Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
alpyka2 írta:
sziasztok😀
azt szeretnem kerdezni hogy mi a kulombseg a HDD es az SDD kozott?

Azon kívül, hogy mindkettő adattárolásra való minden. 😀 Röviden az SSD nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, memóriachipeken tárolja az adatot, ezért nagyon minimális az elérési ideje, és jóval magasabb az írási/olvasási sebessége, mint a HDD-knek. Viszont az SSD-k jóval drágábbak, és korlátozottabb a tárkapacitásuk.
A komolyabb konfigurációkat úgy érdemes összerakni, hogy SSD-re teszed a rendszert, programokat, és ha nagyobb méretű SSD-ről van szó, akkor a játékokat is, minden mást (pl zene, film, játékok képfájlja, programok telepítője stb.) pedig egy HDD-n érdemes tárolni.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
sziasztok😀
azt szeretnem kerdezni hogy mi a kulombseg a HDD es az SDD kozott?
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Most az lenne a probléma ezzel a ge.yo géppel hogy az integrált videókártya szerintem túl hevűlt mert teljesen be csíkozódott a monitor, megnéztem a pasztát és ilyen ragacsos volt már gondolom nem hűtőt sokat! Újra pasztáztam és most megy eddig nem volt vele baj bár mostis olyan meleg a borda hogy nem bírom meg fogni. Károsodhatott az alaplapi vdkártya? Mert tesóm azt mondta ha el is kezd működni csak napjai vannak hátra?!
Mert akarok rá venni egy kis ventit de ha úgyis ki fog púrcanni inkább veszek egy vd kártyát!
Válaszokat előre is nagyon köszönöm! 😀
0
0
0
0
borebaba avatar
Szevasztok! Annyit szeretnék mondani, hogy letöltöttem a POP Sands of time-ot (ugyanis ki akarom vinni a 3lógiát), elkezdtem a telepítést és eljutottam addig hogy regisztrálni kell az UBI oldalára. Ez meg volt minden, de amikor rámentem a nextre kiírta, hogy Internal error? Most mit csináljak?😞 A válaszokat előre is köszönöm. 😉
0
0
0
0
Bicike avatar
Szerintetek miért nem ismeri fel a gépem a mikrofont?
A realtek egyből kiírja, hogy mikrofont ettem be, de amúgy használhatatlan.
A felvétel beállításoknál a mikrofont ki sem tudom pipálni, mert szürke.
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
Nem lehet kijavítani programmal a hibás szektorokat. Ez csupán letiltja azokat, megjavítani nem lehet.

48°C már kicsit sok.
40 fölé ne nagyon menjen, de ettől a 48-tól sem károsodik.

Ezt írja: complete scan done:1 , 0 sectors reallocated ez azt jelenti egy sector rossz?
Hát aztán vissza szökött 45C° ra a végére, most pedig normális 38C° on üzemel! Hát reménykedem benne hogy nem hibás mert akkor lehet gondolkozni! 😕
Köszi az infót! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem lehet kijavítani programmal a hibás szektorokat. Ez csupán letiltja azokat, megjavítani nem lehet.

48°C már kicsit sok.
40 fölé ne nagyon menjen, de ettől a 48-tól sem károsodik.
0
0
0
0
Thomech avatar
roberto888 írta:
Thomech írta:
tothricsi95 írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Tudtok mondani egy jó HDD teszter progit?
Mert vettem egy 80GB osta fel raktam az xp-t aztán 20 perc után össze omlott az adoble a chrome ban és fekete képernyő és már indult is újra, onnantól pedig nem akarta be bootolni az xp-t a hdd ről!
Csináltam egy javítást a telepítőben és most megyen egyenlőre.
Tudtok ajánlani valami jó progit ennek kiderítéséhez, mert aggódok hogy hibás!

HDD Sentintel. Ez a program kiír mindent a vinyóról.

Tudom ez fent van, az 100/100% ott ír róla, de azért köszi! 😀 de nekem olyan kéne ami terheli és végig nézi a szektorokat!

HDD Regenerator. Ezzel ki is tudod javítani a hibás szektorokat, ha van olyan.

Köszi! Ezt meg is próbálom! 😀

Szerk: SÜRGŐS! Futtatom a progit és 38C° ról fel ment 48C° meddig mehet a hőmérséklete amíg nem károsodik?
Megoldódott le ment magától 42C° re 40% után! 😀
0
0
0
0
roberto888 avatar
Thomech írta:
tothricsi95 írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Mert vettem egy 80GB osta fel raktam az xp-t aztán 20 perc után össze omlott az adoble a chrome ban és fekete képernyő és már indult is újra, onnantól pedig nem akarta be bootolni az xp-t a hdd ről!

Tudom ez fent van, az 100/100% ott ír róla, de azért köszi! 😀 de nekem olyan kéne ami terheli és végig nézi a szektorokat!

HDD Regenerator. Ezzel ki is tudod javítani a hibás szektorokat, ha van olyan.
0
0
0
0
Thomech avatar
tothricsi95 írta:
Thomech írta:
Sziasztok

0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Thomech írta:
Sziasztok

0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
cseszka írta:
Hali.Az ien vidiket hogy lehet belinkelni hogy látszódjon?
http://www.youtube.com/watch?v=SVZdwzJVdiI&feature=youtu.be
Tudom hogy az = jel utánnit kel betenni a
közé,de sehogyse jelenik meg.Pl ha SVZdwzJVdiI&feature=youtu.be ezt teszem be a linkböl akkor sem,meg ha csak ezt SVZdwzJVdiI&feature akkor se.?V ezeket nemlehet?

Így😃

ezt kell beírni:
["movie=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SVZdwzJVdiI[/movie]

" jelet vedd ki csak azért van most benne, hogy látszódjon a kód. Mint látod v=után lévő szám a videó azonosítója ami ez:SVZdwzJVdiI, az utána lévő dolgok nem kellenek. Minden videónál elég az azonosítóig kimásolni. Ez a & jelig tart ha van esetleg még utána valami. Vagy a címsávból másolod ki megfelelő részig vagy megosztás után beállítsokban hosszú linket berakod. De legjobb ha nézed is h mit csinálsz nem csak kattintgatsz😃

Jaa akkor ok ha már rájöttél😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Az ien vidiket hogy lehet belinkelni hogy látszódjon?
Tudom hogy az = jel utánnit kel betenni a
közé,de sehogyse jelenik meg.Pl ha SVZdwzJVdiI&feature=youtu.be ezt teszem be a linkböl akkor sem,meg ha csak ezt SVZdwzJVdiI&feature akkor se.?V ezeket nemlehet?

Idö közben rájöttem,hogy a teljes linket kell betenni.
0
0
0
0
mtrelax avatar
így már én is jártam párszor! nálam csak a pendi/memkártya teljes elhalálozása előtt jelentkezett. megformáztam megint jó lett, de aztán tényleg elhalt! a hiba okát, nem tudom 😞
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Sziasztok! Rá akarok dobni egy játékot pen drive-ra, de nem engedi mert valami írás védettségről ugat nekem! Kerestem a tulajdonságokban, de sehol sem találtam ahol megbírnám szüntetni! Valaki tudja a megoldást a bajomra?😀 Kösz a válaszokat előre is!
0
0
0
0
Cooley avatar
Warrior1001HD írta:
hello
van az nvidia kártyáknál CUDE mag

az ATI kártyáknál meg Stream processor az

azonos teljesítményű kártyáknal ezek mindig eltérnek😃

lehet most hülyeséget írok de:
1 Stream core hány CUDE-val egyenlő?

Nincs sok értelme a kérdésnek, mert a 2 nem igazán összehasonlítható, meg erősen architektúrafüggő. Ha a legújabbakat nézzük, és a 7970-et és GTX670-et vesszük alapul, amik nagyjából azonos órajelen mennek, és nagyjából azonos a teljesítménye a 2 GPU-nak, akkor azt lehet mondani, hogy ebben az esetben durván 1 CUDA= 1.5 Stream.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
hello
van az nvidia kártyáknál CUDE mag

az ATI kártyáknál meg Stream processor az

azonos teljesítményű kártyáknal ezek mindig eltérnek😃

lehet most hülyeséget írok de:
1 Stream core hány CUDE-val egyenlő?
0
0
0
0
mlan0 avatar
Master Killer írta:
mlan0: "tőbb"? -.-" Are you ***in kidding me? 😶

Na! mert te 1x se hibáztál?

Van gy webcamerám és nem találók hozzá drivert... valaki segítene ebbe? Inter Chatpack a neve... és van rajta egy kód: cnr-cp5sp
0
0
0
0
Master Killer avatar
mlan0: "tőbb"? -.-" Are you ***in kidding me? 😶
0
0
0
0
mlan0 avatar
GokuTM írta:
mlan0 írta:
de az hogy néz ki?

Likeltem is.

de tőbb fajta van ott 😀
0
0
0
0
mlan0 avatar
A satás vinyónak milyen kábel kell?? hogy néz ki? valaki küldene egy képet hogy hogy néz ki amit be kell dugni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:
koszi.nekem nem ilyen volt,de boven ez is megteszi.sot.megegyszer koszi

Nincs mit😀 Szerintem jó progi. Célnak megfelel😀
0
0
0
0
no avatar
koszi.nekem nem ilyen volt,de boven ez is megteszi.sot.megegyszer koszi
0
0
0
0
Sanchez avatar
Ilyen? [url]http://***/webshop/product/oem_dvi(m)___dsub(f)_atalakito/39255[/url]

vagy ilyen? [url]http://***/webshop/product/point_of_view_dvi_dsub_monitor_adapter/115943[/url]

I P O N
0
0
0
0
Sanchez avatar
Egy gyors kérdés: Ha a VGA-n van DVI és az én monitoromon dsub akkor pontosan melyik átalakító is kell?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:
hali.lenne egy kerdesem.regebben hasznaltam egy programot,amivel tudtam szabalyozni a grafikus kartya ventillatorjanak a porgeset.most kerestem a googleban,de sehogy sem talalom meg.tudnatok segiteni?barmilyen program,ami kepes arra

MSI Afterburner😀
0
0
0
0
no avatar
hali.lenne egy kerdesem.regebben hasznaltam egy programot,amivel tudtam szabalyozni a grafikus kartya ventillatorjanak a porgeset.most kerestem a googleban,de sehogy sem talalom meg.tudnatok segiteni?barmilyen program,ami kepes arra
0
0
0
0
philips20 avatar
Sanchez írta:
Szerintem jó ár. Alkudd le 33-ra és vedd meg. 😃

ez az enyém 😃 én akarom eladni 😀😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Zatarra írta:
TaylorXIII írta:
Zatarra írta:
mindenképp újan szeretnék venni és lehetőleg innen ebből a webshopból a postaköltség miatt, de csak hogy okosabb legyek 😀 mit is kell nézni egy VGAn pontosan? vagy csak utána kéne néznem hogy mihez melyiket ajánlják?

tudom hogy a 2G az csak parasztvakítás meg felesleges, nem azért választottam hanem mert azt mondták hogy az órajelet nézzem

Itt ebben a topicban az elején van egy kis "tananyag" videokártáykról😃 Érdemes elolvasni😀 Első és második oldalon kell keresni őket😀 [url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=129&rowstart=0[/url]

köszönöm a linket minden kérdésemre választ kaptam 😀

Nincs mit😀 Persze van amit már nem szabad szó szerint érteni😃 PL DX10esnek kell legyen meghasonlók😃 Csak hardvernél fontos és kevésbé fontos dolgok jelentőségének arányát, hogy átlásd😃 de a lehető legjobb ha teszteket nézel és rákérdezel pl itt a gépigény.hu oldalon😃 Elég segítőkész felhasználó van itt😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Zatarra írta:
mindenképp újan szeretnék venni és lehetőleg innen ebből a webshopból a postaköltség miatt, de csak hogy okosabb legyek 😀 mit is kell nézni egy VGAn pontosan? vagy csak utána kéne néznem hogy mihez melyiket ajánlják?

tudom hogy a 2G az csak parasztvakítás meg felesleges, nem azért választottam hanem mert azt mondták hogy az órajelet nézzem

Itt ebben a topicban az elején van egy kis "tananyag" videokártáykról😃 Érdemes elolvasni😀 Első és második oldalon kell keresni őket😀 [url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=129&rowstart=0[/url]

köszönöm a linket minden kérdésemre választ kaptam 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Zatarra írta:

0
0
0
0
Sanchez avatar
Ja tényleg, de azt írta "elvíleg" ebből meg azt gondoltam meg szeretné venni. 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azt mondta, hogy van egy ilyene. Hova alkudja le magának? 😆
0
0
0
0
Sanchez avatar
Szerintem jó ár. Alkudd le 33-ra és vedd meg. 😃
0
0
0
0
philips20 avatar
van egy ilyen kártyám VTX3D Radeon HD6870 1GB DDR5 1hónap garival.
35000ft jó ár érte ?

elvileg Új a kártya a gyártó cserélte ki.
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
cseszka avatar
Hardver apron nézz szét,keress árban megfelelüt,HD4850,GTS250,9800GT,GTX260-ezt láttam egyet, 19k környékénn,de ha ujan akarod akkor a 630 is maradhat,végül is annyira nem rosz.Az orajelek annyira nem számitanak,kül szinte minden kártyánn lehet huzni otthon is.A 630--nál nem számit a dx11 mert nem egy csucs kártya,a 2Gb memo se tévesszen meg,az 1Gb verzio is van olyan jó.A 2Gb csak vakitás.
0
0
0
0
no avatar
mi a gond azzal a VGAval? vagy mit kell rajta nézni? ( nekem azt mondták, hogy a core clockot és az nincs nagyon elmaradva a magasabb árkategóriás VGAk tól)

árban pedig nem igazán tudok feljebb menni, annyit tudok csinálni hogy a procit lecserélem erre: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2122 és akkor 6-7000 többet tudok áldozni a VGAra ha tudsz ajánlani egyet
0
0
0
0
cseszka avatar
Inkább ez szerintem.
AMD FX Series 6100 X6 BOX https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3402
ASUS M5A97 PRO (AMD AM3+) https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=5621

Vga amit irtál elég silány,de annyi pénzért nem is lehet kapni olyat ami igazánn játékra való.Legalább 30-40K gyüjts vga-ra.
0
0
0
0
no avatar
ups ez kimaradt:
a segítséget előre is köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
összeállítottam egy gépet a gépigény webshopjából és arra lennék kíváncsi hogy működő képes e
a gép:

alaplap-> Gigabyte GA-A75M-UD2H (mATX) (AMD-FM1) ( http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2234 )

processzor-> AMD A8 Series 3870 X4 BOX ( http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3857 )

videókártya-> GIGABYTE nVidia GT630 2Gb (GV-N630-2GI) ( http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=5918 )

ram-> (2db) VERITECH DDR3 4GB 1333MHz VG ( http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=5900 )

a táp ( 400wos ) a vinyó ( SATA ) és a háza a régi gépemből lesz átmentve

remélem mindent leírtam ami szükséges, ha valami gond van az összeállítással pls jelezzétek
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Azért kérdeztem mert én a molex - 6 pint két külön ágra szoktam kötni, az alap 6pin meg szerintem csak 1-ről jön.
0
0
0
0
niteforce avatar
Koppy96 írta:
Üdv.
A vga-t nyugodtan ráköthetem a tápon lévő 6 pines csatira vagy inkább használjak 2molex-->6pint ??

Miért ne köthetnéd rá? Azért van 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv.
A vga-t nyugodtan ráköthetem a tápon lévő 6 pines csatira vagy inkább használjak 2molex-->6pint ??
0
0
0
0
niteforce avatar
Primera írta:
akkor mi értelme annak hogy az egyik 2.0 a másik meg 3.0? 😃

a 3.0-nak nagyobb a sávszélessége. De ezt még nem nagyon tudják kihasználni a VGA-k. Még a legjobbak sem.
0
0
0
0
Adzarb avatar
akkor mi értelme annak hogy az egyik 2.0 a másik meg 3.0? 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció