Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!
Tudnátok mondani nekem vmilyen deszkát egy FX-6300 alá?
Nem tervezek se SLI-t se CF-t max 8GB RAMban gondolkozom szal nem kell feltétlen 4 slotos mem hely. Azt kérlek vegyétek figyelembe h a régebbi lapoknál nem tudnék BIOS-t frissíteni mert most Intelem van.
(Várhatóan egy minimális OC is lehet)
Tessék parancsolni. ASROCK 970DE3 U3S3
[LINK]
Esetleg ASROCK 970 Extreme3
[LINK]
Ha inteled van, miért nem maradsz az intel vonalon?
Mert most egy Intel Pentium Dual-Core-om van szal igyis-úgyis deszka csere kell 😃
Megértelek, és távol álljon tőlem, hogy lebeszéljelek az FX-ről, de az Ivy Bridge miért nem lenne jó választás. A jelenlegi VGA-dhoz egy G2020 (3M Cache, 2.90 GHz) is bőven elég.
Ez igaz de a VGA-t majd cserélem amint lesz pénzem, ahhoz viszont már kevés lenne a G2020. Így most CPU deszka RAM később VGA.
I5re nincs pénzem I3 meg ott van ahol az FX-6300.(kis OC-al)
Sziasztok!
Nem tervezek se SLI-t se CF-t max 8GB RAMban gondolkozom szal nem kell feltétlen 4 slotos mem hely. Azt kérlek vegyétek figyelembe h a régebbi lapoknál nem tudnék BIOS-t frissíteni mert most Intelem van.
[LINK]
[LINK]
Mert most egy Intel Pentium Dual-Core-om van szal igyis-úgyis deszka csere kell 😃
Megértelek, és távol álljon tőlem, hogy lebeszéljelek az FX-ről, de az Ivy Bridge miért nem lenne jó választás. A jelenlegi VGA-dhoz egy G2020 (3M Cache, 2.90 GHz) is bőven elég. Persze ha valami nagy tuningra készülsz, akkor rendben FX, de ha nem akkor teljesen jó választás egy Ivy Bridge.
Sziasztok!
[LINK]
[LINK]
LOL
avagy evga így meg úgy, meg nvidia amúgy
már bocsi de én sose mondtam h. az AMD szar 😀 olvass kicsit vissza vagyis jóval vissza utána jártasd a szádat sz.tem 😀 nem biztos h. mindenhez hozzá kell szólnod.
tetszik ez az állandó üldözési mánia ami körbelengi ezt az oldalt.
csak egy kérdés: írtam is én olyat h szerinted az amd szar?
Sziasztok!
[LINK]
[LINK]
no komment 😆 mondjuk látszik is rajtad 😆
Ne is kommentáld, tudom szerinted a Hd 7770 jobb mint a Hd6850, többit nem írom 😊, továbbra is olvasgass csak azokon a fórumokon...😂
exxtremplayer:[url]http://***/aprok/hardver/alaplapok/socket_1156/listaz.php[/url] nézz körül.Az UD6-al ne próbálkozz!Egy forintot sem enged.
avagy evga így meg úgy, meg nvidia amúgy
Synda Rebirth: Tudom sz.ted csak az Asus ROG-os cuccok meg a HD7970 ér valamit a többi szart se ér, és én am. is az Asrock Extreme szériáról beszéltem ami sz.tem meg az interneten több cikk szerint is nem a fos lapok közé tartozik, kicsit utána kéne olvasni és nem csak azt hajtogatni h. Asus így meg Radeon úgy 😀 és érdemes lenne kicsit beleolvasni PH fórumba, ahol hozzáértőbb meg értelmesebb, nem leugatok mindenkit kommentek vannak (tisztelet a kivételnek) 😀
Szerinted...😊
Kicsit fentebb Msi lapot ajánlottam, nem értem miről beszélsz.😜
Radeon Ár/Teljesítmény mutatóban verhetetlen, megint nem értelek.
PH fóromra meg annyit adok mint rád.😶
Mondjuk már nekem is egyre jobban kezd bejönni a radeon hd7970 matrix platinum 😃
De még nem törtem meg 😃
Synda Rebirth: Tudom sz.ted csak az Asus ROG-os cuccok meg a HD7970 ér valamit a többi szart se ér, és én am. is az Asrock Extreme szériáról beszéltem ami sz.tem meg az interneten több cikk szerint is nem a fos lapok közé tartozik, kicsit utána kéne olvasni és nem csak azt hajtogatni h. Asus így meg Radeon úgy 😀 és érdemes lenne kicsit beleolvasni PH fórumba, ahol hozzáértőbb meg értelmesebb, nem leugatok mindenkit kommentek vannak (tisztelet a kivételnek) 😀
Szerinted...😊
Kicsit fentebb Msi lapot ajánlottam, nem értem miről beszélsz.😜
Radeon Ár/Teljesítmény mutatóban verhetetlen, megint nem értelek.
PH fóromra meg annyit adok mint rád.😶
PCI express 16x ből lehetőleg 2 legyen.
Nem volt piskóta.
Synda Rebirth:Egyébként igazad van.
Az Asrock sz.tem utolérte az Asus-t, ezzel az Extreme meg Fatal1ty szériával, pedig énis Asus fan voltam alaplapba, de mostanában tényleg nagyon op lapokat csinálnak, mondjuk a legjobb LGA2011-es lapot is ők gyártják ami egyprocis, az Asrock X79 Extreme11-et 😃
Inkább azt nézd meg hány tuningosnak van asrock lapja...utána térjünk vissza az "utolérésre".😆
Jó, nem mindenki extreme tuningos 😆
Nem extrém tuningról beszélek.
Azért mert aranyszínű kondenzátorokat raknak rá ugyanolyan szar marad.😉
Ami ér valamit drágább mint a konkurencia.😊
Az Asrock sz.tem utolérte az Asus-t, ezzel az Extreme meg Fatal1ty szériával, pedig énis Asus fan voltam alaplapba, de mostanában tényleg nagyon op lapokat csinálnak, mondjuk a legjobb LGA2011-es lapot is ők gyártják ami egyprocis, az Asrock X79 Extreme11-et 😃
Inkább azt nézd meg hány tuningosnak van asrock lapja...utána térjünk vissza az "utolérésre".😆
Kösz all. És egyébként ha nem akarom megnézni minden lap specifikációját valami alapján lehet tudni hogy matx vagy atx?
Egy kicsi házba kellene.
Akkor MSI Z77MA-G45 /// 25k
Egy kicsi házba kellene.
Hali, tudtok mondani valami jóféle mATX 1155-ös k-s proci alá is jó lapot? Olcsó fajtát.
Gigabyte Sniper m3 alaplap az mATX és jois
Procit sztem vmi i5!
Intel-i3 3220
40 ropi...nem éppen olcsó.😜
MSI Z77A-G41 /// 24k
Hát egy asus maximus V extreme-hez képest olcso 😃
De az msi se rosz 😃
Hali, tudtok mondani valami jóféle mATX 1155-ös k-s proci alá is jó lapot? Olcsó fajtát.
Procit sztem vmi i5!
Intel-i3 3220
40 ropi...nem éppen olcsó.😜
MSI Z77A-G41 /// 24k
Procit sztem vmi i5!
Intel-i3 3220
Asus Maximus IV Extreme
VS
Asus Maximus V formula!!!!
Gamera ezis!?
===Asrock fatal1ty 990fx v asrcok 990fx extreme 4
A gépembe jó ötlet az ASUS P8H77-M alaplap, vagy találnék jobbat ilyen árban?
Szeretnék venni egy új alaplapot, de sajnos nem tudok dűlőre jutni. Ezeket néztem ki : ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 SocketAM3+ ATX ; GIGABYTE - GA-970A-DS3 AM3+. Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Előre is köszi.
Egyik sem.
MSI 970A-G46 /// 19k
+1
Szeretnék venni egy új alaplapot, de sajnos nem tudok dűlőre jutni. Ezeket néztem ki : ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 SocketAM3+ ATX ; GIGABYTE - GA-970A-DS3 AM3+. Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Előre is köszi.
Egyik sem.
MSI 970A-G46 /// 19k
Üdv.
Léteznek kifejezettem CF-re ill. SLi-re kifejlesztett alaplapok. Úgy értem hogy esetleg a két vga csatlakozó sín között nagyobb távolságot hagynak mint egy normál alaplapon, hogy beleférjenek a vastagabb kártyák is anélkül hogy összeérjenek?
Az én alaplapom (Asus P8Z68-V LX) is támogatja a CF-et de ha beletennék két 6850-es karit, kb 1-2 mm köztük a távolság, mármint a hűtővel ellátott rész ilyen közel lenne a másik kártya aljához.
Sztem abba a lapba bőven beteheted, mert a HD6850 2 kártyahelyet foglal elvileg csak, és ott meg van 3 hely is közte, úgyh sztem bőven bemegy a 2 kari.
Koszi a választ, de úgy értettem hogy keveslem két kártya közti távolságot. Mármint szellőzés szempontjából.
Bőven elég neki annyi. 😀
lehet hogy bőven elég viszont SLI/CF alá nem ártana egy erősebb lap, ezt a lapot attól hogy atx és van rajta bőven pci slot nemigazán CF/SLI-re tervezték, szerintem inkább tegyél bele egy erős vga-t mintsem kettőt
Üdv.
Léteznek kifejezettem CF-re ill. SLi-re kifejlesztett alaplapok. Úgy értem hogy esetleg a két vga csatlakozó sín között nagyobb távolságot hagynak mint egy normál alaplapon, hogy beleférjenek a vastagabb kártyák is anélkül hogy összeérjenek?
Az én alaplapom (Asus P8Z68-V LX) is támogatja a CF-et de ha beletennék két 6850-es karit, kb 1-2 mm köztük a távolság, mármint a hűtővel ellátott rész ilyen közel lenne a másik kártya aljához.
Sztem abba a lapba bőven beteheted, mert a HD6850 2 kártyahelyet foglal elvileg csak, és ott meg van 3 hely is közte, úgyh sztem bőven bemegy a 2 kari.
Koszi a választ, de úgy értettem hogy keveslem két kártya közti távolságot. Mármint szellőzés szempontjából.
Egy MSI B75MA-E33 alaplapról mi a véleményetek? Az alaplap chipsetje jó lenne I3 3220hoz?
i3 3220-hoz minden B75-ös lap jó de jobban járnál ha egy Asus-t vagy Asrock-ot néznél, ehhez a procihoz nem is kell erősebb jobb lap ez doszt elég és minden korszerű újítás rajta van
Rendben köszi! 😀 De miért lennének jobbak azok a lapok? 😀
Nekem ez kinézetre bejön 😃
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: I7 3770K procihoz és Gigabyte gtx 660 ti videkarihoz
1. milyen alaplapot érdemes venni?
2. a videókari ddr5 akkor azt az alaplapra h rakom rá?
3. sata-ásnak kell lennie mert gyorsabb azt tudom?!
4. tápegység hány Wattos legyen?
Plussz mit javasoltok még ezeken felül 😃
Köszönöm a segítséget!!!
1. pl.: MSI-Z77A-G45
2. Köze nincs egyáshoz a RAM-nak és a Videókártyán léve VRAM-nak.
3. Nem hiszem, hogy IDE csatisat még lehetne kapni, szóval igen Sata.
4. Nem igazán a Watt számít, hanem, hogy a Tápegység Minőségi legyen.
500-550W-os Minőségi Cieftech; Corsair; FSP; CoolerMaster.
cseszka:
Ez után nem hiszem, hogy Tuningról kéne még beszélni 😀
Jogos.😃
Ami a házat illeti,nekem az aerocool strike X tetszik nagyon,vagy a HAF házak,de azok drágák.
És gépháznak mit mondasz mi az amit érdemes ?
Ár függő.
De nekem nagy kedvencem a Corisair Carbide széria.
tehát akkor az msi a jobb?
Az ASUS; MSI és Gigabyte ami ajánlatosabb 😀
az msi helyett az Ashrock Z77M az jó?
és tápnak a Chieftec Smart GPS-550A8 az milyen?
ASRockot Én senkinek sem ajánlanék.
Ízlés dolga, aki akar vegyen, de Én nem vennék 😀
Az a pár ezer, amivel drágább (ha egyáltalán drágább) egy minőségi Alaplap, szerintem megéri.