Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
Osynho
Persze, mindenkinek más tetszik, ez okés. Csak én meg tudom mondani, hogy miért szeretem nagyon a Dell-emet egy TN-es Samsung után: sokkal teltebb színek, színhelyesebb megjelenítés, sötétebb fekete, ami meg is marad, bárhonnan nézem (betekintési szög), magasabb kontraszt, ergonómiailag 1000X jobban átgondolt felépítés, forgatható, emelhető, dönthető állvány, pivot mód.

Nekem is a volt crt monitorom Dell volt...jó kis cuccokat gyártanak 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
Osynho írta:
30-40ért csak TN-eset kap a srác, így nincs min gondolkodni. 😀 A gyártók közötti különbségeket nem tudom, inkább az adott modellekre szűkíteném a kört és megnézném egymás mellett őket. Sok különbség nem lesz közöttük képminőségben, TN az TN, sokszor ugyanazt a panelt teszik egymás termékébe.
Érdemes megnézni a kinézetet, csatlakozókat, talpat (állítható-e, forgatható-e), a garanciát (van-e pixelgarancia) és persze az árat.

VÉÉGREEE +1 most mennyünk át a milyen processzort vegyekbe és ott is döntsük el melyik a jobb
0
0
0
0
Osynho avatar
30-40ért csak TN-eset kap a srác, így nincs min gondolkodni. 😀 A gyártók közötti különbségeket nem tudom, inkább az adott modellekre szűkíteném a kört és megnézném egymás mellett őket. Sok különbség nem lesz közöttük képminőségben, TN az TN, sokszor ugyanazt a panelt teszik egymás termékébe.
Érdemes megnézni a kinézetet, csatlakozókat, talpat (állítható-e, forgatható-e), a garanciát (van-e pixelgarancia) és persze az árat.

LED TECHNOLOGIA a legjobb a világon mindent odaver...

Ez megint egy durva általánosítás, és felhozhatnám a tv esetében a plazmát. 😂 Azonos áron fasorban sincs semmilyen hiperbrutál ledes tv egy plazmával. Annyira sötét feketét, élethű színeket és folyamatos mozgást nem tud egyszerűen az lcd technológia, mint egy plazma. Azonos árkategóriáról van szó. Persze egy plazma többet eszik, nem jó, ha direkt fény éri, mert tükrös, és monitornak nem jó, mert hajlamos beégni.
Ezt csak azért mondom, hogy az ilyen kijelentések elég merészek, mert attól függ mire? Ha házimozi, filmezés, akkor plazma. Hiába ledezel. 😃 😜
Nade nem akarom szétoffolni a topikot, bocsi!
0
0
0
0
DCMAN avatar
Osynho írta:
hardX:
Tele van a net leírásokkal tesztekkel. Google-zni kellene neki. 😀 Azért 3 videó:
[LINK]
[LINK]
[LINK]

DCMAN:
na akor folytassuk: miért jobb az IPS mint a LED-es technologia??

Úgy látom nem érted. A led egy háttérvilágítás, az IPS meg paneltípus. Van olyan, hogy lcd. Ezon belül paneltípusok, különböző előnyökkel, hátrányokkal (TN, MVA? IPS és ezek variációi). Aztán ezt a panelt meg kell világítani, hogy a júzer lásson is vaamit. Ez történhet ccfl csövekkel, vagy leddel. Ilyen formán létezik CCFL-es TN, IPS, MVA monitor és letzik pl LED-es TN, IPS, MVA monitor.

Az IPS sokmindenben jobb, mint a TN (ezeket le is írtam). Ez nem az én véleményem, hanem mérhető tények. A TN olcsóbb és jobb a válaszideje, ennyi az előnye. Persze az más kérdés, hogy drágán adják el, mivel mindenki megveszi. Ezért kellett az edge led megvilágítás, hogy még mindig vegyék.
Azt nem érted meg, hogy a megvilágítás sokadrangú egy monitornál, a paneltípus viszont alapjaiban meghatározza a képminőséget, ami azért elég fontos egy olyan eszköznél, ami képet állít elő. 😂

na mind1 lehet jobb akármilyen de elégé eltértünk a témátol hiszen nem arrol szolt hogy melyik a jobb panel hanem a márkákrol most ha a srác monitort akar venni.....30000-40000.e között akor sztem samsung-ot vegyen és abbol is az ujjab technologiájut.na mind1 részemről lezárom a vitát de akor is a LED TECHNOLOGIA a legjobb a világon mindent odaver...ja még anyi ha monitor akor

SAMSUNG
0
0
0
0
Osynho avatar
hardX:
Tele van a net leírásokkal tesztekkel. Google-zni kellene neki. 😀 Azért 3 videó:
[LINK]
[LINK]
[LINK]

DCMAN:
na akor folytassuk: miért jobb az IPS mint a LED-es technologia??

Úgy látom nem érted. A LED egy háttérvilágítás, az IPS meg paneltípus. Van olyan, hogy LCD. Ezon belül paneltípusok, különböző előnyökkel, hátrányokkal (TN, MVA, IPS és ezek módosulásai). Aztán ezt a panelt meg kell világítani, hogy a júzer lásson is valamit. Ez történhet CCFL csövekkel, vagy lLED-del. Ilyen formán létezik CCFL-es TN, IPS, MVA monitor és letzik pl LED-es TN, IPS, MVA monitor.

Az IPS sok mindenben jobb, mint a TN (ezeket le is írtam). Ez nem az én véleményem, hanem mérhető tények. A TN olcsóbb és jobb a válaszideje, ennyi az előnye. Persze az más kérdés, hogy drágán adják el, mivel mindenki megveszi. Ezért kellett az edge led megvilágítás, hogy még mindig vegyék. Marketing.
Azt nem érted meg, hogy a megvilágítás sokadrangú egy monitornál, a paneltípus viszont alapjaiban meghatározza a képminőséget, ami azért elég fontos egy olyan eszköznél, ami képet állít elő. 😂

Értem én, hogy onnan indult, de én ezekre reagáltam:
ma már ha monitort vásárolsz csakis full hd-s ledes monitort szabad venni...

de sztem akor is a ledes technologia a legjobb...
0
0
0
0
DCMAN avatar
Synda írta:
DCMAN írta:
35-ért kapsz samsung 22"-os full hd-s ledes lcd monitrot is!!nekem is ilyen van elég durva szép képet ad stb.....[url]http://www.pcstar.hu/product_info.php?products_id=115631&language=hu[/url]..de ott van a gépeim közzöt a 2-ik képen ha gondolod nézd meg.

BenQ is szép képet ad,megkockáztatom jobb mint a Samsung. 😉

innen indult az egész.....és hova kötötünk ki ...nem hogy melyik márka jobb hanem a panelekhez áhhhhh..lehet hogy jobb de eredetileg arrol volt szo hogy led-es monitorok között a benq a legjobb SYNDA ezt állítota és én meg aztmondtam hogy sztem meg a samsung...eredetileg nem aarl volt szo hogy melyik a jobb technologia de sztem ennyi idő alatt a srác már megvette a monitort😂
0
0
0
0
_AsheXp avatar
"Persze, mindenkinek más tetszik, ez okés. Csak én meg tudom mondani, hogy miért szeretem nagyon a Dell-emet egy TN-es Samsung után: sokkal teltebb színek, színhelyesebb megjelenítés, sötétebb fekete, ami meg is marad, bárhonnan nézem (betekintési szög), magasabb kontraszt, ergonómiailag 1000X jobban átgondolt felépítés, forgatható, emelhető, dönthető állvány, pivot mód.
"
Osynho irta

Tehát ha nálad a led-es tn-es monitor a csúcs (vegyük 100%-nak) akkor az IPS-es pedig 150%-200%, tehát jobb mint a led-es.. led-es se szar, de ips jobb

(Osynho, olyan vicces neved van, kiejtve ilyen: OSINNYÓ 😃😉
0
0
0
0
DCMAN avatar
na akor folytassuk: miért jobb az IPS mint a LED-es technologia??am elég vicces mert megint teljesen eltértünk a témátol hiszen ez ugy kezdödöt hogy valaki azt irta hogy a benq jobb mint a samsung..innen indul az egész és megint másik témánál vagyunk..ha led monitor akor SAMSUNG 4EVER
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Zárj csak 😃 Igen itt az van h miért válasszon led-et... de az nincs itt h az IPS még jobb, ez cak reklám fgoás.. vagyis tény h igaz, de még mindig nem annyira jó mint az ips...
0
0
0
0
Osynho avatar
1. Szebb képet ad, mint a réegbbi TN paneles. Ezt el is hiszem. De irreleváns, most a tn/ips közötti különbségről van szó.
2. A fogyasztás igaz, bár havi 100ft szerintem nem döntő érv egy monitor mellett.
3. Ezt nem értem. Miért baszná szét a szemet egy lcd monitor? Nagy előnye a crt-vel szemben, hogy nem rezeg a kép, de ez igaz minden lcd-re tn, ips, led/ccfl megvilágítással. Szóval ez sem előnye a ledes technológiának.
4. Marketing hülyeség, rá lehet írni bármire
5. Lásd 4, pont, bullshit.
6. Ezt nem tudom mi, de érdekelne. Kifejtenéd?
7. Ez milyen egzakt mérés eredménye? 😃 Milyen mértékegység a "ragyogó tiszta"? A ledes tn ragyogó tiszta, az ips ccfl-el meg koszos? 😃
8. Mi az hogy 100% színek? Például a színek visszaadásában lényegesen gyengébb egy tn panel, tehát ez nem jó érv.
9. displayport csatlakozóm van nekem is a Dell-en, nem panelfüggő.
10. fogyasztásról már volt szó, nem ér duplázni. 😀 Az enyém 30-33W, de nagyobb 1 collal. Levett fényerő mellett ,(ahogy normál ember használja) minimális a különbség. Nyugodtan számold ki, hogy éves szinten mennyire jön ki, napi pl 10 óra használat mellett. Boldogan kifizetem a 3x-osát, csakhogy ez a monitor legyen előttem. 😃

én ezzel zárok goodbyehttp://www.samsun...st-for-you

Szépen megetted a marketing szarságot. A fogyasztói társadalom és a reklámkampányok áldozata vagy. 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
én ezzel zárok goodbye[LINK]
0
0
0
0
_AsheXp avatar
"4.ecosaving
5-magich bright
6.eco motion érzékelő
7.ragyogo tiszta panel"
Honlapról ctrl-c+ctrl-v? 😃

"1.nekem szeb képet ad a mostani mint a régi" Az IPS pedig még szebbet

Osynho, van egy vidi ahol összehasonlitják a 2-t, ilyen madaras háttérrel, azt linkeld már pls, én nem tudom hol van, addig itt egy másik vidi

(tudom itt crt-vel hasonlitja)
0
0
0
0
DCMAN avatar
pl akor
1.nekem szeb képet ad a mostani mint a régi
2.ledes technologia ergo>>>kevesebb fogyasztás
3.nem bassza szét a szemet
4.ecosaving
5-magich bright
6.eco motion érzékelő
7.ragyogo tiszta panel
8.100% szinek
9.display port csatlakozo
10.19w átlagfogyasztás

most durván ennyi....[LINK]
0
0
0
0
Osynho avatar
DCMAN:
Kezdjük. 😂 Hanem esetedben mit ad a led? Miért jobb egy ledes tn, mint egy ccfl-es ips? 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
Osynho írta:
DCMAN:
Persze, mindenkinek más tetszik, ez okés. Csak én meg tudom mondani, hogy miért szeretem nagyon a Dell-emet egy TN-es Samsung után: sokkal teltebb színek, színhelyesebb megjelenítés, sötétebb fekete, ami meg is marad, bárhonnan nézem, magasabb kontraszt, ergonómiailag 1000X jobban átgondolt felépítés, forgatható, emelhető, dönthető állvány, pivot mód.

A ledes monitornak mi az előnye? A pár watt fogyasztáskülönbségen kívül? 😀 Az edge led egy költséghatékony megoldás, a full array (full backlit) megoldás már komolyabb dolog, de az nem ez az árkategória, nem is tudom, hogy monitorokban alkalmazzák-e.

Úgy meg egyébként is nehéz választani, hogy csak egyféle típust látsz, és csak azért állsz ki mellette, mert olyanod van.

led forever és ennyi..

Ezt is elfogadom, ha meg tudod indokolni. 😆 Vagy csak azért, mert csak? 😜

ÁÁÁÁHHH hihetetlen nagyon kitartok vagytok😂na hát akor kezdjük:
jogos,, de a LED-es technologia nem csak az alacsony fogyasztásrol szol csakis egyedül
0
0
0
0
Osynho avatar
DCMAN:
Persze, mindenkinek más tetszik, ez okés. Csak én meg tudom mondani, hogy miért szeretem nagyon a Dell-emet egy TN-es Samsung után: sokkal teltebb színek, színhelyesebb megjelenítés, sötétebb fekete, ami meg is marad, bárhonnan nézem (betekintési szög), magasabb kontraszt, ergonómiailag 1000X jobban átgondolt felépítés, forgatható, emelhető, dönthető állvány, pivot mód.

A ledes monitornak mi az előnye? A pár watt fogyasztáskülönbségen kívül? 😀 Az edge led egy költséghatékony megoldás, a full array (full backlit) megoldás már komolyabb dolog, de az nem ez az árkategória, nem is tudom, hogy monitorokban alkalmazzák-e.

Úgy meg egyébként is nehéz választani, hogy csak egyféle típust látsz, és csak azért állsz ki mellette, mert olyanod van.

led forever és ennyi..

Ezt is elfogadom, ha meg tudod indokolni. 😆 Vagy csak azért, mert csak? 😜

jó hát neked ez az álláspontod

A paneltípusok közötti különbségek tényszerű dolgok, ez nem az én álláspontom. Egyébként se álláspont kérdése. Attól hogy nekem az az álláspontom, hogy egy Dacia Logan legyorsul egy M3-as BMW-t, még nem lesz igazam. 😂

Félreértés ne essék, a led megvilágítás előremutató és hasznos találmány. Persze nem mindegy, hogy melyik típusú, stb. Viszont a gyártók marketing gépezete próbálja felnagyítani a dolgot és igyekeznek elhallgatni, hogy még mindig a nagyon olcsó és kompromisszumokkal használható TN panelt sózzák rá a vevőkre. Sokadig rókabőr, leddel megvilágítva. 😃 Szerencsére egyre több elérhető árú IPS monitor van, ráadásul némelyik még led megvilágítású is. Juhééé! 😆
0
0
0
0
DCMAN avatar
JTamas írta:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.😉

nm😉 ha meglessz a monitor szolj kíváncsi leszek

niteforce írta:
a panel a lényeg nem a háttérvilágítás.

a te álláspontod szerint akkor szebb képe van egy led háttérvilágítású fos TN-paneles 20 ezres vacaknak, mint egy CCFL háttérvilágítású S-IPS paneles monitoré.
ez meg így helytelen. Azonos panel esetén tényleg valamivel szebb a képe a LED-nek, de nem kell mindenáron a LED háttérvilágításhoz ragaszkodni.

jó hát neked ez az álláspontod nekem meg az hogy led forever és ennyi..ledeset nem muszály venni de ha monitor akor SAMSUNG én azt mondom
0
0
0
0
niteforce avatar
a panel a lényeg nem a háttérvilágítás.

a te álláspontod szerint akkor szebb képe van egy led háttérvilágítású fos TN-paneles 20 ezres vacaknak, mint egy CCFL háttérvilágítású S-IPS paneles monitornak...
ez meg így helytelen. Azonos panel esetén tényleg valamivel szebb a képe a LED-nek, de nem kell mindenáron a LED háttérvilágításhoz ragaszkodni.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.😉
0
0
0
0
DCMAN avatar
Osynho írta:
Komolyan TN paneles monitorok képminőségéről vitatkoztok? Ugyanmár... 😉 😃

JTamas:
A led a háttérvilágítást jelöli a monitoroknál (és tv-knél is). Az eddig alkalmazott ccfl technológiát váltja fel, igen divatos manapság, de nem kell akkora jelentőséget tulajdonítani neki, mint ahogy azt sokan teszik.

Az olcsóbb modellek esetében edge led technológiát használnak, a panel széleinél helyezik el azokat, és ezt a fényt próbálják egyenletesen elosztani a képernyőn. Kisebb nagyobb sikerrel.

Előnye, hogy maga a megvilágítás kevesebbet fogyaszt, mint a ccfl, viszont nem árt elfelejteni, hogy a panel milyensége is hatással van a fogyasztásra, nem csak a megvilágítás. Tehát egy ccfl-es monitor se eszi le feltétlenül a gatyádat.

Nagy a marketingje a led technológiának, ezért is adhatják pofátlan áron, az amúgy kisebb előállítási költséggel gyártható ledes cuccokat. Sokan meghallják, hogy led, és már meg is veszik, pedig kb az egyik legutolsó szempont, ami meghatározza a képminőséget. Fontosabb a panel típusa (TN, MVA, IPS, stb).

DCMAN:
Komolyan 10W fogyasztáskülönbség miatt vegyen az ember ledes monitort? Ami egyébként is max fényerő mellett értendő, tehát valós használat mellet még ennyi sincs. Nem fontosabb a képminőség? 😀

Ezzel is vitatkoznék. 😉 azt mondanám, hogy csak egy bizonyos árszintig érdemes TN paneles fullhádéledzongoralakkműanyag monitort venni, amint megközelíti egy MVA/IPS monitor árát, érdemes elgondolkodni. Engem pl egyáltalán nem zavar, hogy nem ledes a monitorom, és egy soha se cserélném vissza TN-esre. 😀

na mind1 mindenki maga tudja milyen monitort vesz..megkérdezte hogy milyen monitort érdemes venni 30000-40000e közzöt és én adtam egy tippet neki.de sztem akor is a ledes technologia a legjobb..nem vagyunk egyformák..neked nem számit nekem igen enyi.másik kettő aztmondja benq jobb mint a samsung de mind2-ő nek samsung monitoruk van.....😊.ez is rendben van..😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Komolyan TN paneles monitorok képminőségéről vitatkoztok? Ugyanmár... 😉 😃

JTamas:
A led a háttérvilágítást jelöli a monitoroknál (és tv-knél is). Az eddig alkalmazott ccfl technológiát váltja fel, igen divatos manapság, de nem kell akkora jelentőséget tulajdonítani neki, mint ahogy azt sokan teszik.

Az olcsóbb modellek esetében edge led technológiát használnak, a panel széleinél helyezik el azokat, és ezt a fényt próbálják egyenletesen elosztani a képernyőn. Kisebb nagyobb sikerrel.

Előnye, hogy maga a megvilágítás kevesebbet fogyaszt, mint a ccfl, viszont nem árt elfelejteni, hogy a panel milyensége is hatással van a fogyasztásra, nem csak a megvilágítás. Tehát egy ccfl-es monitor se eszi le feltétlenül a gatyádat.

Nagy a marketingje a led technológiának, ezért is adhatják pofátlan áron, az amúgy kisebb előállítási költséggel gyártható ledes cuccokat. Sokan meghallják, hogy led, és már meg is veszik, pedig kb az egyik legutolsó szempont, ami meghatározza a képminőséget. Fontosabb a panel típusa (TN, MVA, IPS, stb).

DCMAN:
Komolyan 10W fogyasztáskülönbség miatt vegyen az ember ledes monitort? Ami egyébként is max fényerő mellett értendő, tehát valós használat mellet még ennyi sincs. Nem fontosabb a képminőség? 😀

Ezzel is vitatkoznék. 😉 azt mondanám, hogy csak egy bizonyos árszintig érdemes TN paneles fullhádéledzongoralakkműanyag monitort venni, amint megközelíti egy MVA/IPS monitor árát, érdemes elgondolkodni. Engem pl egyáltalán nem zavar, hogy nem ledes a monitorom, és soha se cserélném vissza TN-esre. 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
JTamas írta:
Köszönöm a válaszokat.
Na most viszont lenne egy kérdésem, lehet kicsit hülyén hangzik de kezdő vagyok: mi az a LED?

LED=alacsony fogyasztás...tudod mint a ledes izzok...ma már ha monitort vásárolsz csakis full hd-s ledes monitort szabad venni...ledes monitor alig fogyaszt valamit mivel a képernyőt hátulrol kis ledes diodák világitják meg amik alig fogyasztanak nem ugy mint a régebbi tft,crt monitoroknál ráadásul vannak olyan moncsik amik energiatakarékosak (eco saving).hihetetlenűl szép éles képet adnak
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat.
Na most viszont lenne egy kérdésem, lehet kicsit hülyén hangzik de kezdő vagyok: mi az a LED?
0
0
0
0
DCMAN avatar
de azért mind2ő töknek samsung van😂de a benq job azért😂
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Synda: Szerintem is 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
arrol vitatkozhatnánk😉
0
0
0
0
DCMAN avatar
35-ért kapsz samsung 22"-os full hd-s ledes lcd monitrot is!!nekem is ilyen van elég durva szép képet ad stb.....[url]http://www.pcstar.hu/product_info.php?products_id=115631&language=hu[/url]..de ott van a gépeim közzöt a 2-ik képen ha gondolod nézd meg.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
JTamas írta:
30000-40000 Ft között milyen min. 20"-os monitort tudtok ajánlani?

Ebben az árkategóriában 21,5"-os méretben vannak LED BenQ monitorok.
Én is azt használok név szerint BenQ G2222HDL-t és teljesen megvagyok vele elégedve. A kép kifogástalan, a színek gyönyörűek, a fogyasztás elképesztően alacsony!
0
0
0
0
no avatar
30000-40000 Ft között milyen min. 20"-os monitort tudtok ajánlani?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Samsung P2270HD Monitor az jónak számít?😊
0
0
0
0
niteforce avatar
xsebix írta:
Nezegettem monitorokat...Philips monitorokrol mi a velemenyetek?Bennem mindig az volt, hogy jo termekeik vannak, de lehet rosszul gondoltam...
Ezt a ket monitort neztem ki :

Philips 247E3LSU

Philips 234CL2SB

de ez a samsung is tetszik :

Samsung SyncMaster BX2235

Szerintetek a 3 kozul melyik lehet a jobb?
Meg lenne 1 olyan kerdesem ami lehet hulyeseg csak ugy hallottam, hogy a "hdmi" inkabb a filmnezesre jobb a "dvi" meg a jatekokra...Csak mert ha tenyleg igy van akkor nem veszem figyelembe azt, h van-e hdmi kimenet a monitoron vagy nincs...Vagy netan ugyan azt a minoseget adja mind2 megoldas?
Bocs ha hulyeseg a kerdes, de nem ertek hozza! 😀
Valamint mik a fo tenyezok 1 monitornal?

Szia!

ezeknek a Philipseknek szebb színeik vannak, de én inkább ezt venném a helyedben, ennek nagyon jó a képminősége.
[LINK]

Mindkettő ugyanolyan jó, az a különbség, hogy a HDMI kábelen megy át hang is, DVI-n meg nem.

Fő tényezők szerintem a következők:

-Szép színek, mély fekete (Panel és háttérvilágítás)
-Méret
-Felbontás

Ezeket érdemes nagyon nézni, a többi, mint a márka, meg a keret kinézete abszólút másodlagos, még a csatlakozási lehetőségek is. Ma már nagyon gagyi monitorokat nem lehet kapni, de azért érdemes jó márkát választani. Csatlakozást tekintve szinte mindegyiken kapunk DVI bemenetet, ami teljesen elég, ha még egy HDMI-vel is megfejelik, akkor az + pont. A keret meg teljesen elhanyagolható, nem tudom ki az, aki egy monitoron a keretet nézi a kijelző helyett 😃
0
0
0
0
grabka avatar
Sziasztok!

kinéztem egy monitort. véleményt szeretnék róla. de ha már megadatott választási lehetőségem egyből hármat is néztem szerintetek melyik jobb???? nagyon nem értek a monitorokhoz

Ezek a monitorok 40.000 forint körül vannak.

ASUS VH238T

vagy

BenQ G2420HD

vagy

BenQ G2420HDBL

Előre is köszi a válaszokat
Gábor
0
0
0
0
xsebix avatar
Nezegettem monitorokat...Philips monitorokrol mi a velemenyetek?Bennem mindig az volt, hogy jo termekeik vannak, de lehet rosszul gondoltam...
Ezt a ket monitort neztem ki :

Philips 247E3LSU

Philips 234CL2SB

de ez a samsung is tetszik :

Samsung SyncMaster BX2235

Szerintetek a 3 kozul melyik lehet a jobb?
Meg lenne 1 olyan kerdesem ami lehet hulyeseg csak ugy hallottam, hogy a "hdmi" inkabb a filmnezesre jobb a "dvi" meg a jatekokra...Csak mert ha tenyleg igy van akkor nem veszem figyelembe azt, h van-e hdmi kimenet a monitoron vagy nincs...Vagy netan ugyan azt a minoseget adja mind2 megoldas?
Bocs ha hulyeseg a kerdes, de nem ertek hozza! 😀
Valamint mik a fo tenyezok 1 monitornal?
0
0
0
0
Osynho avatar
140e egy 32 colos tv-ért. 😕
0
0
0
0
gabi86 avatar
Szerintetek az LG 37LV4500 milyen tévé megéri a 140000Ft-ot? Vagy ebben az árban már van jobb is?
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
lapartman997 írta:
Valaki tudna egy tesztet küldeni (magyar vagy angol legyen) a UE32D6100 TV-ről hogy milyen rajta Xboxozni?

Xbox tesztet nem találtam róla. De itt vannak a főbb leírások, hát ha segít valamit.
[LINK]
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
Én venni, még nem vettem semmit a Media Markt-ban, csak be szoktam nézni hogy mik vannak. Tavaly karácsonykor voltunk, hogy veszünk egy z-5500-at, de nem lett belőle semmi mivel 105k-volt akkor.
Inkább meghagytuk a pénzt, és most majd veszünk egy hangfalszettet erősítővel. Sokkal jobban járunk így.
0
0
0
0
niteforce avatar
én is néztem ott egy hangfalat, normális helyen 11K volt, ott 26 😆
én max kábelt szoktam venni ott.
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
maniacc írta:
SyntaxXx írta:
lapartman997 írta:
Köszi mindent 😀 a Samsung UE32D6100 tetszik eléggé 😃!

Meg is értem hogy minek 😃 Ebben az árkategóriában csak a Samsung gyárt 3D Tv-t, és nem ilyen összevissza képminőségűt, ha nem kiváló minőségűt.
Ezért is ajánlottam, mivel ezt a TV-t nyugodt szívvel lehet játékra és filmnézésre egyaránt használni. Én ha most tehetném, tuti ilyet vennék 😀

Én Euronics-ban láttam a héten egy asszem 50"-os Samsung 3D TV-t 200ezer FT-ért, gyönyörű képe volt, és a 3D élmény is nagyon jó volt. Amik mellette voltak LG meg Philips tv-k elbújhattak ez mellett.

Én a Media Markt-ban láttam, egy 46"-os(117cm-es) 3D LED Tv-t, hát behaltam milyen jó képe van 😃 A gyönyört csak az a 280.000Ft-os ár lombozta le, de nézni jó volt 😃
0
0
0
0
maniacc avatar
SyntaxXx írta:
lapartman997 írta:

Meg is értem hogy minek 😃 Ebben az árkategóriában csak a Samsung gyárt 3D Tv-t, és nem ilyen összevissza képminőségűt, ha nem kiváló minőségűt.
Ezért is ajánlottam, mivel ezt a TV-t nyugodt szívvel lehet játékra és filmnézésre egyaránt használni. Én ha most tehetném, tuti ilyet vennék 😀

Én Euronics-ban láttam a héten egy asszem 50"-os Samsung 3D TV-t 200ezer FT-ért, gyönyörű képe volt, és a 3D élmény is nagyon jó volt. Amik mellette voltak LG meg Philips tv-k elbújhattak ez mellett.
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
lapartman997 írta:

0
0
0
0
SyntaxXx avatar
lapartman997 írta:
Köszi 😀. És a HDMI kábel jó? az a 5-6000Ft-os elég?

Bőven jó, nem kell majd attól tartanod hogy rossz lenne a képe 😀
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
lapartman997 írta:
Melyik a legjobb TV 150 körül játékra meg filmnézésre egyben?? XBOX360-hoz. LIVE-on is játszanék vele. És ez jó HDMI-kábel lenne hozzá? Elég hogy szép képe legyen?https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2999 Ja és olyan TV legyen aminél nincs valamilyen input-lag multiplayerbe.

Samsung UE32D6100 vagy Samsung UE32D5500
0
0
0
0
randal avatar
DarthRoni írta:
randal írta:
DarthRoni írta:
[url]http://***/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00005793&csoportid=00000006[/url]

erről a monitorról mi a véleményetek? 17-es CRT LG-met cserélném le rá, főleg játékra, netezni, és filmezni (3-5 méter távolságról) kellene.

***-on nagyon dícsérték, szerintetek? 😀

Inkább azt vedd amit fentebb írtam (BenQ GL2240).

és az mivel jobb amit te ajánlasz? 😀 csak hogy megértsem miért jobb 😀

A HKC-hoz viszonyítva:

Pro:

-Kisebb fogyasztás
-LED kijelző
-3 év garancia
-Márka

Kontra:

- válaszidő
0
0
0
0
DarthRoni avatar
randal írta:
DarthRoni írta:
[url]http://***/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00005793&csoportid=00000006[/url]

erről a monitorról mi a véleményetek? 17-es CRT LG-met cserélném le rá, főleg játékra, netezni, és filmezni (3-5 méter távolságról) kellene.

és az mivel jobb amit te ajánlasz? 😀 csak hogy megértsem miért jobb 😀
0
0
0
0
randal avatar
DarthRoni írta:

0
0
0
0
DarthRoni avatar
[url]http://pcpc.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00005793&csoportid=00000006[/url]

0
0
0
0
SyntaxXx avatar
ujjzalan írta:
Üdv!
Kinéztem két monitort, ami kb jó lenne (ár, méret, stb) szerintetek melyik a jobb?
Acer V223HQBOBD
Benq GL2250
Az Acer sima LCD 300-as fényerővel dvi-vel. A Benq LED-es 250-es fényerővel, szintén dvi-vel... I p o nról néztem őket. Árban ugyan annyi.

Benq GL2250. szinte "tudásilag" egyforma a 2 monitor, de a Benq dinamikus kontrasztja sokkal jobb mint az Acer-é + sokkal szebb képe van.
0
0
0
0
ujjzalan avatar
Üdv!
Kinéztem két monitort, ami kb jó lenne (ár, méret, stb) szerintetek melyik a jobb?
Acer V223HQBOBD
Benq GL2250
Az Acer sima LCD 300-as fényerővel dvi-vel. A Benq LED-es 250-es fényerővel, szintén dvi-vel... I p o nról néztem őket. Árban ugyan annyi.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Milyen monitort vegyek?

Samsung P2270HD ilyenem van és nagyon elégedett vagyok vele😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció