cseszka írta:
A winchester nem eszik sokat,szinte alig,ha veszel egy jó minöségü 300W tápot gond nélkül elviszi ezt a konfigot amit felsoroltál akár 10 vinyóval is.
Köszönöm És azt hol tudom megnézni hogy az alaplapomon sata 1 2vagy 3-e ??
Elvileg SATA 2. Nem voltam eddig ezekkel tisztában de elvileg a SATA 1,5Gbit/s a SATA 2 3 Gbit/s és a SATA 3 6 Gbit/s. Itt [LINK] 3 Gbit/s szerepel szóval. SATA 2😃
cseszka írta:
A winchester nem eszik sokat,szinte alig,ha veszel egy jó minöségü 300W tápot gond nélkül elviszi ezt a konfigot amit felsoroltál akár 10 vinyóval is.
Sziasztok. A közel jövőben (2 hónap múlva) Szeretnék venni 1 1 terrás wincestert.. És az lenne a bajom hogy elég lesz-e neki a táp nem füstölne le? A komponensek atlon x2 2.8 ghz hd 5570 3 giga ddr2 ram 1 full hd nagyon nagy monitrot. Vagyis ezek melett nem füstölne-e le a gép ja meg 1 360 gigás winchester is van benne.
+milyen márkát ajánlanátok? és hol tudom megézni hogy milyen satás winchestert vegyek mert nemtudom hogy sata 1 2 vagy 3 ami a mostaniba van. Köszönöm előre is üdv Alex Ja igen a lényeget nem irtam oda 400 w os HKC (fos tudom)
Azt szeretném kérdezni? hogy hogyan kell úgy megcsinálni egy képet hogy belőlem 2 látszodjon... 😀 értitek amit monndok? 😃 ha nem akkor kérdezzetek vissza én meg válaszolók...
Sziasztok!
Már 6 hónapja tökéletesen ment a gépem.
Mai nap nem kapcsoltam ki amikor elmentem itthonról ,haza jöttem és lefagyva találtam ,újra indítotottam de fél percig megy(monitor nem kapcsol be és nem pityen be se),utána lekapcsol és újra indul és csak megy ,de nincs kép.
Próbáltam már alaplapi videókártyáról azzal is ugyanez a helyzet.
100 indításból eddig 2x beindult elintítottam egy prime95 tesztet 1 perc után lefagyott.
Mi lehet a gond?
Superlompos írta:
A proci a laptól függ, a VGa-t Msi afterburner-rel tudod húzni, bár a 8400 GS-en nem sokat segít. Nem is értem, hogy abból minek van 1 gigás verzió. 😆
Sziasztok.Kérlek segítsetek nekem a következőkben!Szereztem egy használt gépet és szeretném meg kérdezni hogy a következőket lehet e tuningolni és ha igen hogy csináljam!? 2 magos 2,5 Ghz-es Intel Celeron processzor,gainward 8400gs 1024mb ddr3 Válaszotokat előre is köszönöm!
mlan0 írta:
igen ilyesféle... na ezt le szedhetem? nert akkor oda tenném a ventit
Az csak annyit számított, hogy a proci hűtő csak a gépház oldalából kapott friss levegőt így. Én leszedtem ezt.
Légelvezetőnek hívják, ami nem rossz dolog, ha gyári processzor hűtője van az embernek.
Ha gyári van, nem látom értelmét leszedni, és oldalra tenni a ventit.
Elől-Hátul sokkal jobb helye van, ha csak kettőt szerelsz be.
Igen. Még régebben kiszedtem, most meg nincs meg. Mindegy is mert nem lett melegebb a processzor. Csak nem porosodnak be a lyukak.
Pár fokkal melegebb a processzor a levétele után, hisz így nem a kinti levegőt szívja magára, hanem a gépházban lévő melegebb levegőt Tápegység;Videókártya;RAM;HDD, amit generál.
De gondolom levétel előtt, s után mérted a hőfokot ezért mondod, hogy nem lett melegebb. Biztos nem a hasadra ütöttél és írtad 😀
mlan0 írta:
Az csak annyit számított, hogy a proci hűtő csak a gépház oldalából kapott friss levegőt így. Én leszedtem ezt.
Légelvezetőnek hívják, ami nem rossz dolog, ha gyári processzor hűtője van az embernek.
Igen. Még régebben kiszedtem, most meg nincs meg. Mindegy is mert nem lett melegebb a processzor. Csak nem porosodnak be a lyukak.
akosbaa írta:
Azt akarom megtudni,hogy az AMD AMD A6 X2 5400K 3.6GHz
mire elég játékokban?
1366x768-ban játszanék majd.
Kik az ellenfelei a VGA-k terén a HD7540D-nek?
Abban elég főleg hoa veszel hozzá egy olcsóbb VGA-t és CF-be kötöd akkor meg pláne.
keress rá a CPU típusára és lesznek tesztek akkor meglátod mik az ellenfelek és hogy teljesít
TipX
Én egy Philips 197E LED 18,5" monitort vetem 21K-ért 1366X768-as felbontásba.
Attól függ neked mi számít, Ha a nagy méret akkor vmi Philips, LG, Samsung LCD-t vegyél. Ha az élénk színek, fogyasztás, és megelgkszel egy kisebb mérettel is akkor meg ugyan ezekből LED-t.
Ha küldenél pár tesztet,örülnék,mert nincs időm most nagyon erre,és amit eddig kaptam az nem sokat ér. megköszönném
akosbaa írta:
mire elég játékokban?
Abban elég főleg hoa veszel hozzá egy olcsóbb VGA-t és CF-be kötöd akkor meg pláne.
keress rá a CPU típusára és lesznek tesztek akkor meglátod mik az ellenfelek és hogy teljesít
TipX
Attól függ neked mi számít, Ha a nagy méret akkor vmi Philips, LG, Samsung LCD-t vegyél. Ha az élénk színek, fogyasztás, és megelgkszel egy kisebb mérettel is akkor meg ugyan ezekből LED-t.
Ha küldenél pár tesztet,örülnék,mert nincs időm most nagyon erre,és amit eddig kaptam az nem sokat ér. megköszönném
akosbaa írta:
mire elég játékokban?
TipX
mlan0 írta:
Ha veszek egy 4 magos procit pl: 2GHz-et... akkor megkel szorozni 4-el? akko 8GHZ-s procim lesz?
Nem. Mivel nem tud mind a 4 mag egyetlen feladaton együtt dolgozni. Illetve az ütemező hatásfoka sem tökéletes, szóval 4 szálon való munkánál sem lesz 4x gyorsabb.
Az attól függ hogy hol vette a karit,üzlettöl függ mert ha garis akkor a gyártohoz küldik ki ott bevizsgálják és utána küldenek neki ugyan olyan karit,bevizsgálás ugy történik hogy,ráteszik 1 gépre és megmondja hogy mi volt a baj vagy miért purcantki,namármost ha tuningolod és mennyire tuningoltad ( tuningolás megadott határokon belül van az megengedet ) vagy esetleg külsö belsö beavatkozásnál a gari ugrik.😆
mi az hogy az újabbra? ha besz@rik és nem tudják javítani, amit azért nanotechnika meg miegymás nélkül elég nehéz, de mondjuk ehhez nem konyítok semmit sem, akkor ugyan abbóla típusból kapsz újat nem így van?
De ez meglhetősen jó amit csinál mert nekem is ott a HD5850 80k volt ha megdöglene 80k értékben levásárolhatnám más karira ami kb 3x erősbb lenne, mert 5850 már nem gyártanak ha meg eladom akkor kapok érte 25k-t Szóval okos amit akarna csinálni csak meglehetősen szemétség.
mi az hogy az újabbra? ha besz@rik és nem tudják javítani, amit azért nanotechnika meg miegymás nélkül elég nehéz, de mondjuk ehhez nem konyítok semmit sem, akkor ugyan abbóla típusból kapsz újat nem így van?
nem 😀
meglehet dumálni hogy ráfizetsz egy másikra.
De erről beszélek, add el, és ráfizetsz, vagy beszámítattod és ráfizetéssel veszel másikat használtan.
mert ezzel hogy gariztatni akarod megütheted a bokádat elég komolyan.
Kmisi99 írta:
Nem nagyon lehet mert van benne hővételem. Egyébként meg valami programmal felülszabályzod a ventilátort legkisebbre állítod pl msi afterburner azt mindig hagyod túlmelegedni azt küldöd neki a furmarkot.
De ez rohadt nagy bunkó parasztság.😊
BIOS-ba driverbe nem szabad belepiszkálni hogy kikapcsold hogy leálljon amikor kritikus hőmérsékletet ért el mert akk rögtön levágják mi történt.
De pár ilyen izzasztó kör után a kondik megadják magukat.
Nem nagyon lehet mert van benne hővételem. Egyébként meg valami programmal felülszabályzod a ventilátort legkisebbre állítod pl msi afterburner azt mindig hagyod túlmelegedni azt küldöd neki a furmarkot.
akosbaa írta:
Az lenne a kérdésem,hogy letöltöttem a Torchlight 2-őt,és megy is,csak az a baj,hogy átlag 9-13 FPS-el.
A gameboosterrel néztem meg.
Lehetne valahogyan fennebb tonászni az FPS-t,hogy a játék élvezhető legyen?
NEM. Ez integrált VGA, ezen nem lehet segíteni. Ennek ekkora a teljesítménye, ezt húzni sem lehet. maximum adni neki pár MB fedélzeti memóriát, de az FPS-en az se segít.
A Grafikát kell lejjebb venni
Elvileg SATA 2. Nem voltam eddig ezekkel tisztában de elvileg a SATA 1,5Gbit/s a SATA 2 3 Gbit/s és a SATA 3 6 Gbit/s. Itt [LINK] 3 Gbit/s szerepel szóval. SATA 2😃
+milyen márkát ajánlanátok? és hol tudom megézni hogy milyen satás winchestert vegyek mert nemtudom hogy sata 1 2 vagy 3 ami a mostaniba van. Köszönöm előre is üdv Alex Ja igen a lényeget nem irtam oda 400 w os HKC (fos tudom)
Már 6 hónapja tökéletesen ment a gépem.
Mai nap nem kapcsoltam ki amikor elmentem itthonról ,haza jöttem és lefagyva találtam ,újra indítotottam de fél percig megy(monitor nem kapcsol be és nem pityen be se),utána lekapcsol és újra indul és csak megy ,de nincs kép.
Próbáltam már alaplapi videókártyáról azzal is ugyanez a helyzet.
100 indításból eddig 2x beindult elintítottam egy prime95 tesztet 1 perc után lefagyott.
Mi lehet a gond?
A proci a laptól függ, a VGa-t Msi afterburner-rel tudod húzni, bár a 8400 GS-en nem sokat segít. Nem is értem, hogy abból minek van 1 gigás verzió. 😆
LGA 775 foglalatú, Intel chipset-tel szerelt alaplap
2 magos 2,5 Ghz-es Intel Celeron processzor,gainward 8400gs 1024mb ddr3 Válaszotokat előre is köszönöm!
Pár fokkal melegebb a processzor a levétele után, hisz így nem a kinti levegőt szívja magára, hanem a gépházban lévő melegebb levegőt Tápegység;Videókártya;RAM;HDD, amit generál.
De gondolom levétel előtt, s után mérted a hőfokot ezért mondod, hogy nem lett melegebb. Biztos nem a hasadra ütöttél és írtad 😀
ehez hasonló csak szürke és szélesebb. és kisseb 😃
Thermaltake tt-8015A Ventilátor... Ez mennyit ér?
1-2.000Ft-ot, mint a legtöbb ventillátor.
És azt szeretném még kérdezni... hogy hova tegyem... a gépem melyik részébe a 2db ventillátort?
mire elég játékokban?
TipX
http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224-8.html
mire elég játékokban?
TipX
mire elég játékokban?
TipX
mire elég játékokban?
Ha veszek egy 4 magos procit pl: 2GHz-et... akkor megkel szorozni 4-el? akko 8GHZ-s procim lesz?
Nem. Mivel nem tud mind a 4 mag egyetlen feladaton együtt dolgozni. Illetve az ütemező hatásfoka sem tökéletes, szóval 4 szálon való munkánál sem lesz 4x gyorsabb.
válaszokat elöre is thx
be cserélik az újabbra
De ez meglhetősen jó amit csinál mert nekem is ott a HD5850 80k volt ha megdöglene 80k értékben levásárolhatnám más karira ami kb 3x erősbb lenne, mert 5850 már nem gyártanak ha meg eladom akkor kapok érte 25k-t Szóval okos amit akarna csinálni csak meglehetősen szemétség.
be cserélik az újabbra
nem 😀
De erről beszélek, add el, és ráfizetsz, vagy beszámítattod és ráfizetéssel veszel másikat használtan.
mert ezzel hogy gariztatni akarod megütheted a bokádat elég komolyan.
be cserélik az újabbra
nem 😀
be cserélik az újabbra
Az rengeteg idő lenne, meg 100 fok nál újra indul.
Hát parasztság vagy nem, ez van 😀😉
még valami ötlet ?
inkább felteszem azt a kérdést minek akarod tönkretenni?
jobbat nem kapsz csak 2 hónapig kari nélkül maradsz...
ha meg jobbat akarsz add el.
Hát parasztság vagy nem, ez van 😀😉
még valami ötlet ?
BIOS-ba driverbe nem szabad belepiszkálni hogy kikapcsold hogy leálljon amikor kritikus hőmérsékletet ért el mert akk rögtön levágják mi történt.
De pár ilyen izzasztó kör után a kondik megadják magukat.
mármint hogy vissza vegyék hibásként.
Na ezt kaptam:
A GPU órajel sebességtuningolást a "GMA Booster" nevű alkalmazás segítségével érhetjük el.
Beállítható órajelek:
- 166 MHz (alapértelmezett órajel az Intel GMA 950-hez)
- 200 MHz
- 250 MHz
- 400 MHz
Végső GPU órajelek:
Mivel 4 Pixel Shader Processzor (és 1 Vertex Shader Processzor) található meg a GPU-ban, ezért:
- 166 MHz * 4 = 664 MHz
- 200 MHz * 4 = 800 MHz
- 250 MHz * 4 = 1.000 MHz
- 400 MHz * 4 = 1.600 MHz
Ez valamit csak segítene nem?
Ez nem így működik.Max 400MHz-s órajelen megy,nem adódnak össze(ha így számolna,akkor pl a 4magos 3GHz-s proci az 12GHz-s lenne. 😃
A GPU órajel sebességtuningolást a "GMA Booster" nevű alkalmazás segítségével érhetjük el.
Beállítható órajelek:
- 166 MHz (alapértelmezett órajel az Intel GMA 950-hez)
- 200 MHz
- 250 MHz
- 400 MHz
Végső GPU órajelek:
Mivel 4 Pixel Shader Processzor (és 1 Vertex Shader Processzor) található meg a GPU-ban, ezért:
- 166 MHz * 4 = 664 MHz
- 200 MHz * 4 = 800 MHz
- 250 MHz * 4 = 1.000 MHz
- 400 MHz * 4 = 1.600 MHz
Ez valamit csak segítene nem?
mellesleg sztem ez laptop ha nem tévedek, aminél a hőmérséklet is számít minden °C.
Evel eddig én is tisztába voltam,de mindenre rákérdezek,mert 30 FPS alatt minden FPS számít. pl.az én esetemben főleg.
Elhiszem, sőt tudom is, de itt maximum a grafikával tudsz játszadozni
Én tudtam húzni aszem a memory clockot talán MSI Afterburnerben az integrált vga-nál😃
Ebben az esetben ez szinte semmit nem számít 😞
Az lenne a kérdésem,hogy letöltöttem a Torchlight 2-őt,és megy is,csak az a baj,hogy átlag 9-13 FPS-el.
A gameboosterrel néztem meg.
Lehetne valahogyan fennebb tonászni az FPS-t,hogy a játék élvezhető legyen?
Intel C2D T5450 1.66Ghz 2CPU-s
1Gb RAM
Intel GMA945
Ha beleraknék még +512 mb RAM-ot,az segítene-e?
NEM. Ez integrált VGA, ezen nem lehet segíteni. Ennek ekkora a teljesítménye, ezt húzni sem lehet. maximum adni neki pár MB fedélzeti memóriát, de az FPS-en az se segít.
A Grafikát kell lejjebb venni