Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bocs hogy itt írom, de a gépemnek kell 400 w-os táp, mert csíkolnak a játékok.
csíkozás a rossz VGA driver vagy maga a VGA hibája miatt van, a te gépednek nem kell 400W táp se.
Annak a VGA-nak egy sütő kell 190 fokon 😆
Bocs hogy itt írom, de a gépemnek kell 400 w-os táp, mert csíkolnak a játékok.
csíkozás a rossz VGA driver vagy maga a VGA hibája miatt van, a te gépednek nem kell 400W táp se.
Az tény, hogy kicsit forrófejű, de cserébe dolgozik rendesen. 😀
na olyat akkor nem veszünk
azért nem kell kerülni őket, mert nagyon erősek, és egy időben 50K körül volt az áruk, szóval nagyon megérte őket megvenni, egy erősebb táppal és egy jó szellőzésű házzal semmi probléma nincs vele.
Sziasztok! Van nekem egy GTX 480 -as karim, használok hozzá MSI Afterburner-t mert anélkül felmegy 90C fokra. 1. kérdésem az lenne hogy mennyi lenne neki a normális hőmérséklete , mondjuk egy Battlefield 3 alatt? És mért van az hogy szinte minden kisebb játék is megpörgeti :S ? Ötletek véleményeket előre is köszi!
GTX480-nál ez elég normális érték, köztudottan nagyon sokat fogyasztanak és nagyon melegszenek azok a kártyák.
[LINK]
GTX580 durván 15%-ot ver a HD6970-re, ez stimm. HD6990 órajelt leszámítva ugye kétszerese a 6970nek, ez is stimm. a GTX590 meg a GTX580nak a kétszerese, ha a specifikációt nézzük. Akkor itt hova tűnik a "papírforma" Miért nem gyorsabb a GTX590? Specifikációt tekintve annak kéne lennie. Nyilván változtattak a két kártyán, de akkor is elviekben annak kéne lennie.
HD6990 100%
GTX590 100%
GTX580 74%
HD6970 62%
HD6990 a HD 6970 képest 38%ot mutat fel, GTX590 viszont csak 25%ot gyorsul a 580hoz képest. Lehet hogy a GTX680 hozza a HD7970 teljesítményét, de HD7990 a "papírforma" szerint már jobb lesz, mint a GTX690.
A GTX580 gyári órajelei 772/4000Mhz a GTX590 ezzel szemben 613/3420Mhz tehát itt 26%-al csökkentették a GPU órajelét és ezért hozza a 6990 sebességét ami 880/5500Mhz ami teljesen megegyezik a 6970 gyári órajelével. Ez biza tiszta matek! Ha a GTX590-ben mindkét GPU a GTX580 gyári órajelein menne akkor kb 25%-al lenne gyorsabb a 6990-nél. Épeszű ember nem vesz ilyen VGA-t, hangos, melegszik ráadásul lassabb is mint 2db GTX580 vagy 2db 6970 kb ugyanazon az áron. Konkrétan én 114k-ért vettem 2db új GTX480-at kb fél éve akkor a GTX590 220k volt a 6990 pedig 210k. A két 480 kb 15%-al gyorsabb mint az 590 vagy a 6990 ráadásul 85-90%-al olcsóbb is volt. 😀
Akkor ennyi? Csak az órajel miatt nem gyorsabb? Mármint azért mert visszább vették? Hát van benne ráció.
GTX580 durván 15%-ot ver a HD6970-re, ez stimm. HD6990 órajelt leszámítva ugye kétszerese a 6970nek, ez is stimm. a GTX590 meg a GTX580nak a kétszerese, ha a specifikációt nézzük. Akkor itt hova tűnik a "papírforma" Miért nem gyorsabb a GTX590? Specifikációt tekintve annak kéne lennie. Nyilván változtattak a két kártyán, de akkor is elviekben annak kéne lennie.
HD6990 100%
GTX590 100%
GTX580 74%
HD6970 62%
HD6990 a HD 6970 képest 38%ot mutat fel, GTX590 viszont csak 25%ot gyorsul a 580hoz képest. Lehet hogy a GTX680 hozza a HD7970 teljesítményét, de HD7990 a "papírforma" szerint már jobb lesz, mint a GTX690.
A GTX580 gyári órajelei 772/4000Mhz a GTX590 ezzel szemben 613/3420Mhz tehát itt 26%-al csökkentették a GPU órajelét és ezért hozza a 6990 sebességét ami 880/5500Mhz ami teljesen megegyezik a 6970 gyári órajelével. Ez biza tiszta matek! Ha a GTX590-ben mindkét GPU a GTX580 gyári órajelein menne akkor kb 25%-al lenne gyorsabb a 6990-nél. Épeszű ember nem vesz ilyen VGA-t, hangos, melegszik ráadásul lassabb is mint 2db GTX580 vagy 2db 6970 kb ugyanazon az áron. Konkrétan én 114k-ért vettem 2db új GTX480-at kb fél éve akkor a GTX590 220k volt a 6990 pedig 210k. A két 480 kb 15%-al gyorsabb mint az 590 vagy a 6990 ráadásul 85-90%-al olcsóbb is volt. 😀
Persze, mivel az nvidia 1gpu-ra koncentrál, az amd meg generációk óta a Sweet Spot stratégiát követi. Ennek ellenére most az amd az erősebb 1 gpu-nál is, de nem ez a mérvadó. 1 kártyát 1 kártyával kell összehasonlítani, tök mindegy, hogy 1, 2, 3, 100 gpu-ra épül, amíg nem drágább, mint egy 1 gpu-s verzió.
A gtx295 egy izzadságszagú megoldás arra, hogy csakazértisamienk a legerősebb vga. Drága, melegedős és minden egyes darabja veszteséges volt. Gyorsan fészliftelni kellett az 1 nyákos verzióval, de aztán gyorsan le is álltak a gyártással. Egyszerűen nem 2 gpu-s szörnyekre valók az nvidia óriáschipjei.
Ha viszont így nézzük akkor a 6990 vagy a gtx590 azonos/alacsonyabb áron hoz magasabb teljesítményt, egyenlőre értelmes ember ezen az áron nem vesz ilyen vga-t hanem vár egy kicsit... Jön majd az nvidia ismét egy kicsivel gyorsabb lesz és letöri az árakat, na akkor lehet hogy én is elgondolkodom egy 7950/7970 crossfire-en
Pontosan. 😀 Szerintem még nincs igazi létjogosultsága a 7970-esnek. Teljesen új architektúra, új gyártástechnológia, újdonsághoz mért árazás, érdemes várni. Az előző generációt se használják ki a játékok. Inkább a programozásra kellene ráállni, de amíg ki nem hozzák az új konzolokat, nem sok változás lesz.
HD6990 100%
GTX590 100%
GTX580 74%
HD6970 62%
HD6990 a HD 6970 képest 38%ot mutat fel, GTX590 viszont csak 26%ot gyorsul a 580hoz képest. Lehet hogy a GTX680 hozza a HD7970 teljesítményét, de HD7990 a "papírforma" szerint már jobb lesz, mint a GTX690.
Ez a kártya igy okés?
Ugyértem h azt irja DDR3-as,viszont DX11.
A DX11 karik nem DDR5 memoval vannak?
[LINK]
teljesen korrekt! van 450es ami DDR3mal van felszerelve s van ami DDR5el, gyártótól függ 😀
És megér 60Eut?
Nálunk a DDR3mas rammal szereltek 80Eurtól kezdődnek szal meg!
Persze, mivel az nvidia 1gpu-ra koncentrál, az amd meg generációk óta a Sweet Spot stratégiát követi. Ennek ellenére most az amd az erősebb 1 gpu-nál is, de nem ez a mérvadó. 1 kártyát 1 kártyával kell összehasonlítani, tök mindegy, hogy 1, 2, 3, 100 gpu-ra épül, amíg nem drágább, mint egy 1 gpu-s verzió.
A gtx295 egy izzadságszagú megoldás arra, hogy csakazértisamienk a legerősebb vga. Drága, melegedős és minden egyes darabja veszteséges volt. Gyorsan fészliftelni kellett az 1 nyákos verzióval, de aztán gyorsan le is álltak a gyártással. Egyszerűen nem 2 gpu-s szörnyekre valók az nvidia óriáschipjei.
Ha viszont így nézzük akkor a 6990 vagy a gtx590 azonos/alacsonyabb áron hoz magasabb teljesítményt, egyenlőre értelmes ember ezen az áron nem vesz ilyen vga-t hanem vár egy kicsit... Jön majd az nvidia ismét egy kicsivel gyorsabb lesz és letöri az árakat, na akkor lehet hogy én is elgondolkodom egy 7950/7970 crossfire-en
Ez a kártya igy okés?
[LINK]
teljesen korrekt! van 450es ami DDR3mal van felszerelve s van ami DDR5el, gyártótól függ 😀
És megér 60Eut?
Ez a kártya igy okés?
[LINK]
[LINK]
Egyébként, az amd régóta kisebb gpu-kra építi a termékpalettáját, mint az nvidia. Ez költséghatékonyabb az nvidia óriási chip-jeinél, ráadásul könnyebb több gpu-s kártyát gyártani, amelyek mindig is megállták a helyüket a csúcskategóriában. Az nvidia kihozta kényszerből a gtx295-öt, de a 2 nyákos verzió egy vicc volt, ráadásul totál veszteséges a gyártóknak, az 1 nyákos verzió meg épp hogy feltűnt a piacon. A 6990 is simán felveszi a versenyt a gtx590-el (amivel ugye előfordult 1-2 baleset oc esetén😀 ). Szóval nem érzem úgy, hogy le lenne maradva az amd. 😀
Véleményem szerint a 4000-es sorozat óta minimum méltó partnere a vörös oldal a zöldnek (de előtte is volt pár jó vétel... 😀 ). Az 5000-es
sorozatra pedig nagyon későn jött a válasz a gtx 470/480-al.
Vagy úgy is nézhetjük, hogy az amd kicsit később kijött a gyorsabb 7000-es sorozattal, ami veri az nvidia vga-it. Nézőpont kérdése, 😀 De ez már csak szőrszálhasogatás. 😆
szerintem ez a 7-es ATi széria jol megsz*patja az nVidiát 😂 😂
Ha idén is hozza az nvidia a papírformát akkor kicsit később kijönnek egy gyorsabb kártyával ahogy az tavaly, tavaly előtt és az előtt... is történt. 😀 Minden évben ez van szerintem idén sem kell csodát várni.
Ez nem olyan biztos,szerintem idén nem lesznek jobb helyen az AMD-nél
Szerintem idén sem kell csodát várni, ismét győz a papírforma.
Papírforma alatt azt érted hogy? :
Ha megnézed az utóbbi 4-5 évben ez történt, az utolsó versenyképes ATI VGA a 9800pro volt talán még az X1900XTX. Azóta csúcskategóriában mindig lassabb az ATI.
Mondjuk igazad van,nem is tudom miért kezdtem okoskodni 😀
Majd kiderül,én nem vagyok egyik párti sem,volt\van mind a 2 gyártótól karim,de örülnék ha az Ati lezúzná az 1 Gpus ellenfelét 😀
Ha idén is hozza az nvidia a papírformát akkor kicsit később kijönnek egy gyorsabb kártyával ahogy az tavaly, tavaly előtt és az előtt... is történt. 😀 Minden évben ez van szerintem idén sem kell csodát várni.
Ha megnézed az utóbbi 4-5 évben ez történt, az utolsó versenyképes ATI VGA a 9800pro volt talán még az X1900XTX. Azóta csúcskategóriában mindig lassabb az ATI.
Ez nem olyan biztos,szerintem idén nem lesznek jobb helyen az AMD-nél.Csak az én véleményem egy nagy 0! 😃
Érdekességképpen i7 980X + HD7970 OC Crossfire eredmény 3DMark11-ben:
Ez így a GTX480 SLI-mnél 20% gyorsabb.
szeretném frissiteni a bios-t wdavid ajánlotta az asus utility-t, de előtte gondoltam megprobálom az acerhez kitalált programot, hogy frissitsem, a dolog már ott hibába ütközik, hogy az olvass el mappa szerint el kell inditanom az egr123.exe-t és kövessem a program által megadott lépéseket, de már magát a programot nemtudom elinditani, mert azt irja ki hogy "Open flash.sys Fail." mit tegyek hogy jó legyen ?? [acer aspire 5930g] vagy ha adnátok egy linket ahonnan tudok letölteni normálisat, vagy azt az asus utility-t megköszönném 😂😊
google a barátod 😃 de mivel nem látom milyen lapod van ha nem ASUS lehet nem is működik vele 😀
igen googlizok én itt ezerrel már 2 napja hogy valami okosságot találjak, de nem sült ki eddig semmi jó, amit az acer supportrol szedtem le az nem indul, amig gugliztam acer bios frissitő az sem jó :/:/:/
7770 - HD6850 szint
7850 - HD6870 és a 6950 között
7870 - HD6950 és 6970 között
7950 - kb GTX 580 szint
Én erre saccolok.
szeretném frissiteni a bios-t wdavid ajánlotta az asus utility-t, de előtte gondoltam megprobálom az acerhez kitalált programot, hogy frissitsem, a dolog már ott hibába ütközik, hogy az olvass el mappa szerint el kell inditanom az egr123.exe-t és kövessem a program által megadott lépéseket, de már magát a programot nemtudom elinditani, mert azt irja ki hogy "Open flash.sys Fail." mit tegyek hogy jó legyen ?? [acer aspire 5930g] vagy ha adnátok egy linket ahonnan tudok letölteni normálisat, vagy azt az asus utility-t megköszönném 😂😊
google a barátod 😃 de mivel nem látom milyen lapod van ha nem ASUS lehet nem is működik vele 😀
ha windowsbol csinalod ASUS UTILITY-vel akkor lesz egy olyan lehetoseg h ½reset cmos½, elvileg utana eltunik a jelszo 😀
de miért asus utiliity-t használjak egy acer lapival?😲 bár ha resetelem akkor mindent vissza tesz az alapbeállitásra a biosban nem?😃 azthiszem kezdem érteni miért irtad, amugy következő kérdés, mivel az op. amit használok win 7 igy nehezebb találni drivereket, és az ujlenyomat olvasóval még midnig nemtudok mit kezdeni, de a tapipadnál ami van két nyomogomb jobb és bal klikk azok sem mennek, lehet hogy maga az a rész sz@r ugy ahogy van??? vagy driver hiba?? illetve jobb oldalt van egy multimédiás érintőgombos konzolrész, aztsem tudom életbe hozni? miért lehet ez?
Full HD-ban, vagy még magasabb felbontáson, többmonitoros rendszeren a GTA 4-ben nagyon észrevennéd 😀
ez a teszt mennyire megbízható? mert ezek szerint nem sok a különbség az 1GB és a 2GBos 6950 között 😜
ha csak ennyivel tud többet akkor maradok az 1GBos verziónál 😜😃😃
U.I. Mostmár megy bevittem a szervízbe ahol vettük és kicserélték mert valami gond volt a képernyöjével
Ami a vramot illeti, biosban kéne körülnézni de az is meg lehet, hogy szoftveresen kell beállítani egy programmal. Annyi biztos, hogy az az 1 GB vram nem dedikált memória hanem a sysem ram-ból fog lopni.