Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akosbaa avatar
Az lenne a kérdésem,hogy letöltöttem a Torchlight 2-őt,és megy is,csak az a baj,hogy átlag 9-13 FPS-el.
A gameboosterrel néztem meg.
Lehetne valahogyan fennebb tonászni az FPS-t,hogy a játék élvezhető legyen?

Intel C2D T5450 1.66Ghz 2CPU-s
1Gb RAM
Intel GMA945

Ha beleraknék még +512 mb RAM-ot,az segítene-e?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Oké de más böngészőnél nincs vagy nem ekkora a terhelés😃 Csak egy ötlet volt😃
0
0
0
0
akos328 avatar
TaylorXIII írta:
madchief írta:
Az mitől lehet hogy kb 2 hete szaggatás nélkül ment pl: CS:GO, most meg be van lassulva mint a fene még kisebb grafikán is...

lehet, hogy nagy hülyeség amit írni fogok de akár ettől is lehet de pl a gepigeny.hu oldal Firefoxban valami irgalmatlanul zabálja a processzort, nekem 30-60%ban kihasználja. Ez más böngészőben nincs így😃 szóval ha játszol és meg van nyitva akkor ez is leterhelheti😃 niteforcenak is vannak problémái core 2 duo procival az oldallal.
De ez ki fog derülni ha megnézed a feladatkezelőt ahogy azt GokuTM írta😃

Nem maga a FF terheli le hanem a flash player és a flash tartalmak amik CPU igényesebbek.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
madchief írta:
Az mitől lehet hogy kb 2 hete szaggatás nélkül ment pl: CS:GO, most meg be van lassulva mint a fene még kisebb grafikán is...

lehet, hogy nagy hülyeség amit írni fogok de akár ettől is lehet de pl a gepigeny.hu oldal Firefoxban valami irgalmatlanul zabálja a processzort, nekem 30-60%ban kihasználja. Ez más böngészőben nincs így😃 szóval ha játszol és meg van nyitva akkor ez is leterhelheti😃 niteforcenak is vannak problémái core 2 duo procival az oldallal.
De ez ki fog derülni ha megnézed a feladatkezelőt ahogy azt GokuTM írta😃
0
0
0
0
akos328 avatar
GokuTM írta:
madchief írta:
GokuTM írta:
madchief írta:

Lehet túlmelegedés, vagy lehet akár vírus, ami leterheli a Processzort, vagy megzabálja a RAM-ot.
De sok más oka is, csak hirtelen ez a 2 a legvalószínűbb.

Dobok 1 víruskeresést majd írok helyzetjelentést😃

Egyszerűbb ha Feladatkezelőben a Folyamatoknál megnézed eszi-e valami a CPU-t vagy RAM-ot.

Vagy tele van a gépet szeméttel amit a netről programok un/installálásakor hagy maga után a cucc.
nyomj le pár rendszerkarbantartó cleanert is, amit szoftverbázisról le tudsz szedni.

kalahari10:
Keress rá a hűtő típusára, és a honlapján rajta lesz a leírásban melyik foglalatokra mennek rá. De én úgy tudom az AMD foglalatok mind ugyanolyanok uh sztem rámegy.
0
0
0
0
kalahari10 avatar
Sziasztok! Lenne egy gondom, amit fentebb már leírtam csak nem kaptam rá választ. Szóval az lenne, hogy vennék egy új processzor hűtőt, de nemismerem annyira a foglalatokat és annyi lenne a kérdésem, hogy FM1-es procira rámennek az AM3-as hűtők, vagy vannak olyan hűtők amik kifejezetten FM1-re vannak?
0
0
0
0
madchief avatar
GokuTM írta:
madchief írta:

Lehet túlmelegedés, vagy lehet akár vírus, ami leterheli a Processzort, vagy megzabálja a RAM-ot.
De sok más oka is, csak hirtelen ez a 2 a legvalószínűbb.

Dobok 1 víruskeresést majd írok helyzetjelentést😃
0
0
0
0
madchief avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
gyors kérdésem lenne egy kis weblapszerkesztéssel kapcsolatosan
ATW.hu-ra szeretnék feltölteni lapot, de nem tudom hogy hivatkozzak... GYIK-ba ezt írják: "Oldaladon belül mindig relatív hivatkozásokat használj. Pl.: href="konyvtar/valami.html", ne pedig href="http://azonosító.atw.hu/konyvtar/valami.html"." de nem tudom ez mit jelent. Share pont designer-rrel csinálom a lapot és szerkesztésnél megcsinálom ugyan a hivatkozást de amikor feltöltöm ftp-re eltűnik. mit írjak a hivatkozás URL-hoz hogy ne tüjön el feltöltéskor se?

CPU-hoz annyit hogy inkább a 60 a max amit elérjen egy proci, annál feljebb már nem egészséges, még ha komolyabb baja nem is lenne.
VGA-nál ez az érték a mai kártyáknál 80-90 °C-ig is elmehet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sezx írta:
3 óra tömény dishonored után a 47 fokos proci nemsok? nemvágom mi az ideális, de az már karcolgatja az 50 fokot 😃

Nem mondanám soknak. 80 fok felett károsodik kb a processzor de még akkor sem olyan túlságosan. Akik vesznek jó hűtőt azok is azt mondják 60 fok alatt még jó. Szóval ez a 47 fok szerintem teljesen jó.
0
0
0
0
Sezx avatar
3 óra tömény dishonored után a 47 fokos proci nemsok? nemvágom mi az ideális, de az már karcolgatja az 50 fokot 😃
0
0
0
0
humerot avatar
Sziasztok!
Van nekem egy Acer Aspire 5315 ös laptopom és egy olyan probléma lenne vele hogy 10 indításból 9 nél felpörög a venti de semmi se történik fekete a kép és ki is kapcsol van hogy , 5 másodperc múlva de van hogy , egy perc is eltelik és a maradék egy indításnál meg normálisan működik. A legfrissebb bios van rajta legalábbis agyártó szerint legfrissebb.
0
0
0
0
kalahari10 avatar
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy szeretnék egy új processzor hűtőt, de a foglalatokkal nem vagyok tisztában. A processzorom FM1-es és a legtöbb hűtő inkább az AM-eket támogatja. Hallottam már arról is hogy az AM3 belemegy az FM1-be, ez igaz?
0
0
0
0
humerot avatar
Sziasztok!
Van nekem egy Acer Aspire 5315 ös laptopom és egy olyan probléma lenne vele hogy 10 indításból 9 nél felpörög a venti de semmi se történik fekete a kép és ki is kapcsol van hogy , 5 másodperc múlva de van hogy , egy perc is eltelik és a maradék egy indításnál meg normálisan működik. A legfrissebb bios van rajta legalábbis agyártó szerint legfrissebb.
0
0
0
0
akos328 avatar
Sezx írta:
sztetek 25-ért megérte ez a gépház?😃
Chieftec Dragon CH07BB

Gépházakra mindig azt szoktam mondani, kinek menyi pénze van...
Én 4500Ft-os gépházzal is beértem, nem érdekel miből van 1x ősszerakom és kész, nem fogok vele focizni.

a lapokról meg annyit hogy keress rá a lap típúsára és le van írva milyen CPU-k mennek bele, de igen belemennek az AM3-asok is. csak visszafele nem.
0
0
0
0
Sezx avatar
Koppy96 írta:
Senki ? Az jó :/
Azt valaki meg tudja mondani hogy am3+-os alaplapba lehet-e rakni sima am3-as procit ?

lehet
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Senki ? Az jó :/
Azt valaki meg tudja mondani hogy am3+-os alaplapba lehet-e rakni sima am3-as procit ?
0
0
0
0
Sezx avatar
sztetek 25-ért megérte ez a gépház?😃
Chieftec Dragon CH07BB
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv. Hogy kell beállítani a routerben hogy csak megadott gépeket engedjen fel és hogy állandó ip legyen ?
Nagyon fontos mert most ostromolja valaki a routerünket és változó ip-vel nem igazán tudom kitiltani sem :/
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Cooley írta:
SpeedMeUp írta:
Gondolod? Mert nem csak a procimat meg a HD 7770-et kell elbírnia. Biztos menne vele?

A 12V-os ágat főként azok használják, de persze a többi is kap terhelést, de azok terhelése a 12V-hoz képest lényegesen alacsonyabb. Szerintem biztosan menne vele, de ettől függetlenül, mint mondottam volt, ajánlatos venned egy másik tápot, de nem muszáj.

Oké, kösz az infót! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
SpeedMeUp írta:
Gondolod? Mert nem csak a procimat meg a HD 7770-et kell elbírnia. Biztos menne vele?

A 12V-os ágat főként azok használják, de persze a többi is kap terhelést, de azok terhelése a 12V-hoz képest lényegesen alacsonyabb. Szerintem biztosan menne vele, de ettől függetlenül, mint mondottam volt, ajánlatos venned egy másik tápot, de nem muszáj.
0
0
0
0
Black Wolf avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
SpeedMeUp írta:
Itt is van: https://www.kepfeltoltes.hu/121016/IMG_2528_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egyébként ma beszéltem egy szakemberrel, és azt mondta, hogy nem ajánlatos kockáztatni a tápommal, attól még, hogy 300W-os, még nem fog annyi teljesítményt leadni.
A Lite-ON tápok 70% on futnak, szóval 210W a teljesítménye.
Tehát vennem kell egy újat a HD 7770-hez 😕

Akkor ahhoz a szakemberhez többet ne menj. Vagy te értettél valamit félre, mert az a 70% a hatásfoka. Ezeknek előírásoknak, szabványoknak kell megfelelni, és nem írhatnak rá mást, mint amit tud. Az a táp ~228W-ot tud 12V-os ágon, ami bőven elég a te procidnak és egy 7770-nek, ha nem lesz tuning. Viszont ettől függetlenül tényleg ajánlatos venni egy normálisabb tápot! 😀
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Itt is van: https://www.kepfeltoltes.hu/121016/IMG_2528_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egyébként ma beszéltem egy szakemberrel, és azt mondta, hogy nem ajánlatos kockáztatni a tápommal, attól még, hogy 300W-os, még nem fog annyi teljesítményt leadni.
A Lite-ON tápok 70% on futnak, szóval 210W a teljesítménye.
Tehát vennem kell egy újat a HD 7770-hez 😕
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Rendben. Majd később azért felrakok egy képet a tápról ahogy kértétek. 😀
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Értem és elolvastam a cikket. Tehát az alkatrészek fogyasztásának az összege nem szabad hogy meghaladja a 300W-ot nálam?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mert a Rosszabb minőségű tápok nem tudnak leadni 400 Wattot. Van hogy csak 200Wattot. És mondjuk csávónak van mondjuk egy olyan procija mint nekem és 4magosítja akkor 160 Watt lesz a TDP-je és ez mellé még a 20 Watt már 180 Watt és látod már majdnem 200 Wattnál vagyunk😃 + még hűtőket is tehet bele stb szóval ezek olyat írnak ami a gagyiból is elviszi😃
habár ilyen kártya mellé nem raknának Phenom II x2 555-t az biztos😃 Am súlyból is meg lehet állapítani, hogy egy táp jó minőségű-e vagy sem😃 A jó minőségű táp ugyanannyi Wattos sokkal nehezebb. Legalábbis nekem mondtak ilyet számtech boltba😃 Van itthon Deer tápom és tényleg jóval könnyebb. Am ezt a cikket kéne elolvasnod😃
[LINK]
itt az újabb:[LINK]
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Rendben, majd délután tudok róla képet felrakni, ha otthon leszek. De amúgy ha egy videokártya 20W-ot eszik, akkor minek írják, hogy 400W-os táp kell?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
SpeedMeUp írta:
Az a baj, hogy nincs rajta pontos típus, csak az adatai... 😕

Olyan nincs, hogy nincs rajta pontos típus😃 Az alap nem? De még 2007-2008-2009ben azt írták jó a LiteOn és 2010-es hirdetésben is minőségi jelzővel illették.
0
0
0
0
mtrelax avatar
SpeedMeUp írta:

Csinálj róla egy képet, s tedd fel ide hátha több szem többet lát alapon, valaki pontosabbat is tud mondani róla.
0
0
0
0
Black Wolf avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De a HD 6670-et is elbírta ezzel a processzorral nem? Hát HD 5450 19 Wattot eszik maximum szóval az már jelentősebb különbség a 6670hez képest is. Nem Lite-On a LITEON helyett? Á látom szóval Lite-On de LITEON a logó😃 Azt írták még 2008-2009ben, hogy nem rossz a Lite-On. Szerintem vinni fogja könnyen a HD7770-et😀 De pontos típusát megnézhetnéd azért😃
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Hát ha én azt tudnám... 😀 Az van ráírva, hogy LITEON és hogy DC OUTPUT: 300W De amúgy most nem a HD 6670-et használom hanem egy HD 5450-et.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
17 Wattal fog többet fogyasztani elvileg. Ami elég csekély. De azért jó lenne tudni milyen táp van a gépedben😀 De valószínűleg nem kell új tápot venned. De azért írd le milyen tápod van.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen kártyát készülsz venni? HD 7770?
0
0
0
0
Thomech avatar
SpeedMeUp írta:
Hello! Nem tudom hogy jó helyre írom-e, de lenne egy kérdésem: A tápegységem 300W-os, de a videókártya hivatalos oldalán azt írjak hogy a kártyának 400W kell minimum. Most pedig egy olyan kártyát szeretnék venni aminek 450W kellene. Ez most baj?? Mi a teendő? Próbáljam ki így, vagy kell egy új táp?? SEGÍTSETEK! 😕

Hát ha a gyártó azt írja akkor bizony igen. Egy márkás 450W táp jó is de gagyit semmi képen ne vegyél! 😀 Mondjuk egy Chieftech, vagy Corsair, FSP jó is lenne! Persze ez csak az én véleményem! 😃
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Hello! Nem tudom hogy jó helyre írom-e, de lenne egy kérdésem: A tápegységem 300W-os, de a videókártya hivatalos oldalán azt írjak hogy a kártyának 400W kell minimum. Most pedig egy olyan kártyát szeretnék venni aminek 450W kellene. Ez most baj?? Mi a teendő? Próbáljam ki így, vagy kell egy új táp?? SEGÍTSETEK! 😕
0
0
0
0
akos328 avatar
a 3g a 3rd generation vagyis a 3. generáció rövidítése. ez egy vezeték nélküli telefonszolgáltatás, nagy kiterjedésű, rádió összeköttetéses rendszer, technológia

A wifitől annyiban különbözik, hogy ahhoz meghatározott területet lefedő adó kell, ez mondjuk 100 méter.
Míg a 2-3-4G bárhol elérhető, ahol térerőd van.
0
0
0
0
19ati93 avatar
LagMatyi írta:
niteforce írta:
lehet bele SIM kártyát tenni, és akkor ha van mobilnet előfizetésed, akkor tudsz vele mobilnetezni.

Értem, de akkor gondolom a SIM kártya más előnyeiből(pl telefonálás, SMS) nem élvezhetünk semmit csak a netet amiért fizetni kell?

Tablettel nem lehet telefonálni (persze azért van egy két példa rá) szóval csak a mobilnet a különbség.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
lehet bele SIM kártyát tenni, és akkor ha van mobilnet előfizetésed, akkor tudsz vele mobilnetezni.

Értem, de akkor gondolom a SIM kártya más előnyeiből(pl telefonálás, SMS) nem élvezhetünk semmit csak a netet amiért fizetni kell?
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
no avatar
Hali,
azt akarom kérdezni hogy a 3G az mit takar pontosan? Látom hogy tableteknél és PS vitánál pédául van wifi-s és 3G verzió, és a 3G-s jóval drágább, ezért kiváncsi lettem miért jobb ha 3G-s verziót vesz valaki?
0
0
0
0
roberto888 avatar
Ati8821 írta:
roberto888 írta:
Ati8821 írta:
Sziasztok. Vezérlőpult-Rendszer és bizt.-Rendszer-nél a Telepített memóriánál ez van kiírva: 8,00GB (4,00GB használható).

Ez mit jelent? 4GB-ot nem tudja használni?

64bit-es Win7 Ultimate van feltelepítve. Elvileg az alaplap is támogat ennyi ramot. Az Aida64 is látja és kiírja mind a 4 modult.
Bios is a legfrissebb verzión van.

Start -> keresőbe írd be: Futtatás, menj rá, majd írd be, hogy msconfig. a felugró ablakban kattints a Rendszerindítás fülre, majd a Speciális beállítások gombra. Ezen belül lesz egy olyan mező, hogy Maximális memória. Ha ki van pipálva, akkor vedd ki a pipát. Ha nincs kipipálva, akkor pipáld ki, és írd be, hogy 8192. Ha kész indítsd újra a gépet.

Ezt próbáltam. továbbra is azt írja, hogy 4 használható.

Akkor lépj be a BIOS-ba, menj az Advanced fülre, ezen belül North Bridge Chipset Configuration-ra menj, és a Memory Remap Feature legyen Enabled.
0
0
0
0
roberto888 avatar
Ati8821 írta:
Sziasztok. Vezérlőpult-Rendszer és bizt.-Rendszer-nél a Telepített memóriánál ez van kiírva: 8,00GB (4,00GB használható).

Ez mit jelent? 4GB-ot nem tudja használni?

64bit-es Win7 Ultimate van feltelepítve. Elvileg az alaplap is támogat ennyi ramot. Az Aida64 is látja és kiírja mind a 4 modult.
Bios is a legfrissebb verzión van.

Start -> keresőbe írd be: Futtatás, menj rá, majd írd be, hogy msconfig. a felugró ablakban kattints a Rendszerindítás fülre, majd a Speciális beállítások gombra. Ezen belül lesz egy olyan mező, hogy Maximális memória, ez ne legyen kipipálva. Ha így sem jó, akkor lépj be a BIOS-ba, menj az Advanced fülre, ezen belül North Bridge Chipset Configuration-ra menj, és a Memory Remap Feature legyen Enabled.
0
0
0
0
niteforce avatar
repfect írta:
Hali! mien hűtőpsztát ajánlotok procihoz?

Arctic MX2, MX3, MX4
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció