállítva jelenleg.
Nexuska:Nézd meg tc-vel a gyökér könyvtárban a rejtett file mutatása opcióval hogy a pagefile.sys és van valami hiberfil.sys de ebbe nem vagyok biztos hogy ez a neve azok mekkorák mert szerintem azok foglalják a helyet.
Egy elég érdekes problémám van, SSD-n mintha eltűnt volna xGB hely. 111GB-t ír maga a lemez, ebből 43 szabad. Maga a rendszer, doksikkal, mindennel, 26 GB. Mi fogja le a többit?
Max játék mentéseket tudom már törölni, de azzal sem szabadítok fel sok helyet, és újratelepítés után szeretnék 3 játékot SSD-re tenni, de durván 46 GB kéne ahhoz, és nyilván nem szeretném csurig pakolni sem.
Friss Windows 7-et raktam a régi gépemre, és az a problémám, hogy az NVidia driver telepítése (341.81) közben a Microsoft .NET Framework-nél megáll és nem megy tovább. Hiába vártam vele 1 órát nem csinált semmit, de a rendszer nem fagyott le. Mi lehet a probléma?
Csak magamat tudnám ismételni: nem kell, hogy minden mindig fusson. Elég egy jó vírusirtó, ami fut, a többi csak akkor kell, ha épp "nagytakarítás" van. Szép dolog a paranoia, csak túlzásba nem kell vinni, mert a szórakozás rovására megy.
Amúgy az iobit cuccai jók, én is szeretem őket. Az Uninstaller-ük kifejezetten hasznos.
Ramstein32: Ezek jó progik, magam is használom őket, de nem vírusirtók, nem is helyettesítik a vírusirtókat.
A system care-t mondjuk már nem használom, mert túl sok mindent átállít, szerintem szükségtelenül. Nem szeretem, ha egy program helyettem akar gondolkodni.
Megjegyzem a túl sok biztonsági/tisztító/gyorsító program is okozhat lassulást. Én csak az avastot használom és a CCleaner-t sem engedem futni, csak akkor, ha épp tisztítom a gépet. Ezen felül fent van még a driver booster, de az sem fut mindig, csak ha épp havonta egyszer frissíteni akarom a drivereket. Ezeken kívül fent van még a malwarebytes, ami szintén nem fut, csak tisztításkor. Ha ezeket mind engedném futni folyamatosan, már önmagukban rendesen meg tudnák fogni a gépet.
Ramstein32: A leírásból úgy tűnik, hogy neked nem kell a csökkentett mód, hacsak nincs neked is hasonlóan megváltozott böngésződ, feltelepült programod (sosem kért adatmentő, meglepetés géptisztító, stb.), mint Pamkutyának.
Pamkutya: Alapból ugyan az a megoldás, mint Rammstein32-nél: avast boot előtti vizsgálat.
Csökkentett mód és kézzel visszaállítod a böngésző kezdőlapot, meg amit még elállított, mint például az alapértelmezett kereső. Fejből nem nyomom, hogy ez miket állít át, de ezek között kell még kutakodni, mint kezdőlap, keresőmotorok, alapértelmezett keresők minden böngészőben, ami a gépen van, majd még a csökkentett módban elindítod az avastot és beállítod, hogy a következő újraindításnál fusson le az indítás előtti vizsgálat. Az AVIRA azért nem tud ezzel mit kezdeni (szerintem eleve nem valami jó, de ugye ez szubjektív), mert amikor a win elindul, akkor ez a kártevő is és mivel foglalt a fájl, nem tud vele mit kezdeni a vírusirtó.
Bootolási. Az azokat a vírusokat is ki tudja írtani, amik elindulnak a win-el. A vírusok egy része fut a win-el együtt és azokkal semelyik vírusirtó nem tud mit kezdeni, hiszen már meg vannak nyitva, foglaltak, így nem lehet se törölni, se karanténba rakni őket. Erre megoldás a boot előtti vizsgálat. Be tudod állítani automatikus javításra, így nem kell ott ülni mellette és alkalmanként nyomkodni a számbillentyűket.
Fent van Avast, mármint bootolási vizsgálat legyen , vagy windowson belüli nagy vizsgálat?? am Vga drivert nem boossteren kereszetül végzem, hanem az nvidia experience amikor jelez..
Rammstein32: A driver booster jó dolog, én is használom, de csak akkor működik jól, ha a főbb drivereket előbb kézzel felrakod (elsősorban a VGA-t, de a chipset sem árt) utána már okos, de nekem pl a VGA drivert párszor elvétette. Én arra használom, ha más gépét rakom össze és nem ér annyit az egész, hogy drivert vadásszak, meg arra, hogy a sajátjaimat frissen tartsam.
Amúgy tedd fel az avast-ot és futtasd az indítás előtti keresést. Jó hosszú lesz, de megéri.
jah olyannál is előbukkan aminél nem volt sose gond.. bármi game.. driver booster legujabb pro verziója van fent.. az frisiti drivereket.. gyors virus keresést futattam avasttal érzékenyebb területekre de semmi.. Advenced systemcare pro legujabb verz is fent van... Smart defrag töredezettség mentesitő progi is legujabbja...
Sziasztok ritkán fordul elő szerencsére a hiba, pl most már gyakrabban is, és nagyon idegesít.. akár milyen game proginál előbukkan
elindítom: azt mindjárt fekete képernyő.. azt semmire sem reagál.. numlock is világítva marad.. ötlet?? mik ezek a kifagyások???? Resetelni tok csak.
maga a win 7 nem fagy ki, csak ha gamet indítok aközben...
ötlet??????????????????????????????
Cseszka
Ezeket megnéztem.. mind off...
Az a bajom, hogy hiába garis az alaplap, soha nem fognak hibát találni, olyan ritka jelenség...
így most passzolom... max veszek egy tápot hátha mégis az.
Elvileg egy opton keresztül kapcsol be, az is elmehetett vadászni... nem tudom.
Nézd meg a biosban,van egy olyan hogy:Restore on AC Power Loss,vagy valami ilyesmi...ha on-on van,ted Off-ra.Ez annyit tesz hogy ha van egy pillantanyi áramszünet,és ha On-ra van állitva,akkor a gép bekapcsol,ha Off-ra teszed,akkor nem,kell h legyen last state is,az meg mikor a az utolsó állapotban volt a gép áramszünetkor,pl ha bekapcsolva volt,akkor bekacsol,ha kikapcsolva,akkor meg kikapcsolva marad.Én erre tippelek.A táp végett nemszabadna,a lap kell h inditja a tápot is.
Ha valakinek van ötlete az írjon! A gép néha magától bekapcsol.
A hálókártya letiltva, BIOS ba semmi, ami aktiválhatná, és a windowsba sem, átnéztem töviről hegyire.
Ja és még valami, a jelenség néha heti kétszer, de néha csak havonta egyszer, legutóbb 5 hétig jó volt.
én a tápra gyanakszom, hogy esetleg lebegne a bekapcsoló bemenete, de kikapcsolni soha nem kapcsolt magától.
Kipróbáltam, letörölt egy csomó cuccot (36 elemet) és most üresen fut a gép, és azóta semmi. Plusz letöröltem a régieket, mindenhonnan és fölraktam csak a legújabb javat.
Remélem megoldódott, valahogy nagyon szeretném megúszni a reinstallt.
Valószínű hogy valami olyan progi aminek nem kellene ott lennie. Próbáld meg azt amit winrar írt!
De igaza van a reinstall a legjobb megoldás! Hogy feladatkezelőből bezárod az nem végleges megoldás.
Nekem volt már dolgom videokártya bitcoin minerrel sajnos. Olyan volt, hogy csak pár perccel a rendszer bekapcsolása után indult el. És ha leállítottam feladatkezelőből és kézzel shift+delete-eltem a fájljait, akkor a következő újraindításig jó volt, de utána visszarakta a fájlokat és kezdődött minden elölről. Vírusirtó sem tudott vele mit kezdeni, így maradt a Win reinstall.
Idő közben észrevettem, hogy ha újraindítom, csak egy idő után kezdi el terhelni a gépet valami, ezért megnyitottam a task manager-t és elkezdtem figyelni, hogy mit nyit meg. kicsit ellankadt ugyan a figyelmem, de egyszer csak felpörgött a vga és megnyílt a task managerben a java schelduled. És lőn csoda, bezártam és minden visszaállt a normálisra.
Most egyre inkább az érdekel, hogy ha eddig is rajta volt a gépen, miért kezdte el ezt csinálni? Vajon ennek mi lehet az oka?
BudaiK: lehet bekaptál egy Bitcoines progit! Milyen víruskeresőd van?
Nálam is volt ilyen régebben! Megpróbálkoznék először egy rendszer visszaállítással (oda mielőtt elkezdte ezt csinálni) Ha nem jön be akkor csak a rendszer újratelepítés segíthet. Legalábbis nálam így volt!
Az volna a problémám, hogy amikor beindítom a gépem ([url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=78418&sub=usercomp&comp=80197[/url]) a videokártyám azonnal fölugrik 80-85%-os terheltségre, és bármivel kezdek játszani vagy munkálkodni, úgy nyitja meg a programokat, hogy 1000-1200 MB videomemóriát használ, így gyakorlatilag minden akadozik, és újraindítás után is, egy darabig megy normálisan, aztán ismét fölugrik 80%-ra és ismét használhatatlanná válik!
(AMD CCC 15.8 Beta driverrel)
Valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet? Esetleg vírus? Vagy valami program?
Szevasztok, most vettem 1 VGA-t (Nvidia Geforce 9800) és 1 procit (Intel Duo E8500 asszem) aztán amikor elkezdek skypeolni bead egy kék képet és annyi, amikor meg csgozni akarok bejön 1 fekete kép és annyi, ujra indítom a gépet indítási javításozik, 10-20p letelik utána is ez most azt nem tudom hogy milehet a baj h a VGA vagy a proci lenne szar ha valaki tudna segíteni köszi 😀
Sziasztok egy olyan érdekes hibával állók szemben, hogy windowson belül, vagy game közben random időközönként kidobódok az asztalra, a kivánt progi közben fut, asztali parancsikonok felfrissülnek (betöltődnek) a hálózati internet elérés ujratőltődik ( piros x) stb tálcáról pedig geforce experience ikon meg eltűnik , pedig háttérben meg fut.. nagyon zavarók ezek a dolgok hogy hol gamen belül, hol windowson belül elöjön egyre gyakrabban. ötlet valakinek??
UI: mindig ugyanaz a lefolyás
igen rákötöttem, de mint említettem tegnap szinte egész nap jó volt gépre csatlakoztatva is. Tegnap reggel például nem szólt és rákerestem a hibaforrásra, azt írták h esetleg kitágulhatott a jack csati és mozgassam meg. kihúztam meg visszahúztam és akkor meg már egész nap szólt hiba nélkül mint ahogy le is írtam. Ezért nem értem hogy mivel lehet a baj, lehet h tényleg csak a jack csatival? Mindenesetre ha azt tapasztalom h megint nem szól akkor rögtön rákötöm a telefonra és megnézem h ott szól-e vagy sem.
Biztonsági mentés nincs beállítva jelenleg.
Valószínű hogy a biztonsági mentés(ek) foglalják a helyet.
Törölj 1 vagy több biztonsági mentést és akkor több helyed lesz.
Egy elég érdekes problémám van, SSD-n mintha eltűnt volna xGB hely. 111GB-t ír maga a lemez, ebből 43 szabad. Maga a rendszer, doksikkal, mindennel, 26 GB. Mi fogja le a többit?
Max játék mentéseket tudom már törölni, de azzal sem szabadítok fel sok helyet, és újratelepítés után szeretnék 3 játékot SSD-re tenni, de durván 46 GB kéne ahhoz, és nyilván nem szeretném csurig pakolni sem.
Friss Windows 7-et raktam a régi gépemre, és az a problémám, hogy az NVidia driver telepítése (341.81) közben a Microsoft .NET Framework-nél megáll és nem megy tovább. Hiába vártam vele 1 órát nem csinált semmit, de a rendszer nem fagyott le. Mi lehet a probléma?
A konfig:
Alaplap: Asus P8H61-MLE
Proci: Intel Pentium G620 2x 2.60 GHz
Memória: Kingmax 2 GB DDR3 1333 Mhz
Videókártya: Gigabyte NVidia Geforce GT 240
HDD: Toshiba 500 GB
Valaki tud segíteni??
[LINK]
ötlet??
Amúgy az iobit cuccai jók, én is szeretem őket. Az Uninstaller-ük kifejezetten hasznos.
A system care-t mondjuk már nem használom, mert túl sok mindent átállít, szerintem szükségtelenül. Nem szeretem, ha egy program helyettem akar gondolkodni.
Megjegyzem a túl sok biztonsági/tisztító/gyorsító program is okozhat lassulást. Én csak az avastot használom és a CCleaner-t sem engedem futni, csak akkor, ha épp tisztítom a gépet. Ezen felül fent van még a driver booster, de az sem fut mindig, csak ha épp havonta egyszer frissíteni akarom a drivereket. Ezeken kívül fent van még a malwarebytes, ami szintén nem fut, csak tisztításkor. Ha ezeket mind engedném futni folyamatosan, már önmagukban rendesen meg tudnák fogni a gépet.
Csökkentett mód és kézzel visszaállítod a böngésző kezdőlapot, meg amit még elállított, mint például az alapértelmezett kereső. Fejből nem nyomom, hogy ez miket állít át, de ezek között kell még kutakodni, mint kezdőlap, keresőmotorok, alapértelmezett keresők minden böngészőben, ami a gépen van, majd még a csökkentett módban elindítod az avastot és beállítod, hogy a következő újraindításnál fusson le az indítás előtti vizsgálat. Az AVIRA azért nem tud ezzel mit kezdeni (szerintem eleve nem valami jó, de ugye ez szubjektív), mert amikor a win elindul, akkor ez a kártevő is és mivel foglalt a fájl, nem tud vele mit kezdeni a vírusirtó.
Amúgy tedd fel az avast-ot és futtasd az indítás előtti keresést. Jó hosszú lesz, de megéri.
elindítom: azt mindjárt fekete képernyő.. azt semmire sem reagál.. numlock is világítva marad.. ötlet?? mik ezek a kifagyások???? Resetelni tok csak.
maga a win 7 nem fagy ki, csak ha gamet indítok aközben...
ötlet??????????????????????????????
Ezeket megnéztem.. mind off...
Az a bajom, hogy hiába garis az alaplap, soha nem fognak hibát találni, olyan ritka jelenség...
így most passzolom... max veszek egy tápot hátha mégis az.
Elvileg egy opton keresztül kapcsol be, az is elmehetett vadászni... nem tudom.
Ha valakinek van ötlete az írjon! A gép néha magától bekapcsol.
A hálókártya letiltva, BIOS ba semmi, ami aktiválhatná, és a windowsba sem, átnéztem töviről hegyire.
Ja és még valami, a jelenség néha heti kétszer, de néha csak havonta egyszer, legutóbb 5 hétig jó volt.
én a tápra gyanakszom, hogy esetleg lebegne a bekapcsoló bemenete, de kikapcsolni soha nem kapcsolt magától.
Remélem megoldódott, valahogy nagyon szeretném megúszni a reinstallt.
De igaza van a reinstall a legjobb megoldás! Hogy feladatkezelőből bezárod az nem végleges megoldás.
Idő közben észrevettem, hogy ha újraindítom, csak egy idő után kezdi el terhelni a gépet valami, ezért megnyitottam a task manager-t és elkezdtem figyelni, hogy mit nyit meg. kicsit ellankadt ugyan a figyelmem, de egyszer csak felpörgött a vga és megnyílt a task managerben a java schelduled. És lőn csoda, bezártam és minden visszaállt a normálisra.
Most egyre inkább az érdekel, hogy ha eddig is rajta volt a gépen, miért kezdte el ezt csinálni? Vajon ennek mi lehet az oka?
Nálam is volt ilyen régebben! Megpróbálkoznék először egy rendszer visszaállítással (oda mielőtt elkezdte ezt csinálni) Ha nem jön be akkor csak a rendszer újratelepítés segíthet. Legalábbis nálam így volt!
Az volna a problémám, hogy amikor beindítom a gépem ([url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=78418&sub=usercomp&comp=80197[/url]) a videokártyám azonnal fölugrik 80-85%-os terheltségre, és bármivel kezdek játszani vagy munkálkodni, úgy nyitja meg a programokat, hogy 1000-1200 MB videomemóriát használ, így gyakorlatilag minden akadozik, és újraindítás után is, egy darabig megy normálisan, aztán ismét fölugrik 80%-ra és ismét használhatatlanná válik!
(AMD CCC 15.8 Beta driverrel)
Valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet? Esetleg vírus? Vagy valami program?
UI: mindig ugyanaz a lefolyás