csuz-li: Ha 80-90%-on pörög csak a vga az nekem már jó lenne. Az RX 480at az i5-4570 mellé szánom de a 280x-et sajnálom eladni úgyhogy barátnőmnek össze dobnék egy kisebb gépet oda menne az i3
Hidan88: A 280x-hez kevés lenne az i3, a 480-hoz meg főleg. Minimum i5, de leginkább i7. Utóbbi játéktól függ, de az újabbak már megkérik az i7-et egy ekkora VGA-nál is. Viszont i5 minimum kell oda.
Az hogy kinek milyen stílusú gamer periféria jön be az nagyon egyéni dolog és ebben nem biztos hogy tudunk úgy segíteni mint pl. hogy x procinak jobb a teljesítménye x százalékkal y-nnál, de viszont jóval drágább is. Amit itt nem ír viszont az hogy milyen a szenzor ami benne van, csak az érzékenységét (attól még hogy 5000 dpi-re értékelik még nem biztos hogy precíz jó példa erre az r7 bloody egerem).
Avago APDS-9800 - most csak erre találtam rá. Pl. ez egy jó szenzor (azthmonnyák).
De sok változós a dolog. Azt sem osztottad meg FPS vagy MOBA-ra kell. (az ilyen kérdésekhez hülyék vagyunk olyat kérdezz mint Stefanio)
Sziasztok!! Szerintetek megéri az árát ez az egér? https://ipon.hu/webshop/product/asus_strix_claw_dark_edition/1308470
vagy tudtok ajánlani valami jó egeret max 15k-ért?
Sziasztok szerintetek egy r9 280x milyen lenne egy i3-32xx mellett? 😃 Váltani szeretnék majd rx 480ra de a régi vga-t sajnálom eladni úgyhogy barátnőmnek össze rakok egy új gépet próbálnám olcsón kihozni 😃
148K
Amit esetleg változtatnék (most nem volt) a 860K helyett Athlon 845-öt, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik (kevesebbet hallasz a gyári hűtőböl) viszont kisebb órajelen is hozza ugyanazt (az újabb architektúra miatt). Esetleg ha belefér FSP hexa 500-as táp az sosem árt a jövőre nézve, de ezeknek a komponenseknek ez is bőven megfelel.
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy kis gép konfigban? 150 ezer forintból szeretnék a nyáron összetenni egy gépet amin fut a GTA V, Rainbow Six Siege, Mad Max.
A válaszokat előre is köszönöm. 😀
Stefanio
Mármint hogy ezt megteheted-e, alaplaptól függ. És nem. Nem fogom megmondani neked telepatikussan a modellszám alapján.
- ez a megoldás pl. működik laptopokon, és ha csak nincs valakinek pont olyan alaplapja mind a tiéd, valószinű nem tudja megmondani nálad működne-e. (ha esetleg eddig nem lett volna világos a BIOS/UEFI-ben olyan opciót kell keresned ami a ps2 porttal kapcsolatos és azt átállítani, ha ez sem működik akkor másik klaviatúra kell vagy átalakító)
Pedig elvileg azért alakították így ki hogy majd mind2őt tudja kezelni. A gond az hogy ahhoz hogy esetleg rávedd hogy felismerje be kell lépned a bios/uefi-be, amihez szintén billentyűzet szükséges, mondjuk egy usb-s, ha meg az megvan akkor eleve nincs gond.
Még egy gondolat, valahol láttam olyat hogy a windowsot úgy restartolod hogy uefi-be menjen be(gondolom ez alaplaptól és windowstól is függ).
Sziasztok, a géppel kapcsolatban, amit korábban írtam ide tökéletesen működik. Egy probléma lenne, hogy ps/2 egér-billentyűzet port egyben van és nem ismeri/nem érzékeli a billentyűzetet (írni sem lehet), alaplapom típusa: gigabyte b85m d3h.
Előre is köszi!
csuz-li: nem nekem lesz. Otthoni felhasználásra lenne egyik rokonomnak. (Office, netezés, filmezés, esetleg kisebb játékok, CS-vel játszik néha) Akkor tápból egy FSP Hexa+ 400 vagy az XFX lesz bele.
Piero: Hacsak nem a mostani géped helyett kell, akkor egész jó. 😀
Ezzel még játszani is lehet. A tápot nem ismerem, azt nem tudom megítélni, de a többi jó.
Srácok 😀
Ez a két kártya közül melyik a jobb Gigabyte R7 370 2GB DDR5 GV-R737WF2OC-2GD videokártya vagy Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI videokártya? Köszönöm előre!
2 tényező játszik itt leginkább közre - az egyik az android stúdió, aminek a build tools-ai a kül. android verziókhoz lazán megesznek pár 10 gigát a másik meg hogy gyakran voltam olyan helyeken ahol nem túl stabil az internet kapcsolat - pl. kolesz és a downloads mappa is tele volt 10 gigányi HD videókkal főleg youtube-ról(magyarán mivel tudom hogy nem mindig lesz elérhető számomra a content hoard-olok, ez igaz amúgy a D: partícióra is az is tele van).
Amúgy win 8.1-nél ha kitöröltem minden restore pointot meg ccleanöltem a gépet akkor lett 50/150 üres az előző installnál... 😃
áruld már el, azt meg hogy csinálod, mert az már művészet... én miután feltelepítek egy rendszert, felrakom az akkori legfontosabb frissítéseket és letiltom utána az update-et. nagyon régóta ez a módszerem, és más gépekre is így telepítek, eddig semmi hibát nem tapasztaltam... sem én, sem mások.
Úgy látszik ez nálam berögződés, 150-200GB szokott nálam lenni a system partíció, az is megtelik és játék nincs is rajta. Márpedig ha vennék ssd-t akkor ne kelljen már pl. GTA 5nél 10 percet várni a töltésre (és amúgy is nem 2x drágább már a 240 vs 120).
Sziasztok. Több nap bütykölés alatt erre a konfigra jutottam. Vélemények/javaslatok valakinek?
Alaplap:MSI Z170-A PRO
Processzor: I5 6600K
Memória:G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 2400Mhz
Hűtő: Cooler Master Hyper 212X
Táp:FSP 550W Raider S 80+
SSD: Samsung 120GB 750 EVO
HDD: Westerd Digital 1TB WD10EZEX
Ház:Zalman Z3 Plus(mindenhol mást írnak,de elvileg bőven belefér ez a proci hűtő..)
Videókártya: Ezzel még várok a gtx 1070-ig,ha valami közbejön akkor valamelyik 980-as lesz.)
nem ajánlom az előre összerakott gépeket, főleg a radiumosat nem... ez így 205k, de ssd-vel, összeszerelve, megbízható alkatrészekkel, szóval kb ugyanott vagy, de egy lényegesen jobb géppel! ha meg nem kell ssd, akkor 195ezerből még mindig jobb géped lesz, mint az a tákolmány.
flyaway2:
Szia
Összeraktam PCX-en az első konfigurációt, és az 5000 Ft gépösszeszereléssel együtt 182 ezer Ft körül van, szállítással ha minden foschtos biztosítást kérsz rá akkor is megáll 190 ezerben (jó mondjuk azt nem tudom hogy radiumék adnak-e az Aerocoolba ventiket, vagy csak a gyárit, az lehet még esetleg plus költség bár ahogy néztem ezt ők sem említik sehol hogy full-full szellőztetve érkezik a gépház).
Kolink tápegységről krvára nem lehet tudni hogy miféle, de az a 2 év garancia nem valami bizalomkeltő. Jobb tápokra 5 év garanciát adnak, és láttam egy 7 év garanciás EVGA-t is, igaz az majd' 30 ezer volt (csak hogy legyen viszonyítási alapod).
Szóval összegezve én nem vennék tőlük semmit: gagyi tápot, nagyon belépő alaplapokat adnak azért a pénzért. És mint látod ugyanazt 17-18 ezerrel olcsóbban (szintén összerakva) megkapod PCX-en vagy iponon, ennyiért dugja fel magának az ingyen kiszállítást.
Szerintem jobban jársz ha itt kérsz segítséget egy gép összeállítására, de majd akkor ha már le is akarod rendelni, mert egy hónap alatt még változhatnak az árak (pláne így hogy kijön a pascal). Kb. egy héttel előtte ha szólsz, vagyunk itt páran akik tudunk segíteni majd az akkor aktuális árakkal számolva.
TerrorDom: Egy erősebb dual proci mellett elméletileg elégnek kéne lennie,persze a ram nem árt ha DDR3-as.De jobb lenne 3-4Gb memória,mivel már csak a gép bekapcsoláskor meg eszik 1-1,5Gb-ot és még el sem indítottál semmit.
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok. Legalábbis, majd nyáron veszek.
De a lényeg, hogy 2 között hezitálok. Gamer gépnek veszem, de nem hardcore szinten, nem is full HD-ben játszanék, ennek egyszerű oka van, nincs full HD monitorom.😃
Radiumos előre összerakott gépekről van szó, nem tudok változtatni a komponenseken csak a HDD-n meg esetleg + ram.
Az egyik: Intel Core i5-4460
8GB HyperX 1600MHz DDR3
1000GB SATA 7200rpm
Gigabyte B85M-D2V
AMD Radeon R9 380 4GB
Kolink 600W 80+ Bronz
A másik pedig:
Intel Core i5-6400 3300MHz 6MB LGA1151 Box
Kignston HyperX 8GB 2133MHZ DDR4
1000GB SATA 7200rpm
MSI B150M NIGHT ELF
GeForce GTX 960 2GB DDR5
Kolink 500W 80+ Bronz
Pénzügyileg nem leszek annyira eleresztve, kompromisszumokat tudok kötni FPS terén. Perpillanat mind a kettő 200.000 kereken.
Mondom, más oprendszer kell alá, ha az a baja amire gondolok(nem a te prociddal van a baj elvileg a játék vígan kellene hogy menjen egy 1.6ghz athlon/pentium4-en is). Amúgy meg i5/i7 legerősebb 1 magon, fx 9000 széria meg egy rossz vicc.
Először is nézd meg vagy msi afterburnerrel vagy task managerrel hogy magonként mi történik a procival mikor beakad.
ismerem a wot-os gifet meg a logikát mögötte... a kérdésem arra irányult hogy milyen gép kell hozzá pl egy fx 9xxx-el elmenne-e vagy a jelenlegihez kéne 1 kis nitrogén hogy elérje a 8ghz?
Mert ez még mindig a 2001-es játék, csak a 2008-as újrakiadása, kicsit eröltetett, izzadtságszaga van az egésznek. Lehet hogy elvben lehetséges ez a 10 000 katona mozgatása de úgy tűnik gyakorlatban problémába akad. Arról nem beszélve hogy ez nagyon zabálhatja a procit és az ilyen régi játékok csak 1 magot tudnak használni.
Egy példa: GTA vice city, fut rendesen win 8.1 alatt is, de megzabálja 1 procimagomat fullban (2.4ghz ivy bridge pentium) miközben xp alatt allig használ 10-20%-ot egy jóval gyengébb amd sempronból.
Én ilyesmire gyanakodok, nem igazi win7 játék ez mivel csak újrakiadás, valamilyen komaptibilitási módban kell hogy fusson újjabb oprendszereken ez plussz terhet ró a cpu-ra alapjáraton is, hát még ha kijelölsz 5000 katonát...
Szerk.: megoldás: játsz az eredetivel xp-n vagy 98-ason.
Azért gondolkoztam memória cserén mivel a memóriáim típusszámra nem ugyan azok, mivel a másik 4GB-ot később vettem bele, és sehogy se találtam ugyan olyat pénzem meg nem volt 8GB-ra. Nem tudom hogy ez jelenthet-e problémát mert valaki azt mondja igen valaki pedig hogy nem. Amúgy én így képzeltem el:
Intel Core i5-6500 processzor
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
Corsair 550W VS550 CP-9020050-EU tápegység
MSI H170 Gaming M3 alaplap
Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 GAMING-4GD videokártya
Valamint így a mostani gépem simán mehetne családi gépnek egy hdd és egy ház beszerzésével...
Avago APDS-9800 - most csak erre találtam rá. Pl. ez egy jó szenzor (azthmonnyák).
De sok változós a dolog. Azt sem osztottad meg FPS vagy MOBA-ra kell. (az ilyen kérdésekhez hülyék vagyunk olyat kérdezz mint Stefanio)
vagy tudtok ajánlani valami jó egeret max 15k-ért?
Stefanio:
148K
Amit esetleg változtatnék (most nem volt) a 860K helyett Athlon 845-öt, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik (kevesebbet hallasz a gyári hűtőböl) viszont kisebb órajelen is hozza ugyanazt (az újabb architektúra miatt). Esetleg ha belefér FSP hexa 500-as táp az sosem árt a jövőre nézve, de ezeknek a komponenseknek ez is bőven megfelel.
Tudnátok nekem segíteni egy kis gép konfigban? 150 ezer forintból szeretnék a nyáron összetenni egy gépet amin fut a GTA V, Rainbow Six Siege, Mad Max.
A válaszokat előre is köszönöm. 😀
Stefanio
Még egy gondolat, valahol láttam olyat hogy a windowsot úgy restartolod hogy uefi-be menjen be(gondolom ez alaplaptól és windowstól is függ).
Előre is köszi!
Ezzel még játszani is lehet. A tápot nem ismerem, azt nem tudom megítélni, de a többi jó.
Alaplap: GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2
Processzor: AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition
Memória: Corsair Vengeance Pro 8GB 2133MHz CL9
Merevlemez: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Ház: ZALMAN Z3 Plus fekete
Táp: ENERMAX Lepa MX F1 400W
Ez a két kártya közül melyik a jobb Gigabyte R7 370 2GB DDR5 GV-R737WF2OC-2GD videokártya vagy Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI videokártya? Köszönöm előre!
2 tényező játszik itt leginkább közre - az egyik az android stúdió, aminek a build tools-ai a kül. android verziókhoz lazán megesznek pár 10 gigát a másik meg hogy gyakran voltam olyan helyeken ahol nem túl stabil az internet kapcsolat - pl. kolesz és a downloads mappa is tele volt 10 gigányi HD videókkal főleg youtube-ról(magyarán mivel tudom hogy nem mindig lesz elérhető számomra a content hoard-olok, ez igaz amúgy a D: partícióra is az is tele van).
Amúgy win 8.1-nél ha kitöröltem minden restore pointot meg ccleanöltem a gépet akkor lett 50/150 üres az előző installnál... 😃
Alaplap:MSI Z170-A PRO
Processzor: I5 6600K
Memória:G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 2400Mhz
Hűtő: Cooler Master Hyper 212X
Táp:FSP 550W Raider S 80+
SSD: Samsung 120GB 750 EVO
HDD: Westerd Digital 1TB WD10EZEX
Ház:Zalman Z3 Plus(mindenhol mást írnak,de elvileg bőven belefér ez a proci hűtő..)
Videókártya: Ezzel még várok a gtx 1070-ig,ha valami közbejön akkor valamelyik 980-as lesz.)
Előre is köszönöm a segítséget.
[LINK]
Szia
Összeraktam PCX-en az első konfigurációt, és az 5000 Ft gépösszeszereléssel együtt 182 ezer Ft körül van, szállítással ha minden foschtos biztosítást kérsz rá akkor is megáll 190 ezerben (jó mondjuk azt nem tudom hogy radiumék adnak-e az Aerocoolba ventiket, vagy csak a gyárit, az lehet még esetleg plus költség bár ahogy néztem ezt ők sem említik sehol hogy full-full szellőztetve érkezik a gépház).
Kolink tápegységről krvára nem lehet tudni hogy miféle, de az a 2 év garancia nem valami bizalomkeltő. Jobb tápokra 5 év garanciát adnak, és láttam egy 7 év garanciás EVGA-t is, igaz az majd' 30 ezer volt (csak hogy legyen viszonyítási alapod).
Szóval összegezve én nem vennék tőlük semmit: gagyi tápot, nagyon belépő alaplapokat adnak azért a pénzért. És mint látod ugyanazt 17-18 ezerrel olcsóbban (szintén összerakva) megkapod PCX-en vagy iponon, ennyiért dugja fel magának az ingyen kiszállítást.
Szerintem jobban jársz ha itt kérsz segítséget egy gép összeállítására, de majd akkor ha már le is akarod rendelni, mert egy hónap alatt még változhatnak az árak (pláne így hogy kijön a pascal). Kb. egy héttel előtte ha szólsz, vagyunk itt páran akik tudunk segíteni majd az akkor aktuális árakkal számolva.
1080p-s filmek lejátszására milyen gépet ajánlotok? Régebbről maradt 2Gb RAM, meg egy HD4850 512Mb. Ezek még megtennék a szolgálatot?
Gépvásárlás előtt állok. Legalábbis, majd nyáron veszek.
De a lényeg, hogy 2 között hezitálok. Gamer gépnek veszem, de nem hardcore szinten, nem is full HD-ben játszanék, ennek egyszerű oka van, nincs full HD monitorom.😃
Radiumos előre összerakott gépekről van szó, nem tudok változtatni a komponenseken csak a HDD-n meg esetleg + ram.
Az egyik: Intel Core i5-4460
8GB HyperX 1600MHz DDR3
1000GB SATA 7200rpm
Gigabyte B85M-D2V
AMD Radeon R9 380 4GB
Kolink 600W 80+ Bronz
A másik pedig:
Intel Core i5-6400 3300MHz 6MB LGA1151 Box
Kignston HyperX 8GB 2133MHZ DDR4
1000GB SATA 7200rpm
MSI B150M NIGHT ELF
GeForce GTX 960 2GB DDR5
Kolink 500W 80+ Bronz
Pénzügyileg nem leszek annyira eleresztve, kompromisszumokat tudok kötni FPS terén. Perpillanat mind a kettő 200.000 kereken.
danee23 csináltam 1 stressz pályát és 9987-nél leáll az egész, a magok meg változó néha ez néha az felmegy maxra...
1,8 as intel pentiumon még rosszabb mert laggol is.
Először is nézd meg vagy msi afterburnerrel vagy task managerrel hogy magonként mi történik a procival mikor beakad.
Egy példa: GTA vice city, fut rendesen win 8.1 alatt is, de megzabálja 1 procimagomat fullban (2.4ghz ivy bridge pentium) miközben xp alatt allig használ 10-20%-ot egy jóval gyengébb amd sempronból.
Én ilyesmire gyanakodok, nem igazi win7 játék ez mivel csak újrakiadás, valamilyen komaptibilitási módban kell hogy fusson újjabb oprendszereken ez plussz terhet ró a cpu-ra alapjáraton is, hát még ha kijelölsz 5000 katonát...
Szerk.: megoldás: játsz az eredetivel xp-n vagy 98-ason.
Akkor valószínűleg az FSP-lesz.
Piero: Igen sajnos nem FHD, azt majd jövőre fogom cserélni.
Hasonló áron: [LINK]
[LINK]
Intel Core i5-6500 processzor
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
Corsair 550W VS550 CP-9020050-EU tápegység
MSI H170 Gaming M3 alaplap
Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 GAMING-4GD videokártya
Valamint így a mostani gépem simán mehetne családi gépnek egy hdd és egy ház beszerzésével...