Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
geriiboy: FHD felbontáshoz fullon kevés a 270-es kártya. R9 380-as VGA-val mennyire jönne ki?
0
0
0
0
geriiboy avatar
Sziasztok!

Gép vásárlása előtt állok, és most találtam egy egész jónak tűnő konfigot, de mivel nem igazán értek hozzá, biztosabbnak látom kikérni a véleményeteket róla. A specifikáció a következő:

Processzor: i5 4460
Memória: KINGMAX 2x4GB 1600mhz
Videókártya: Gigabyte R9 270 2GB OC Windforce
Alaplap: gigabyte ga-b85m-d2v
Merevlemez: Samsung 1tb 7200rpm 32mb sata2
Ház: Logic a15
Tápegység: Chieftec GPS-450AA-101 A

Az ár 110e, a keretem körülbelül 120 ezerig engedné legfeljebb. Szerintetek elég lenne ez ahhoz, hogy a mostani játékokat fullon (vagy legalábbis megközelítőleg) futtassam? Esetleg ebben az árkategóriában tudnátok jobbat ajánlani?
Előre is köszi!
0
0
0
0
Puffin avatar
MFeri4615: megbízható eladótól kell venni, normális alkatrészekből összerakott konfigot.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
MFeri:
Javítsatok ki ha tévedek, de 124 cm-es képátló az 48-49" körül van..... Ezt akarod meghajtani egy 100 ezres géppel? Ez olyan mintha szeretnél egy Lamborghinit 1.6-os motorral...
100 ezres gép szépen futtatja a mai játékokat 720p-s felbontáson. Ezt 19"-os monitoron még nézem, de B+ egy majd' 50-esen mocsokdurva lesz... 1080p-ről ne is álmodj, ha meg szeretnéd azt a felbontást kb. 230-250 ezret minimum bele kell verned egy új gépbe. Szóval én nem sok értelmét látom ennek az egésznek, pont mint az 1.6 Lambonak.

PCX-en amúgy: Gigabyte GA-970 Gaming alaplap Fx 6300, Gigabyte R7 360 OC és EVGA 430W-os táp 101 ezerben megáll, erre jön szállítási költség. Én nem szeretek spórolni az alaplapon, ezt előre vetítem neked hogy leszólnak majd érte mások, de ezzel legalább nem b*sznád tökön magad a későbbi fejlesztéseket tekintve. Természetesen ez sem elég mindennek az 1080p-re futtatásához.

A HKC táp legyen az első amit cserélsz a gépedben.

Jobban járnál vennél egy kisebb olcsóbb tv-t és a különbözetet beletolnád a gépbe.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Köszi a linket, csak kicsit félek használt gépektől :S
0
0
0
0
Puffin avatar
MFeri4615: Használtan jobban jársz. Haverom is valami hasonlót vett aprón:
[LINK]

Kezdésnek jó, később mehet bele erősebb VGA, ha lesz rá keret.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Á nem tudom mit csináljak :S akár hogy is nézem egy 100-120at rákéne költenem hogy jó legyen a mai játékokra. :/
Venni akarok egy 124cm-es tv-ét majd azon használni de az is olyan 120körül lenne.
Nem tudom érdemes elköltenem ennyit a játék élményre,és hogy neme fogom megbánni.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
MFeri4615
Véleményem szerint nem támogatja 😀
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Valaki nem tudja hogy az én alaplapon nem-e támogadja az FX- procikat?
Vagy ha esetleg firssíteném a bioszt? mert néztem oldalaok és van ahol támotja van ahol nem, most hogy van ez?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GT 430-cal esélytelen.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
és mi lenne ha csak az alaplapot meg a procit cserélném el ?
vennék egy fx 6300-at + még 4gb ramot a másik mellé?
Az új játékok elfutnána?
0
0
0
0
Funes avatar
Tudom, de hát a remény hal meg utoljára ! 😆

Spoiler!
Én mondjuk 30 ezernél többet nem nagyon adnék érte...
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem sokat is mondtál! Pc boltba nem arról híresek hogy reális áron veszik be a használt cuccokat.
Spoiler!
Mondjuk én itt a helyi kiskerben jóban vagyok a tulajjal, boltoltam már vele pár cuccot hogy mind a ketten jól jártunk... 😃
0
0
0
0
Funes avatar
A reális ára egyben magának a gépnek 45 ezer forint környékén van, de pc botlta 40 ezernél többet nem hiszem, hogy adnának.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
A mostani gépemet szerintetek mennyiért tudnám leadni?Már mint mennyit adnának érte egy pc-és boltba?
0
0
0
0
Funes avatar
Értjük tibike, hogy neked 16gb van a gépbe, de attól még szépen elboldogul mindegyik játék 8-al is... És én is inkább költeném másra azt a plusz 10 ezret. ( PL Vga-ra ) Főleg, ha szűkös a keret...
1-2 év után meg lehet plusz ram-ot rakni a gépbe.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én abba a konfigba egy Phenom II X4et tennék, 8GB ramot és egy vga-t.
50ből meg is lenne (persze ha a vga és a proci használtan lenne véve.)
0
0
0
0
showtekk avatar
Mondjuk ha úgy veszek új gépet, hogy szűkös a keret akkor pont nem memóriából fogok 16ot venni, mert az ember bőven elvan 8al is és az a pénz mehet másra is.
0
0
0
0
no avatar
Akkorsem elég a 8gb
nézd meg az új játékok gépigényét.
Persze elmennek 8 gb-on is,de jó ha van már a 16
hamár gépet vesz ezen ne spóroljon mert nem bánja meg.
énse ezen spóroltam
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Sziasztok!
Segétséget szeretnék kérni elsősorban hogy majd venni akarok egy nagy tv-ét a szobámba és vagy egy gépet vagy egy xobcot akarok majd rákötni. xbox olcsobb de ugye azon nem tudok netezni,online filmeket nézni.Így nem tudom eldőnteni.

Jelenlegi gépem:
Processzor: AMD Athlon(tm) II X2 260 Processor ~3.2GHz
Memória: Kingmax 2x2GB DDR3 1333MHz
Videókártya: NVIDIA GeForce GT 430 1GB ~ 128bit
Alaplap: Gigabyte GA-MA78LMT-S2
Merevlemez: 500GB WDC WD5000AVDS-73U7B1 ATA Device(Western Digital)
Hangkártya: Integrált
Optikai meghajtó: Samsung Super WriteMaster SH-222AB ATA Device
Ház: ThermalTake V3 Black Edition + 2x ventilátor
Tápegység: HKC 550W

Ha nem veszek xboxot akkor arra gondoltam hogy fejleszteném a gépet olyan 100ezret tudok maximum rászánni.Úgye a ház/hdd/memória maradna, csak a többit cserélnám le? Ez ügyben is szeretnék érdeklődni hogy valaki tudna tanácsot adni hogy miket vegyek kb 100ezerért ami elég jó játékokra?
A memóriához nem tudom lehet evenni külön még egy 4gb 1333mhz ramot , már mint nem gond ha nem pontosan ugyan az gondlok itt arra hogy esetleg más a gyártó?
Mire kölcsek többet processzorra vagy videókártyára? Vegyek egy 4magos (fx) procit és hozzá egy 35-40ezer forintos videókártyát vagy inkább egy 6magos fx proci hozzá pedig egy 25-30ezer forintos kártya?
Ja és kb amiket ugye lecserélnék : alaplap,videókártya,processzor,táp ezekért kb mennyibe számítanák be új alkatrész vásárláskor?
0
0
0
0
TrapCard avatar
kriszt96: Esetleg vehetnél 880K-t és akkor nem kéne hűtőt venned erősebb picit + sokkal jobb hűtőt adnak hozzá. Ahogy csuz-li mondta elég nagy a különbség ha telik rá én mindenképp megvenném. Esetleg gtx 960at az csak pár %-al gyengébb a 380tól
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Egy 250 wattos vga-t is elbírna, ami már mai technológián egy durva csúcskártya kéne legyen, egyébként viszont nem hinném, hogy a jövőben olyan 150w-nàl nagyobb tdp-jű kártya jönne ki a közép-felső kategóriában, amire az eszem és a pénztárcám is igent mondana.
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: Nem is mondtam, hogy nem elég.. 😀 Csak az előre tervezés miatt javasoltam a nagyobbat, mert én már futottam bele abba, hogy tulajdonképpen a táphoz kellett VGA-t választani és nem jó érzés. 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Csuz-li: megrendeltem, skylake mellé szerintem bőven elég 450W, 300at se ér el szerintem egy 480-nal.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kriszt96: Alapvetően jó, amit összeraktál.
A 370 és 380 között hatalmas a különbség. A 370 gyengébb, mint a 270 volt, míg a 380 erősebb a 280-nál, szóval van egy jó nagy "szakadék" a 370 és a 380 között.
Ha a 370-et veszed, oda nem biztos, hogy kell a 4GB-os verzió. Majdnem egy 10-es köztük a különbség és nem nagyon tudja kihasználni a több memóriát. Persze néha van akció, amikor csak 1-2000 Ft-al drágább a 4GB-os, akkor érdemes megvenni, de különben nem.
A 380 van most nekem is. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy elég neki a 860K, bár ugye inkább VGA kell a játékokhoz, nem CPU, de lehet, hogy bekorlátozná. Abból indulok ki, hogy a 860K az kb az i3-3220 szintjét tudja hozni és egy ismerősnek kevés volt az i3 az r9 380 mellé, így i5-re váltott, ám ugye a 860K-nál feljebb nincs igazán semmi. Viszont veszíteni nem veszíthetsz vele, de azért emiatt nem verném magam költségekbe, mert bizonytalan.
0
0
0
0
no avatar
Bátorkodtam magam összeállítani, bár nem vagyok benne biztos, hogy minden kompatibilis, valamint megfelelő választás-e.

Alaplap: Asrock FM2A78M Pro3+
Processzor: AMD Athlon II X4 860K
Processzor hűtő: DeepCool GAMMAXX 300
Memória: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10FK2/8
Videokártya: Sapphire R7 370 4GB DDR5 Nitro 11240-04-20G
Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Tápegység: FSP 500W HEXA+
Optikai meghajtó: Samsung SH-224GB/BEBE fekete OEM (amennyire használok, ez bőven elég)
Gépház: Zalman R1

Azt hiszem ez így PCX-en 150 ezer forint körül lenne.
Gondolkoztam még azon, hogy videokártyának R9 380-at beletenni, de nem tudom mekkora a két kártya közötti különbség.
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: Igen, jó. Én azért a biztonság kedvéért egy 500W-os tápot tennék bele és akkor nem kell gondolkodni egy VGA csere esetén, mert az már mindent elvisz, bármilyen VGA-t is választasz.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Akkor minden jó, megrendelhetem? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: Szerintem is elég a 8GB. nekem is annyi van és FHD-ban high, ultra beállításokkal, (játéktól függ, hogy épp mit bír a VGA) simán elég a 8. Sosem fogytam még ki belőle. Bár az is igaz, hogy a win10 saját boltjából vett játékoknak több RAM kell, nekem meg olyan nincs, de az könnyen pótolható.
0
0
0
0
kailee avatar
Hali tanácsotokra lenne szükségem. Dilemma előtt állok, hogy a jelenlegi gépemben csereberéljem a alkatrészeket vagy inkább vegyek teljesen újat.
A jelenlegi gépem.
https://gepigeny.hu/user/kailee/eszkozok/31282
Ebben a vga cserére gondoltam ha kijön az új AMD vagy RX480 ra vagy a 470esre. Csak nem tudom megfelelne e neki a jelenlegi konfig. mind prociba, hogy ki tudja e hajtani.

új vásárlás esetén egyértelműen már az új amd kari lenne ddr4-es ramokkal és megvárnám a az AMD zen procit is. Ezen válasz esetén a régi gépemet szerintetek, mennyiért tudnám elpasszolni?(5 év mesterfokon karbantartva. nincs semmi túlhúzva.)

Alternatív ötleteket is elfogadok.
előre is köszi a válaszokat.
0
0
0
0
TrapCard avatar
Miért lenne kevés? Bármelyik játéknak elég a 8gb full hd ultrán. Az rx 480 kint kb 50-55ezer lesz nem hiszem hogy itt 90 lenne 😃 majdnem duplája. Én olyan 70-75 saccolom 😃. Esetleg használtan sok garival egy gtx 970 se rossz választás
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
A 4gigás 200$, a 8-as 230$ lesz elvileg, összehasonlításképp a 380x is 230$. Ez alapján reménykedek benne, hogy kedvező ára lesz, bár ha erősebb mint a 970, akkor talán lentebb nyomja annak az árát, és már jobban meg fogja érni az.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Miért kevés a 8 GB RAM? Csak mert én is annyit vettem pár napja.
0
0
0
0
no avatar
H-ECTOR
tökéletes. ramból kevés a 8gb
inkább 16gb
de azt utólag is tudod bővitteni,de mindenképpen úgy bővits,hogy 2x8gb
0
0
0
0
danee23 avatar
Ha kijönnek, ha nem - jó lenne Nem 'stock'-ot venni, de gyanítom az még plussz pár dolcsi.
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem 90ezernél több nem lesz az 1070 árából kiindulva.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Tudom, tudom, pont ezért nem ziher még a vga. A hangsúly a többin lenne, az előbbi ráér július végén, augusztus elején is.
Danee23: a "blower style" alatt csak a gyári 'stock' vga-t érted, vagy a forgalmazók kijönnek ugyanilyen egyedikkel?
0
0
0
0
danee23 avatar
Az RX 480 minden szempontból jó kártyának tűnik, de ha megnézed hogy megjelenéskor lehet nehezen lesz kapható, a 8gigás verzió drágább lesz, a nem sucker(blower style) ventis megoldások meg szintén + új cucc varázsa + eu ár + áfa, nem lesz olcsó magyarországi debutáláskor.
0
0
0
0
Puffin avatar
Jó gép lesz. Szerintem várd meg az RX 480-at!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Sziasztok! Én egy olyan kéréssel fordulok a közösséghez, hogy mondjanak egy áment a tervre, vagy fikázzák szét az egészet a p*csába, illetve a kisebb, építő jellegű kritikákat is örömmel veszem. Hónapok óta tervezgettem, olvasgattam mi lenne jó, többször segítettetek már, és mivel sikeresen túléltem az érettségit, gondoltam meglepem egy kis bestiával magam. Nos őróla lenne szó, próbáltam a legjobb teljesítményt kihozni minél kevesebbért, mert nem szivesen adok ki ennyi pénzt ingóságért, és közben a dizájnra is figyeltem. De elég a szóból, jöjjenek a cuccok:

Processzor: Intel Core i5-6500 + DeepCool GAMMAXX 300
Memória: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black
Videókártya: RX 480 vagy GTX 970
Alaplap: MSI B150 PC MATE
Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
SSD: Adata sp550
Ház: NZXT Source 340 +2 db Arctic F12 PWM CO 12cm
Tápegység: XFX PRO 450W

A kommenteket, megjegyzéseket örömmel veszem😀
0
0
0
0
no avatar
Hali.

Most jött el a helyzet, hogy meg is tudom venni a gépet. 140-160 ezret szánok rá. Teljes konfig kellene, szóval alaplaptól kezdve proci hűtőig minden. Célom, hogy FullHD-ben legalább közepes grafikán el tudjam futtatni a mai játékokat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: A fallout 4-ről és az eredeti skyrim + HD pack-ról biztosan állíthatom, hogy megy rajta magas beállításokkal HD-ban.
0
0
0
0
danee23 avatar
Jó nyilván nem gamer proci.

Bár én most tökéletesen megelégednék egy Athlon 845+8GB+Radeon 370/460-al is, és számomra az "gamer pc master race" lenne. Fallout 4, F1 2016 menne rajta + remélhetőleg Skyrim remaster és Forza Horizon 3 is (nem valószerűtlenek az elvárásaim, tudom hogy zsonglőrködni kell a beállításokkal).
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Értettem én elsőre is... 😀
Attól az még netezős proci. Amíg néhol az i5 is kevés, ne tegyünk úgy, mintha a G elég lenne, mert ennyi erővel tényleg mindegy, milyen processzor van a gépben. Ha játszani akarunk, akkor ahhoz olyan processzor is kell, ami ki tudja szolgálni a játékmotort. Persze szép teljesítmény. A fiaim gépében sem egy drága processzor dolgozik, és tökéletesen elég nekik, de nem gondolom, hogy különösebben játékos gép lenne, még úgy sem, hogy eddig semmilyen játék nem fogott ki rajtuk.
0
0
0
0
danee23 avatar
A hozzászólásom lényege az akart lenni hogy akár pentiummal is lehet medium-high-on gamelni 1080p-ben, még akkor is ha sokan "netezős" procinak tartják. Szerintem ez elég szép teljesítmény azért a kb. 60 erkáért.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Ja, hát ilyen alapon bármilyen processzor bármilyen videokártyát kihajt... 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Pentium netezős proci is kihajtja. Sempron is. Még az atom is, minek i7, pénzlopás!

Vegyél netezős procit:

Spoiler!
Nyilván túlzok és nyilván jobb fps-ed lesz erősebb procival, de nem igaz hogy egy i3-al ne lehetne játszani(ami amúgy nem sokkal erősebb a fenti pentiumtól csak +2 szál meg kicsivel nagyobb órajel)
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibike555: Ezt hol álmodtad? Főleg az első sort. Második is necces, de az első...
0
0
0
0
no avatar
Az i3 kihajtja a gtx 960 vagy r9 380-at
az i5 az gtx 970
i7 meg ez felett
kb így lehet kalkulálni
0
0
0