Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
djsiegfried: Most nincs előttem és nem használom napi szinte, de emlékezetből így néz ki a dolog. A DDU elvileg kikapcsolja a win frissítést, hogy ne akarja a windows a saját driverét feltenni, mielőtt te magad feltennéd a drivert, így még egyszer el kell indítani a DDU-t safe módban. Ilyenkor megint újraindul a gép és jobb oldalt van egy "windows frissítés alapértelmezett visszaállítása", vagy valami hasonló gomb, azt kell még egyszer megnyomni és újraindítani a gépet.
(Nem biztos, hogy ez okozza a problémádat, csak egy tipp volt...)

SZerk: Nekem is 380-am van és voltak gondjaim (összeomlások, meg játék közben monitor-lekapcsolás), de pont a DDU megoldotta, mivel az ideiglenesen használt Nvidia VGA driverének maradványai összevesztek a Radeon driverrel. Viszont nekem úgy oldódott meg, hogy leszedtem az Nvidia maradványokat, leszedtem a radeont és feltettem először az utolsó - talán 16.3-as? - whql drivert. Amíg elsőnek a legújabb, béta drivert akartam feltenni, nem működött rendesen a gép.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Igen. Újraindítottam Safe módban a w10-et. DDU, letakarítás (még a mappát is) restart, vadi új drver telepítése. Milyen frissítést kellett volna beállítani?
Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
csuz-li avatar
djsiegfried: DDU-val a safe módot használtad? Utolsó lépésként visszaállítottad még a win frissítést?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Megint egy green screen of death. WTF? Kezdek aggódni.... (Pedig új tápot is vettem az R9 380X mellé, egy FSP 550W Raider-t)
0
0
0
0
assassinangel avatar
carl18 !hali !
,hát azért most jobb a hangja !😀az elsőnél kicsit meg ijedtem !el szavaltam egykét phu bakkert ...azért az ijesztő lett volna így játszani.a volt párom ,már azért válni akart mikor anno...beindítottam a gépem !erre tuti előbb elköltözött volna 😀 ...tt
0
0
0
0
no avatar
na gyerekek ne kérdezzétek hogy hoztuk össze 😃 Na csak jól volt pasztázva 😃 Khhmm 😜 Ventilátort vettük le a kártyáról azzal szenvedtünk arról beszélgetünk lehet-e cserélni vissza raktuk puff 57 celcius! 😀
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Legközelebb megmutatom hogyan kell rendesen drivert újra felrakni. Van egy hasznos program, a DDU. Tegnap óta a kedvencem...
0
0
0
0
no avatar
Hát akkor a pasztázás csak jó volt neki 😃 Artic mx4 csodákat művelt 😃 Még is csak a ventilátorral volt valami gabesz! 😃 A másik lehetőség az érzékelő arra is gyanakszom.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Varázskezem van, ennyi. Legközelebb egy clean install. Nagyon be van már lakva a géped! 😉
0
0
0
0
no avatar
Na srácok, itt voltam haverom és most beált a hőmérséklet Crysis 1 maximum alatt 57-57 celciusra ! 😀
32500+szállítás volt 33800FT! Nem csináltunk rajta semmit, csak kivettük a gépből meg vissza raktuk 😆
Valami nem érintkezett volna rajta ? vagy lehet csak az egyik ventilátor pörgött volna?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
HD7970 DCU II hűtésére nem volt panaszom. Pofásan nézett ki, egy igazi monstrum volt és 72 fok fölé nem nagyon melegedett.
De az R9 280X XFX hűtése azért hatékonyabb... 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
Nem örülök neki csak poénos én soha nem vennék ilyen "noname" gyártóktól származó vga-t még az asusot is szidom nem h azokat ez is egy szar ami nekem van most xddd újra kellett pasztáznom mer 80+ fokban szaladgált most már "csak" egy ilyen kis kártya a HÍRES dc2-vel már csak 75-78 fokig megy fel :)) én azt mondom giga/msi többi egy szar dc2 még nem rossz de az is hanyag pár vga-n sajnos ami az 560-n volt nekem egy kalap szar volt 660 ti dc2 király volt ez a hd7790 megint egy szar xd ilyen ez majd ha lesz vmi a 960 helyére (pascal alapon) akkor váltunk addig marad ez.

Mennyibe is fájt neked ez?

Esetleg alulfeszelés + kis venti profil állítgatással talán el tudod némítani próbálj meg egy fix venti fordulatot ahol még számodra mondhatni tűrhető és nézd meg úgy milyen hőfokot produkál.
0
0
0
0
xsebix avatar
Nekem is Jetstream van , hangosabb mint az előző msi twin frozerem , bár ezen 3 venti van...
Engem mondjuk nem zavar, annyira nem vészes legalábbis szerintem.. 😀
0
0
0
0
no avatar
Legszebb öröm a káröröm mi? 😆 Igazi magyar
0
0
0
0
Pixx avatar
Nekem a 660ti dc2 oc + tuning mellett is hangtalan volt^^ ezt megszívtad 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Nem is azt álíltom h hülye vagy, csak h nemhinném h túl sok volt a baj 😃
0
0
0
0
no avatar

Khmm hangerő 😃 6 giga ram elfogyott ezért volt pár lagg 😞
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Két headshot között nyomtál egy uninstallt? Spoiler!
Eléggé multitask lehetsz akkor 😆
0
0
0
0
no avatar
Szili: Azért hülyének ne nézz én csak a gpu részre toltam a pasztát, nem nyomtam teli 😆
Csak a gpu mellet volt az a keret arra raktam, azt hittem azt is segít a hővezetésbe, utána letöröltem és jó volt 😀
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Most jut eszembe, hogy menet közben eltávolítottam a Play.TV alkalmazás. 😆DD Mármint CSGO közben. 😉
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát az AMD Driverek am is képesek érdekes dolgokat műveléni 😃
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Ezt csak beletettem a gépbe, clean isntall, legújabb amd hotfix driver..... Aggódnom kéne? Retek CSGO mindig b@xik valamit. Bezzeg a több óra Quantum Break meg se kottyan neki....
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Nem feltétlen volt ilyen hangos gyárilag csak szét van már használva
Ajánlom a vidit
0
0
0
0
no avatar
Na 50%-nál a videó, minjár meghaljátok a kártyám hangját, értem már miért jetstream a neve 😃 😆
jet/sugárhajtású van olyan hangja tényleg nehéz elviselni neki a hangját 😃 Sugárhajtású vga-m van 😃
de legalább fűtené a házat de még azt se csinálja, télire jó lett volna 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
djsiegfried: HD7970-nel előfordult mikor túlhúztam.
0
0
0
0
Bronson avatar
HakuDragon: az is egy baromi nagy tévhit hogy a sok paszta befolyásolja... a a hőfokokra nincs befolyással, inkább az a veszély áll fenn, hogy belefolyik a socket-be. vga-nál viszont ettől nem kell félni.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Zöld képernyős fagyásról hallott már valaki? Hirtelen bekaptam egyet. o_O
0
0
0
0
no avatar
Jó már működik, hát nem lett jobb mint előtte max a alapjárati hőmérséklet lett jobb 😀 Siettem arról a keretről szedtem le a felsleges pasztát, de így mondhatni 73-74 celcius csak nagyon hangos 😞
De minjár kaptok egy videót és aki ilyen zaj mellet élvezi kalapom emelem előtte 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
majd dobj már egy képet hogy hogy pasztáztad le...
0
0
0
0
no avatar
Oké raktam rá eleget ! 😀 ö még az a kérdésem a gpu körül van egy fém keret arra is szokás kenni? Mert én arra is kentem, vagy csak a gpu-ra kell ? Azért kaptam szét mert az eladó írta ha hangos kenjem újra, ennek meg volt olyan hangja mint 6 másiknak 😞 Jó szét kapom még egyszer utoljára a keretről letörlöm a pasztát.
Utána megnézzünk milyen
0
0
0
0
Bronson avatar
Teljesen jó volt az a hőfok, nem tudom miért szedted szét... 😊 ennyit bír az a hűtés, mit gondoltál, mennyi kell hogy legyen? nincs olyan, hogy száradási idő, nem tettél túl keveset? vagy az, vagy nem raktad vissza rendesen... a 88-90 viszont már nem okés.
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Srácok, volna egy kis problémám 😀 Na ma megjött a palit jetstream GTX 660TI és alapból 70-73 celcius volt ha jól leterheltem és elég hangos, na én szétkaptam újra pasztáztam artic mx 4-el és most ha jól leterhellem 88-90 celciusra is felmegy :S Mi lehet a gond ? Esetleg várni kell amíg a paszta meg szárad ?
Üres járati terhelés javult, de 38-ról lement 30-ra 😀
0
0
0
0
assassinangel avatar
én várok 3-4hónapot s kíváncsi leszek mi lesz ebből !Gtx 1080 ki kell,hogy próbáljam !😀
remélem lessz HYBRID MERT NAGYON BEVÁLT !
0
0
0
0
Bronson avatar
Ez is egy nagy tévhit, amiben közrejátszik az amd megoldása (igazából nem is feltétlen a hűtő hanem a fogyasztás a gebasz), valamint az nvidia 4xx és 5xx-as felső kategóriái. Nekem is lényegében ref hűtés van és semmi gond nincs vele, sőt, ha sli-t akarsz, akkor jobb a blower style hűtő. Már a 9xx-as széria óta semmi gond a ref nvidia hűtőkkel. nyilván vannak halkabb és hatékonyabb megoldások, de butaság elzárkózni.
0
0
0
0
winrar avatar
zsoca1199: Nem érdemes ref. hűtéses kártyát venni, mert hangos és nem is hűt jól.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
zsoca1199: Lehet, hogy jól néz ki, de ha kijön egy MSi, vagy Gigabyte verzió, azoknak több mint valószínű, hogy nagyobb lesz az órajele mint a ref.-nek. Simán elképzelhető, hogy akár 200-300 MHz-vel is, hisz így is az előadáson az 1080-at szénné húzták, 2100 MHz-ig, az alap pedig 1700 valamennyi, nem tudom pontosan. Ekkora órajel növekedés meg jelent 5-6-7 FPS-est, az meg már túl jó ahoz, hogy kinézetért vegyünk kártyát 😃. De persze a ref. kártyát is lehet tuningolni, hisz az előadáson is az történt, de nem tartom kizártnak, hogy azt a kártyát utána lökték ki mert elégett. Az előadás során szerintem imádkoztak a kulisszák mögött, hogy nehogy besz@a**on 😜 😃 😜
0
0
0
0
DDarkness avatar
A GTX1080-nak a ref. hűtése nagyon tetszik. Remélem az 1050 1060 és 1070 is ugyan azt a hűtést fogja kapni, mert valamelyiket azzal fogom megvenni. 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Igen, csúcskártyával lehet bukni, sokszor nem is keveset. Én 2 éve vettem a GTX 750 Ti kártyámat, most is ugyanannyiba kerül, így ha eladnám, se buknék vele sokat. Ez szerencse kérdése is.
0
0
0
0
assassinangel avatar
hey !nem siránkozom ! Hanem DÜHÖS VAGYOK !
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
jaj nem kell itt siránkozni nyilván a titanx még egy jó darabig elég lesz mindennek ahogy a 980ti-is
0
0
0
0
zelcsi avatar
assassinangel: sajnos vagy nem sajnos de ilyen gyors a fejlődés, ezért nem szabad csúcskártyát venni szerintem! nagyon sokat lehet rajta bukni, már azzal is hogy csak kihozod a boltból már -20% az ára!
0
0
0
0
assassinangel avatar
ez azért csúnya dolog !ez nem megbecsülés !8hónapja a kártyám 1400 fontba került !s a Nviodia állította The best VGA in the world ! s erre most kihoznak fél áron gyorsabb és erősebb VGA-t s még az arcomba is vágják 3x ??? mia tő...öm ez!
0
0
0
0
assassinangel avatar
GEFORCE® GTX 1080 ??? milyen már ? és mi lehet még a tarsolyukban jövőre ?....

[LINK]

most a Titan X mehet a kukába?😞?

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Most látom,hogy mányikATI már írt róla tegnap 😀
érdemes az X-et lecserélni egy vagy kettő ilyenre ?

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

[LINK]

csaknem 70%ot esett az ára !
Azt a MINDENIT !s már a kutya sem veszi !
asszem buktam egy kicsit 😀
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
csuz-li:Köszi, én is inkább az x változatot prefelálom. A Sapphire hűtéssel nekem eddig nem igazán volt gondom. Mivel engem egyáltalán nem zavar ha a ventik magasabb fordulaton járnak, így 60%-os teljesítmény mellett fix 60, esetleg 62 fokig kúszik fel a kártya hőmérséklete. Gigabye-tól kicsit óczkodom, eddig kettő volt (hd 6670, hd 7770), és mindkettőnél előjött egy idő után valami fura cicergő hang. Valószínűen a hűtés miatt, mivel nagyobb teljesítményre váltáskor jött elő.
Szerk: Persze nem akarok általánosítani, valószínűleg én nyúltam bele két "muzsikus" példányba. 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
na szerintem elkezdek gyűjteni egy gtx1070-re elméletileg az is gyorsabb lesz mint egy titan
0
0
0
0
csuz-li avatar
vladtepes2: Jobb, de elsősorban annyiból, hogy végre nem fogyok ki a memóriából. Őszintén szólva nem nagyon látok különbséget, bár sok minden beállítást feljebb tudok húzni, de nincs olyan "hanyatt esős" érzésem. Persze ez teljesen szubjektív dolog, a számok (fps, stb) alapján többet tud, csak ezekből én nem sokat tapasztalok, tényleg egyedül a plusz memória, ami érezhető változást jelent.
Szóval, ha cserélsz, akkor x-es legyen szerintem a fentiek miatt, így azért elégedettebb leszel a csere után. A másik, tudom, hogy a Sapphire kvázi "házi gyártó" az AMD-nél, de épp ezért, a hűtés miatt, én inkább Gigabyte, vagy MSI gaming-et nézegetnék.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
csuz-li: Hogy szuperál a 380-as? Megérte így 270 után? Én is lecserélném az enyémet 380-380x (fizufüggő) a két kiszemelt. Abból is inkább Sapphire változat.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció