Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
hector maio írta:
1440x900 Medium 2x élsimítás 😃
Ennyit bír a procid. Esetleg a grafikát feljebb teheted. Elvileg ugyanúgy menne, de legalább szebben.
0
0
0
0
Adam996 avatar
1440x900 Medium 2x élsimítás 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
hector maio írta:
https://www.kepfeltoltes.hu/121028/1259503668N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sziasztok az mért van hogy az F1 2012-ben (ez minden játéknál így van) a gépem csak 20, 30%-ban használja a GPU-t a ramból is csak 1-1,5 gb-t használ csak a cpu-t használja 100%-ban ez most procilimit vagy a VGA hibás?

2x1GB Ram 800Mhz DDR2 (Dual Channel)
AMD Athlon X2 5000+ 2,6Ghz (2mag)
Ati Radeon HD5670 GDDR5 775/1000 oc: 900/1120mhz

Furmark 99%-ban használja a GPU-t

Van proci limited az biztos de milyen felbontásban játszol? AA-t használsz? Az tudja nagyon megdobni a GPU használatot😃
0
0
0
0
SnileZ avatar
hector maio írta:

Sziasztok az mért van hogy az F1 2012-ben (ez minden játéknál így van) a gépem csak 20, 30%-ban használja a GPU-t a ramból is csak 1-1,5 gb-t használ csak a cpu-t használja 100%-ban ez most procilimit vagy a VGA hibás?

Milyen felbontáson játszol?
0
0
0
0
Adam996 avatar

0
0
0
0
Koppy96 avatar
Egész jó 😃
Ennél többet nem nagyon lehet kihozni ebből a kis helyből.

Szerk.: Nagy hülyeség lenne a venti helyét beáldozni ?
Amúgy sem hiszem hogy rakok oda ventit, inkább majd hátulra.

Készítettem 3 tervet, nem tudom eldönteni melyik a jobb.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Koppy96 írta:
A gépházam oldalába szeretnék rakni plexit, de nem tudom milyen formája legyen.
A venti helyét mindenképp meg akarom hagyni, és az alsó szellőzőt sem akarom beáldozni, mert azon keresztül távozik a vga által kifújt levegő.
A plexit úgy szeretném rárakni, hogy a vinyókeret ne nagyon látszon, szóval kb a középső 1/3-ra szeretném helyezni, viszont valami formát is szeretnék neki adni, akár be is lóghat a két szellőző közé fagy felé.

Tehát, ötleteket szeretnék kérni tőletek 😀

[LINK]

Szia!

Már én is gondolkoztam ezen. Végül nem csináltam meg 😃 Félek hogy elk*rok valamit az átalakítás közben 😃

Én így vágnám ki: https://kepfeltoltes.hu/121028/asdfgh_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kissé fapados mert PAINT -al csináltam, de a lényeg látszik 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Csak egyfélével lehet egyszerre használni
0
0
0
0
FrostOff avatar
Hali
Van egy alaplapom támogatja a DDR2-t és a DDR3-at is ha most van benne 2 giga ddr2 és veszek bele mellé 4 giga ddr3-ast akkor nem akadnak össze?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A gépházam oldalába szeretnék rakni plexit, de nem tudom milyen formája legyen.
A venti helyét mindenképp meg akarom hagyni, és az alsó szellőzőt sem akarom beáldozni, mert azon keresztül távozik a vga által kifújt levegő.
A plexit úgy szeretném rárakni, hogy a vinyókeret ne nagyon látszon, szóval kb a középső 1/3-ra szeretném helyezni, viszont valami formát is szeretnék neki adni, akár be is lóghat a két szellőző közé fagy felé.

Tehát, ötleteket szeretnék kérni tőletek 😀

[LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak azt mondom, hogy eddig nem volt olyan helyzet, hogy ne lett volna valami. Meg ha seedeltek egy torrentet rendesen, akkor jött a tényleges sebességgel (3MB/s).
0
0
0
0
niteforce avatar
mert régen megvásárolták a matáv hálózatát, és oda nem engednek be senkit. A 2. kerületben is ez van. Pontosan tudják, hogy ha ott engednék a UPC/DIGI-nek bérelni a vezetékeket, akkor mindenki átmenne a UPC-hez, vagy a DIGI-hez.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem tudom, nekem nincs bajom a nettel. Egyszer sem volt olyan, hogy elvágtak volna egy vezetéket és ezért nincs 2 napig net, mint a fibernetnél. Ráadásul a 16. kerületben csak ők vannak jelen.
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Mi 5k alatt fizetünk a netért, ami 25/5-ös. ez se szakadt meg egyszer sem. 😀

Nekem kábel van, nem DSL. Az mindegyik szolgáltatónál bugos lenne.

De a legtöbb helyen csak DSL van. És nem egy határ menti kisközségben lakunk, hanem Budapest közepén. A legaljasabb szolgáltató. A szerelők saját kocsival, saját szerszámokkal mennek, a t-home csak a címet adja meg nekik, hova menjenek.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mi 5k alatt fizetünk a netért, ami 25/5-ös. ez se szakadt meg egyszer sem. 😀

Nekem kábel van, nem DSL. Az mindegyik szolgáltatónál bugos lenne.
0
0
0
0
niteforce avatar
Mi kb 5 ezret fizetünk a netért. Ennyiért a T home 15/0,9 megabitet kínál, amiből 12/0,9 teljesült a legtöbb esetben. Emellett állandóan szakadt a net. Modem, router áramtalanítás, akkor megint megy.
Most ugyanennyit fizetünk a UPC-nél, de egy 50/5 megabites net van, ami még gyorsabb is 2-3 megabittel általában. És a net egyszer sem szakadt még meg.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A feltöltés nem jobb a UPC-nél. A 25 megás netnél 180 kb/s, míg a T-home-nál +600KB/s. Feltöltéskor azért számít. Ilyen szempontból örülök neki. Eddig nem is volt gond a T-sekkel pedig mindenki szidja. Viszont drágák.
0
0
0
0
niteforce avatar
Lehet hogy tönkrement neki, vagy valami. Meg ebben van wifi, lehet hogy csak jár a nagyobb csomagok mellé a wifis modem.
De én azt javaslom, hogy ha teheted, akkor válts UPC-re vagy DIGI-re, ha ott elérhető ahol laksz. Sokkal jobb.
0
0
0
0
Sanchez avatar
A kulcs hitelesítése nem sikerült, kérlek ellenőrizd mert valószínűleg elgépeltél valamit. A Sony Vegas aktiválása nem sikerült.
0
0
0
0
no avatar
https://kepfeltoltes.hu/121028/Sony_Vegas_11_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sony Vegas 11 aktiválásánál ezt irja. Gond?
0
0
0
0
mlan0 avatar
Valaki le írnáhogy pl: mi az a FPS stb... 😃
mert mindig mondják hogy van egy új fps játék és én meg kérdezem hogy: mi az a fps? 😃
így szerrtném ha így írná le valaki...

FPS: ,,,,,
stb..stb légyszí valaki
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem mindig laggol firefoxxal. De már nem csak a gépigény 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nekem teljesen rendben van.
Lehet hogy a net bénáskodik. Itt nálunk pl vihar van, de nem rég volt napkitörés (kb 1 napja 😂 ) ami eléggé be tudja zavarni a rendszert.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Koppy96 írta:
Csak azért mert úgy is meg lehet kérdezni, hogy:
Valaki elmagyarázná mi az a chipset ?
Csak szépen, kultúráltan.
Amúgy:
A chipset vagy magyar elnevezésén lapkakészlet integrált áramkörök és chipek egy csoportja, mely a számítógépé különféle rendszerkomponensei közt teremt kapcsolatot és biztosítja azok összehangolt munkáját.

Ja csak enyi? (Elnézést a káromkodásért csak a (sok csillag) gép fel (mégtöbb csillag) az agyam mert álandóan szaggat az oldalatok vagy mindenkinek mert az utóbi időben ténleg az oldal sebesége (legalábbis nekem) nagyon letcsökkent.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Csak azért mert úgy is meg lehet kérdezni, hogy:
Valaki elmagyarázná mi az a chipset ?
Csak szépen, kultúráltan.
Amúgy:
A chipset vagy magyar elnevezésén lapkakészlet integrált áramkörök és chipek egy csoportja, mely a számítógépé különféle rendszerkomponensei közt teremt kapcsolatot és biztosítja azok összehangolt munkáját.
0
0
0
0
niteforce avatar
alex1997 írta:
Koppy96 írta:
Hé azért szebben !
A Chipset az az amikor anyu le megy a boltba és azt mondod neki: Anyu hozz egy csomag Chipset !!

Szebben? mért kicsilagoztam? Vagy úgy nem jó? De most komolyan az mi a fene? De most ténleg ha kicsilagozom akkor mért vesztek káromkodásnak?(amúgy jó poén volt)

Ha ki is csillagozod, azért legyél egy kicsit igényesebb a szóhasználatot tekintve!
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Koppy96 írta:
Hé azért szebben !
A Chipset az az amikor anyu le megy a boltba és azt mondod neki: Anyu hozz egy csomag Chipset !!

Szebben? mért kicsilagoztam? Vagy úgy nem jó? De most komolyan az mi a fene? De most ténleg ha kicsilagozom akkor mért vesztek káromkodásnak?(amúgy jó poén volt)
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Alex1997: Hé azért szebben !

niteforce: Progival, vagy a BIOSban lehet állítani az RPM-et ?
0
0
0
0
niteforce avatar
Koppy96 írta:
niteforce írta:
Nekem is csak 5V-on halkak a Thermaltake LED ventijeim.

Egész pofásak.
Milyen a csatlakozója ?

van 3 pines, meg molex átalakító benne. Én Molexen használom, egyrészt, mert nincs annyi 3 pinesem, másrészt így tudom csökkenteni csak a fordulatot 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
GokuTM írta:
alex1997 írta:
Köszönöm volt szó a hd 7770 ről de arra nemlessz pénzem. a 7750 nem nincs oc-s változata vagy msi vagy asus változata? Nem jáccok bf 3 on max ilxen diablo 3 hedal of honod cod mw 2 3 ilyesmi.

Ezekhez jó a HD7750, de ha egy mód van rá, mindenképp próbálj meg HD7770-re gyűjteni, mert nem vészesen drágább, viszont teljesítményben, főleg tuning potenciálban, kellemes és hosszútávú teljesítményt kínál 1366*768-ban.

Jobban mondva, egyszer kell megvenni kicsit drágábban és tovább fog kitartani.

-ÉS véletlenül sem akarok beszólni, mivel látom tudsz helyesen írni stb., és a nevedből ítélve fiú vagy, szóval ha nem veszed sértésnek, ne írj olyat "játszok" helyett, hogy "jáccok".
Egyfelől csajos, másfelől butának tűnsz tőle. 😉 -

Kösz (: Csak az a baj hogy amikor belelendülök az írásba akkor ilyen értelmetleneket írok (: Mert nem figyelek oda (csak a bilentyőzetet nézem és a monitrra csak a koment küldés után (: Ugye milyen speciális vagyok? (DE AMÚGY MEGSÉRTETTÉL MOST VICCEN KÍVÜL) Azt elmondanád-e nekem hogy mi az a chipset?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
niteforce írta:

Egész pofásak.
Milyen a csatlakozója ?
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv.
Olyan ventit keresnék a házamra ami kéken világít, nem hangos, normális minőségű és viszonylag nem is drága.
0
0
0
0
ors11 avatar
És ha nem nagy gond akkor majd vegyél egy 4 magos processzort, ajánlom a Phenom II X4 965. Evel sem lenne nagy gondod jó pár évig. Az kb 25k.
Vagy ha nincs elég pénzed,akkor jó egy Athlon II X3 631-es is,de csak ha nincs pénzed a másikra.Az utóbbi körülbelül 18k.

U.I: Ezekhez persze kell már új alaplap is,ami szintén legalább 12k.
0
0
0
0
ors11 avatar
GokuTM írta:
alex1997 írta:
Köszönöm volt szó a hd 7770 ről de arra nemlessz pénzem. a 7750 nem nincs oc-s változata vagy msi vagy asus változata? Nem jáccok bf 3 on max ilxen diablo 3 hedal of honod cod mw 2 3 ilyesmi.

Ezekhez jó a HD7750, de ha egy mód van rá, mindenképp próbálj meg HD7770-re gyűjteni, mert nem vészesen drágább, viszont teljesítményben, főleg tuning potenciálban, kellemes és hosszútávú teljesítményt kínál 1366*768-ban.

Jobban mondva, egyszer kell megvenni kicsit drágábban és tovább fog kitartani.

Igaza van Goku-nak is,ha minden jól megy én is egy MSI HD7770-en büszke tulajdonosa leszek,ameddig nem döntök úgy,hogy full hd-ba fogok játszani.Nálunk az 32k-ba kerül. (520 lejbe)
0
0
0
0
ors11 avatar
alex1997 írta:

Arra jó lessz,és ezeknek is van MSI és ASUS változata persze,de az lehet kicsivel drágább lesz,nem tudom.
Amúgy meg az OC-s verziót nagyon nem éri meg venni,mert azt othon is fel tudod OC-ni(ha nem tudod itt bisztosan kisegitenek),csak akkor éri meg ha kicsi az árkülönbség.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
0
0
0
0
ors11 avatar
alex1997 írta:
ors11 írta:
25 körül van HD7750-en,ami hogyha 1366,1280 vagy esetleg 1024x-es felbontáson akarsz játszani akkor pont ideális lenne.

Hát én különlehes eset vagyok. Mindent full hd ba jáccok és a beálításokat leszeden csutkára. Vagyis Low ra. És nvidiás kártya azzal mivan? És a chipset nem befolyásol semmit?

A chipset tudtommal nem befojásol semmit.(bár nem is néztem utánna)
Nvidia kártyát ebben az árban nem kapsz jobbat,legfeljebb 550Ti-t,de az tudtommal 25k felett van.
Ha netalán még lenne hozzá pénzed,akkor ajánlom a HD7770-et 30-32 k között van.

A HD7750-el sem kell majd FULL HD-n levenni minden LOW-ra,de MAX-on sem fog menni a BF3-hoz hasonló játékokban.

Itt egy kis teszt:[LINK]
0
0
0
0
The Emptiness avatar
ors11 írta:
25 körül van HD7750-en,ami hogyha 1366,1280 vagy esetleg 1024x-es felbontáson akarsz játszani akkor pont ideális lenne.

Hát én különlehes eset vagyok. Mindent full hd ba jáccok és a beálításokat leszeden csutkára. Vagyis Low ra. És nvidiás kártya azzal mivan? És a chipset nem befolyásol semmit?
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok. Igen tudom már sokat zaklattalak titeket ezzel a kérdéssel ): De edig nem volt sok sikerem pénzügyileg (most már van) És akkor mondjatok kérlek nekem 1 jó(lehető leg erősebb legkisebb fogyasztású) VGA-t. Nem tudom hogy Ati Vagy Nvidia legyen mert ehez anyira nemértek: Az alaplapomon Nvidiás chipset van (sajnos nemtudom mi az a chipset). És ez nem lenne teljesítmny vesztés hogy Ati kártya van benne? Ja és olyan 20 000 + 4 5 ezer forintig menne az ár (A lehető leg erősebbet jól hűtsön és keveset étkezzen (: )

Köszönöm előre is a választ. Bízok a szakértelmetekben
Üdv Alex.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
Cooley írta:
Warrior1001HD írta:
hello csak kíváncsiságból kérdem
menyit fogyaszt max tejsítményen ez a gép?

amd FX8120 3,1Ghz (noOC)
sapphire radeon HD7850 (egy kis OC-val +140mhz/400mhz)
1Hdd
1Odd
2-3db ledes venti?

<300W

kösszi a választ!lenne még egy kérdésem
CPU:125W
vidikari:130W=255W

1hdd + odd +2-3 ledes venti külön kölön mennyi? mer egybe =45W
0
0
0
0
akosbaa avatar
Azért is nem írtam oda,mert az még etisztázva....a faternak van valami szünetmentes (2 tonnás 😆😉 tápja,vagy pedig veszek 1-et a netről...kb. hány W-os kéne neki? (Lehet fogom OC-ni is majd,de nem bisztos)

Erről az oldalról venném:
[LINK]

Ez jó lenne-e?
[LINK]
0
0
0
0
19ati93 avatar
akosbaa írta:
Ez a gép korrekt lenne-e játékok terén.(1366x768)

MSI HD7770
AMD II X4 965 BE
8GB RAM

Csak ennyit írok le,mert ezek a legfontosabb alkatrészek.(Persze nem csak ez kell egy gépbe 😆😉

tökéletes! de milyen táp? az talán a legfontosabb 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Teljesen jó akkora felbontáson.
0
0
0
0
akosbaa avatar
Ez a gép korrekt lenne-e játékok terén.(1366x768)

MSI HD7770
AMD II X4 965 BE
8GB RAM

Csak ennyit írok le,mert ezek a legfontosabb alkatrészek.(Persze nem csak ez kell egy gépbe 😆😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Warrior1001HD írta:

amd FX8120 3,1Ghz (noOC)
1Hdd
1Odd
2-3db ledes venti?

<300W
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar

amd FX8120 3,1Ghz (noOC)
1Hdd
1Odd
2-3db ledes venti?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Nem tudjátok miért van az, hogy elküldök egy hozzászólást egy illetőnek, de másik embernél jelenik meg a hsz.? 😆 Be van búgolva nálam valami?!
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
Van olyan progi, ami a hangkártya kimenetét veszi fel? Tehát bármilyen hangot. Mert van egy rádió (538), amit csak neten lehet hallgatni, winamppal nem, és fel szeretnék venni.
Köszi!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció