Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
Vistát teljes mértékben támogatja a játék. Ott írja a gépigényben.

Aval nincs is bajom,csak ne legyen kevé a RAM
0
0
0
0
Demoz avatar
A 160-as IDE-s vinyóm elég fura hangot adott már ki kb 1 hónapja, de nem nagyon figyeltem fel rá, egészen máig, mert amikor most kapcsoltam volna be, akkor kaptam egy kékhalált, aztán már a starting windows képernyőm túl nem is jutott...aztán most olyan hangot adott ki, mint ami teljesen meghalt (nem ezen a vinyóm volt az op. rendszer).
Szerintetek meg lehet csináltatni, vagy legalább le lehet menteni az adatokat róla valahogy?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Vistát teljes mértékben támogatja a játék. Ott írja a gépigényben.
0
0
0
0
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
Igaz is Oprendszer milyen van faterod laptopján? Bár nem hinném, hogy ezen akadnál fenn.

Engem az aggaszt egy kicsit, hogy 8MB-ot írt videokártya memóriájára. Nem tudom, hogy ezt terheéstől függően változik-e vagy valami de ha nem fog változni akkor nem lesz elég. BIOS-ban feljebb kell rakni és ez annyiban lesz rossz, hogy RAMból fog elvenni amiből szintén nincs sok.

Sajna Vista...de valahogy megoldom majd
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igaz is Oprendszer milyen van faterod laptopján? Bár nem hinném, hogy ezen akadnál fenn.

Engem az aggaszt egy kicsit, hogy 8MB-ot írt videokártya memóriájára. Nem tudom, hogy ezt terheéstől függően változik-e vagy valami de ha nem fog változni akkor nem lesz elég. BIOS-ban feljebb kell rakni és ez annyiban lesz rossz, hogy RAMból fog elvenni amiből szintén nincs sok.
0
0
0
0
ors11 avatar
[quote][b]alex13 írta:[/b]
[quote][b]ors11 írta:[/b]
[quote][b]TaylorXIII írta:[/b]
Segítség.Engem az érdekelne,hogy ez az Intel GMA 965-ön elindulna-e a Torchlight 2 akár minimumon is.(tudom,nem itt kéne megkérdeznem,de a játék adatlapjánál nem válaszolnak.)[/quote]

Sztem lazán ha jót néztem😃 Elvileg Dx10-es PS 4.0-ás maximum 384MB-os 400 vagy 500 Mhz-es órajellel.

De most neked biztos, hogy GMA 965-öd van? Gépednél rohadtul nem az van....... És ennyi, hogy GMA 965 különben sem elég mert van G965 meg 965GM és 960GL[/quote]
Tudom de az a laptom sajna bekapott egy trojánt 😆 és nincs rajta vírusírtó így jöhet egy reinstall. Ez a GM965-ös meg a faterom gépe és 1Gb RAM-os meg Celerom D540 1.86 Ghz-es.Nem valami nagy cucc de el kéne vigye valahogy a game-t[/quote]

Ha 965GM a chipset biztosan akkor mennie kell majd elvileg mivel ez elvileg olyan amit írtam. DE jobb volna ha leírnád az alaplap pontos típusát és mindjárt okosabbak lennénk.[/quote
Nem tudom egy laptop alaplaját hol kell megnézni...sry[/quote]

Öcsém, nem kell itt ezért ennyit szarakodni, szaros 1,5 Gb a játék, még ha lenne vagy 20 Gb akkor azt mondom jólvan nah de közel sincs annyi, letöltöd, ha megy akkor megy ha nem akkor nem és kész.[/quote]
Hallode,ha majd neked is 0.1 és 1Mbps között van a neted,mert korlátozott,akkor majd megtudod miért is kell szarakodni 😉[/quote]

Hallod nekem sincs egy hüde gyors netem, és amúgy is ezt nem köcsögségből mondtam, mert legtöbbször az elmélet nem ér semmit, Pl: nálam is volt olyan simmán ment volna a játék meg minden jó volt csak Win 7 home premium-on nem ment most meg win 7 ultimate-em ezen meg igen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon sok minden közre játszik és nem ér annyit az egész, inkább akkor várj egy hetet mire lejön azt akkor megnézed 😉[/quote]
Holnap a haverom áthozza...én is kiváncsi vagyok,mert az új gépem kb.csak novemberre lessz meg
0
0
0
0
alex13 avatar
Segítség.Engem az érdekelne,hogy ez az Intel GMA 965-ön elindulna-e a Torchlight 2 akár minimumon is.(tudom,nem itt kéne megkérdeznem,de a játék adatlapjánál nem válaszolnak.)[/quote]

Sztem lazán ha jót néztem😃 Elvileg Dx10-es PS 4.0-ás maximum 384MB-os 400 vagy 500 Mhz-es órajellel.

De most neked biztos, hogy GMA 965-öd van? Gépednél rohadtul nem az van....... És ennyi, hogy GMA 965 különben sem elég mert van G965 meg 965GM és 960GL[/quote]
Tudom de az a laptom sajna bekapott egy trojánt 😆 és nincs rajta vírusírtó így jöhet egy reinstall. Ez a GM965-ös meg a faterom gépe és 1Gb RAM-os meg Celerom D540 1.86 Ghz-es.Nem valami nagy cucc de el kéne vigye valahogy a game-t[/quote]

Ha 965GM a chipset biztosan akkor mennie kell majd elvileg mivel ez elvileg olyan amit írtam. DE jobb volna ha leírnád az alaplap pontos típusát és mindjárt okosabbak lennénk.[/quote

Öcsém, nem kell itt ezért ennyit szarakodni, szaros 1,5 Gb a játék, még ha lenne vagy 20 Gb akkor azt mondom jólvan nah de közel sincs annyi, letöltöd, ha megy akkor megy ha nem akkor nem és kész.[/quote]
Hallode,ha majd neked is 0.1 és 1Mbps között van a neted,mert korlátozott,akkor majd megtudod miért is kell szarakodni 😉[/quote]

Hallod nekem sincs egy hüde gyors netem, és amúgy is ezt nem köcsögségből mondtam, mert legtöbbször az elmélet nem ér semmit, Pl: nálam is volt olyan simmán ment volna a játék meg minden jó volt csak Win 7 home premium-on nem ment most meg win 7 ultimate-em ezen meg igen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon sok minden közre játszik és nem ér annyit az egész, inkább akkor várj egy hetet mire lejön azt akkor megnézed 😉
0
0
0
0
ors11 avatar

Hallode bátyám,ha majd neked is 0.1 és 1Mbps között van a neted,mert korlátozott,akkor majd megtudod miért is kell szarakodni 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:
[LINK]

Menni fog.
0
0
0
0
alex13 avatar

Öcsém, nem kell itt ezért ennyit szarakodni, szaros 1,5 Gb a játék, még ha lenne vagy 20 Gb akkor azt mondom jólvan nah de közel sincs annyi, letöltöd, ha megy akkor megy ha nem akkor nem és kész.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar

Majd motherboard fülnél nézd meg mit ír de chipsetet is írja majd tőle jobbra. Ez egy program. A programban kell keresni amiket írtam.
[url]http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.61-setup-en.exe[/url]
0
0
0
0
ors11 avatar

Nem tudom egy laptop alaplaját hol kell megnézni...sry
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Segítség.Engem az érdekelne,hogy ez az Intel GMA 965-ön elindulna-e a Torchlight 2 akár minimumon is.(tudom,nem itt kéne megkérdeznem,de a játék adatlapjánál nem válaszolnak.)

De most neked biztos, hogy GMA 965-öd van? Gépednél rohadtul nem az van....... És ennyi, hogy GMA 965 különben sem elég mert van G965 meg 965GM és 960GL

Tudom de az a laptom sajna bekapott egy trojánt 😆 és nincs rajta vírusírtó így jöhet egy reinstall. Ez a GM965-ös meg a faterom gépe és 1Gb RAM-os meg Celerom D540 1.86 Ghz-es.Nem valami nagy cucc de el kéne vigye valahogy a game-t

Ha 965GM a chipset biztosan akkor mennie kell majd elvileg mivel ez elvileg olyan amit írtam. DE jobb volna ha leírnád az alaplap pontos típusát és mindjárt okosabbak lennénk.
0
0
0
0
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Segítség.Engem az érdekelne,hogy ez az Intel GMA 965-ön elindulna-e a Torchlight 2 akár minimumon is.(tudom,nem itt kéne megkérdeznem,de a játék adatlapjánál nem válaszolnak.)

De most neked biztos, hogy GMA 965-öd van? Gépednél rohadtul nem az van....... És ennyi, hogy GMA 965 különben sem elég mert van G965 meg 965GM és 960GL

Tudom de az a laptom sajna bekapott egy trojánt 😆 és nincs rajta vírusírtó így jöhet egy reinstall. Ez a GM965-ös meg a faterom gépe és 1Gb RAM-os meg Celerom D540 1.86 Ghz-es.Nem valami nagy cucc de el kéne vigye valahogy a game-t
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:

0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
19ati93 avatar
Egy kicsit kell buveszkedni a 2011+os normálisabb tvkel és minden féle fajlforrmatumot lejátszik pendriverol és külső vinyorol is
0
0
0
0
Master Killer avatar
Vannak ilyen TV-k, az én mezei Samsung LED tv-m is viszi pendrive-ról az avi-t mpeg-et.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Matyi10 írta:
7770re érdemes cserélni 5770? vagy a 128bit nagyon visszafogja?

5770 nem 128 bites? Az MSI 5770 hawk az 128 bites kártya. Bizonyítás:[LINK] Szóval második kérdésed értelmetlen mert mindkét kártya 128 bites memória interfésszel rendelkezik.
összehasonlítások:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Matyi10 avatar
7770re érdemes cserélni 5770? vagy a 128bit nagyon visszafogja?
0
0
0
0
Cooley avatar
Megaisten írta:
Cooley írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Az lenne a nagy problémám egy ismerősöm meg kért töltsem már le neki az Avatart 3D ben ezzel még nem is lenne gond de mivel 23GB nem tudom sima dvd re ki írni! De Blu-ray lemezt meg aligha tudok egy sima mezei DVD íróval meg írni! 😆
Tehát ha vennék egy 32GB pendrive ott és rá dugnám a 3D TV re akkor le játszaná úgy is? Vagy mindenképp egy Blu-ray lejátszót kell venni a TV hez! (A TV pontos tipusát még nem tudom de meg érdeklődöm! 😃 )

Mégis mi játszaná le? 😀 A pendrive nem tud filmeket lejátszani, csak tárolni, és még TV-ről sem hallottam, ami képes lenne egyszerű külső tárhelyről filmeket lejátszani, bár nem nagyon követem az IT ezen részét, szóval ki tudja, hogy manapság mik vannak. Röviden szólva nem fog működni. Mondd meg a ismerősödnek, hogy dugja a TV-t gépre, vagy vegyen hozzá egy médialejátszót, vagy USB-s lejátszással rendelkező asztali DVD/Blu-Ray lejátszót.
mond meg az ismerösödnek hogy vegyen a gép és tv közé kábelt ,és töltsele PowerDVD 10Mark ll ultra 3d. ezzel a lejátszoval bármilyen filmet egy kattintással 3d-be alakithato és egybölnézhetö ha van kék-vörös szemüvege.és nem kell letölteni ilyen nagy Gb filmet.

Mi a rossebért használna gagyi, konvertált, anaglyph 3D-t, amikor 3D-s TV-je van? És miért az én hsz-omra írod válaszként?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Van olyan tv, ami önmaga lejátsza a videókat, pl. a samsung SmarTV-k. Viszont BlueRay-t nem hiszem, hogy kezeli, de avikat, mpeg-eket elviszi.
0
0
0
0
Megaisten avatar
Cooley írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Az lenne a nagy problémám egy ismerősöm meg kért töltsem már le neki az Avatart 3D ben ezzel még nem is lenne gond de mivel 23GB nem tudom sima dvd re ki írni! De Blu-ray lemezt meg aligha tudok egy sima mezei DVD íróval meg írni! 😆
Tehát ha vennék egy 32GB pendrive ott és rá dugnám a 3D TV re akkor le játszaná úgy is? Vagy mindenképp egy Blu-ray lejátszót kell venni a TV hez! (A TV pontos tipusát még nem tudom de meg érdeklődöm! 😃 )

Mégis mi játszaná le? 😀 A pendrive nem tud filmeket lejátszani, csak tárolni, és még TV-ről sem hallottam, ami képes lenne egyszerű külső tárhelyről filmeket lejátszani, bár nem nagyon követem az IT ezen részét, szóval ki tudja, hogy manapság mik vannak. Röviden szólva nem fog működni. Mondd meg a ismerősödnek, hogy dugja a TV-t gépre, vagy vegyen hozzá egy médialejátszót, vagy USB-s lejátszással rendelkező asztali DVD/Blu-Ray lejátszót.
mond meg az ismerösödnek hogy vegyen a gép és tv közé kábelt ,és töltsele PowerDVD 10Mark ll ultra 3d. ezzel a lejátszoval bármilyen filmet egy kattintással 3d-be alakithato és egybölnézhetö ha van kék-vörös szemüvege.és nem kell letölteni ilyen nagy Gb filmet.
0
0
0
0
Cooley avatar
Thomech írta:
Sziasztok

0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
0
0
0
0
Matyi10 avatar
niteforce írta:
Matyi10 írta:
Gainward GeForce GTX560 Golden Sample 1GB PCIe

vélemény erről a kártyáról?

Inkább HD6870

értem köszönöm
0
0
0
0
niteforce avatar
Matyi10 írta:

Inkább HD6870
0
0
0
0
Matyi10 avatar

0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
LobiDrg írta:
niteforce írta:
De ha HD6870-ed van, minek cseréled le GTX560-ra?

Hát azért mert van rá még több mint 2 év papíros garancia.Az enyémen már sajnos nincs gari.És alapfeszen tudja a 950/1100-at ami már erősebb mint a jelenlegi 6870-em.Igaz nem sokkal.😀 És ez 3000 forintomba kerül plusz adom a 6870-et 😀

Egy nagyon picit lesz akkor gyorsabb az alap HD6870-nél. De a HD6870-et is lehet húzni. Így lenne egy picivel lassabb VGA-d 3 ezer forintért 😃
A Gari szerintem mindegy, mert nem fog tönkremenni.
Én biztos nem cserélnék a helyedben.

Hát én nyugodtabb leszek azért, hogy van rá garancia.Megy még amúgy sem volt Nvidia kártyám.Azt is ki kell próbálni.Ha meg mégsem jön be akkor eladom és visszatérek a jól bevált 6870-hez 😀

950/1100-on állítólag a GTX560Ti teljesítményét hozza.
Ez itt egy Asus Gtx 560DC2 Top (925/1050) :
https://tpucdn.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_560_TOP_Direct_Cu_II/images/perfrel_1920.gif

Hááát kíváncsi leszek én erre 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
LobiDrg írta:
niteforce írta:

Hát azért mert van rá még több mint 2 év papíros garancia.Az enyémen már sajnos nincs gari.És alapfeszen tudja a 950/1100-at ami már erősebb mint a jelenlegi 6870-em.Igaz nem sokkal.😀 És ez 3000 forintomba kerül plusz adom a 6870-et 😀

Egy nagyon picit lesz akkor gyorsabb az alap HD6870-nél. De a HD6870-et is lehet húzni. Így lenne egy picivel lassabb VGA-d 3 ezer forintért 😃
A Gari szerintem mindegy, mert nem fog tönkremenni.
Én biztos nem cserélnék a helyedben.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezt add hozzá innen:[url]https://addons.mozilla.org/hu/firefox/search/?q=flash&platform=WINNT&appver=15.0.1[/url] Flash Video Downloader - Youtube Downloader
0
0
0
0
Adam996 avatar
Sziasztok valaki segítene hogy hogy kell Youtube-ról videót letölteni?😃 előre is köszi
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
no avatar
Akkor nem kell új tápot vennem 😀 Így húzva azt hittem nagyon sokat eszik az 560 legalább is többet mint az eddigi 6870-em.Köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok egy ilyen konfigot elbír egy Corsair CX 430-as táp ?
Phenom II X4 945 OC 3.6ghz
6Gb ram
Msi GTX560 950/1100 alapfesz
1vinyó
1 író
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De akkor miért írja azt AIDA 64 nekem, hogy DDR3 SDRAM? Kicsit bővebben nem tudnád kifejteni kérlek?😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az SDRAM az régebbi a DDR1-nél. A maximális órajelük 133 MHz volt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A RAMoknál az SD RAM az mit takar? Mármint néztem gépem AIDA 64ben és azt írja DDR3 SDRAM. De a sima SDRAM az mi? Ezt sosem említi senki, hogy SDRAM. Mindenki csak DDR,DDR2,DDR3-at mond. Az SDRAM régebbi mint a DDR? Vagy hol kéne elhelyezni s sorban? Vagy az összes ram SDRAM?
0
0
0
0
no avatar
Sanchez írta:
Szedd le az AIDA64 nevű programot, az mindent ki fog írni.

Köszi 😀 kipróbálom
0
0
0
0
Sanchez avatar
Szedd le az AIDA64 nevű programot, az mindent ki fog írni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Van egy HP Compaq dc7100 Small Form Factor nevezetű asztali gépem gyári benne minden, segítene valaki, azzal hogy ennek a gépnek bemásolja nekem az adatait, amik kellenek a gépigény kitöltéséhez? A GPU-Z programot már leszedtem, hogy tudjam milyen a videókarim, de ott sem nagyon tudom mit hová kéne írnom 😞
Kérlek segítsetek!
0
0
0
0
LagerMaister avatar
CPU-Z, Core Temp is egyaránt azt mutatja hogy folyton 2493Mhz jár a proci,pedig csak a Chrome meg a winamp fut a gépen, most.... Proci kihasználtsága viszont 10-20%. Hőmérséklet 37 Fok, csak az órajel nem változik, régi GigaByte lapomba levette az órajelet ha nem használtam a gépet...
0
0
0
0
Cooley avatar
LagerMaister írta:
Helló! Segítséget kérnék. Nemrég kaptam meg az új alaplapomat ASROCK G31M-GS R2.0. Az lenne a kérdés hogy valahogy be lehet e állítani a BIOSBAN hogy a procit ne járassa mindig 2,5GHZ-en? Régi alaplapomban, mikor nem volt használva a proci akkor vissza vette a órajelet, takarékosra, ennél az alaplapnál meg lehet e ezt csinalni valahogy, és ha igen léci irja le valaki hogyan. Előre köszönöm!

SpeedStep. Ha az már be van kapcsolva, akkor valami folyamatosan terheli a procit, vagy nem stimmel valami a lappal.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Nem fog futni maxon, ha semmi nem használná. Nekem alapjáraton 1.7-en szokott lenni.
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Win7 van a gépemen, de hiába állítom energia takarékosra, akkor is 2.5Ghzen fut állandóan.😞 Valami más megoldás?😕
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Sanchez írta:
Lehet Iránban laksz. 😂 Viccen kívül próbáld meg kitörölni a sütiket.

Köszi szépen a gyors választ HumorHerold,megjavult! 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció