Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
az msi helyett az Ashrock Z77M az jó?
és tápnak a Chieftec Smart GPS-550A8 az milyen?
Ja és milyen számítógép házat nézzek hozzá mert én a régin csak leszedtem az oldal borítást h jobban hüljön, viszont nem hiszem h az i7 és a zotac gtx 660 at jól hűtené vagy legalább is nem alakué ki légcsatorna szerű hatás! nem?
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Jeasusman írta:
Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne: I7 3770K procihoz és Gigabyte gtx 660 ti videkarihoz

1. milyen alaplapot érdemes venni?
2. a videókari ddr5 akkor azt az alaplapra h rakom rá?
3. sata-ásnak kell lennie mert gyorsabb azt tudom?!
4. tápegység hány Wattos legyen?

Plussz mit javasoltok még ezeken felül 😃
Köszönöm a segítséget!!!

1. pl.: MSI-Z77A-G45
2. Köze nincs egyáshoz a RAM-nak és a Videókártyán léve VRAM-nak.
3. Nem hiszem, hogy IDE csatisat még lehetne kapni, szóval igen Sata.
4. Nem igazán a Watt számít, hanem, hogy a Tápegység Minőségi legyen.
500-550W-os Minőségi Cieftech; Corsair; FSP; CoolerMaster.

cseszka:

Ez után nem hiszem, hogy Tuningról kéne még beszélni 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Gondolom huzni is akarod a procit,akkor mindenféleképp komolyabbat,olyan 30K környökénn találsz megfelelöt,a vga ram a ddr5,ami rávan "heggesztve" a kártyára,igy sehogy,magát a vgat-t csatlakoztatod egy pci-e slotba (komolyabb lapokonn van több is.)Igen sata,de ha van pénzed akkor HDD mellé SSD is mehet a gépbe,az joval gyorsabb mint egy HDD.Tápbol egy minöségi 500W elég kell h legyen,de ha késöbbre tervezel SLI-t,akkor erösebbet.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne: I7 3770K procihoz és Gigabyte gtx 660 ti videkarihoz

1. milyen alaplapot érdemes venni?
3. sata-ásnak kell lennie mert gyorsabb azt tudom?!
4. tápegység hány Wattos legyen?

Plussz mit javasoltok még ezeken felül 😃
Köszönöm a segítséget!!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miért lenne jobb egy ASUS vagy Asrock? Ár miatt?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
asdasd998 írta:
Egy MSI B75MA-E33 alaplapról mi a véleményetek? Az alaplap chipsetje jó lenne I3 3220hoz?

i3 3220-hoz minden B75-ös lap jó de jobban járnál ha egy Asus-t vagy Asrock-ot néznél, ehhez a procihoz nem is kell erősebb jobb lap ez doszt elég és minden korszerű újítás rajta van
0
0
0
0
asdasd998 avatar
Egy MSI B75MA-E33 alaplapról mi a véleményetek? Az alaplap chipsetje jó lenne I3 3220hoz?
0
0
0
0
Zatu avatar
ASUS P8B75M-LE-t ajánlom mindenkinek. van USB3 és SATA3 csatlakozó, HDMI. nagyon kevés helyet fogal. 3D BIOS egér támogatással, könnyű BIOS frissítés
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pedig meg kéne erőltetned magad és részleteseb leírást adni mivel abból processzorból Athlon 64 3500+ processzorból rengeteg féle van. De még videokártyát sem írtad, hogy PCI-E vagy AGP. RAM DDR 1 esetleg 2? vinyó, ODD SATA vagy IDE? Ház gondolom ATX alaplapot képes fogadni.
0
0
0
0
sneakers avatar
asrock z77 pro3 jó vétel volt?😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
taki10 írta:
Sziasztok!
Gépfejlesztésen gondolkoztam, az alaplapot mindig is nehéz volt kiválasztanom, fogalmam sincs, milyet kéne vennem. Segítetek?
A procit kiválasztottam: AMD FX 4100 Black Edition, sztem tökéletes.
Rambót sztem valamilyen ddr3-mas kingstont veszek, 2x2gb-t. elég.
Videókártyám egy Sapphire Radeon HD5850.
ASUS-t szeretnék venni, mert szerintem az a legjobb alaplap téren, de AM3+ foglalatban is nagyon sok van. Meg nem tudom mi a különbség közöttük, mert van 10-15-20e ért is.
Köszi a segítségeteket!!

http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1885

Ez szerintem elég szép darab az árához képest. :-)
0
0
0
0
taki10 avatar
Sziasztok!
Gépfejlesztésen gondolkoztam, az alaplapot mindig is nehéz volt kiválasztanom, fogalmam sincs, milyet kéne vennem. Segítetek?
A procit kiválasztottam: AMD FX 4100 Black Edition, sztem tökéletes.
Rambót sztem valamilyen ddr3-mas kingstont veszek, 2x2gb-t. elég.
Videókártyám egy Sapphire Radeon HD5850.
ASUS-t szeretnék venni, mert szerintem az a legjobb alaplap téren, de AM3+ foglalatban is nagyon sok van. Meg nem tudom mi a különbség közöttük, mert van 10-15-20e ért is.
Köszi a segítségeteket!!
0
0
0
0
no avatar
akos40 írta:
Synda Rebirth írta:
Előbbit...1156 is elavult.😉
Egyébként játék alatt egy "csúcs s775" 5-10Fps-el marad le i5 2500 mögött ! 😊 😀

Nem levegőbe beszélek q 9650 vs i7 3820 közt ennyi a különbség, utóbbi s 2011, vga 7970. 😜 😆

Igen-igen, ezért gondoltam én is 775-ös alapra, mivel a 775-ös procik nincsenek annyira elmaradva teljesítményben, viszont az ára, ahogy nézegetem, egy használt Q9550-et kilehet fogni 30-35 ezer forint között, míg egy "erősebb i5-öt vagy i7-et" nem kapsz meg 40 ezer forint alatt használtan sem. 😀

5k difi mellett nem kérdés melyik éri meg jobban.
Egyértelműen 1155, hiába nincs eget verő különbség, jóval újabb, fejlettebb technológia.😀
0
0
0
0
akos40 avatar
Synda Rebirth írta:

Nem levegőbe beszélek q 9650 vs i7 3820 közt ennyi a különbség, utóbbi s 2011, vga 7970. 😜 😆

Igen-igen, ezért gondoltam én is 775-ös alapra, mivel a 775-ös procik nincsenek annyira elmaradva teljesítményben, viszont az ára, ahogy nézegetem, egy használt Q9550-et kilehet fogni 30-35 ezer forint között, míg egy "erősebb i5-öt vagy i7-et" nem kapsz meg 40 ezer forint alatt használtan sem. 😀
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
akos40 avatar
Osynho írta:
akos40: 775-ös lapot venni 2013-ben? Minek? 😀

Ahogy nézegetem tényleg nem a legjobb választás. Inkább 1155-ös vagy 1156-os lapot fogok venni.
0
0
0
0
Osynho avatar
akos40: 775-ös lapot venni 2013-ben? Minek? 😀
0
0
0
0
no avatar
akos40 írta:
Sziasztok!
Szeretnék venni nemsokára egy új alaplapot.
Ami fontos lenne benne:
- Dual Bios
- 16 GB max memória (foglalatok száma mindegy)
- 2 db PCI-E x16
- Illetve Intel Core2Quad processzorok belemenjenek
Ennyi lenne ami fontos benne. Ha tudtok ajánljatok nekem egyet-kettőt. Az most annyira nem fontos.
Előre is köszi. 😀

Használtan nézz, újak drágák, hulladékok, minimum p45 chippel szereltet.😉

Ajánlom a Gigát, minden feltételnek megfelel.
0
0
0
0
akos40 avatar
Sziasztok!
Szeretnék venni nemsokára egy új alaplapot.
Ami fontos lenne benne:
- Dual Bios
- 16 GB max memória (foglalatok száma mindegy)
- 2 db PCI-E x16
- Illetve Intel Core2Quad processzorok belemenjenek
Ennyi lenne ami fontos benne. Ha tudtok ajánljatok nekem egyet-kettőt. Az most annyira nem fontos.
Előre is köszi. 😀
0
0
0
0
no avatar
Andris29994 írta:
De olyan van,amelyiken csak 1.db PCI-Ex16 van es 4 memoriafoglalat.Na ilyet keresek en!

Minek 4 slotos alaplap nem elég 2x8Gb ? 😊
0
0
0
0
Cooley avatar
Andris29994 írta:
De olyan van,amelyiken csak 1.db PCI-Ex16 van es 4 memoriafoglalat.Na ilyet keresek en!

Ha tudod, hogy van, akkor minek keresed? 😃 Amúgy nincs.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Annál olcsóbban nincs 4 memófoglalatos FM2-es lap.
0
0
0
0
no avatar
Ezek kicsit dragak,en nem ilyet kertem.4 hely legyen RAMNAK,de 1 VGA helyes legyen!!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Andris29994 írta:
Sziasztok.
A-10 5800K-hoz kellene egy jo alap,ne legyen draga es 4 foglalat legyen a Ramnak.
koszonom a segitseget.

GIGABYTE GA-F2A75M-D3H

Asrock FM2A75 Pro4-M
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
A-10 5800K-hoz kellene egy jo alap,ne legyen draga es 4 foglalat legyen a Ramnak.
koszonom a segitseget.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
dlaci93 írta:
Keksz03 írta:
dlaci93 írta:
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?

MSI B75A-G43 vagy Asus P8P67-M Pro rev. B3

Milyen procihoz? Lenne tuning? Mik az elvárások? Kicsit több infó kéne! 😀

Egy Intel Core i5 3470 proci lenne és mostanában nem lessz tuning 😀
Mostanában akarok egy teljesen új renszert venni és ez a kettő között vacilálok. 😀

Milyen gépet vegyek? topic-ban leírtam a teljes rendszert.

én meg a választ a Vásárlási tanácsok topikba
0
0
0
0
dlaci93 avatar
Keksz03 írta:
dlaci93 írta:
Sziasztok!

Egy Intel Core i5 3470 proci lenne és mostanában nem lessz tuning 😀
Mostanában akarok egy teljesen új renszert venni és ez a kettő között vacilálok. 😀

Milyen gépet vegyek? topic-ban leírtam a teljes rendszert.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
dlaci93 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
dlaci93 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
Keksz03 avatar
Andris29994 írta:
MSI 990FXA-GD80
MSI FM2-A85XA-G65
MSI 990XA-GD55

MSI FM2-A85XA-G65???
0
0
0
0
no avatar
MSI 990FXA-GD80
MSI FM2-A85XA-G65
MSI 990XA-GD55
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Reincarnation írta:
Superlompos írta:
Nem hajt ki semmi semmit se. Kis felbontáson azért van több fps, mert nagyobb felbontás VGA limit van, s elég erős a processzor ahhoz, hogy kis felbontáson se legyen proci limit. Nagy felbontáson pedig azért nincs különbség, mert ott már a VGA ereje számít és nem a CPU-é, persze normális keretek között.

pont ez az ha választani kéne fx8350 / i5 2500k / i5 3570k ezek kb egy árban vannak játékra fölösnek tartom legtutibb intelt megvásárolni inkább azt + pénzt a vga-ba kell bele tolni de hogy néhány alaplapot mondjak:

Asus SABERTOOTH 990FX
Gigabyte GA-990FXA-UD5
ezek 40+sokok
AsRock 990FX EXTREME 3
Gigabyte 990FXA-D3
ezek 25+

más írhatna vmi-t nemhiszem hogy én vagyok a legjobb alaplap szakértő

u.i:más véleményét és kérd ki😀

Teljesen jó lapok, igazából nincs nagy varázslat a dologban, meg kell nézni h mire van szükség. Ha sok USB, USB 3.0 kell akkor megnézni melyiken van több vagy ha kell olyan ami tud raid-et, netán CFX, SLI miatt érdemesebb a drágábbak közül csemegézni. Alaplapot nem nehéz venni, végig kell gondolni h milyen gépet akarunk és az alapján ki lehet választani a megfelelőt!
Ahogy olvastam a pénz nálad csak porosodik a sarokban, úgyh azt mondanám h egy 40+ alaplappal pl: Sabertooth csak jól járhatsz.
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Nem hajt ki semmi semmit se. Kis felbontáson azért van több fps, mert nagyobb felbontás VGA limit van, s elég erős a processzor ahhoz, hogy kis felbontáson se legyen proci limit. Nagy felbontáson pedig azért nincs különbség, mert ott már a VGA ereje számít és nem a CPU-é, persze normális keretek között.

pont ez az ha választani kéne fx8350 / i5 2500k / i5 3570k ezek kb egy árban vannak játékra fölösnek tartom legtutibb intelt megvásárolni inkább azt + pénzt a vga-ba kell bele tolni de hogy néhány alaplapot mondjak:

Asus SABERTOOTH 990FX
Gigabyte GA-990FXA-UD5
ezek 40+sokok
AsRock 990FX EXTREME 3
Gigabyte 990FXA-D3
ezek 25+

más írhatna vmi-t nemhiszem hogy én vagyok a legjobb alaplap szakértő

u.i:más véleményét és kérd ki😀
0
0
0
0
Kyrito avatar
Slenderman írta:
feketemetin írta:
Reincarnation írta:
20rongyos lapok 32g ramot is képesek kezelni..
inkább mondok néhány alternatívát amd-s gép kell döntsd el hogy crossfire rendszer kell vagy nem? ugyérzem nem akkor elég egy 970 chipsetes lap az is elég durva lesz

de inkább azt mondanám mond meg milyen procit és vga-t akarsz és majd itt keresnek neked lapot hozzá.

Hát prociba minden kép csak AMD és 8 mag . Videokártya ATI és 3gb os .
Komoly gamekra akarom hogy minden full ba akadás nélkül vigye a mostani gépem elérte a határát :/
Játékra pont hogy az Intel jobb...

Hát én az ineles procikat nem csipem 😃 volt inteles procim azt a régi amd sem meg kajolta 😃 igaz hogy gyorsabb volt de valahogy amdnél másabb volt sokkal a crysis 2 mind az intelemnél 😃 én onnétol fogva csak amd vettem és az is maradok 😀 de én nem tudom hogy ti most amd vagy intel én véleményem és mindenkinek van véleménye hogy meik a jobb neki .
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
no avatar
ahogy látom a crossfire nem kell neki az intel jobb játékra inkább komoly munkára mondanám hogy jobb kisebb felbontásba nagyon jol kihajtja vga-kat de full hdba már elolvad a különbség, kiváncsi voltam eyefinity rendszerben mi a helyzet:
http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-core-i7-3770k-gaming-bottleneck,3407.html

fx8350 / i 3770k itt már újra látszik vmi különbség de ez annak figyelmében hogy az amd 52khuf az intel meg 85khuf azt hiszem nem sokat jelent.

jo lenne tudni amúgy hogy mennyit költesz rá(és tényleg kell annyi) mert tudok mondani 66k lapot is csak szerintem fölösleges.
0
0
0
0
no avatar
Ha igazan utos gepet akarsz,vagyis mashogy fogalmazok,ha egy CSUCS VGA-t akarsz a gepbe akkor oda mar csak INTEL johet a szoba,plane crossfire rendszerben!
0
0
0
0
no avatar
feketemetin írta:
Reincarnation írta:
inkább mondok néhány alternatívát amd-s gép kell döntsd el hogy crossfire rendszer kell vagy nem? ugyérzem nem akkor elég egy 970 chipsetes lap az is elég durva lesz

de inkább azt mondanám mond meg milyen procit és vga-t akarsz és majd itt keresnek neked lapot hozzá.

Komoly gamekra akarom hogy minden full ba akadás nélkül vigye a mostani gépem elérte a határát :/
Játékra pont hogy az Intel jobb...
0
0
0
0
Keksz03 avatar
feketemetin írta:
Reincarnation írta:

Hát ha mindenképp 8 magos FX és ennyire téped a pénzt akkor:

ASRock Fatal1ty 990FX Professional: [LINK]

Asus Sabertooth 990FX:[LINK]
0
0
0
0
herbmann avatar
Egy kérdés srácok, kicsit off, de azért valamennyire mégse😀 Ha el akarnám adni az alaplapomat+a procimat, mennyi pénzt kérhetnék el értük? (reális ár érdekelne) Mindkettő garanciális még 10 hónapig, tökéletes állapotúak, dobozok, tartozékok is hiánytalanul megvannak.
Erősen elgondolkodtam a 3770k-n és érdekelne, mennyibe lenne a váltás.
Köszi!!!
0
0
0
0
Kyrito avatar
Reincarnation írta:

0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
feketemetin írta:
Szeretnék 1 olyan alaplapot ami 8 magot kezel 12gb ramig és itt is meg tudnám rendelni ha lehetséges ! és nagyon durva legyen max 90.ezrig ! és ha már itt tartunk hozzávaló AMD processort 😀 sokat mondtak haverok igy már nem tudom eldönteni hogy mien legyen inkább halgatok a többi gameresre 😀

Most komolyan egy AMD proci és egy 7850 mellé 90eFt-os lapot akarsz? Te sem vagy komplett.
0
0
0
0
Kyrito avatar
Szeretnék 1 olyan alaplapot ami 8 magot kezel 12gb ramig és itt is meg tudnám rendelni ha lehetséges ! és nagyon durva legyen max 90.ezrig ! és ha már itt tartunk hozzávaló AMD processort 😀 sokat mondtak haverok igy már nem tudom eldönteni hogy mien legyen inkább halgatok a többi gameresre 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
Kinéztem egy MSI alaplapot, alap konfighoz lenne.

MSI 760-G-P43 (FX) alaplap

GTX 650 + 2x2 GB DDR3 és Athlon II X4 640 proci

Köszi
0
0
0
0
Cooley avatar
banty21 írta:
Szisztok!

Segítséget szeretnék kérni. Alaplapvásárláson töröm a fejem, de nem tudok dönteni e két alaplap között: ASUS P8H77-V LE; ASUS P8B75-V. Gondolkodtam még ASROCK B75 PRO3 és ASROCK Z75 PRO3-ban. Igazából 25e lenne rá a keret (de minél olcsóbb annál jobb), játékra lenne leginkább használva egy i3-as proci társaságában. Tuningért nem rajongok és a közeljövőben sztem úgysem fog telni K-s procira. A válaszokat előre is köszönöm!

MSI Z77A-G41
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció