Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
KERKO A 970-es gyorsabb. Viszont drágább is. Mennyi a keret? zsoltdeak17 Hűha! 70 a 480-ért? Az nagyon megérős. Amúgy mennyire megbízható a tag? és hova szól a gari? Haverom most akarja cserélni a R7 370-ét. +15be lenne neki a 470. Szerinted?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GTX 970 erősebb, de én elgondolkodnék a helyedben az RX 480-on is.

Boltokban jelenleg 'picit' de Cole-nál várhatóan 70 ezer körül fog alakulni a 4GB-os verzió ára.
[LINK]
0
0
0
0
KERKO avatar
A GTX 970 4GB-os videókártyáról mi a véleményetek? Mit választanátok a két kártya közül GTX 970 vagy R9 380x?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Vagy csak szimplán felvásárolja áron alul majd továbbadja hogy legyen rajta haszna.
0
0
0
0
xsebix avatar
Ha a megfelelő eladótól veszed értsd úgy pl sok és csak pozitív értékelése van akkor szerintem nem kell félned főleg ha még garancia is van rajta... Én már vettem jó pár alkatrészt onnan használtan gari nélkül és eddig nem volt gond..
Az eladásnak meg sok oka lehet, kell a pénz nem használja ki vagy esetleg nagyobbra vált.
0
0
0
0
KERKO avatar
Piero, az a baj, hogy a használt dolognál bennem motoszkál az a kérdés, hogy vajon miért ad tovább rajta. Mondjuk garancia mellett kötelesek cserélni/javítani.
Egyébként érdekes ez a hardverapró oldal, gondolom mielőtt vennék valamit a garanciáról, hibáiról mindenképp bizonyosodjak meg egy termék esetében.

És köszönöm az eddigi segítséget, eddig amit változtattam a gépembe, a tárolóeszkőz (wd blue), a tápegység, és a videókártya) így pár 10 ezerrel olcsóbban is kijövök. Főleg ha a elkapok pár jó akciót.
0
0
0
0
Puffin avatar
Használtban 390-et is lehet kapni 70-75 között
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Újonnan jelenleg nem igazán van, használtan viszont garis GTX 970-t is vehetnél.
Szerk: Most nézem, 72 ezer forint... Ha már R9 380X, akkor 65 ezerért az XFX inkább: [LINK]

Hűtőnek én a Zero Infinity Free Flow+t ajánlanám. 8 ezer forintért nagyon megéri. Boltban már úgy tudom nem kapni, de nyugodtan vedd hardverapróról.
[LINK]

Ha csak egy vinyód lesz, akkor ne WD Green-t vegyél, inkább WD Blue.
0
0
0
0
KERKO avatar
Igen az sose baj, egyébként R9 380X NITRO ennél a kártyánál van jobb ár/érték arányban?

Illetve tudnál valami jó hűtőt/hűtést ajánlani ezekre?
Vagy elég pár ventilátort pluszba becsapni a gépbe?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Igazából egy minőségi 400W-os táp is elég lenne, még ha húzod a procit is. De a túlméretezett táp nem gond, jól jöhet még ha van tartalék benne.
0
0
0
0
KERKO avatar
Zsolt, bocsáss meg tényleg béna vagyok, ez a tápegység elég ennek a gépnek? Mondjuk feltételezem, hogy igen, mást különben nem ajánlottad volna (kivéve ha gonosz vagy.)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én mindenesetre azt az Elite Power tápot sem raknám bele... Helyette inkább FSP Hyper 500, az is 16 ezer környékén mozog. Vagy FSP Raider 550/Seasonic S12II-520 ami ~19 ezer környékén mozog.
0
0
0
0
csuz-li avatar
KERKO: jó ez. Én igazából az alaplappal nem vagyok kibékülve. Egyrészt, ha már K-s processzort veszel, jó lenne Z-s alaplap, hogy húzhasd, ha olyanod van. Persze, ha a K-t, csak azért választottad, mert magasabb alapból az órajele, akkor mindegy, de K nélkül is épp olyan jó az a processzor ebbe az alaplapba. Másrészt, ha már elfér, én inkább ATX-es alaplapokat szoktam választani, mert "szellősebb" és kényelmesebb bele pakolni.
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok, nem vagyok valami nagy konfig összeállító, szerintetek ez amit most csináltam ár/érték arányba milyen, illetve nem vesznek össze egymással?
https://gepigeny.hu/user/kerko/eszkozok/193980
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MFeri4615
Ohh olyanom nekem is volt még régebben, de már szerencsére HDMI-t használok. A géped nagyjából 40 ezret ér. Szeritnem annyiért el lehet adni bár az a VGA eléggé gyenge. A lényeg, hogy ki tudd pótolni a pénzedet. Annyiért veszel egy jó házat pl Zalman Z9 vagy Z11. Egy HDD és egy DVD iró (amit már én nem is használok igazáól) és kész is egy nagyon jó gép.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Quandgame94 igen most én is ezen agyalok hogy ezt úgy ahogy van el kéne adni 😃 csak hát ki tudja mikor veszik meg :S holnap szerintem meghírdetem, szerinted mennyit lehet elkérni érte? én olyan 45-50re gondoltam.
Annyi baja van hogy a vga-nak a kábélet mikor bedugjuk és be kell csavarni a két helyen, az egyiken letört :S és rászorult a kábelre 😆 , de tökéletes használható attól függetlenül mert becsavarve rámegy rendesen.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MFeri4615
Asrock 970M Pro3 alaplap 19ezer Ft
FX-6300 29ezer + HyPER TX3 EVO 8ezer Ft
Kingston HyPER-X FURY RED 2x4GB 1600 MHz 11 ezer
EVGA 500W 15ezer Ft vagy Zalman ZM500 15ezer
XFX R9 380X 4GB 66ezer Ft
Összesen 148 ezer PCX-en. A helyedben megválnék a mostanitól. Azon kapott pénzen vehetnék házat, HDD-t és már összeis rakják neked PCX-en.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én nem erőltetném a Haswell i3-mat ha közel azonos áron van Skylake.

Pl:
Asus H110M-A alaplap 19 641 Ft
Intel Core i3-6100 processzor 34 544 Ft
Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15 memória 8 114 Ft
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
MFeri:
PCX:
Gigabyte B85M-D3H 19 924 Ft
i3 4170 33 148 Ft

Kingston 2x4 GB Hyperx Fury red 1333 Mhz CL9 12 048 Ft
Sapphire R9 380 4GB Nitro OC 57 838 Ft
FSP Hyper 500W 16 549 Ft

Utolsó hármat én meghagynám mindenképp, most a táp is és a VGA is jó áron van. Ha inkább AMD processzort szeretnél az is lehet, de lényegesen olcsóbban nem fogsz kijönni azzal sem, viszont FX-6300 befér a keretbe egy jó lappal (pl. Giga 970A-UD3P). Úgy mondjuk több magod lesz, és talán kisebb a CPU limited.

Ez így össz.: 139,507 Ft erre jön szállítási plus egyéb költségek, 145-ben meg kell állnia, a szaki meg ha nem rakja össze 5 ezerért akkor inkább rakd össze te, nem nehéz. Így elvileg meg is állt 150-ben.

Szerk.: Lehet érdemes várnod egy kicsit a VGA-val amúgy, az RX széria vészesen közeleg, azt jobban megéri/vagy lenyomja az R9-ek árát.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Segítséget szeretnék kérni, egy új gépet akarok venni maximum 130-150.000-ért.
Jelenlegi gépeböl szeretnék minnél több dolgot megtartani gondolok itt a HDD,Gépház,Ram (itt megszeretném kérdezni azt hogy most a jelenlegi ramom [Kingmax 2x2GB DDR3 1333MHz] ha veszek majd hozzá +-ba egy 4gb os ramot akkor muszáj 1333MHz-est venni? és ugyan olyan márkájút kell? vagy az nem számít ha eltérő?)
Még annyit szeretnék hogy én sajnos a gépet nem tudom összerakni, mert ugye a hdd/gépház,/ram megmaradna és akkor csak a többi dolgokat venném meg külön külön máshol, ha elviszem egy pc boltba ott összerakják nekem attól függetlenül hogy nem náluk vásároltam?
0
0
0
0
danee23 avatar
Esetleg dvd olvasó van? Illetve olyan dvd/cd amivel bootolni lehet?

Egy linux distro vagy hirens bootcd-vel sok mindent ki lehet deríteni a gépről/hdd-ről. Az is lehet hogy be badsectorosodott. BIOS látja hdd-t?
0
0
0
0
Puffin avatar
odinwraith: az lehetséges. Próbáld meg másik kábellal (ha van kéznél) másik portban.
0
0
0
0
Funes avatar
norbi

Te inkább ne adj tanácsot senkinek, mert nagyon érződik a hozzászólásodban, hogy fogalmatlan vagy az egészhez...😊
0
0
0
0
Bronson avatar
norbi25: nem ez a minimum, de mindegy... olcsóbban is ki lehet hozni egy gépet, ami ettől jobban teljesít játékok alatt...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
i3 6100 2 magos egyébként.
0
0
0
0
no avatar
tibike555 és mareszinho95

GIGABYTE GA-H110M-S2H Alaplap
intel skylake i3 6100 3,7ghz 4magos
GeIL 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz
Nvidia GTX 950 2GB 128 bit
Cooler Master 500W
segate ,WD,1000GB HDD, A-data,kingston 120GB SSD

ez még olcso kategoriába tartozik ... videokártyaa lényeg ,de ettöl gyengébb ne legyen mert akkor biztos nem futnak uj játékok a gépen ,de futnak akkor szaggatva
0
0
0
0
no avatar
80-ért tud gépetösszerakatni,de az nemnagyon jó
I3
gtx750
8gb ram
kb 100-ból meglenne
annyiért már kap új konzolt
ami ennél erősebb
0
0
0
0
no avatar
MFeri: PCX-nél nincs semmilyen beszámítás.
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
Sziasztok!
Unokaöcsém szeretne venni játékra gépet olyan 80 körül tudna rászánni összeget.
Ennyiből lehet értelmes gépet összerakni amivel tudna játszani persze kompromiszumok mellett?
Előre is köszönöm segyítségeteket.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
a Pcx-nél ha új gépet vennék betudnák számítani a mostani gépem? meg lehet leadnám a monitorom is 22" acer .
0
0
0
0
no avatar
akkor azt a plussz 10ezret költsd erőssebb videókártyára
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: 😆 Dolgoztam piacon! Haveromnak segítettem be anno... 😆 Csak nem elektrotechnikai/számítástechnikai cuccot árultunk! 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
mentél volna piaci kofának... 😆

Spoiler!
-Egy 370-et kérek!
- Kettő lett, maradhat?
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: nem értesz hozzá... Sokkal faxább... 😆 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, hát hülye vagyok, akkor biztos erősebb... 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: Biztos??? 😃 Azért az enyém mégis csak 4GB! 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
elvagyok még a 680-al, de köszi hogy gondoltál rám 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: gondoltam hátha megveszed! 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
hát akkor ne engem keress vele 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: annyiért akarom eladni a 4GB-os 370-emet most majd! (2hónapos)
0
0
0
0
TrapCard avatar
tibike555: Attól még hogy a Battlefrontban 16gb az ajánlott gépigény full hd ultrán sem fogyaszt 6,9-7,1gb ramnál többet
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen tv? fullhd? mert azzal is elboldogul egy ilyen konfig kompromisszumok mellett, attól ne félj! de ha a jelenlegi konfigodból átmented a ramot a hdd-t meg a házat, sokkal jobb is kijön!

[LINK]
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Hát de ha rákötöm a tv-re és nem lesz jó majd a grafika a játékoknál ? :/
0
0
0
0
Bronson avatar
de most mi a gond...? 120ból még mindig kijössz egy korrekt konfiggal...
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Hát én már nem tudom mit csináljak :S szerettem volna venni a szobámba egy nagy Tv-ét és majd azon játszani, de úgy látszik ehez sok pénz kell 😞
0
0
0
0
Bronson avatar
én inkább egy pofás asztali gépet vennék 120ból, ami jobb teljesítményt nyújt, mint az xbox!
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
akkor lehet jobban járnék hogy ha vennék egy xbox 360-at flaselve? és akkor azt használnám a tv-hez?
0
0
0
0
Bronson avatar
sejthettem volna... 😊
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Bronson:
Használt konfig amit 110 ezerért árul a jelenlegi gazdája. Találta, nem ő rakta össze.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez hogy a francba jött ki neked 110ből...??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció