Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Először csak szaggatni fog a játék, majd villognak a textúrák, végső esetben pedig offolja a játékot a rendszer, vagy akér a gépet. Ez a VGA.
0
0
0
0
no avatar
Synda írta:
SoNeX írta:
a Palit Daytona az jo márka : gtx 460-ban

Nem tudom milyen,de itt gépigényen van:

ASUS nVidia GTX460 1Gb///36.485 Ft,800Ft-al drágább mint a legolcsóbb Palit 😉
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=434

Asus jó,oldalnak is jó,nekem is jó mert én ajánlottam 😆

A legújabb van fent,de hamarosan lesz egy újabb is azt megvárom.Köszi a tippet😀
0
0
0
0
Devis avatar
6850 egy nagyon kicsit, meg kevesebbet is fogyaszt (460 160W-ot szemben a 127W-al)
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.

Ezek közül melyik jobb?
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
Gigabyte GV-N460OC-1GI - GTX460 1GB
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
tomaszka88 írta:
Gaboo7 írta:
Superlompos írta:
Nekem volt már ilyen. Nekem bezöldült a kép Trackmania közben, majd ez az üzenet fogadott. De azóta nem volt ilyesmi.

Tuningoltad a VGA-t? Általában akkor szokott ilyet csinálni ha nem bírja az OC-t.

Nekem böngészékor összeomlott a firefox és akkor írta ki meg néhányszor játéknál.Egy gyárilag húzott vgáról van szó. Gtx 460 SOC

Nekem is volt már ilyen, próbáld újrarakni a VGA drivert, mert nekem OC-tól függetlenül is volt, hogy csinálta. Rakd fel a legújabb illesztőt.
0
0
0
0
soneX ZED avatar
a Palit Daytona az jo márka : gtx 460-ban
0
0
0
0
no avatar
Gaboo7 írta:
Superlompos írta:
Nekem volt már ilyen. Nekem bezöldült a kép Trackmania közben, majd ez az üzenet fogadott. De azóta nem volt ilyesmi.

Tuningoltad a VGA-t? Általában akkor szokott ilyet csinálni ha nem bírja az OC-t.

Nekem böngészékor összeomlott a firefox és akkor írta ki meg néhányszor játéknál.Egy gyárilag húzott vgáról van szó. Gtx 460 SOC
0
0
0
0
Osynho avatar
Garadex írta:
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e egy olyan program ami megmutatja, hogy melyik alkatrész mennyit fogyaszt? Ez most azért érdekelne mert le akarom cserélni ezt a szar GT520-ast ami fogyaszt 39W-t, ehelyett vennék egy HD6870-et ami 151W ha jól tudom. És a gépemben van egy 400W-os táp és szerintem nem lesz elég hozzá, sőt biztos.Szóval az érdekelne, hogyan tudom ezt kiszámolni. A 400-as táp helyett egy 550-es chieftecet néztem.

Fogyasztásmérővel mérd le. Szoftveres mérés nem mérés. Egyébként az én gépem Furmark + IBT alatt se evett 300W-nál többet, játékok alatt 220W környéke, szóval vígan elég a 400-as, ha tényleg táp, és nem kodegenmerkurihákácéelcépóver... 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Garadex írta:
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e egy olyan program ami megmutatja, hogy melyik alkatrész mennyit fogyaszt? Ez most azért érdekelne mert le akarom cserélni ezt a szar GT520-ast ami fogyaszt 39W-t, ehelyett vennék egy HD6870-et ami 151W ha jól tudom. És a gépemben van egy 400W-os táp és szerintem nem lesz elég hozzá, sőt biztos.Szóval az érdekelne, hogyan tudom ezt kiszámolni. A 400-as táp helyett egy 550-es chieftecet néztem.
Minek számolni?Ha az a 400-as minőségi akkor elbírja a 6870-est.Ha nem minőségi akkor nem.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Superlompos írta:

0
0
0
0
Garadex avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Na meg az csak ready ha jól nézted...
Szóval biztos valamivel kevesebbet tudhat a nem ready-ktől😀
0
0
0
0
niteforce avatar
a 3D a legnagyobb pénzkidobás, sztem is inkább erősebb gépet vegyél.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Ezen a gépen (http://www.***/images/Imperium_Core_i3_Premium_HD_PC.jpg) mit jelent a 3D Vision Ready? Azt jelentené hogy ez a vga is alkalmas 3d-s megjelenítésre 120 Hz- monitorral?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Synda írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Úgy tudom hogy egyes Nvidia vga-k képeske 3d-s megjelenítésre. Ezt valaki elmagyarázná nekem hogy melyek ezek a videókártyák és hogy hogyan működnek.
Úgy tudom hogy kell hozzá egy külső egység vagy valami ilyesmi illetve egy szemüveg ami összeköttetésben áll az előb emlitett egységgel. Ha valami hülyeséget írtam akkor légyszi javítsatok ki.
Esetleg ajánlanátok egy olyan vga-t ami képes 3d-s megjelenítésre, illetve melyik az Nvidia típusú vga, ami egyenlő a Gigabyte hd 6850-nel?

3D szemüveg kell,meg ha jól tudom 120Hz-es monitor.

illetve melyik az Nvidia típusú vga, ami egyenlő a Gigabyte hd 6850-nel?

Gtx 460 1 Gb

És mennyibe kerül az a 3d-s szemüveg?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Úgy tudom hogy egyes Nvidia vga-k képeske 3d-s megjelenítésre. Ezt valaki elmagyarázná nekem hogy melyek ezek a videókártyák és hogy hogyan működnek.
Úgy tudom hogy kell hozzá egy külső egység vagy valami ilyesmi illetve egy szemüveg ami összeköttetésben áll az előb emlitett egységgel. Ha valami hülyeséget írtam akkor légyszi javítsatok ki.
Esetleg ajánlanátok egy olyan vga-t ami képes 3d-s megjelenítésre, illetve melyik az Nvidia típusú vga, ami egyenlő a Gigabyte hd 6850-nel?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Na igen csak az többe is kerül egy 5 ezressel amin azért nem nézhetek tovább főleg hogy nincs annyim...😃
0
0
0
0
madchief avatar
Egy Evga GTX460 nagyon erős kártya fóőleg hogy le lehet tölteni hozzá a hivatalos oldalról egy OC upgrade-t 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Inkább a GTX szerintem 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
gondolkodok egy gtx 460 1gb-on vagy egy hd 6850-en.😀

Bár ez a tervem még sajnos elég instabil lábakon áll mivel még van pár dolog amire be kell ruháznom...😕
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Mivel a nevében van "m" ezért kisebb mint az átlagos alaplapok, de akkor is befér 😀 És milyen kártyát veszel?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Nem tom de gondolom😀

Gyártó:Asrock
Típus: h67m
0
0
0
0
akos328 avatar
jah nem kell aggódnod belefog férni. gondolom mATX nem? az alaplap szabványa
0
0
0
0
niteforce avatar
bőven befér ne aggódj 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Tuti nem neked írta hisz tőlem származott csak az a gond siettem akkor és megfogalmazni se volt időm túlságosan.
0
0
0
0
akos328 avatar
MaximumGame írta:
akos328 írta:
https://kepfeltoltes.hu/111009/592668_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kérlekszépen a VGA nyákja a piros vonal mentén fog húzódni, nem ahol te behúztad. mellesleg minden alaplap úgy van kiképezve, hogy a VGA ventije lefele fog nézni, tehát csak a nyák húzódik hátrafelé, a RAM-ok síkjában, de az is pont a Csatok alatt elfog férni. ne aggódj a tervezők nem hülyék. Bár egy HD5970(azt hiszem az a leghosszabb kari) már nem férne be. ha biztosra akarsz menni, mérd le mekkora távolság, és attól a gyártótól amelyik karija belefér.

mellesleg a kép is csalóka, mert ne lehet egyenes, párhuzamos vonalat berajzolni, mert ferdén álla kép.
ha pontosan merőlegesen csinálnál egy képet, akkor könnyebb lenne berajzolni hol megy majd a kari.

Most ez komoly kérdés? nem is szemből van a fotó... OMG

MaximumGame, ne az én hszemet fitymáld le lécci, mert nem tőlem származik a kérdés😃
Ha nem nekem szólt akk semmi...
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Ahogy látom mindenki egy véleményen van és csak én vagyok az ilyen de hát egy VGA se pár fillér azért gondolkodtam ezen😃

Normális kép(vagyis szerintem ez valamennyire már egyenes😃😉:

https://kepfeltoltes.hu/111009/K_p0250_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
El fog férni. Miután a VGA-nak nem felül van a hűtése, ha csak ne tuszkolod be fejjel lefelé.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
akos328 írta:

Kérlekszépen a VGA nyákja a piros vonal mentén fog húzódni, nem ahol te behúztad. mellesleg minden alaplap úgy van kiképezve, hogy a VGA ventije lefele fog nézni, tehát csak a nyák húzódik hátrafelé, a RAM-ok síkjában, de az is pont a Csatok alatt elfog férni. ne aggódj a tervezők nem hülyék. Bár egy HD5970(azt hiszem az a leghosszabb kari) már nem férne be. ha biztosra akarsz menni, mérd le mekkora távolság, és attól a gyártótól amelyik karija belefér.

mellesleg a kép is csalóka, mert ne lehet egyenes, párhuzamos vonalat berajzolni, mert ferdén álla kép.
ha pontosan merőlegesen csinálnál egy képet, akkor könnyebb lenne berajzolni hol megy majd a kari.

Most ez komoly kérdés? nem is szemből van a fotó... OMG
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is ilyen, simán befér a VGA
0
0
0
0
khaled98 avatar
ne félj nekem is ugy van és szinte mindegyik lapnál igy van és befog férni, jobb lenne egy merőleges képet ahogy mondta az ákos is , meg a tervezős sem hülyék...
0
0
0
0
akos328 avatar

0
0
0
0
_AsheXp avatar
Elfog férni, nekem is ez volt, de elfért
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Na most a hozzá nem értésem miatt félek attól hogy a ram akadályozná a VGAt😃

Erre meg tudotok győzni?

https://kep.psharing.com/592668.jpg
0
0
0
0
wdavid avatar
rendben köszi niteforce 😃 majd megkérdezem tőle 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ha 16:9 -es képarányú akkor jobb 720p-ben játszani. mint 1280*1024-ben.
arra már egy HD6670 is elég.
0
0
0
0
wdavid avatar
hát ne mtudom pontosan milyen tvje van de nem akarok full HDbe játszani 😃 elég nekem az 1280x1024es felbontás is ha mellette mindent feltudok tolni maxra 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Ezt kérlek felejtsétek el hogy " nagy tv".
mert akkor is lehet nagy egy tv ha nincs is benne panel és akkor is ha extra HD.

felbontást írjatok, ne azt hogy 100 centi meg bazinagy, mert ez lényegtelen infó.
Full HD-ra max részletességre gyenge, de ha ultra helyett high-en járatod, nem fogsz észrevenni semmit, de úgy már fut kb minden.
0
0
0
0
wdavid avatar
köszi 😃 nem is tudom ki írta nem rég, hogy tvre kötve már kevés a 6870 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
semennyire minek is esne visszább? egy 20 éves monitorra ugyan azt a jelet küldené mint egy 200 centis plazmára.
0
0
0
0
TomiMan avatar
akos328 írta:
Értem, köszi.

Most jutott eszembe hogy fogyaszt többet, ha max. órajelen járatom pár%-os kihasználtságon, vagy alacsonyabb órajelen magasabb %-on
Vagy tök mind1?

Ha nő az órajel nő a TDP, ha nő a kihasználtság akk is nő a TDP ha e kettő egyszerre megy akk NAGYON nő a TDP.
0
0
0
0
wdavid avatar
ha HD 6870et rákötöm TVre mennyivel esne vissza a teljesítménye? nagybátyámnál kipróbálnám pl metrot vagy MW2t a nagy TVjén 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Értem, köszi.

Most jutott eszembe hogy fogyaszt többet, ha max. órajelen járatom pár%-os kihasználtságon, vagy alacsonyabb órajelen magasabb %-on
Vagy tök mind1?
0
0
0
0
TomiMan avatar
Az h max órajelen megy az nem jelenti azt h 100%-os kihasználtságon!
157/300 100%-ot menne 400/900-on 32%-ot és 870/1300-nál már nem kell annyit számolni szal akk lehet h csak 1-2%on megy a GPU, pl egy vidinél. Lehet h videó nézés közben felküldi az órajeleket maxra de a kihasználtság nem fog 100%-ra nőni.
0
0
0
0
akos328 avatar
de 3 program mutatná ugyan azt... nem lepődők meg azon hogy 870/1300 mert játszom közben, de azon igen hogy csak 22%-ot ír. amikor max órajelen megy.
0
0
0
0
Borbi avatar
akos328 írta:
Hát igazából mindenképp a legfrissebb lenne a legjobb, de vannak olyan programok/játékok amik nem szeretik az aktuális drivert. nekem sose volt gondom, de akkor keresgetned kéne, melyik az a verzió, amivel szépen mennek.

nekem viszont olyan kérdésem lenne, hogy az Afterburner, a CCC és a minialkalmazás is azt mutatja hogy 870/1300Mhz megy a videókártyám, de mégse 100%, hanem csak 22%-on
Most akk ez hogy is van???

Ha nincs használva, valószínűleg leveszi az órajelet. A Catalist nekem is 850/1200-t mutat,de az everest 157/300-t mér.
0
0
0
0
akos328 avatar
Hát igazából mindenképp a legfrissebb lenne a legjobb, de vannak olyan programok/játékok amik nem szeretik az aktuális drivert. nekem sose volt gondom, de akkor keresgetned kéne, melyik az a verzió, amivel szépen mennek.

nekem viszont olyan kérdésem lenne, hogy az Afterburner, a CCC és a minialkalmazás is azt mutatja hogy 870/1300Mhz megy a videókártyám, de mégse 100%, hanem csak 22%-on
Most akk ez hogy is van???
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali.Egy ati radeon 4670 karihoz..melyik a legjobb driver?
Csak azért kérdezem....mert ha leszedem a gyártó honlapjáról a legfrissebbet,akkor a játékok alig mennek.
Ha az amd honlapjáról szedem a legfrissebbet,akkor van a Hard Reset játék...nem megy egyáltalán. Vagy ha el is indul,akkor
olyan a kép,mintha telefonnal nézném :-D
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció