Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Legolas24 avatar
Akkor pénteken megveszem a tápot.
Még annyi ha megveszem a tápot vajon legalább azok a játékok jol fognak menni mint a régi gt220-omon?
0
0
0
0
akos328 avatar
nem felvenni, hanem leadni. Az csak 1 ok, hogy nem adja meg a kellő teljesítményt, de a komponenseket is hazavághatja a feszültségingadozás, ami az egyes ágakban keletkezik.
Egyszer egy HKC tápon demózták hogy az 5v-os ágon 9V jött ki😃
0
0
0
0
Devis avatar
hát ami rá van írva, az kb csak dísznek, mert annyit biztos h nem tud
0
0
0
0
Legolas24 avatar
ha jól értem aszt mondod hogy az energia felét tudja csak felvenni mint ami rá van irva
0
0
0
0
Devis avatar
nagyon nem. a mostani 500W-os tápod ha lead 370-et akkor már örülhetsz 😃 (lehet h kicsit túloztam, de remélem érted 😃😉
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Halottam nem nagyon megbízható az M-Tech tááp? mEnnyire?
0
0
0
0
Devis avatar
megéri, de magától a táptól nem fog gyorsulni a vga. ahoz új lap is kell, de azt majd akkor nyáron veszel
0
0
0
0
Legolas24 avatar
N akkor tehát megéri megvenni a Chieftech Iarena 500w tápot
Hogy jobban menyen a videókártya????
0
0
0
0
csako84 avatar
Sziaztok,van egy gigabyte 6850 em amin a ventik a régi bios miatt 73% pörög alapból...már egy éve megvan a kártya,természetesen catalyston levettem a venti sebességét! De most szeretném lefrissiteni a biosát hogy automatán vezérelje!Ebben kérnék segitséget...ha valaki tud irjon köszi!
0
0
0
0
DCMAN avatar
Legolas24 írta:
Szerintetek lehet hogy a 2 magos proceszorom 2,8 GHz-es lasítja a videókártyám működését vagy az 500w M-Tech táp

erre a kommentre irtam...itt van szo az m-tech táprol erre irtam hogy nem ajánlatos ez alatt tuningolni..bár az tény hogy nem használtma válaszgombot de atol még nem kellt volna nekem ugranotok 3-is ....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Superlompos,Logen33,Kornel77,,,,,ti miről beszéltek??ki a ***om beszélt chieftec táprol???tudom hogy az jo nekem is azvan ...azt hogy azzal a tápal felejtős a tuning azt az m-tech tápra irtam..lool vissza kéne olvasni nem leugatni a másikat......

Neked kéne visszaolvasni, mert előtted volt egy komment amiben Chieftec tápról volt szó, és te azután írtad ezt. Talán ha odaírtad volna, hogy az M-techről van szó, akkor nem lett volna ilyen félreértés.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ezt nézzétek mit kaptam apró pénzért !!!!!!!!!!!!!!![url]http://***/apro/ati_radeon_5870_2/hsz_1-50.html[/url]
0
0
0
0
DCMAN avatar
Superlompos,Logen33,Kornel77,,,,,ti miről beszéltek??ki a ***om beszélt chieftec táprol???tudom hogy az jo nekem is azvan ...azt hogy azzal a tápal felejtős a tuning azt az m-tech tápra irtam..lool vissza kéne olvasni nem leugatni a másikat......

Legolas24 írta:
Szerintetek lehet hogy a 2 magos proceszorom 2,8 GHz-es lasítja a videókártyám működését vagy az 500w M-Tech táp

látjátok erre irtam a kommentem nem a chieftec tápra hanem az m-tech tápra ti meg jöttök it chieftec-el meg ....áhhh....és még én okoskodok?most én is irhatnák csomo mindent de.....

fogadjunk ti azt hittétek hogy a#9803-as koment-re válaszoltam nem!!!kicsit feljebbire csak lemaradt a válaszgomb de attol még.....
0
0
0
0
Flash avatar
Nem kell újratenni semmit, csak a bios beállításaid kerülnek majd alaphelyzetbe.

(Mondjuk nem tudom miért a Videókártyák topikba tetted ezt a kérdést 😆😉
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Ez az alaplapom:ASROCK AM2NF6G-VSTA

BIOS-t akarok frissíteni...Jelenleg v1.20-as van és találtam v2.30-at. Ha megfrissítem a BIOS-t, akkor nem kell újratenni semmit??? Hogy működik ez, mert annyira nem értek hozzá?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
DCMAN írta:
azt lehet igen..csak modjával mert aztán elszabadul a nyers erő a tápbol és.....

De miért próbálsz okoskodni ha nem megy? 😃

Bocs de en nem ertem ezeket a cm tx3 oc röviditeseket

Az a Proci hűtő neve 😀 Cooler Master Hyper TX3
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Bocs de en nem ertem ezeket a cm tx3 oc röviditeseket
0
0
0
0
Devis avatar
Legolas24 írta:
Hardwer id?
Ja és igen tovább akarom fejleszteni majd a nyári munkám után alaplapot vagy procit akarok cserélni

igen a hardvereid, a gépben a cuccok
sztem ink alaplapot vegyél és cm tx3 cpu hűtőt és akkor már a chieftec táppal nyugodtan mehet neki az oc
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ez a chieftec a legolcsóbb még ajánlható táp (A chicony sajna kilépett a minőségi tápgyártók közül, elkezdtek selejteket is kiadni). De inkább a 2 ezerrel drágább ctg 500-as.
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Hardwer id?
Ja és igen tovább akarom fejleszteni majd a nyári munkám után alaplapot vagy procit akarok cserélni
0
0
0
0
Logen33 avatar
Superlompos írta:
DCMAN írta:
meg azzal a táppal is felejtős a tuning

Mégis miért felejtős a tuning Chieftec tápnál?

Ezt mond meg légyszíves...

Sztem csak azért írta be hogy gyűljön a pont, nincs is képben, mert akkor nem írna ilyen baromságokat.
0
0
0
0
Devis avatar
ha később akarsz még fejleszteni akkor igen, mellesleg nem elhanyagolható h a mostani hardware-id tovább bírják
0
0
0
0
Legolas24 avatar
12000 Ft tudom venni aszt a tápot.
Szerintetek megéri akkor tápot venni?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
DCMAN írta:

Mégis miért felejtős a tuning Chieftec tápnál?

Ezt mond meg légyszíves...
0
0
0
0
Devis avatar
hm, igazából ha procit akar húzni akkor mind1 h hanyas a pci-e, meg mondjuk fesz emelés nélkül is lehet tuningolni kb olyan max 500-600 mhz-t. amíg ugye se a ramok se a proci nem kér feszt
0
0
0
0
mathejocy avatar
Devis írta:
és a legfrisebb biosal sem engedi a fesz emelést?

Sajnos nem,de van még egy gondja.NEM 2.0 a PCI-e foglalat!
0
0
0
0
Devis avatar
és a legfrisebb biosal sem engedi a fesz emelést?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Devis írta:
mi a probléma? egy e5500-ről beszélünk, hol van abba igp? 😃

Az alaplapon.tekintve,hogy alaplapról volt szó.
0
0
0
0
Devis avatar
mi a probléma? egy e5500-ről beszélünk, hol van abba igp? 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Devis írta:
azzal a lappal lehet tuningolni, megfelelő hozzá a chipset.
az egész konfig jelenleg nem eszik többet 200W-nál, szal nyugodtan lehet tuningolni is

A chipset az igen,csak szar a bios.Fesz emelés nem lehetséges még Ctrl+F1 mellett sem.Itt van egy a polcon nálam is.IGP sajnos nem engedi külső vga-val sem.
0
0
0
0
DCMAN avatar
azt lehet igen..csak modjával mert aztán elszabadul a nyers erő a tápbol és.....
0
0
0
0
Devis avatar
azzal a lappal lehet tuningolni, megfelelő hozzá a chipset.
az egész konfig jelenleg nem eszik többet 200W-nál, szal nyugodtan lehet tuningolni is
0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az igen,de tuning az felejtős azzal a lappal srácok.
A laggolás lehet rossz memória beállítás miatt is.
A Chiftek táp az jó választásnak tűnik.
0
0
0
0
akos328 avatar
Az a táp tökéletes lesz Legolas!
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Aha.
Ja meg amikor rámegyek a videókártya auto-tune-ra aszt irja a videókártya aktivitás 98-90 % kösz ugrál tehát azér ki tudja használni ez nem aszt jelenti?
Ja meg én egy Chieftech IArena 500w tápra gondoltam
0
0
0
0
Devis avatar
használtan még megérik
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Akkor tápot vagy proceszort vegyek?
És ha úgy van elég neki egy 3,2 vagy 3,6 Ghz proci?
0
0
0
0
Devis avatar
e5500? 😃 hűha, azzal sztem a 4,2 sem a határ 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
de a táp akorsem egy nyertes
0
0
0
0
DCMAN avatar
Legolas24 írta:

táp nem az igazi kevés a vas
0
0
0
0
akos328 avatar
csak én látom ebben a mondtaban a hibát 😆, M-Tech táp!!! Bár nem lassítja, vagyis nem tudom elképzelni amit mondasz, de hogy nem kapnak rendes kakót a komponensek az biztos, és nagyobb terhelésnél tönkre is vághatja.
A 6770-nek ne ártana kicsit magasabb órajelű CPU, de végül is sztem kitudja hajtani, de lehet h tévedek, viszont a táp az tényleg egy nagy fekete pont.
0
0
0
0
Legolas24 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
GTX 550Ti-t én GTS450Ti-nek hívnám 😀
eléggé túlárazott kártya tényleg, a HD6790 jobban megéri kb ugyanannyiba kerül.
a HD6850 pedig sokkal gyorsabb, megéri a + pénzt.
0
0
0
0
niteforce avatar
kicsit gyengébb mint a HD6790
úgy a HD6770 és a HD6790 között van.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Hello egy gtx550 es milyn hd????val érfel pl:hd6850,6770
0
0
0
0
TakTom avatar
Helló Mindenki!

Lenne egy kérdésem: van a gépemben most egy Radeon HD 2600 XT kártya. Berakok a helyére egy Zotac Geforce GT 240et, és nem indul a gép. Mitől lehet?

Köszi előre is a segítséget!
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Végül tényleg a windows-ban volt a hiba , megy tök jól 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
A béta, az utolsó javítás előtti kiadás. Hogy most mi lenne az utolsó javítás, azt csak a cég tudja. De bármi előfodulhat, ahogy proassassin mondta.
De sztem az nVidia sem akar rosszat feltétlenül tehát sz@rt(már bocsánat) nem foga nyakadba varni. Bár lehet hogy fog😃, de nem tartom valószínűnek hogy olyas vmit dobjon ki amia kártya halálát okozhatja. Játékokban lehetséges hogy FPS változást érzel majd.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció