Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Gondolkodom azon, hogy lecserélem az alaplapomat egy erősebbre/újabbra.
max 20-23.000-ig lenne jó árban.
PCIe 3.0
USB 3.0
Integrált VGA
Ezek jók lennének, ha lennének rajta.

Valaki tud egy jó alaplapot ?

AMD rendszerhez nincs PCIe 3.0-ás lap.

cáfolnám...[LINK]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Átlag felhasználó nem érzékeli a különbséget.Én is csak azért veszem észre,mert észre akarom venni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt láttam, hogy mit irkálnak, hogy mi mennyi😃 De akkor én erősen tévhitben éltem, hogy a kettőnek köze van egymáshoz😃 De gáz😃 akkor egy 7870 cf oké lenne egy gen 2 x16 és egy gen 2 x4 foglalatban? Nagyon érződne az x4?
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
Hogy hogy nincs? Bakker tényleg nincs. De miért nincs Cooley?
ja és Cooley nem tudod, hogy a PCI-E 1.0 2.0 és 3.0 az memória sávszélesség szempotjából hol helyezkedik el? Mármint mi az a memóriasávszélesség egy kártyánál ami még belefér a 2.0ba teljesítmény csökkenés nélkül és ugyanígy az 1.0nál és 3.0nál. Sok helyen kerestem már de ott valami teljesen máshogy írják és nem értem😞

Mert az AMD mérnökei még nem tették bele...
A memóriasávszélnek nincs sok köze a foglalat sávszélességéhez. Még egy 7990/690-nek is elég a PCIe gen2 x16 által nyújtott sávszél, de az esetek túlnyomó többségében még x8-on is (ami megegyezik a gen1 x16-tal). Nincs még túl sok létjogosultsága a 3.0-nak.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

PCIe 3.0
USB 3.0
Integrált VGA

Ha az nincs, akkor jó a 2.0, bár sok különbség nincs a kettő között. És a maradék 2 tulajdonsággal kapcsolatban melyik a legjobb alaplap az árat figyelembe véve ?

Mennyire fontos az integrált VGA? Mert azok a lapok elég gagyik a te procidhoz. Esetleg egy 890GX lap, de már csak elég hellyel-közzel kaphatóak.
Én egy MSI 970A-G46-ot ajánlanék annyiból.

Integrált VGA-t azért szeretnék, hogy ha besülne ez, ami van, akkor addig is lehessen mivel használni a gépet. Ilyen téren csak ezért. Vagy, ha VGA csere lenne, akkor ideiglenesen is.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ferrari056 írta:
Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

PCIe 3.0
USB 3.0
Integrált VGA

Ha az nincs, akkor jó a 2.0, bár sok különbség nincs a kettő között. És a maradék 2 tulajdonsággal kapcsolatban melyik a legjobb alaplap az árat figyelembe véve ?

Mennyire fontos az integrált VGA? Mert azok a lapok elég gagyik a te procidhoz. Esetleg egy 890GX lap, de már csak elég hellyel-közzel kaphatóak.
Én egy MSI 970A-G46-ot ajánlanék annyiból.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hogy hogy nincs? Bakker tényleg nincs. De miért nincs Cooley?
ja és Cooley nem tudod, hogy a PCI-E 1.0 2.0 és 3.0 az memória sávszélesség szempotjából hol helyezkedik el? Mármint mi az a memóriasávszélesség egy kártyánál ami még belefér a 2.0ba teljesítmény csökkenés nélkül és ugyanígy az 1.0nál és 3.0nál. Sok helyen kerestem már de ott valami teljesen máshogy írják és nem értem😞
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Cooley írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

PCIe 3.0
USB 3.0
Integrált VGA

0
0
0
0
Cooley avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

PCIe 3.0
USB 3.0
Integrált VGA

0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

PCIe 3.0
USB 3.0
Integrált VGA

0
0
0
0
Feki1991 avatar
bybeni írta:
most egy kicsit belefáradtam a keresésbe...
valaki tud ajánlani am3-as, DDR2 lapot amiben 2 PCI-E ténylegesen 16x-os?

ASUS M4N82 Deluxe...nemolyanrég még ilyen lappal hajtottam egy X6ost s 2 GTX550est...

[LINK]
0
0
0
0
bybeni avatar
most egy kicsit belefáradtam a keresésbe...
valaki tud ajánlani am3-as, DDR2 lapot amiben 2 PCI-E ténylegesen 16x-os?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok nagyon köszönöm a sok tanácsot.és melyik jobb alaplap a 2 közöl, eddig ugy gondoltam hogy szeretnék raid 1 et kialakítani de a b75 m -es lapnem tudja szerintetek van értelme raid-et kialakítani? Kinézetre a második jobban bejön de ez a legelhanyagolhatóbb.
miért az 1333mhz -es rammot írtátok? az jobb, vagy csak olcsobb ha jol olvasom akkor 1600 asat is kezeli?
0
0
0
0
kung avatar
Viszont lehet hogy a 775-ös platformodat beszámolná.

[LINK]
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Alaplap:Asrock fm2a75 pro 4 15k
Proci:Amd athlon II X4 750k 3.4GHZ 20k
0
0
0
0
kung avatar
papolok írta:
hát jó lett volna a lapot +procit +memoriát max 35-40 ből kihozni ha 1álltalán kilehet.

Esetleg ezek, jobban illenek a HD7750-hez.

ASROCK B75M-DGS + Intel Pentium G2020 2x2.9GHz + 2x2GB 1333MHz 31.990Ft

ASROCK 960GM-GS3 FX + Phenom2 X6 1045T 6x2.7GHz + 2x2GB 1333MHz 39.990Ft
0
0
0
0
nlacka13 avatar
memot h szeretnéd 2*4 V 1*8GB? 😀
0
0
0
0
no avatar
hát jó lett volna a lapot +procit +memoriát max 35-40 ből kihozni ha 1álltalán kilehet.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
miet szeretnél fm2 V 1155???
😃
1155-nél drágább egy jo proci min 30k 😀
0
0
0
0
no avatar
kung írta:
papolok írta:
sziasztok!
abszolút amatőr ként életem első ÉN általam össze válogatott gépét össze rakni (nem az első gépem, nem öt éves vagyok csak tudatlan a témában.)jelenleg az a gépem ( nem mai darab):
P5VD2-MX SE és egy D945 a proci.
VGA: HD 7750 lesz , a HDD sata 2 2DB winyoval.
alacsony költség vetésem van rá.
Abban kérném a segítségeteket hogy meg tartsa-e a 775-ös foglalatú lapot mindenképpen cseréljem?ahogy nézelődtem 13-15 k között mozognak , de az ennél nagyobb foglalatúakkat is lehet ilyen áron kapni persze a tudásukat nem hasonlítottam össze.
Ha új lap kellene (amit magam is gondolok) akkor 8gb memóriát szeretnék bele, de hogy ddr2 vagy ddr3 abban lövésem sincs.A hozzá szólásokat előre is köszönöm.

Az Intel Pentium D 945 proci nagyon gyenge, nem javasolnám a HD 7750-el párosítani. Szerintem jobban járnál ha eladnád a 775-ös platformot, és vennél egy 1155-öst vagy FM2-est.
Mennyi lenne a kereted?

hát úgy gondoltam max 18k szánnék a lapra a procit nem tudom 1 hozzá illőt keresek ami nem túl drága.
0
0
0
0
kung avatar
papolok írta:
sziasztok!
abszolút amatőr ként életem első ÉN általam össze válogatott gépét össze rakni (nem az első gépem, nem öt éves vagyok csak tudatlan a témában.)jelenleg az a gépem ( nem mai darab):
Abban kérném a segítségeteket hogy meg tartsa-e a 775-ös foglalatú lapot mindenképpen cseréljem?ahogy nézelődtem 13-15 k között mozognak , de az ennél nagyobb foglalatúakkat is lehet ilyen áron kapni persze a tudásukat nem hasonlítottam össze.
Ha új lap kellene (amit magam is gondolok) akkor 8gb memóriát szeretnék bele, de hogy ddr2 vagy ddr3 abban lövésem sincs.A hozzá szólásokat előre is köszönöm.

Az Intel Pentium D 945 proci nagyon gyenge, nem javasolnám a HD 7750-el párosítani. Szerintem jobban járnál ha eladnád a 775-ös platformot, és vennél egy 1155-öst vagy FM2-est.
Mennyi lenne a kereted?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!
0
0
0
0
gabee97 avatar
Igen rá gondoltam én is,azthittem van olcsóbb is ilyenből 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát azt nem írtad😃 Hány legyen rajta? ha kettő elég akkor itt van ez: http://i pon.hu/webshop/product/asrock_970de3_u3s3/203912
0
0
0
0
gabee97 avatar
TaylorXIII írta:
ASUS M5A78L LE

SATA 3-ast szeretnék.
0
0
0
0
mathejocy avatar
😎 Kb ez volt a lényeg.
0
0
0
0
getcarter avatar
mathejocy írta:
Nem mondok semmit,mert felbontás és gép függő a téma.Ezt a cikket ajánlom.[LINK]

a számok alapján tök mindegy
0
0
0
0
gabee97 avatar
Egy Phenom II X4 és 7870 alá milyen lapot ajánlotok ami ki is hajtja őket?FullHd-s felbontásra lesz és játékra természetesen.Minél olcsóbban szeretném.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem mondok semmit,mert felbontás és gép függő a téma.Ezt a cikket ajánlom.[LINK]
0
0
0
0
getcarter avatar
hi, mennyire számít hogy a pcie 2.0 vagy 3.0?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem volt éppen langyos darab.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Hát azért a black edition még mindig jo!!! 😃
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Nekem a rampage 3 black editioné jobban tetszik meg a lapis sztem az a legbrutálabb!!! 😃
0
0
0
0
warg avatar
Köszi cseszka, pont ezt kerestem. 😀
0
0
0
0
nlacka13 avatar
orodreath írta:
https://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2011/1430/asus-rampage-iii-black-edition.jpg

Ez a lap nagyon brutális!! 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Warg írta:
Én most vettem nemrég egy MB ASROCK Z77 PRO4-et. Mivel nincs összehasonlítási alapom, így nem igazán tudom megítélni, hogy mennyire jó. Nagyobb gondok nincsenek vele. Annyi, hogy a HDD ledet kell megnéznem, mert még nem megy.

Valakinek van azzal kapcsolatban ötlete, hogy hogy lehet 3 ventit rákötni? Csak két hármas csatlakozó van rajta... Van valami elosztó ilyen célokra, vagy felejtős?

iennel lehet.Ha lehet 2 egyforma ventit tegyél rá.
https://pbcomputer.hu/public/upload/termekek/huto-cooler/kellek/3pin-cooler-fan-cable-splitter2.jpghttps://media-int.takealot.com/covers/8300611/cover-full.jpg
0
0
0
0
warg avatar
Én most vettem nemrég egy MB ASROCK Z77 PRO4-et. Mivel nincs összehasonlítási alapom, így nem igazán tudom megítélni, hogy mennyire jó. Nagyobb gondok nincsenek vele. Annyi, hogy a HDD ledet kell megnéznem, mert még nem megy.

Valakinek van azzal kapcsolatban ötlete, hogy hogy lehet 3 ventit rákötni? Csak két hármas csatlakozó van rajta... Van valami elosztó ilyen célokra, vagy felejtős?
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
henrYGameplaYHD írta:
nem tudtok ajánlani valami 40k alatti 1155 foglalatú alaplapot és tuningolható is? 😀
mármint bírja a cpu húzást meg ilyenek 😃

MSI Z77A-G45 Thunderbolt

Teljesen függetlenül a személyes problémánktól, ez hülyeség. Nem tartom valószínűnek, hogy a Thunderboltnak hasznát venné. 7eFt-tal olcsóbban a GD55 sokkal jobb!

Én is mindentől függetlenül, nem tudhatom mire akarja használni, később talán jól jöhet, egyébként a GD55 valóban jobb.😀

Pár hónapja még nagyon drágák adták ezeket a lapokat, kezd mérséklődni az áruk.
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth írta:
henrYGameplaYHD írta:
nem tudtok ajánlani valami 40k alatti 1155 foglalatú alaplapot és tuningolható is? 😀

MSI Z77A-G45 Thunderbolt

Teljesen függetlenül a személyes problémánktól, ez hülyeség. Nem tartom valószínűnek, hogy a Thunderboltnak hasznát venné. 7eFt-tal olcsóbban a GD55 sokkal jobb!
0
0
0
0
no avatar
henrYGameplaYHD írta:

MSI Z77A-G45 Thunderbolt
0
0
0
0
Cooley avatar
30-ból már van MSI Z77A-GD55, az nagyon jó annyiért, de még tudom ajánlani a GIGABYTE G1.Sniper M3-at a hang és hálózati vezérlője miatt, és tuningra sem utolsó.
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
0
0
0
0
Megaisten avatar
orodreath írta:
sztem ez a legszebb alaplap ami létezik 😃 :

https://images.bit-tech.net/content_images/2011/01/gigabyte-g1-killer-assassin-motherboard/gigabyte-g1-assassin-2.jpg
Itt egy másik.😆 https://kepfeltoltes.hu/130413/11856266-8719_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ott a pont.Köszönöm!

Asus laposoknak itt egy kis kihívás.Ha valakit érdekel.[LINK]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem tudja valaki,hogy ez milyen lap?Sajna csak egy képet csináltam róla annó.https://www.kepfeltoltes.hu/130413/DSCF3223_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Cooley avatar
[quote][b]Synda Rebirth írta:[/b]
[quote][b]Cooley írta:[/b]
Ugye tudod, hogy pont úgy reagálsz, ahogy a kamusok szoktak?[/quote]

Ne kamuzz ! 😶

Holnap kapsz képet, aztán bocsánatot kérsz Pü-ben. 😉

NAGY BOCSÁNATOT ! 😆[/quote]
Inkább küldd most! Akkora bocsánatot kapsz, hogy a következő életedre is elég lesz, ha bebizonyítod, hogy tévedtem.[/quote

Mondom holnap, és egy hölgynek ne mond ilyeneket ! 😉[/quote]
Én meg azt mondom, most... Holnapra én is megszerkesztem a géped.

Olyan jó, hogy agyonszerkeszted meg törlöd a hozzászólásaid...[/quote]

Illemóráéra jártál, tudom nem , látom barátnőd sem volt még, van mit behozni...😆

Holnap holnap,írogathatsz bárbit kis barátom, holnap, AZAZ HOLNAP, bokám alatt fogsz esdekelni. 😂

Valamivel úgyis kimagyarázod Cooley módra. 😜[/quote]
Te már csak ismered az én magánéletemet... Kezdjünk el személyeskedni? Milyen illemről beszélsz? Netán különleges bánásmódot érdemelsz? Mégis ki a f@szomnak képzeled te magad? Ne várj több tiszteletet, mint amennyit adsz! Nézz mélyen magadba, ha nő létedre ilyen szégyentelen vagy!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció