Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Demoz avatar
grabka írta:
Sziasztok! Hétfőn megyünk megrendelni a gépet kéne gyors segítség. A Videókártyával van a probléma:
-MSI GTX460 Cyclone 768MB OC
-VGA Sapphire 2év gar. PCI-E Radeon HD5830 1GB 256bit GDDR5 PCI-E 2.1 DirectX 11 Ati Eyefinity + Call of Duty: Modern Warfare 2
-VGA MSI 3év gar. PCI-E R5770-PM2D1G Radeon HD5770 1GB 128bit GDDR5 DisplayPort PCI-E 2.1 DirectX 11 Ati Eyefinity

az 5830-al úgy vagyunk hogy csak talán fér bele de ha nem akkor melyiket ajánljátok?? az 5770-et??? Meg a proci alaplap RAM Táp elbírnák ezeket a vidikarikat??

Táp: 550W Chieftec
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD3
Processzot: AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core Socket AM3
RAM: 2 x 2GB Kingmax DDR3

Egyértelmű hogy a gtx 460,mivel majdnem a legolcsóbb a 3 vga közül,de mégis a legerősebb!
0
0
0
0
Lizard avatar
grabka írta:
Sziasztok! Hétfőn megyünk megrendelni a gépet kéne gyors segítség. A Videókártyával van a probléma:
-VGA Sapphire 2év gar. PCI-E Radeon HD5830 1GB 256bit GDDR5 PCI-E 2.1 DirectX 11 Ati Eyefinity + Call of Duty: Modern Warfare 2
-VGA MSI 3év gar. PCI-E R5770-PM2D1G Radeon HD5770 1GB 128bit GDDR5 DisplayPort PCI-E 2.1 DirectX 11 Ati Eyefinity

az 5830-al úgy vagyunk hogy csak talán fér bele de ha nem akkor melyiket ajánljátok?? az 5770-et??? Meg a proci alaplap RAM Táp elbírnák ezeket a vidikarikat??

gtx 460 a nyerő! és igen elbírná bőven a konfig.
0
0
0
0
grabka avatar

0
0
0
0
David the killer avatar
irjatok komit ehez a gépemhez😃 és igen jol mondod beletehetett volna egy 500 gigást
0
0
0
0
Cooley avatar
Egész jó összeválogatás, de a vinyóválasztást egyáltalán nem értem. Annyiból már 500gigásat lehet venni nagyobb cache mérettel.
0
0
0
0
Osynho avatar
A kis mocsok, nálam még jó a link 😀 Természetesen az i3 nem 4 magosítható 😜 Itt van lementve: [LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
Amit linkeltél, egy Intel i3-530 procit ír, ami még véletlenül sem 4magosítható. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
[url]http://ipon.hu/site/builder_page2_mod/23?page=builder_page2_mod&id=23[/url]
Ha kivonod belőle a hdd-t 122e-re jön ki. A proci kis mákkal 4 magosítható.
0
0
0
0
no avatar
Hello!

Szinte teljesen új gépet szeretnék venni, ebben kellen segítség. 120ezerből mit lehetne kihozni?Hard(500 GB+ 1 TB) meg DVD-író (LG) nem kell, az megmaradt a régiből!
0
0
0
0
no avatar
hát mondjuk még igaz, nincsenek olyan komoly játékok amik i7 9xx sorozatot kérne!
0
0
0
0
Osynho avatar
ddkk22: 6 mag tök felesleges még. Vagy vegyél egy 4 magos Phenom II-őt (esetleg 4 magosítható 2 magost), vagy i7, i5, ahogy előttem mondták, pl egy 760-as 45ezerért. 750W-os táp tök felesleges, a 4gb-os memóriamodulok drágák, de 16gb normál felhasználásra szintén pénzkidobás. 5850 helyett vegyél 6870-et, olcsóbb, újabb, gyorsabb. Szerintem 😀

Amúgy szerintem te vmit benéztél. 2x2gb kitet tettél a konfigodba, nem 1x4gb-ot. Ez [url]http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=8gb+1600+kit&sort=preis&min=&max=&sucheallwmp=[/url] a 8gb kit. 46e-nél kezdődik...
0
0
0
0
no avatar
hát én szerintem is i7-tell jobban járnál! Én is majd pár év múlva komolyabb gépet veszek és én tuti i7 9xx-es procit meg hd 5xxx VGA-t! De ez még nekem messze van😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
DarthRoni írta:
ha annyival drágábban jönne ki az a konfig, akkor tényleg ne...

és szerinted 8GB nem elég még a következő 5 évre? 😆

de elég, csak ha 2x2GB-ot veszek úgy drágább, de ha 4GB-ot veszek akkor ólcsóbban kijön 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ha annyival drágábban jönne ki az a konfig, akkor tényleg ne...

és szerinted 8GB nem elég még a következő 5 évre? 😆
0
0
0
0
ddkk22 avatar
DarthRoni írta:
azt nem tudom, de miért nem jó 2x2 GB?😃

am nekem is AMD van és énis nagyon szeretem😀 csak ha már ennyi pénzt akarsz költeni, sztem símán lehetne i7 is

mert ha úgy venném akkor max csak 8GB-ig tudnám bővíteni, de így 16GB-ig birom max annyit bír a lap😃
szerintem annyival nem gyorsabb hogy többet adjak ki érte +10-20ezerel😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
azt nem tudom, de miért nem jó 2x2 GB?😃

am nekem is AMD van és énis nagyon szeretem😀 csak ha már ennyi pénzt akarsz költeni, sztem símán lehetne i7 is
0
0
0
0
ddkk22 avatar
DarthRoni írta:
ddkk22 írta:
szerintetek megérni ez a gép az árárt? és az alaplap és a proci tudná kezelni az ilyen fajta ramot hogy egybe van a 4GB?, nem 2X2
http://kepfeltoltes.hu/101030/491659532N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

szerintem jobban járnál egy I7 configgal mint egy 6 magos AMD-vel

nem tudom nekem idáig mindig amd volt és megvagyok vele elégedve és szeintem annyival nem tud többet h fölös 20ezreket dobállyak😀
és a lap és a proci kezeli azt a fajta ramot? mert én nem tudodm
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ddkk22 írta:
szerintetek megérni ez a gép az árárt? és az alaplap és a proci tudná kezelni az ilyen fajta ramot hogy egybe van a 4GB?, nem 2X2

szerintem jobban járnál egy I7 configgal mint egy 6 magos AMD-vel
0
0
0
0
ddkk22 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
És mivel nagyon sok lapot túlél, megéri befektetni egy rendesbe 😃
0
0
0
0
jumbo avatar
Feki1991 írta:
jumbo írta:
Lizard írta:
jumbo írta:
Lizard írta:
DoN_BeNCe22 írta:
Lizard a Thermaltake naon fa..a

Jumbo azért én szeretem a jól kinéző házakat 😉 és én simán megveszem van proci hűzöm meg VGA hűtöm meg a házé😀

Egyik ismimnek van amúgy ilyen Thermaltake háza és élőben még jobban néz ki, meg talán még szerencsésebb hogy hátul van a venti ami kiszívja a meleg levegőt! A te döntésed,de rosszul nme fogsz vele járni az tuti!
jha és bőven van benne hely is.

Minden házra lehet rakni hátsó ventit😉

Hát persze, de msot ha belegondolsz veszel mondjuk 6ropiért egy azért rosszabb minőségű házat amibe semmi venti, akkor még kb 2 ropi ha veszel bele pl egy jó Thermaltake ventit akkor már ott is 8ezernél tartassz...meg én pl szeretem azért ha gyárilag frankón meg van csinálva és be van szerelve!
de ez egyéni ízlés kérdése az viszont tény😉

Nem azért,de az én gépem egy kicsit jobban melegít,mint a fent említett konfig,/föleg a kazán vga/mégsincs benne + ventilátor😉Ha raknák,mennyivel menne lejjebb??2-3 fokkal??max 5-tel!Azért minek zörögjön,és "zabálja" az áramot??
[LINK]
De mindegy,az ő dolga.Én vennék egy 6000 ft környékit házat,és ami fentmaradt összeg,azt pedig fel lehetne használni,mondjuk ramot fejleszteni😉 Mivel nem a háztol lesz jó egy gép,hanem a bent lévő cuccoktól.Szerintem

Szerintem nagyon lényeges a ház.
Okok:
Porfilterek, alsó táp, tool-less design, fogantyúk, ... perpillanat ennyi jutott az eszembe, de biztos van még több dolog is amik végett érdemes egy kicsit többet áldozni a házra mivel ha minden jól megy több alaplapot túl fog élni 😀

Egy ház nagyon sok lapot tul él😉 akármilyen olcsó is legyen
0
0
0
0
Feki1991 avatar
jumbo írta:
Lizard írta:
jumbo írta:
Lizard írta:
DoN_BeNCe22 írta:

Jumbo azért én szeretem a jól kinéző házakat 😉 és én simán megveszem van proci hűzöm meg VGA hűtöm meg a házé😀

Egyik ismimnek van amúgy ilyen Thermaltake háza és élőben még jobban néz ki, meg talán még szerencsésebb hogy hátul van a venti ami kiszívja a meleg levegőt! A te döntésed,de rosszul nme fogsz vele járni az tuti!

Hát persze, de msot ha belegondolsz veszel mondjuk 6ropiért egy azért rosszabb minőségű házat amibe semmi venti, akkor még kb 2 ropi ha veszel bele pl egy jó Thermaltake ventit akkor már ott is 8ezernél tartassz...meg én pl szeretem azért ha gyárilag frankón meg van csinálva és be van szerelve!

Nem azért,de az én gépem egy kicsit jobban melegít,mint a fent említett konfig,/föleg a kazán vga/mégsincs benne + ventilátor😉Ha raknák,mennyivel menne lejjebb??2-3 fokkal??max 5-tel!Azért minek zörögjön,és "zabálja" az áramot??
[LINK]
De mindegy,az ő dolga.Én vennék egy 6000 ft környékit házat,és ami fentmaradt összeg,azt pedig fel lehetne használni,mondjuk ramot fejleszteni😉 Mivel nem a háztol lesz jó egy gép,hanem a bent lévő cuccoktól.Szerintem

Szerintem nagyon lényeges a ház.
Okok:
Porfilterek, alsó táp, tool-less design, fogantyúk, ... perpillanat ennyi jutott az eszembe, de biztos van még több dolog is amik végett érdemes egy kicsit többet áldozni a házra mivel ha minden jól megy több alaplapot túl fog élni 😀
0
0
0
0
jumbo avatar
Lizard írta:
jumbo írta:
Lizard írta:
DoN_BeNCe22 írta:

[LINK]
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Ahogy lesz pénzem megveszem 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
jumbo írta:
Lizard írta:
DoN_BeNCe22 írta:

0
0
0
0
jumbo avatar
Lizard írta:
DoN_BeNCe22 írta:

0
0
0
0
Lizard avatar
DoN_BeNCe22 írta:

0
0
0
0
jumbo avatar
DoN_BeNCe22 írta:

Csak nem mindenki a kinézetre megy,hanem a praktikusságra.
Ha már itt tartunk,a függöleges dvd meghajtó sem praktikus😉
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar

0
0
0
0
jumbo avatar
DoN_BeNCe22 írta:
10.000ft lehetőleg Pcx-en nézd 😉 köszi

10 ropiért??...6 ért már vehetsz.a lényeg,hogy legyen az oldalán is szellőzőnyilás!!!Esetleg az elején is lehet egy kis ventilátornak hely.
Nekem ilyen van [LINK] /hasonlítás képen ez 8500 volt táppal/
A procin,vgan és persze a tápon van csak ventilátor,és tökéletessen hűti a rendszert,még úgy is hogy van egy kis "tuning" is a gépben.

Azért hogy neve legyen egy háznak,és hogy jobban nézzen ki,felesleges több ezerrel többet kidobni./A legtöbbünknek ugyis el van dugva az asztal alá a gép😉/
0
0
0
0
Lizard avatar
1. [LINK]
2. [LINK]

Én ezt a 2 házat ajánlanám, az 1.ben elől van egy venti az utóbbiban hátul, de később bővítheted ha nem lenne elég, mondjuk a forró nyári napokon😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
10.000ft lehetőleg Pcx-en nézd 😉 köszi
0
0
0
0
Lizard avatar
Szerintem, nem szabad spórolni a házon sem, mivel egy rossz szellőzés odavághatja később az egész rendszeredet!
Gondold azért meg😉
mondj egy árat ami max belefér, az meg hogy f---án néz ki az szerintem egyén függő!😀
0
0
0
0
forestgreen avatar
http://www.pcx.hu//?action=termekLista&kategoria_id=10117&rendezesSelect=&keres=&gyartoSelect=

Itt nézelődhetsz 😀

Én amúgy úgy vagyok vele, hogy a ház mellékes, az a fontos,ami benne van. Volt olyan hogy vettem egy csilivili házat, mindenhol világított, le kellett cserélnem, mert nem tudtam tőle filmet nézni, szóval... 😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Megint én 😀

Van egy GMC toats házam fehérbe akkor tetszet meg minden de le akarom cserélni mert zúg a dvd író mert alurol felfele nyilik a ház miatt. milyenre cseréljem ami olcsó de ***án néz ki és halk?

Kösz
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
ez egy ló***t se ér csak arab szavak semmi telepatő
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Global (DLM)

Global

melyikröl szedjem?😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DoN_BeNCe22 írta:
köszi melyiket szedjem le?

Az utolsót (2105)
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
köszi melyiket szedjem le?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tessék itt a lapod, downloads-nál megtalálod a biost
[url]http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fcsXWSxnhzZE9rnR&templete=2[/url]
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Thank's man 😃

Ahogy montad megnézetem a www.asus.comot rákerstem meg se találta 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Mint mondtam teljesen deszkafüggő, hogy mi hol van. Az OC dolgok a jelenlegi lapomnál a Cell menüben vannak, míg a régi lapomnál jumperfree settings név alatt futottak. 😃 Megmondom őszintén nálad fogalmam sincs, hogy hol van, de biztos van akink ilyen vagy hasonló lapja van, és meg tudja mondani, hogy mi a helyzet. 😀
Biost frissíteni meg úgy kell, hogy felmész az asus holnapjára, megkeresek a te lapodat, a letöltésekben megkeresed a legújabb biost, majd az utilitiesben találsz progit, amivel flashelni lehet a biost, azt is leszeded, elindítod, kiválasztod az előzőleg letöltött biosfájlt, elindítod a flashelést, újraindul a gép, és kész is. 😃
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Én trének érzem ezt a kérdés hogy kell bios-t
frssíteni 😃 nem talaltam semmit a biosba
chipsetnel kell keresni?
0
0
0
0
Cooley avatar
Dehogy. 😀 Sőt... sokaknak még csak közel ilyen sincs. 😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Ezzel is sokat segítettél, de a gépem akkor nem szar annyira nem?😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Miért lenne láma kérdés? Ilyeneket nem írnak a tankönyvek. 😃 Bemész biosba, ott igazából ahogy észrevettem márkától függetlenül össze vissza van mindenféle neve a fícsörnek. Valami olyat kell keresni ahol 1menüpont alatt 4 dologra ugyan azok az opciók vannak. Nyilván bekapcs és kikapcs. A legtöbbször Disable és Auto, de ez is alaplapfüggő. Valamint a legtöbbször valahol ott található a funkció, ahol az egyéb OC dolgok. Ennél pontosabbat nem nayon tudok írni, mert konkrétan a te alaplapod biosát nem ismerem. ^^ Ja és lehet, hogy kelleni fog egy biosfrissítés, hogy elérhető legyen ez a funkció. Ha valami nem teljesen tiszta az itt leírtakban, akkor megpróbálom kicsit pontosabbak és részletesebben leírni. 😃
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Cooley Thnak's😀

tom ez egy kcisit láma kérdés hogy kell felodlani a magokat?😀😉
0
0
0
0
Cooley avatar
+2GB memó, egy jobb minőségű táp. Esetleg egy kisebb kapacitású, de gyorsabb vinyó.
Egy mag/l3 cache feloldási kísérlet. Meg esetleg egy kis OC.
A monitor egy elég jó darab. 😀
A billentyűzet+egér meg hát kinek milyenek az igényei. Hardcore gémerek azt mondanák rá, hogy szar, átlagos felhasználók azt, hogy jó hát. 😜
Röviden ennyi. ^^
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció