Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
deadly_cross avatar
Sziasztok.
Szeretnem megkérdezni tolletek,hogy Szerintetek melyik jobb?
SAPPHIRE HD 6750 1GB DDR5-128 bit

Vagy

SAPPHIRE HD 6750 2GB DDR3-128 bit.
0
0
0
0
GeRaR avatar
Ja okéé.. 😃 😆D
Akkor remélem gta 4 jól fog menni, nem mint most, hogy lefagy meg minden. .😃
Na köszi 😀
0
0
0
0
GeRaR avatar
OKé, köszi, de szerinted amúgy ami most van, az régi?
És jobban fogak menni a játékok? 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GeRaR írta:
Sziasztok!
Video Driver version: 6.14.10.6947
Ez régi driver?
Ha igen, akkor hányasat rakjak rá?
(Xp, hd4650 es kari.)
Köszi

[LINK]

😉
0
0
0
0
GeRaR avatar
Sziasztok!
Video Driver version: 6.14.10.6947
Ez régi driver?
Ha igen, akkor hányasat rakjak rá?
(Xp, hd4650 es kari.)
Köszi
0
0
0
0
Joker avatar
Bocsi a memória méretet elirtam nem azt akartam irni hanem csak órajelet😀tehát akkor az effectivet.Köszönöm a segitséget.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Memória méret, meg a memória órajel két külön dolog.

A memória méretet MB-ban ill. GB-ban szokták megadni, az fix szokott lenni.

A memória órajelet pedig MHz-ben szokták megadni.

Ha GDDR3-as a memóriád, akkor fel kell duplázni, tehát ha 1000 MHz a valódi, akkor az effektív 2000 MHz.

Ha GDDR5-ös, akkor négyszerezni kell az órajelet. Tehát ha a valódi 1000 MHz, akkor 4000 MHz sz effektív.

Én az effektívet szoktam beírni.
0
0
0
0
Joker avatar
Szisztok tudna valaki segiteni hogyan állítsam be a gépemnél a videókártya memória méretét mert nem tudom hogy meiket irjam be a valódi órajelet vagy az effective-et?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
djwarp írta:
Cooley írta:
djwarp írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
djwarp írta:
Gta4vevo írta:
djwarp írta:
Melyik VGA-k képesek Full HD-ra?😊

Szerintem inkább az lenne a kérdés inkább hogy melyik játékhoz , nagyon nem mindegy hova , pl metro 2033 meg far cry 2 se egy kutya...

Hát a Crysis 2-vel már probáltam 1920x1080p felbontásban maxon és lagg nélkül ment😀Egy ATI HD 4860 GDDR5 1GB-os VGA-val

Azt se hisszük el, feltéve ha tényleg minden a legnagyobb beállitáson volt, és a képjavitók is. Nah meg ha még a High res pack is fenn volt...😆
A high resnek nincs nagy gépigénye, Csak legyen 4gb ram meg 1 gb-os videókártya. Különben ugyanúgy megy a játék ha be van kapcsolva mint ha nem lenne.

Miért lenne értelme hazudni?😀Az igazat mondom.
Minden maxon és laggg nélkül megy,én is meglepödtem rajta de tényleg ment😀

Biztos nem a teljes igazságot mondod, mivel a max grafhoz DX11 kompatibilis videokártya kell. 😀 Egyébként valóban elég jól optimalizált a játék, bár vannak hiányosságai is bőven ahhoz képest, hogy elvileg az a csúcs graf motor.

De a VGA-m csak DX10 támogat

Az 1 gb-os VGA megint csak tág. Nem minden 1 gb-os VGA-nak van ugyanolyan teljesítménye. DX11-ben más a gépigénye, de miután a kártyád dx10-es így nem tudod meg, hogy mi a valós gépigénye.
0
0
0
0
stalker41 avatar
CRYSIS2 dx11-es gépigényét inkább ne emlegessük.... párszor már írtam róla...
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Cooley írta:
djwarp írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
djwarp írta:
Gta4vevo írta:
djwarp írta:

Szerintem inkább az lenne a kérdés inkább hogy melyik játékhoz , nagyon nem mindegy hova , pl metro 2033 meg far cry 2 se egy kutya...

Hát a Crysis 2-vel már probáltam 1920x1080p felbontásban maxon és lagg nélkül ment😀Egy ATI HD 4860 GDDR5 1GB-os VGA-val

Azt se hisszük el, feltéve ha tényleg minden a legnagyobb beállitáson volt, és a képjavitók is. Nah meg ha még a High res pack is fenn volt...😆
A high resnek nincs nagy gépigénye, Csak legyen 4gb ram meg 1 gb-os videókártya. Különben ugyanúgy megy a játék ha be van kapcsolva mint ha nem lenne.

Biztos nem a teljes igazságot mondod, mivel a max grafhoz DX11 kompatibilis videokártya kell. 😀 Egyébként valóban elég jól optimalizált a játék, bár vannak hiányosságai is bőven ahhoz képest, hogy elvileg az a csúcs graf motor.

De a VGA-m csak DX10 támogat
0
0
0
0
Cooley avatar
djwarp írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
djwarp írta:
Gta4vevo írta:
djwarp írta:

Biztos nem a teljes igazságot mondod, mivel a max grafhoz DX11 kompatibilis videokártya kell, és ott vannak a legdurvább teljesítménycsökkenések. 😀 Egyébként valóban elég jól optimalizált a játék, bár vannak hiányosságai is bőven ahhoz képest, hogy elvileg az a csúcs graf motor.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
gyenesmartin írta:
almos írta:
djwarp írta:
Gta4vevo írta:
djwarp írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
almos írta:
djwarp írta:
Gta4vevo írta:
djwarp írta:

0
0
0
0
almos avatar
djwarp írta:
Gta4vevo írta:
djwarp írta:

0
0
0
0
Sicu33 avatar
Gta4vevo írta:
djwarp írta:

0
0
0
0
tibor560sec avatar
niteforce írta:
van olyan felbontás, külön neve nincsen azt hiszem 😀

A neve WUXGA ... 😉
Egy kis infó : [LINK]
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
1920x1200 A monitorom ilyen felbontású 1200p-s 😆.

Samsung syncmaster 244T

Leszedtem a képet mert nagyon sok helyet foglal,meg világít mint a vadállat.
Egy hozzá képest vicces videókarival hajtom,de pl a WOT az max felbontáson közepes grafikával szépen megy rajta,bár igazán nem a játék volt a cél a moncsinál hanem a fotózáshoz a szinhűség..meg az hogy baromi olcsó volt 😆

https://gepigeny.hu/gepsarkok.php?photo_id=2449 ittvan-e ni :-)

Elvileg létezik Quad hd szabvány már és 1-2 cucc tudja is ..4096 x 2160 felbontású a kijelző..fotózásnál jó lenne hiszen egy 8megapixeles képet teljes képernyőn lehetne látni ...
Kíváncsi lennék milyen videókarival lehetne meghajtani :-))
Talán majd a tápgyártók csinálnak 380v-os tápokat is ami meghajtja a VGA-t 😆😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
Cooley írta:
mathejocy írta:
Devis írta:
vagy: az "😆"-re célozva csak trollkodott egyet 😜
vagy: arra gondolt h kinek hol kezdődik a hd és hol ér véget a full hd 😃

Ezt azért érdemes elolvasni,mert néha én is javítok olyan LCD TV-t amin rajta van a full HD 1080p logó,de MÉGSEM az! [LINK] Ez tényleg így van,pedig 2012-t írunk.Aztán hogy megtévesztésképpen vagy sem tolják rá a logót,azt már mindenki döntse el sajátmaga.

Amin rajta van az 1080p logó, az 1080p-s... Olvasd el még egyszer azt a cikket te szerencsecsomag, mielőtt félrevezetsz másokat.

A 1080 után a p-t én b@sztam el.Így van.nem kell ezért megkövezni.
Sony full HD 1080 @1680x1050 felbontással. Ez mondjuk 8 éves készülék.
A"szerncse csomag"-ra mondhatnám hogy csinálj magadnak kistesót,de nem vagyok a parasztság híve semmilyen tekintetben.
0
0
0
0
niteforce avatar
van olyan felbontás, külön neve nincsen azt hiszem 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
cadillacv8 írta:
Az 1920x1200-as felbontás az mi ? 😆 Az a full HD-n túli világ ?? :-) Érdekes az én monitoromra Semmi fixifuxi matricát nem aggattak még a neve is alig olvashato..ránézésre HD-tlan(szép szó) nagy izé :-)

1920x1200??azt hol láttad?😲
0
0
0
0
DCMAN avatar
Cooley írta:
mathejocy írta:
Devis írta:

Ezt azért érdemes elolvasni,mert néha én is javítok olyan LCD TV-t amin rajta van a full HD 1080p logó,de MÉGSEM az! [LINK] Ez tényleg így van,pedig 2012-t írunk.Aztán hogy megtévesztésképpen vagy sem tolják rá a logót,azt már mindenki döntse el sajátmaga.

Amin rajta van az 1080p logó, az 1080p-s... Olvasd el még egyszer azt a cikket te szerencsecsomag, mielőtt félrevezetsz másokat.

szerencsecsomag.....loooool😂
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Az 1920x1200-as felbontás az mi ? 😆 Az a full HD-n túli világ ?? :-) Érdekes az én monitoromra Semmi fixifuxi matricát nem aggattak még a neve is alig olvashato..ránézésre HD-tlan(szép szó) nagy izé :-)
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy írta:
Devis írta:

0
0
0
0
mathejocy avatar
Devis írta:

0
0
0
0
DCMAN avatar
OMG😲most akor wtf..nem baj te tudod biztos de lehet van aki nem és akor mondom odairom hogy tisztalegyen a kép
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
mathejocy avatar
DCMAN írta:
na ugye-ugye látod

Jó vicc volt.Az sz@r lenne ha pont én nem tudnám.Nem véletlenül nem volt ? jel.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
DCMAN írta:
full hd 1080p HD= High Definition full hd 1920x1080

Nem erre gondolt,hanem hogy a kártyával Full HD-ban akar játszani vagy Filmezni..

Vgyis lehet hogy kérdezte,csak nem írt oda kérdőjelet 😃D
0
0
0
0
DCMAN avatar
full hd 1080p HD= High Definition full hd 1920x1080
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nv kariknál a GTX széria,AMD nyártmánynál a HD széria.
Én nem sorolom végig,mert már megtették az előttem szólók.😀
A kérdés meg véleményem szerit ez:Mit szeretnél Full HD-ban?TV vagy Game?És mi az a full HD😆😊
0
0
0
0
Devis avatar
Kornel77 írta:
Nagyon sok,csak nem biztos hogy elég is oda...

Amik megbirkóznak vele nagyrészt
HD 4870x2,5850,5870,5970,6850,6870,6950,6970,6990,7970
GTX 295,460,470,480,560,570,580,590..lehet hogy kihagytam valamit 😀

5830 is 😉😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
djwarp írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Nagyon sok,csak nem biztos hogy elég is oda...

Amik megbirkóznak vele nagyrészt
HD 4870x2,5850,5870,5970,6850,6870,6950,6970,6990,7970
GTX 295,460,470,480,560,570,580,590..lehet hogy kihagytam valamit 😀
0
0
0
0
Sicu33 avatar
0
0
0
0
DCMAN avatar
na erre kiváncsi leszek
0
0
0
0
DCMAN avatar
az igen akor tesszük is fel
0
0
0
0
csako84 avatar
min nyertél 5-10 fpst?
0
0
0
0
P3NZ1 avatar
azért a tiéd igen jobb. :$
0
0
0
0
DCMAN avatar
az nagyon jóó bár olyanom lehetne..😊
0
0
0
0
P3NZ1 avatar
Gainward GeForce 440GT-m van, szerintetek jó? 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Chuck írta:
A HD6450-es kari jobb mint a mostani vga-m??(8600gt)

Igen,jobb.Ha ilyet szeretnél venni,akkor nézz DDR5-öst,ha van.
Igazából te tudod,hogy mire használod a géped.

csako84 írta:
Sziaztok,van egy gigabyte 6850 em amin a ventik a régi bios miatt 73% pörög alapból...már egy éve megvan a kártya,természetesen catalyston levettem a venti sebességét! De most szeretném lefrissiteni a biosát hogy automatán vezérelje!Ebben kérnék segitséget...ha valaki tud irjon köszi!

Flashelhetsz bele egy biost,ha nem akarja az igazat,akkor írj rám.Átütök neked egyet egy normális vezérléssel.
0
0
0
0
Chuck avatar
A HD6450-es kari jobb mint a mostani vga-m??(8600gt)
0
0
0
0
Devis avatar
semmilyen teljesítmény növekedés nem lesz
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció