Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a Palit Daytona az jo márka : gtx 460-ban
Nem tudom milyen,de itt gépigényen van:
ASUS nVidia GTX460 1Gb///36.485 Ft,800Ft-al drágább mint a legolcsóbb Palit 😉
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=434
Asus jó,oldalnak is jó,nekem is jó mert én ajánlottam 😆
A legújabb van fent,de hamarosan lesz egy újabb is azt megvárom.Köszi a tippet😀
Ezek közül melyik jobb?
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
Gigabyte GV-N460OC-1GI - GTX460 1GB
Nekem volt már ilyen. Nekem bezöldült a kép Trackmania közben, majd ez az üzenet fogadott. De azóta nem volt ilyesmi.
Tuningoltad a VGA-t? Általában akkor szokott ilyet csinálni ha nem bírja az OC-t.
Nekem böngészékor összeomlott a firefox és akkor írta ki meg néhányszor játéknál.Egy gyárilag húzott vgáról van szó. Gtx 460 SOC
Nekem is volt már ilyen, próbáld újrarakni a VGA drivert, mert nekem OC-tól függetlenül is volt, hogy csinálta. Rakd fel a legújabb illesztőt.
Nekem volt már ilyen. Nekem bezöldült a kép Trackmania közben, majd ez az üzenet fogadott. De azóta nem volt ilyesmi.
Tuningoltad a VGA-t? Általában akkor szokott ilyet csinálni ha nem bírja az OC-t.
Nekem böngészékor összeomlott a firefox és akkor írta ki meg néhányszor játéknál.Egy gyárilag húzott vgáról van szó. Gtx 460 SOC
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e egy olyan program ami megmutatja, hogy melyik alkatrész mennyit fogyaszt? Ez most azért érdekelne mert le akarom cserélni ezt a szar GT520-ast ami fogyaszt 39W-t, ehelyett vennék egy HD6870-et ami 151W ha jól tudom. És a gépemben van egy 400W-os táp és szerintem nem lesz elég hozzá, sőt biztos.Szóval az érdekelne, hogyan tudom ezt kiszámolni. A 400-as táp helyett egy 550-es chieftecet néztem.
Fogyasztásmérővel mérd le. Szoftveres mérés nem mérés. Egyébként az én gépem Furmark + IBT alatt se evett 300W-nál többet, játékok alatt 220W környéke, szóval vígan elég a 400-as, ha tényleg táp, és nem kodegenmerkurihákácéelcépóver... 😀
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e egy olyan program ami megmutatja, hogy melyik alkatrész mennyit fogyaszt? Ez most azért érdekelne mert le akarom cserélni ezt a szar GT520-ast ami fogyaszt 39W-t, ehelyett vennék egy HD6870-et ami 151W ha jól tudom. És a gépemben van egy 400W-os táp és szerintem nem lesz elég hozzá, sőt biztos.Szóval az érdekelne, hogyan tudom ezt kiszámolni. A 400-as táp helyett egy 550-es chieftecet néztem.
Szóval biztos valamivel kevesebbet tudhat a nem ready-ktől😀
Sziasztok.
Úgy tudom hogy egyes Nvidia vga-k képeske 3d-s megjelenítésre. Ezt valaki elmagyarázná nekem hogy melyek ezek a videókártyák és hogy hogyan működnek.
Úgy tudom hogy kell hozzá egy külső egység vagy valami ilyesmi illetve egy szemüveg ami összeköttetésben áll az előb emlitett egységgel. Ha valami hülyeséget írtam akkor légyszi javítsatok ki.
Esetleg ajánlanátok egy olyan vga-t ami képes 3d-s megjelenítésre, illetve melyik az Nvidia típusú vga, ami egyenlő a Gigabyte hd 6850-nel?
3D szemüveg kell,meg ha jól tudom 120Hz-es monitor.
Gtx 460 1 Gb
És mennyibe kerül az a 3d-s szemüveg?
Úgy tudom hogy egyes Nvidia vga-k képeske 3d-s megjelenítésre. Ezt valaki elmagyarázná nekem hogy melyek ezek a videókártyák és hogy hogyan működnek.
Úgy tudom hogy kell hozzá egy külső egység vagy valami ilyesmi illetve egy szemüveg ami összeköttetésben áll az előb emlitett egységgel. Ha valami hülyeséget írtam akkor légyszi javítsatok ki.
Esetleg ajánlanátok egy olyan vga-t ami képes 3d-s megjelenítésre, illetve melyik az Nvidia típusú vga, ami egyenlő a Gigabyte hd 6850-nel?
Bár ez a tervem még sajnos elég instabil lábakon áll mivel még van pár dolog amire be kell ruháznom...😕
Gyártó:Asrock
Típus: h67m
Kérlekszépen a VGA nyákja a piros vonal mentén fog húzódni, nem ahol te behúztad. mellesleg minden alaplap úgy van kiképezve, hogy a VGA ventije lefele fog nézni, tehát csak a nyák húzódik hátrafelé, a RAM-ok síkjában, de az is pont a Csatok alatt elfog férni. ne aggódj a tervezők nem hülyék. Bár egy HD5970(azt hiszem az a leghosszabb kari) már nem férne be. ha biztosra akarsz menni, mérd le mekkora távolság, és attól a gyártótól amelyik karija belefér.
mellesleg a kép is csalóka, mert ne lehet egyenes, párhuzamos vonalat berajzolni, mert ferdén álla kép.
ha pontosan merőlegesen csinálnál egy képet, akkor könnyebb lenne berajzolni hol megy majd a kari.
Most ez komoly kérdés? nem is szemből van a fotó... OMG
MaximumGame, ne az én hszemet fitymáld le lécci, mert nem tőlem származik a kérdés😃
Ha nem nekem szólt akk semmi...
Normális kép(vagyis szerintem ez valamennyire már egyenes😃😉:
Kérlekszépen a VGA nyákja a piros vonal mentén fog húzódni, nem ahol te behúztad. mellesleg minden alaplap úgy van kiképezve, hogy a VGA ventije lefele fog nézni, tehát csak a nyák húzódik hátrafelé, a RAM-ok síkjában, de az is pont a Csatok alatt elfog férni. ne aggódj a tervezők nem hülyék. Bár egy HD5970(azt hiszem az a leghosszabb kari) már nem férne be. ha biztosra akarsz menni, mérd le mekkora távolság, és attól a gyártótól amelyik karija belefér.
mellesleg a kép is csalóka, mert ne lehet egyenes, párhuzamos vonalat berajzolni, mert ferdén álla kép.
ha pontosan merőlegesen csinálnál egy képet, akkor könnyebb lenne berajzolni hol megy majd a kari.
Most ez komoly kérdés? nem is szemből van a fotó... OMG
Erre meg tudotok győzni?
arra már egy HD6670 is elég.
mert akkor is lehet nagy egy tv ha nincs is benne panel és akkor is ha extra HD.
felbontást írjatok, ne azt hogy 100 centi meg bazinagy, mert ez lényegtelen infó.
Full HD-ra max részletességre gyenge, de ha ultra helyett high-en járatod, nem fogsz észrevenni semmit, de úgy már fut kb minden.
Értem, köszi.
Most jutott eszembe hogy fogyaszt többet, ha max. órajelen járatom pár%-os kihasználtságon, vagy alacsonyabb órajelen magasabb %-on
Vagy tök mind1?
Ha nő az órajel nő a TDP, ha nő a kihasználtság akk is nő a TDP ha e kettő egyszerre megy akk NAGYON nő a TDP.
Most jutott eszembe hogy fogyaszt többet, ha max. órajelen járatom pár%-os kihasználtságon, vagy alacsonyabb órajelen magasabb %-on
Vagy tök mind1?
157/300 100%-ot menne 400/900-on 32%-ot és 870/1300-nál már nem kell annyit számolni szal akk lehet h csak 1-2%on megy a GPU, pl egy vidinél. Lehet h videó nézés közben felküldi az órajeleket maxra de a kihasználtság nem fog 100%-ra nőni.
Hát igazából mindenképp a legfrissebb lenne a legjobb, de vannak olyan programok/játékok amik nem szeretik az aktuális drivert. nekem sose volt gondom, de akkor keresgetned kéne, melyik az a verzió, amivel szépen mennek.
nekem viszont olyan kérdésem lenne, hogy az Afterburner, a CCC és a minialkalmazás is azt mutatja hogy 870/1300Mhz megy a videókártyám, de mégse 100%, hanem csak 22%-on
Most akk ez hogy is van???
Ha nincs használva, valószínűleg leveszi az órajelet. A Catalist nekem is 850/1200-t mutat,de az everest 157/300-t mér.
nekem viszont olyan kérdésem lenne, hogy az Afterburner, a CCC és a minialkalmazás is azt mutatja hogy 870/1300Mhz megy a videókártyám, de mégse 100%, hanem csak 22%-on
Most akk ez hogy is van???
Csak azért kérdezem....mert ha leszedem a gyártó honlapjáról a legfrissebbet,akkor a játékok alig mennek.
Ha az amd honlapjáról szedem a legfrissebbet,akkor van a Hard Reset játék...nem megy egyáltalán. Vagy ha el is indul,akkor
olyan a kép,mintha telefonnal nézném :-D