Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NSD4rKn3SS avatar
Hunork
Ahogy én látom forrasztva van.
[LINK]
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát a táp féléves, majd hétvégén kipucolom a gépet is amúgy, meg lesz egy venti csere is a házban. Plusz a kábeleket átnézem, amit írtam, és ha kel felcserélgetem. Aztán meglássuk. Lehet, hogy ventit kéne benne cserélni, majd eldől, azon viszont nem fogok spórolni.
Jut eszembe: FSP Hyper S szériánál ugyen nem forrasztva van a táp ventije, hanem csatlakozós? (nem akarok ráfaragni)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hunorok: Szerintem ez normális. Nálam is van hasonló, főleg, mikor hanyagolom a portalanítást.

kmd94 Nem bírja az alaplap. Piero ötlete jó lenne. Előtte még megpróbálkozhatsz egy BIOS frissítéssel, de inkább a csere, ha megoldható.
0
0
0
0
Hunork avatar
Nem, a VGA alapjáraton van. És minden más is. (CPU, lemezhasználat..stb) A tápegység ventije indul be és áll le, majd ezt ismétli.
Amúgy a VGA fogyasztási és egyéb adatai Idle állapotban:
GPU memória 0.25 A
GPU VRM 2.00 A
GPU Vcc 3.262 V
GPU memória 1.001 V
GPU +12V 11.813 V
GPU VRM 0.900 V
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem lehet,hogy valami használja a kártyát közben,és azért?
0
0
0
0
Hunork avatar
Üdv mindenki!

Most nem kerestem külön topikot erre, remélem itt is lesz válasz.
Lehet, hogy le volt, van írva, de nem találom. Adott a tápom, FSP Hyper S700W. Régebben volt zörgés gond, de az megoldódott az Aeneas házban. Semmi baj nincs vele, minden szépen megy.
DE: Amit viszont észre vettem, hogy Idle állapotban (tehát fórum, internet, office...stb), a tápegység ventije lelassul, majd beindul. Ha az R9 390 dolgozik, nyilván kell neki a szufla, az nem gáz, de nagyon idegesítő, mikor a halál csendes ház (ezért vettem, meg cseréltem benne ventiket) egyszer csak "beindul", aztán elcsendesül, aztán megint, és megint csend lesz. Mitől van ez? Orvosolható-e?
0
0
0
0
no avatar
Piero: Köszönöm a válaszod! Esetleg tudsz abban segíteni, hogy a meglévő CPU, VGA, RAM stb. alá melyik alaplap illene a legjobban?
0
0
0
0
Puffin avatar
Túlmelegedett valami. Vagy a proci, de én inkább a lapra tippelek. Nem FX alá való az a deszka...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy új összerakott gamer PC-m. (Profilomban meg van, hogy mi van benne)
Feltelepítettem a GTA V-t, és a Call of Duty Infinite Warfare-t is, mert elvileg bírnia kellene a gépnek még max beállításoknál is.
De az van, hogy 5-10-15 percenként (változatosan) kilép a játékmenetből a gép. De úgy lép ki, hogy hirtelen leállítja magát, de a két állapotjelző lámpa folyamatosan még ég, viszont nem lehet visszakapcsolni, csak úgy, ha a táp kapcsoloóját kikacsolom és vissza.
Mivel lehet a probléma szerintetek?
Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Puffin avatar
Ott valami más gond lesz. Simán kellene futnia maxon.
0
0
0
0
Spazzz avatar
csuz-li: az okes hogy megkozelitoleg mutatja,de akkor miert irja hogy 4k ba is vinne ? mikor eppen hogy csuszik 1080p be?ennyire optimalizalatlan lenne a jatek ? a borderlands 1 2 meg a regi gepemmel vittem dual core g2020 es gt630 6gb rammal es az ment mediumon 1080p be,ez meg i5 el meg gtx950 ,12 gb rammal akad ? na haggyuk mar es a laptopon egy i5-6200 ami nem is quad core meg proci hd520 al jobban megy kozepesen mint a gepenem az mar kicsit durva most ugy erzem jelenleg hogy az a penz amit raszantam nem sokat hasznalt pedig sokat neztem hogy mit mennyiert miert es elegge megkopasztott
0
0
0
0
csuz-li avatar
TabSnije: Amit a gépigény ír, az nem szentírás. Arra jó, hogy hozzávetőlegesen meg tudd állapítani, hogy menni fog-e a gépeden és nagyjából milyen beállításokkal. A gyártók a kiírt gépigény mellett vállalják a játék futtatását. Azaz a minimum gépigénnyel, 720p-ben közepesen 30 fpst, míg ajánlott gépigénnyel 1080p-ben magas beállításokkal 30fps. Ezt hasonlítja össze az oldal a te gépeddel. De azért látszik, hogy játéka válogatja. Van olyan játék, ami ajánlott gépigény megléte nélkül is jobban fut a fent vázoltaknál.
0
0
0
0
Spazzz avatar
Sziasztok,valaki tud arra magyarazatot hogy a Borderlands Pre Sequel gepigenye szerint meg 4k ba nagyon magason 60+ fps kell legyen a konfigommal viszont a gamem 1080p be maxon a 30 fpst facsarja akadva mikor valamit csinalok lovok vagy robban valami ?! kicsit kezd aggasztova valni ez a pcm en van viszont vagy egy laptop amint azt irja 720p kozepesen jol megy es tenyleg jobban megy mint nekem a gepen pedig ha osszehasonlitod akkor ....
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok van egy nagy problémám van egy Turtle Beach Ear Force STAR WARS Gaming Headset em és ez más egy kicserélt darab de ennek is ugyan az a baja

ime 2db kép a hibáról:

https://kepkezelo.com/images/boa1xjt9dxlfyjjz6r4i.jpghttps://kepkezelo.com/images/wgj5va84hmerb1mcck0m.jpg

nem ez az első füles amit vissza viszek volt amiknek a vezetéke halt be volt amiknek a hangerőszabályzója halt be.

a kérdésem az hogy ezt kicserélik e mert az elözöt is nagyon nehezen akarták mondván nem rendeltetés szerű használat igaz a boltnak most nincs ilyen tipusu fülese

a másik kérdés hogy milyne fajtát vegyek ami tartós és az a része amit lefotoztam az fémböl van az legalább nem törik el
0
0
0
0
roba1996 avatar
Moon_Breaker: Próbáltam az összes usb-be és az ujraindításos módszert is de semmi.Mindegy majd talán veszek egy ujabbat de köszönöm szépen a segítséget!
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Próbáld uninstallálni az előző drivereket, restartold a géped és csak utána felrakni egy újat.
Vagy próbáld más USB -re dugni.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Moon_Breaker: Próbáltam nagyon sokat de eggyikse jó azt irja a legtöbbnél ,hogy windows xp kompatiblis !
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@roba1996

[url]https://www.google.hu/search?q=Saitek+r220&oq=Saitek+r220&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=saitek+r220+driver+windows+10[/url]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Valaki megtudná mondani ,hogy Saitek r220 kormányszetthez hol találok winds 10-es drivert?
Szedtem le hozzá drivert de azt írja hogy csak windows xp vel kompatibilis!
0
0
0
0
Andris18 avatar
😃 ennek nagyon örülök. Köszönöm az infót.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
elosztóval az alaplapra is köthetsz többet
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ohh 😲 rendben, köszönöm 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Tápra annyit kötsz amennyit akarsz nem egy megerőltető dolog, viszont azok mindig maximum fordulaton mennek.

Attól függ, melyik ágon van. És persze milyen a venti típusa. 5,7,12V. Nyilván 12V ágon pörög 100%-on.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm szépen! Gyors és igényes válaszok. 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Alaplapra :
1 x CPU Fan connector(s)
1 x Chassis Fan connector(s)
tehát 2.
Tápra annyit kötsz amennyit akarsz nem egy megerőltető dolog, viszont azok mindig maximum fordulaton mennek.
Esetleg lehet venni Venti hub ot vagy venti szabályzókat amikre megint tudsz dugosgatni ventiket 😀
0
0
0
0
DodHD avatar
@Andris18

1 x CPU Fan connector
1 x Chassis Fan connector

Tápegységre meg annyit, amennyit elbír.
https://1.pcx.hu/pcx_upload/termek-kepek/73/b/bZalman_ZM_MC1_ventilltor_multikonnektor.jpg
[LINK]
0
0
0
0
Andris18 avatar
Vigyázat hülye kérdés veszély!

A ház ventillátorairól lenne szó. Ugye van a cpu hűtője az nem tudom honnan is kapja az áramot meg a hátsó venti az az alaplapra van dugva illetve az első venti ami valami konvertálással a tápra van kötve. Az lenne a kérdésem hogy az én alaplapom (asus b85m-g) -ra hány ventillátort lehet kötni, vagy a tápegységre mennyit? Most ugye 2 van a cpu-son kívül.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az hogy Dual Channel-es nem azt jelenti hogy csak két modullal működik. Gond nélkül menne 4-el is. Gondolom Z170-es lapot néztél hozzá, ott pedig be tudod állítani hogy magasabb frekvencián menjen a memória, ne csak 2133-on.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali mindenki!
Gép összerakás előtt állok egy I7 6700K-t néztem ki magamnak. Az lenne a kérdésem,illetve kettő. Az első,hogy jól olvasok a sorok között,és ha 4 RAM foglalatos alaplapot veszek,a proci csak 2-őt tud kezelni?
[LINK]
A másik kérdésem meg az,hogy ugye támogatja a DDR4-es modulokat,de 1866/2133Mhz-től felfelé már nem tudja kezelni? Gondolok itt a 2400Mhz-es Kingston modulokra.
A válaszokat előre is köszi! 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Olyanra tudok gondolni, hogy hirtelen nagy energiát akar lehúzni a hangkártyáról, a driver meg összeomlik.
Amúgy ilyennel még nem találkoztam. Gondolom sima PC hangszóróval nem csinál ilyeneket.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@spleenszuru

próbáld meg hangszórók nélkül bekapcsolni az erősítőd.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok !

az alábbi problémával fordulok hozzátok:
Van egy Serioux SRXS- E511FM hangrendszerem a géphez.
Kb. 2 hete, az alábbi jelenség figyelhető meg, amikor az erősitő főkapcsolóját ON-ra billentem:
A windows újraindul, összeomlásra hivatkozik, a következő üzenettel:
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
Szépen újraindul a gép, aztán megy rendesen tovább...
Ez pont akkor történik, abban a pillanatban, ahogy a kapcsoló kapcsol.
Az erősitő a hálózati áramforrásba, (hosszabbitó), sima dugvillával ugye be van dugva, maga az erősitő pedig a hangkártyával, úgy, hogy a jack vége értelemszerűen a hangkártyába, a 2 RCA pedig az erősitő AUX-ba.
Valami zárlat lehet ?
Nem ráz semmi sehol, a hang is ugyan úgy szól, mint eddig.

Köszönöm előre is a segitséget.
(a hosszú "i" betűért bocsi, angol kiosztású billem van most, nincs rajta olyan gomb.... )
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én értem ezt, de ha egyszer feltette a kérdést, akkor ha tudok válaszolok, ha nem meg nem.

A törtjátékos kérdést, tényleg nem kéne nagyon világgá kürtölni.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@bszilvagyi

Azért írom mert amennyi erőt belefektet a kérdésbe itt, a gépén simán beírja a nyűgét a gógli keresősávba és kb. 10ed másodperc alatt kidobja a választ, csak olvasni kell hozzá tudni...

A tört játékos problémákat meg az érzed Te is hogy lehet nem itt kéne megvitatni, nem?..

Kis ösztönzés részemről hogy ugyan használjad már azt a nyamvadt góglit ha már van, mert néha olyan kérdéseket látok, olyan fogalmazásokkal hogy néha azt hiszem az ország 80% retardált... 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hunork : akkor te nem fogod fel amit én mondog de mind1 😂
ha új BIOS-t rakok alaplbol ujra default lesz bármi be volt állítva akkor mind1 mit csinálok előtte 😃
Én sose csináltam még úgy és nem is volt gondom 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem unod még ez a "gógli a barátod"-os baromságot? Mindenhová ezt írogatod, ha nem tudsz neki segíteni, -ahogy zsozéatya mondaná, hagyd a g.cibe- akkor hagyd a fenébe, menj másik témához.. 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Amúgy gógli bácsi a barátod ám neked is 😉
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Elnézést kérek de nem tudtam kitől segítséget kérni a témában. törlöm a kérdést és köszönöm!
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Ezt azért lehet nem nagyon kéne hangoztatni...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Általában a leírásban írják, hogy offold a vírusírtót, pont ezért. Én sok tört játékot használok, és azokra is gyakran jelez, nem kell vele foglalkozni.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Andris18 : Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sicu33
Azt írja a kártya 298 mm hosszú a házban meg 315mm hosszú hely van 134mm széles a kártya a ház meg 163mm széles 40mm magas a kártya az csak befér. Nézd meg hogy Micro ATX vagy ATX alaplapod van esetleg mérd le a kártya vonalában de nekem úgy tűnik befér
Nézd meg ezeket:

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/elite-430-black/

https://www.asus.com/hu/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1080-O8G-GAMING/specifications/

Lassan nekem is lesz új kártyám azt mondták nekem itt a többiek hogy ha nem fér be álljak el a vásárlástól van valami ilyen fogyasztóvédelmi szabály azt hiszem az ipon nál 14 nap.
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: könyörgöm. a CMOS Clear a gyári értékre állítja vissza. Most fejből nem vágom, de lehet, hogy dual bios van annak a Z97 lapnak, de az biztos, hogy van benne "Utolsó módosítások napló". Ekkor a legutóbbi törlődik. De amúgy is ajánlatos egy BIOS default- ra húzni egy újabb BIOS-t. Én így tanultam, persze lehet ezen lamentálni, de ettől még ez a biztos.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ne vegyél GTX 650-t, HD 7770 14-15 ezerért sokkal jobb vétel.

[LINK]
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Oh, kántorsztrájknak minden bizonnyal megfelel, az újabb-igényesebb játékoknak...hát nem tudom..
0
0
0
0
antal565s avatar
Játszás. Pl cs:go, gta v stb. De már mindegy el is adták szóval a kérdésem lényegtelen :'D
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció