Szaisztok! Intel és AMD között gondolkodok csináltam 2 intelt és 1 AMD konfigot. Nézetek fel a profilomra és írjátok le melyiket lenne érdemes megvásárolni! Köszi! 😀😃😉😎
Lassan 2 hónapja használok AMD-t, eddig Q6600-am volt 3.5 Ghz-en, ahhoz képest hogy 10 éves CPU, elég jól helyt állt a legtöbb játékban, GTA V-t is vitte High beállításokon 30-60 fps körül, városban ritkán beesett 30 FPS alá. Most FX8320-am van, amit 4,7 Ghz-en használok (persze össze sem hasonlítható a kettő, nem is ez a célom, más kategória).
Amikor vettem, kicsit féltem, hogy nem fogja azt hozni, amit elvárok tőle, mert sokszor használok nagyon CPU igényes programokat (FL Studio, Adobe After Effects, ahová már édeskevés volt a Q6600-as), de nálam meglepően jól vizsgázott, GTA V-is már fix 60 FPS-el megy, de ami külön tetszik, hogy a combos OC ellenére is tökéletesen működik a Cool'n'Quite , üresjáratban meg böngészés közben visszaveszi 1,4 Ghz-re mindezt 0.775 Vcore mellet, és teljesen passzívan megy a gép, csak a táp ventije pörög pár százat, de ezt teljesen némán, szóval SSD-vel egy hangtalan gép lenne kis terhelés mellett. Fogyasztás tényleg magas, 4.7 Ghz-en 250-300 W körül biztos eszik 100% terhelés mellett, de semmi nem terhelte meg ennyire, átlagban talán 50-100 W-al ehet többet, mint egy Intel, 10 óra 100%-os terhelés esetén kemény 45 Ft-al lenne ez több. Aki minden nap renderel éjjel nappal, egy kicsit megdobhatja a villanyszámlát, de szvsz napi használatban teljesen lényegtelen, FOGYASZTÁS szempontjából hogy AMD, vagy egy hasonló kategóriájú Intel. Akik meg azt mondják hogy "leeszik a gatyád" szimplán ostobák.
Bírja elég szépen az a 6700K azt is nézzétek hogy Crysis 3-ban is 100 fps fölött végzi dolgát a proci éhes gyilkos pályán! 😃 Amúgy is 1080 1080P-re overkill mondjuk 60 felet úgy se érzed a különbséget. 1070 kártyától nem vennék erősebbek 1080P-ig! Minjár jön a zen, kíváncsi leszek mikor összemérik egy 6700K-val hogy fogja bírni a strapát ellen...
Piero mutass már egy bench eredményt minden maxon (ami játék által be van lőve gyári very highnak az jó ahhoz ne nyúlj) 1080p fxaa-val pls 😀 jah és dx12ben
Előfordulhat, hogy mostanság veszek egy i7 4790-et + gtx 980 ti van tervben. Akkor szerintetek elég lesz a sima 4790 mellé vagy mindenképp a 4790k-t ajánlanátok? (6700-ra ne is próbáljatok meg rábeszélni mert engem nem győzött meg)
1920x1080 ra értem és meg elégszem az fxaa-val magas beállításokon bármely játéknál viszont ez alá nem szívesen megyek.
Egész pontosan azért nem megy maxon a vga az adott videóban mert a bf3 4 magon skálázódik és mivel régi a játék nem képes az adott cpu olyan 1 szálas teljesítményt nyújtani ami elegendő lenne a980 ti-nek ilyen kicsi megterhelés mellett 😀 4k-ba már nem ez lenne mindjárt 99% lenne a kihasználtság.Én konkrétan nem a bf3 miatt sírtam hanem rise of the tombraider végett mikor futtatom a beépített bench-t és látom h nem teker maxon a vga mindig 😀
zsoltdeak: Miért állítasz hülyeséget? Az a CPU nem megy 40%-os terhelésen sem tehát még az erő tartalékának a 60%-a pihen az hogy a grafikus motor nem használja ki 100%-ban a gpu erő tartalékait az nem a CPU hibája hanem a programozóké! Érdekes módon én az I7 5820K-mal már láttam a GTX 980 Ti-met 110%-on is menni és a cpu használat ott sem érte el a 40%-ot akkor tényleg nem "hajcsa ki ugye"? 😉
Pixx: Ha 2x4 GB RAM-od van akkor én oda is írnám a gépem adatinál a memória részbe hogy 2x4, mert lehet nem csak én nekem tűnik úgy hogy 1 memória van a gépben hanem sokaknak.
2x4gb ramom van és dual channel aktív 😀 Igen látom elég szégyen hogy egy 2011-es játékban ez nem megy.Am hallottam legendákat hogy a bf4 64 fős multiban képes megfingatni egy 4790k-t is 4,8ghz-n 😆
Pixx:
Csak egy tipp, de lehet segítene.Látom hogy csak 1 memória modulod van.Én megpróbálnám 2 memóriával is, mivel a Dual channel dobhat teljesítmény növekedést.
Őszintén én most csalódtam az intelbe 😃 2600k kevés a gtx 780 tuning mellé (most kb 780 ti szinten van gtx 970) és kevés a i7 2600k alapon vennem kell lapot hogy belőjem 4-4,2re akkor egy i5 4440 hogyan lenne már elég mindenre egy gtx 980 mellé? 😃 esélytelen még 970 mellé se sztem.Jó nem az mondom hogy kevés az fps mert nem de nem "hajcsaki" a vga-t ennyi most így kb 5-6fps mínuszba lehetek de vhol még annyi se ez játék függő bf3 ba kevés ultra 1080p és limitem van 80-90% megy a gpu de az új tombraiderben se megy mindig maxon a vga szóval azért az intelt se kell agyon dicsérni jó 2600k régi proci tudom azért egy 4.gen -es i7 már más csak ennyi a rövid véleményem azért vettem i7-et hogy ne kelljen 1 darabig cserélnem procit erre ott tartok h megint kéne de én már akkor extreme szériából veszek tuti nem veszek 4 magvast. És ezek után hallani se akarom hogy i5 4440 és társa 60-as elég mindenre a nagy faxokat középkategóriában biztos elég.
manyikati:
Dobja fel 4K felbontásra a játékot és máris más lesz a cpu kihasználtsága. Egyébként is agyhalott dolog full hd felbontáshoz 1080 kártyát használni.
Maradék energiám felhasználva közbe szólok a kihasználtságról! Ki indulva cinebench 11.5 tesztből ami 100%-ig járat 16 szálat is akár! Szóval FX 8320 6 pontot kapott az i5 4460 meg 5,4-et! Szóval kis százalék számítás amd 70% fölé nem igazán megy szóval 4.2 pont amit ki használ az erejéből viszont az i5 100% amit ki tud használni az erejéből az az a skálázódás. 5.4 vs 4.2 persze hogy jobban fút az i5 és még lehet sokat mondtam hogy az amd 70%-ot ki tud használni 😆 4.2 vagy még annyi se. Szóval nem mindig a kihasználtság számít.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Amikor vettem, kicsit féltem, hogy nem fogja azt hozni, amit elvárok tőle, mert sokszor használok nagyon CPU igényes programokat (FL Studio, Adobe After Effects, ahová már édeskevés volt a Q6600-as), de nálam meglepően jól vizsgázott, GTA V-is már fix 60 FPS-el megy, de ami külön tetszik, hogy a combos OC ellenére is tökéletesen működik a Cool'n'Quite , üresjáratban meg böngészés közben visszaveszi 1,4 Ghz-re mindezt 0.775 Vcore mellet, és teljesen passzívan megy a gép, csak a táp ventije pörög pár százat, de ezt teljesen némán, szóval SSD-vel egy hangtalan gép lenne kis terhelés mellett. Fogyasztás tényleg magas, 4.7 Ghz-en 250-300 W körül biztos eszik 100% terhelés mellett, de semmi nem terhelte meg ennyire, átlagban talán 50-100 W-al ehet többet, mint egy Intel, 10 óra 100%-os terhelés esetén kemény 45 Ft-al lenne ez több. Aki minden nap renderel éjjel nappal, egy kicsit megdobhatja a villanyszámlát, de szvsz napi használatban teljesen lényegtelen, FOGYASZTÁS szempontjából hogy AMD, vagy egy hasonló kategóriájú Intel. Akik meg azt mondják hogy "leeszik a gatyád" szimplán ostobák.
egy 1080 sli-től többet várnék azért.
Annyira hipe-olják hogy 4kkkksssss azt közben 2k-n is alig elég sli-ben 😊
.
1920x1080 ra értem és meg elégszem az fxaa-val magas beállításokon bármely játéknál viszont ez alá nem szívesen megyek.
Spoiler!
Csak egy tipp, de lehet segítene.Látom hogy csak 1 memória modulod van.Én megpróbálnám 2 memóriával is, mivel a Dual channel dobhat teljesítmény növekedést.
2K felbontással:
valóban nincs miről beszélni
4K:
nincs miről beszélni...
Veled nincs miről beszélni. 😊
Dobja fel 4K felbontásra a játékot és máris más lesz a cpu kihasználtsága. Egyébként is agyhalott dolog full hd felbontáshoz 1080 kártyát használni.
Azért az durva hogy van olyan játék ami a 6700K-t 70% felett használja.
Ha így megy tovább tényleg kellenek majd a (I7 6950K) 10mag 20szál-as procik. 😲