Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
niteforce írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:
LobiDrg írta:
De mi baja lehet tőle ?

Semmi. Nem olyan kellemes látvány, de nem lesz baja tőle

MSI Alaplap szépen mondva "meghajolt" 2kg-tól. Innen gondolva egy ASRock alaplapnak hosszútávon nem biztos, hogy olyan kellemes lesz a hűtő súlya, főleg ha már az elejétől fogva hajlik.

azért az ASRock nem annyira szar, hogy az fizikailag gyengébb legyen mint az MSI. Túlzásba viszitek hogy az ASRock szar. Egyáltalán nem. Több a hibás mint a többi gyártónál, de attól még az nem azt jelenti hogy az garantáltan tönkremegy, meg nem ajánlott senkinek.

Végre egy értelmes ember. Ja látom miért vagy értelmes. Nem Magyarországban élsz biztos azért.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
LobiDrg írta:
De mi baja lehet tőle ?

MSI Alaplap szépen mondva "meghajolt" 2kg-tól. Innen gondolva egy ASRock alaplapnak hosszútávon nem biztos, hogy olyan kellemes lesz a hűtő súlya, főleg ha már az elejétől fogva hajlik.

azért az ASRock nem annyira szar, hogy az fizikailag gyengébb legyen mint az MSI. Túlzásba viszitek hogy az ASRock szar. Egyáltalán nem. Több a hibás mint a többi gyártónál, de attól még az nem azt jelenti hogy az garantáltan tönkremegy, meg nem ajánlott senkinek.
0
0
0
0
alex13 avatar
alex13 írta:
Hali. Az Asus k50ab laptopon régen a szervízbe raktak még SRS-t és azóta újra lett rakva, kerestem a neten de nem találtam, csak ezt:https://kepfeltoltes.hu/120827/srs_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Itt az a gond, hogy hiába raktam fel a hang drivert, mert nálam nem rakta fel vele az SRS-t sőt a telepítő varázslónál sem volt, és ott sem találtam ahol az 1. kép mutatja:// pedig a drivert az asus oldaláról szedtem le:
https://kepfeltoltes.hu/120827/srs_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Aki tud valamit pls help!

Ha valaki tud benne segíteni azt megköszönném 😉
0
0
0
0
no avatar
LobiDrg írta:
De mi baja lehet tőle ?

Kösd ki a ház tetejéhez, nálam is kivan, damillal.😂
Vagy fektesd el, az a legegyszerűbb.😆
0
0
0
0
no avatar
Hát jól van akkor.Köszi a válaszokat srácok 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
LobiDrg írta:
De mi baja lehet tőle ?

0
0
0
0
no avatar
De mi baja lehet tőle ?
0
0
0
0
no avatar
Köszi.Csak láttam hogy kicsit ferde, gondoltam rákérdezek lehet e valami baj belőle, de akkor most már megnyugodtam 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Rendben van az, nincs mitol tartanod
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.A procihűtőm (Noctua NH-U12P) miatt picit meg van hajolva az alaplap.Minden csavar rendesen meg van húzva.Lehet valami baja ettől a lapnak ?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Bios resetet általában kikapcsolt állapotban, konnektorból kihúzva szokták végezni 😀

Legalábbis én így tudom. 😃 Ha nem így van akkor elnézést 😃
0
0
0
0
no avatar
Nehezen, max ha a tápban matatsz, az bax rendesen.😆
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Devis írta:
ezzel nem fogod elcseszni. ha nincs beállítva semmi hogy miről bootoljon, akkor csak fekete képet kéne kiadnia, azzal a szöveggel h adjál neki egy winyót, vagy vmi olyat amiről eltud indulni. ha biosba betudsz lépni akkor álíltsd be hogy az olvasróól induljon. ha használtan vetted a lapot, akkor egy bios resetet adj neki, és kezd elölről az egészet

Köszi a segítséget! Bios reset.....Hmm,olyat még nem csináltam,azt hogyan kell?😃

Kiveszed az Alaplapi elemed, iszol egy kólát/kávét, Vizet, pisilsz egyet, visszateszed és kész.

Köszi! Akkor nem olyan bonyolult.😀Remélem segíteni fog.😎

Szerk:Ezt ugye kikapcsolt állapotban?😃Gondolom igen.😀

Kipróbálhatod úgy is, hogy megy a gép, de nem javaslom. x)

Lehet gyorsan agyon vagna!😊
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Devis írta:
ezzel nem fogod elcseszni. ha nincs beállítva semmi hogy miről bootoljon, akkor csak fekete képet kéne kiadnia, azzal a szöveggel h adjál neki egy winyót, vagy vmi olyat amiről eltud indulni. ha biosba betudsz lépni akkor álíltsd be hogy az olvasróól induljon. ha használtan vetted a lapot, akkor egy bios resetet adj neki, és kezd elölről az egészet

Köszi a segítséget! Bios reset.....Hmm,olyat még nem csináltam,azt hogyan kell?😃

Kiveszed az Alaplapi elemed, iszol egy kólát/kávét, Vizet, pisilsz egyet, visszateszed és kész.

Köszi! Akkor nem olyan bonyolult.😀Remélem segíteni fog.😎

Szerk:Ezt ugye kikapcsolt állapotban?😃Gondolom igen.😀
0
0
0
0
alex13 avatar
Kmisi99 írta:
Sony vegas.

Ty, azt én is ismerem csak azt hittem, hogy tud valaki egy olyan progit amivel csak azt lehet és keveset foglal, nah mind egy akkor max leszedem azt, még 1szer ty.😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Devis írta:

0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok! Most egy olyan hülyeséget csináltam amit még soha.Összeraktam az új gépet,rákötöttem egy 80 gigás seagate IDE-s vinyót+egy DVD-írót, olvasót.Minden bedugva,szépen elrendezve a kábelek,minden elvileg stimmel.Bekapcsoltam a másik gépet gyors leszedtem egy win7-et,majd véletlenül adat DVD-ként írtam ki.Aztán eszembe jutott hogy,lemezképként kell kiírni DVD-re.Jó,minden király kiírva a DVD-re.Ez is kész van.Azalatt már indítgattam az új gépet,még a Seagate vinyón rajta volt egy ezeréves gépnek az xp-je.Áhh gondoltam majd a Win 7 telepítőjénél,leformázom az egész meghajtót.Gyors átállítottam a boot sorrendet és a DVD olvasót helyeztem legelőre,a többit meg kikapcsoltam.Tehát csakis az olvasónak volt esélye bebootolni.Beleraktam a DVD-t és már indítottam is a rendszert.Már szinte kezdte volna a telepítést,de előtte kiírt egy angol szöveget,hogy indítsam újra,majd állítsam be a boot beállításokat,vagy tegyem ugyanezt,és adjam meg a kódot!Ilyet még soha sem láttam,pedig volt már pár gépem.Aztán egyik ismerős odaadta,a windows telepítős lemezét,de azzal is ugyanezt csinálta.Aztán gondolkoztam,és arra jutottam,hogy kicserélem egy másik olvasóra a mostanit.Kicseréltem,egy olyanra amit a szekrénybe találtam,de a csere előtt elfelejtettem,beállítani,hogy a merevlemezről induljon el.Tehát kihúztam az előző meghajtót,és rádugtam egy másikat,Mindvégig,nem volt bedugva az előző,tehát nem tudott miről bootolni,mert a vinyó ki volt kapcsolva,az új olvasó se volt beállítva,csakis a régi olvasó,amit közben kiszedtem a gépből.Indítom a gépet,és se kép se hang.A monitor mintha nem kapna semmi jelet,miközbe a vga normálisan működött előtte a másik meghajtóval kb. 10 perce.A kérdésem az lenne,hogyha nincs beállítva semmi ahonnan bootoljon,akkor se képet se semmit nem ad?Megy a gép,de a monitoron semmit nem mutat a gép.Próbáljam meg úgy,hogy kihúzok minden olvasót,és csak a inyó maradjon a gépbe?Kérem olyanok segítsenek akik tényleg értenek hozzá,mert nem akarom teljesen elcseszni a gépem.😶Előre is köszönöm a segítséget!😀
0
0
0
0
alex13 avatar
Egy olyan progi kéne amivel egy video-ból ki lehet vágni egy bizonyos részt. Sok helyen kerestem már de csak olyat találtam ami nem azt vágja ki amit kijelölök hanem 4-5-6-7 másodperc elcsuszással vagy szar minőséggel. Szóval olyan kéne ami a video jó minőségét megtartja és pontos a vágás. Előre is ty aki tud segíteni.
0
0
0
0
madchief avatar
madchief írta:
Az mitől lehet hogy néha mikor megy a gép, minden működik rendesen, de gondol egyet, és elkezd minden szaggatni.
Előszőr a HDD-re tippeltem, de megnéztem MSI Afterburnerben a vidikarit és jutyúb vidi alatt is 92-97% terheltség és lassú mint állat.
És ha újraindítom a gépet minden jó.😕
(a HDD elég ramaty állapotban van. Lehet az okozza a masszív szaggatásokat, hogy nem tud gyorsan adatokat tölteni? De akkor meg miért van a GPU 90% terheltség felett?)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
én használtan 2000ft ért vettem fsp 350w os tápot. KB 5x annyi ideig jó lesz és 100% al megbízhatóbb mint a 4000ft os szarhulladék codegen.
0
0
0
0
niteforce avatar
Warrior1001HD írta:
nah mind1 jó ez nekem 😆 ha meg elfüstöl ott a gari😆

kérdeszhetek valamit privátba?

de a többi alkatrészt már nem fogják kicserélni.

Mercury-t semmiképpen ne vegyél. A legalja, az tényleg a legszarabb. Nekem is vitte már el gépemet.
FSP APN350W ez már 8-ezerért megvan.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
nah mind1 jó ez nekem 😆 ha meg elfüstöl ott a gari😆

kérdeszhetek valamit privátba?
0
0
0
0
gacso avatar
az se valami jó..pedig erre kell költeni mert az nem lenne jó ha elfüstölne és akkor az egész gépednek annyi lenne
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
Codegen 450W PFC 12 cm ventillátorral dobozos tápegység esetleg még ez de nem marad túl sok pénzem😞
0
0
0
0
gacso avatar
Warrior1001HD írta:
ez akkor nem jó igaz? 😃

MTech M-Tech BOX 400W 12cm ventillátorral dobozos tápegység

Ventilátor átmérő : 120
6 PIN VGA csatlakozó : 1
PFC : Passzív
Formátum : ATX
Fogyasztás : 400

inkább ezt vedd: CHIEFTEC CTG-400-80P 400W ez ami viszonylag olcsó de jó
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
ez akkor nem jó igaz? 😃

MTech M-Tech BOX 400W 12cm ventillátorral dobozos tápegység

Ventilátor átmérő : 120
6 PIN VGA csatlakozó : 1
PFC : Passzív
Formátum : ATX
Fogyasztás : 400
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ami megbízható és olcsó fsp chieftec cooler master be quiet meg még biztos van csak hirtelen nem ugrik be más ami még elég olcsó. Talán még a corsairnak van 1-2 jó árú darabja.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
nekem sosem volt minőségi tápom de lehet beruházok majd egyre
egyszer volt egy M-tech 420W azt mondák hogy egy gané de mégse volt semmi baja 2,5-év alatt😃

nem tudsz megbízható márkát?

😃 köszi a segítséget!!
0
0
0
0
gacso avatar
Warrior1001HD írta:
csá!
meg tudnátok mondalni hogy miért mongya mindenki hogy
nem jó ez az 5k táp minöségit vegyél!!

miért nem jó egy 3000FT táp??

mert nem adnak le annyi wattot amennyi rá van írva és hamar elfüstölnek és akkor lehet az egész gépnek vége
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
csá!
meg tudnátok mondalni hogy miért mongya mindenki hogy
nem jó ez az 5k táp minöségit vegyél!!

miért nem jó egy 3000FT táp??
0
0
0
0
madchief avatar
Az mitől lehet hogy néha mikor megy a gép, minden működik rendesen, de gondol egyet, és elkezd minden szaggatni.
Előszőr a HDD-re tippeltem, de megnéztem MSI Afterburnerben a vidikarit és jutyúb vidi alatt is 92-97% terheltség és lassú mint állat.
És ha újraindítom a gépet minden jó.😕
(a HDD elég ramaty állapotban van. Lehet az okozza a masszív szaggatásokat, hogy nem tud gyorsan adatokat tölteni? De akkor meg miért van a GPU 90% terheltség felett?)
0
0
0
0
nyozo avatar
Synda Rebirth írta:
Majdnem egyformák, az is 13k.😀

hát majd nem!😃
0
0
0
0
no avatar
Majdnem egyformák, az is 13k.😀
0
0
0
0
nyozo avatar
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
ez az alaplap jó tuningra? http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/Maximus_Formula/#specifications

X38-as chip az tuningra lett kitalálva.

akkor lehet bepályázok egyre ph-n már van 13k-ért

Én linkeltem tegnap.😂

Te ezt a lapot linkelted!😃 http://***/apro/nec_f-wi1520_775-os_alaplap_elado_asus_p5e_ws_pro/hsz_1-50.html
0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:
ez az alaplap jó tuningra? http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/Maximus_Formula/#specifications

Én linkeltem tegnap.😂
0
0
0
0
nyozo avatar
Synda Rebirth írta:
nyozo írta:

0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:

0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0
Master Killer avatar
Ezek külön-külön mennnyit érnek?

1090T 1,5 év garival
ASRock 970 Extreme4 2 év garival
Corsair A70
0
0
0
0
niteforce avatar
levi27 írta:
niteforce írta:
köszi, akkor is árnyékolt kell, hogyha csak 1-2M ?

Szerintem érdemes akkor is olyat venni...de leginkább az árától meg a pénztárcádtól függ 😃 (a legjobb az ujjnyi vastag aranyhuzal lenne,de annak ára is lenne 😃😉

rendben, akkor minél jobbat igyekszem venni 😀
köszi 😃 De mivel ez nem egy high-end rendszer lesz, az erősítő is használt lesz a 90-es évekből, ezért elég valami olcsóbb is 😃
holnap úgy is megyünk obi-ba, ott láttam, majd megnézem milyen van 😜
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akár LAN kábelből is csinálhatsz hangszóró kábelt😃
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:

Szerintem érdemes akkor is olyat venni...de leginkább az árától meg a pénztárcádtól függ 😃 (a legjobb az ujjnyi vastag aranyhuzal lenne,de annak ára is lenne 😃😉
0
0
0
0
nyozo avatar
használtan mennyit ér kb egy Asus Rampage Extreme (775)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
komorszabi írta:
Sziasztok! Újra kellett raknom a gépemet az rfactor az megmaradt mivel nem arra a vinyóra raktam amin van a rendszer. Most hogy elindítom a pp joy mouse-t belépek az rfactorba ott meg is van az egeres irányítás de hiába mozgatom az egeret a csúszka nem mozdul ezért nem is tudom irányítani. Valaki valami ötletet PLS 😞

Vannak játékok, amiket újra kell rakni egy rendszer újrarakása után, függetéen attól, hogy nem arra a vinyóra volt telepítve. Mert a telepítő a C-re is szokott rakni néhány hány fájlt. S te újrahúztad a gépet, így pár fontos fájl törlésre került.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Pedig fel van rakva .. megnéztem és azt írta naprakész
0
0
0
0
matyosowski avatar
pontosan árnyékolt legyen a kábel mert ha nem a akkor ha jól tudom nem lesz szép a hangzás mert a háztartási gépek bezavarnak a jelbe. de javítsatok ha nem jól tudom 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció