asus123
Mivel írtad a 4460-at meg tudnád adni az alaplapod pontos típusát?Bár ha ki töltöd a géped adatait az is jó, onnan meg nézheti bárki.Azért kérdezem az alaplap pontos típusát mert abba meg lehetne mondani melyik i7 lenne optimális.(Itt K-s és non K-s procira gondolok.)
Csak éppen van ahol az FX már 70-80%-nál limitben van az INTEL meg még 100%-os kihasználtság mellett is kiszolgálja a VGA-t. Ezt azért ne felejtsük el. Asus123: Egy I5-tel meg ne akarj egyszerre videót konvertálni meg játszani! 😀
Ez egy elég jó teszt. Látni, hogy a Cpu igényesebb játékokban nem sokkal ugyan de erősebb az i5. Vagyis inkább stabilabb. A 8 mag 30-50%-on megy a 4 pedig 70-100. Ne ez alapján ítélkezz.
Ha tudtad, hogy te konvertálsz meg játszol egyszerre nagy gépigényű játékokkal akkor miért csodálkozol, hogy terheli a gépet? Ezen az Fx sem segítene. Vagyis de csak a sokkalta drágább kategória.
Egy 8350 is berogyna annyi folyamat mellett. Még jobban szakadozna. De látom a hozzá nem értésed elvakít.
Látom itt többen sem tudnak téged meggyözni, vagy csak nem akarod megérteni a lényeget. Nyugodtan cseréld le fx-re a procid, de rajtad fog mindenki röhögni.
Azért én 4. generációs i5-öt nem váltanék le.Jó az még jó darabig, ha meg idővel kevés lesz használtan mehet bele úgy szint 4. generációs i7 és megint jó ideig erős lesz a gép.
asus123: Ez a limitálás egy baromság. Nem a cpu %-át kell nézni hanem a gpu-nak. Egy Intellel jobb értékeket kapsz mint egy AMD-vel. Egy példa: Bf4 multiban mondjuk i5-el van 80-100 fps-ed míg egy Fx-el ez jobban ingadozik kb 60-110. Az Fx hiába pörög 50-70%-on. Ne ez alapján dönts. 😉
Én is hasonló konfiggal nyomom(i5 4590) és semmi gondom a legújabb játékoknál sem, pedig nálam is sokszor hasonló a kihasználtság. Ha mikroszaggatásaid vannak, akkor ott más lesz a gond. Jó pár teszt fent van a neten ahol az i5 90-100-on pörög az fx 40-50-en és az i5-el pár fps-el több van. A procid még jó ideig rendben lesz.
Asus:
Ne aggódj, ha 100%-os lesz is a kihasználtság, akkor is fogsz tudni rendesen játszani. Mondjuk az nem derült ki, hogy milyen vga-d van, vagy hogy akadtak-e teljesitménybeli problémáid. Az fx szálai sokkal gyengébbek, mint az i5-é, hiába a sok mag, úgyhogy még jó ideig fogsz tudni játszani vele.
Az az igazság, hogy én is limitbe ütközök pár játéknál 1080p-ben van, hogy 80-100% között van a CPU kihasználtság a kártyám meg 50-70% között mozog... És nem tudom, hogy ez miatt, de néha úgy bedroppol az FSP, hogy be szaggat 1-1 pillanatra hiába van 60-80+ fps is akár átlagban..
4.5ghz-en is próbáltam a procim ( I5 4690K ) , de nem igazán javult..
Lehet amúgy a Windowsommal is van baj mert néha érdekesen indul, de ez ki fog derülni pár napon belül mikor lesz időm újra tenni... Elvileg nem kéne limitemnek lenni ezzel a procival... 😊
Valaki tud nekem segíteni vga csatlakozók terén DVI D és D-SUB átalakítót szeretnék venni de sehol sem találok ! Tudom hogy nem ide kéne írjam de hátha tud nekem segíteni ! Bocs hogy ide írtam !
Haku: Én el tudom képzelni hogy annyi a fogyasztása. Amikor meg húzod a gyári értékek fölé na akkor kezd el sokat enni. Nekem az 5820K 4000MHz-n már meg eszik 180 watt-ot a gyári megadott 140 watt helyett persze stress teszt alatt.
HakuDragon:
Az inteltől a 6700k-ról váltani, az "új 7700k-ra" nevezhető "új bőrlehúzásnak". Kb. olyan szintű előrelépés, mint AMD fronton az fx9370-ről az fx9590-re 😎
Én még agyilag mindig abban a korban élek, mikor egy i7 8XX (netán 9xx) preztizs cucc volt
(Mondjuk akkor még az is f@sza gyerek volt bőven, akinek volt Core 2 Quad vagy Phenom II X4. A Core 2 Duosoknak sem kellett szégyenkezni)
Azért azt nem egészen hiszem el, hogy a világmegváltás a 7700K-val 95W-nál fog megtörténni.
Árazásra leszek nagyon kíváncsi! 😀 Végre lesz egy kis konkurencia a piacon nem csak intel procit tud majd venni az ember ha jót akar! 😃 ez a 4 éve fejlesztik asszem! 😀 Szóval most fog beérni a gyümölcs 😃 Azóta van a FX8xxx a piacon! Majd kiad az amd smt nélkül valami jó 4 fizikai magos processzor! 😃 ami hozza majd legalább a hozná legalább az haswell i5 szintjét 30-35E körül az nem volna rossz! 😃
Nyomtam egy Benchmarkot! 😃
Az addig oké, de ha megnézed, hogy mivel lett összehasonlítva a Zen akkor az arra enged következtetni, hogy ez egy kicsit komolyabb a felhasználóknak lett tervezve, ugyanakkor szinte biztos vagy benne, hogy ennek nem csak ilyen verziója lesz! 😀
Jo hat a a fire pro/ quadro nem is valo gamingre mert nem is tudna hozni azt a szintet 😃 ertelek mit mondasz csak arra akartam celozni hogy egy mostani 6genes i7is (aminek van is ara )mehet jatekra ha van az a penz idotallobb mint az i5 😀 persze most eleg meg a 6genes i5 de na 😃
Amire a komolyabb Intelek, azok amiket normál ember sosem venne mert felesleges... Vagy szerverbe vagy más komoly gépet igénylőbe. De ott van példának még a FirePro/Quadro azok sem gamingre vannak mégis vannak és vásárolhatóak qurva drágán.
rambustibi78: Én is kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle! Már idejelenne mutatni valami újat CPU téren mert azért ez az 5 év az egy pöppet sok. Nem mintha ma már meg sem tudának szólalni az FX procik, de ez nem normális... 😜 Viszont attól félek, hogy baromi drágák lesznek és nem feltétlen gamingre tervezve... 😕
Itt jott el az AMD ideje. A DX 12 meghozta a valtozast mikor az AMD uralomra kerul ugy CPU ugyileg ugy
Mindjárt full AMD-re váltok.... 😆 😆 😆 AMD uralom ez jó 😆
As you can see above adding two additional cores gives another boost in FPS for the FX 9370. At the stock speed of 4.4 GHz it’s already out performing the FX 6350 at 4.6 GHz returning 41.6 FPS in DX11 and 48 FPS in the DX12 test. Once again we see an advantage of 17% in DX12. Moving the slider up to 5.0 GHz, the FX 9370 gave us 46 FPS in DX11 and 52 FPS in the DX12 test. At the increased CPU speed we still had a 13% gain in FPS using DX12, just as we saw with the FX 6350 .
+6-7fps javulás ..... nem estem hasra....
eddig ugy volt hogy gtx 970 et veszek de Most ezek tesztek lattan ami igaz maradok AMD s egy 380 X et vagy 390 et beujitok aztan nem lessz problema
Nem tudom de eddig a GTX 970-el Very High-Ultra keverék alatt még nem játszottam, persze a stabil 60 fps mellet.... 😀
Infi nagyon el vagy tévedve! Az RX 480 esetében a Stream procik 2304 egységet kaptak. Míg az RX 470 1536-ot. Magyarán ha felhúzod az órajeleket, megközelíteni sem fogod az RX 480 számolási teljesítményét.
És ha jól megnézed, a GPU órajelek között majdnem "semmi" különbség sincs.
Spoiler!
Miért nem lehet megnézni azt a k**va "GPU-k" menüt és megnézni a kiszemelt kártyát?
Szerk: És az egyel felette lévőét is persze.
Ezt erdemes elolvasni 😀 persze mar aki erti .
Innen tol az fog kovetkezni hogy egy gtx 980 ti t egy fx 6350 is siman kifog akasztani 😀 problema nelkul a fx 8 meg 9 szeriakrol nem is beszelek .
Itt jott el az AMD ideje. A DX 12 meghozta a valtozast mikor az AMD uralomra kerul ugy CPU ugyileg ugy Videokartya Ugyileg tobb benchmark szerint r9 290x hozza a titan x szintjet es a GTX 980 at is lehadja 😀
http://wccftech.com/amd-r9-290x-fast-titan-dx12-enabled-3dmark-33-faster-gtx-980/
Valamint en tapasztaltam hogy a tomb raiderben mikor dx 12 t bekapcsoltam fx 8350 es r7 265 tarsasagaban full high on jatszottam 4x elsimitassal 1080 p be 40 50 60 fps kozott de 40 ala ritkan csuszott . Azert szerintem ez nem semmi.
GPU upgradet tervezek es eddig ugy volt hogy gtx 970 et veszek de Most ezek tesztek lattan ami igaz maradok AMD s egy 380 X et vagy 390 et beujitok aztan nem lessz problema.
zsoltdeak17 : én csak annyit hogy egy i7 4790 ára 89k használtan úgy 65k kb az i7 860 vagy 870 meg 20k körül mozog most aki megnézi a videót amiben egy gtx 980 ti van most ha ott egy max gtx 980 lenne és nem 1 fps hunter vagy hogy most pl nem 82 fps van neki hanem 73 annak egy 20k-s i7 + lap mellé 18 ezer és vígan elvan 1 középkategóriás karival ami most már hívhatunk gtx 970 gtx 780 vagy 960 vagy rx 470 480 r9 390 néven is és azé nem m1 😃 ilyenkor gondolkozok el h ott árulom most 18 ezerbe a i7 860-at de nem értem minek a 2600k gépembe mikor ki sincs használva 😆dd jó lesz vga már most van 57 ezrem egy gtx 980ra hajtok vagy rx480 de na 1,5 hónap és meglesz 😃
Egyébkén le a kalappal még ma is az i7 860 és i7 920 és társai előtt még mindig bikák meg a deneb phenom ii széria ++rep 😃
Mivel írtad a 4460-at meg tudnád adni az alaplapod pontos típusát?Bár ha ki töltöd a géped adatait az is jó, onnan meg nézheti bárki.Azért kérdezem az alaplap pontos típusát mert abba meg lehetne mondani melyik i7 lenne optimális.(Itt K-s és non K-s procira gondolok.)
Egy 8350 is berogyna annyi folyamat mellett. Még jobban szakadozna. De látom a hozzá nem értésed elvakít.
i5 2500; 85-100%
i7 930 4GHz; 30-85%
Na vajon melyik procival volt több/stabilabb FPS-em? 😃
Spoiler!
Ne aggódj, ha 100%-os lesz is a kihasználtság, akkor is fogsz tudni rendesen játszani. Mondjuk az nem derült ki, hogy milyen vga-d van, vagy hogy akadtak-e teljesitménybeli problémáid. Az fx szálai sokkal gyengébbek, mint az i5-é, hiába a sok mag, úgyhogy még jó ideig fogsz tudni játszani vele.
Az az igazság, hogy én is limitbe ütközök pár játéknál 1080p-ben van, hogy 80-100% között van a CPU kihasználtság a kártyám meg 50-70% között mozog... És nem tudom, hogy ez miatt, de néha úgy bedroppol az FSP, hogy be szaggat 1-1 pillanatra hiába van 60-80+ fps is akár átlagban..
4.5ghz-en is próbáltam a procim ( I5 4690K ) , de nem igazán javult..
Lehet amúgy a Windowsommal is van baj mert néha érdekesen indul, de ez ki fog derülni pár napon belül mikor lesz időm újra tenni... Elvileg nem kéne limitemnek lenni ezzel a procival... 😊
Az inteltől a 6700k-ról váltani, az "új 7700k-ra" nevezhető "új bőrlehúzásnak". Kb. olyan szintű előrelépés, mint AMD fronton az fx9370-ről az fx9590-re 😎
(Mondjuk akkor még az is f@sza gyerek volt bőven, akinek volt Core 2 Quad vagy Phenom II X4. A Core 2 Duosoknak sem kellett szégyenkezni)
Azért azt nem egészen hiszem el, hogy a világmegváltás a 7700K-val 95W-nál fog megtörténni.
jó vicc
Nyomtam egy Benchmarkot! 😃
Nyugi..hamarosan "ZEN"dülés lesz: 😉
Mindjárt full AMD-re váltok.... 😆 😆 😆 AMD uralom ez jó 😆
+6-7fps javulás ..... nem estem hasra....
Nem tudom de eddig a GTX 970-el Very High-Ultra keverék alatt még nem játszottam, persze a stabil 60 fps mellet.... 😀
És ha jól megnézed, a GPU órajelek között majdnem "semmi" különbség sincs.
Spoiler!
Szerk: És az egyel felette lévőét is persze.
Ez eddig sem volt meglepetés, hogy az Amd cuccok jobban viselkednek dx12 alatt ! 😀
Ezt erdemes elolvasni 😀 persze mar aki erti .
Innen tol az fog kovetkezni hogy egy gtx 980 ti t egy fx 6350 is siman kifog akasztani 😀 problema nelkul a fx 8 meg 9 szeriakrol nem is beszelek .
Itt jott el az AMD ideje. A DX 12 meghozta a valtozast mikor az AMD uralomra kerul ugy CPU ugyileg ugy Videokartya Ugyileg tobb benchmark szerint r9 290x hozza a titan x szintjet es a GTX 980 at is lehadja 😀
http://wccftech.com/amd-r9-290x-fast-titan-dx12-enabled-3dmark-33-faster-gtx-980/
Valamint en tapasztaltam hogy a tomb raiderben mikor dx 12 t bekapcsoltam fx 8350 es r7 265 tarsasagaban full high on jatszottam 4x elsimitassal 1080 p be 40 50 60 fps kozott de 40 ala ritkan csuszott . Azert szerintem ez nem semmi.
GPU upgradet tervezek es eddig ugy volt hogy gtx 970 et veszek de Most ezek tesztek lattan ami igaz maradok AMD s egy 380 X et vagy 390 et beujitok aztan nem lessz problema.
Egyébként szépen teljesít az a kis 870-es is.
i3 540 olcsóbb pl mint egy core2
Egyébkén le a kalappal még ma is az i7 860 és i7 920 és társai előtt még mindig bikák meg a deneb phenom ii széria ++rep 😃
hagyjad neki nem lehet megmagyarázni