Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sszemtelen avatar
Cooley írta:
sszemtelen írta:
Az a helyzet hogy a PC-X rossz CPU-t küldött, én meg nagy sietségemben nem vettem észre, csak telepítés után. Holnap jön a valódi 965-ös, és azért kérdem hogy kell-e telepítenem vajon. 😀

Ja értem. Teljesen felesleges újrarakni emiatt. Én 1055T-ről váltottam FX-8120-ra, de nem raktam újra, és semmi baja.

Rendben, köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
sszemtelen írta:
Az a helyzet hogy a PC-X rossz CPU-t küldött, én meg nagy sietségemben nem vettem észre, csak telepítés után. Holnap jön a valódi 965-ös, és azért kérdem hogy kell-e telepítenem vajon. 😀

Ja értem. Teljesen felesleges újrarakni emiatt. Én 1055T-ről váltottam FX-8120-ra, de nem raktam újra, és semmi baja.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
sszemtelen írta:
Ismét döntetlen 😃

Amúgy: Phenom II X4 955 >> Phenom II X4 965 BE

A 955 lenne a 965-re cserélve. Win7 64 bit.

Szóval? 😜 😃

Ez most komoly? 955-ről 965-re váltasz? A 2 közt kb 5 gombnyomáskülönbség van a a bios-ban... Felesleges procicsere - pláne ilyen - miatt oprendszert újrarakni, de kevésbé felesleges, mint ez a procicsere...
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Ismét döntetlen 😃

Amúgy: Phenom II X4 955 >> Phenom II X4 965 BE

A 955 lenne a 965-re cserélve. Win7 64 bit.

Szóval? 😜 😃
0
0
0
0
Lizard avatar
sszemtelen írta:
Sziasztok!
Kérdésem mind ide, mind a szoftveres részhez tartozik, de itt kérdem meg 😀

Új CPU beszerelése után újra kell-e telepíteni a Win7-et, vagy sem?

A neten megoszlanak erről a vélemények, ezért bátorkodom megkérdezni 😀

Köszönöm! 😀

Szerintem érdemes újrarakni...
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!
Kérdésem mind ide, mind a szoftveres részhez tartozik, de itt kérdem meg 😀

Új CPU beszerelése után újra kell-e telepíteni a Win7-et, vagy sem?

A neten megoszlanak erről a vélemények, ezért bátorkodom megkérdezni 😀

Köszönöm! 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Oké kösz akkor a lehető legfrisebbet fogom feltolni a kicsikére. (majd 1 év mulva ha elmegy a garancia😜
0
0
0
0
Feki1991 avatar
alex1997 írta:
Ja oké köszönöm vagyis ha a.lehető leggyorsabbat akarom akkor a legfrisebbet? De hoszú táv ra szeretném+ mekem a skin anyira nem lényeges

pontosan 😀 minél újabb annál jobban van finomítva, jobban kihasználja az erőforrást,...s van pár alkalmazás ami régebbi rendszeren nem fut pl. Chrome
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Ja oké köszönöm vagyis ha a.lehető leggyorsabbat akarom akkor a legfrisebbet? De hoszú táv ra szeretném+ mekem a skin anyira nem lényeges
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 775dualVsta-val azért vigyázni,mert a pci-e csak4x-es sebességre képes.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
alex1997 írta:
De amúgy most lényegi változás a 7.2 és a 10 között van? Teljesítményileg.

rengeteg lényeges (teljesítményt befolyásoló) változás történt!
[LINK]
2.3tól olvasd tovább (CM7.2=2.3.7 CM9=4.0 CM10=4.1.2)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát sokkal jobban néz ki gyorsabb is. Sokkal jobb egy ics vagy jb rom.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
De amúgy most lényegi változás a 7.2 és a 10 között van? Teljesítményileg.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
LagMatyi írta:
Hali, tisztogatás közben észrevettem hogy van vagy 10db Microsoft Visual C++ Redistributable, van itt 2005-ös, 2008-as és 2010-es, ezek mind kellenek vagy elég ha csak a legfrissebbet fennhagyom, esetleg minden évből 1-1et vagy annyi se kell?

mind kell, Service Pack-okkal együtt...

alex1997 írta:
Heló!! Na találtam 2 Romot telefonomra de nemtudom melyiket rakjam fel.

1. CM 7.2 2.3.7 el
2. CM 9 4.0.4 el na és az lenne a kéedésem (mind a 2 teljesen stabil hibátlan) hogy melyiket toljam fel rá?

a 7.2 kevesebb ramot eszik (ezeket így halottam) viszont alig tud valamit a 9 viszont rengeteg ramot zabál merül a telefon de nagyon maga a rom is sokat foglal de cserébe a videOkat 60 fps el viszi.
Szerintem a 7.2 legyen de mondjatok ti is valamit (Galaxy S Plus a telefon)

egyértelműen CM9 de legjobb lenne CM10...rengeteg ram-ot zabál (maga a ROM nem zabál sokat, a háttérben futó alkalmazások annál inkább)...lekell venni a fényerőt és/vagy battery stats resetet csinálni recovery-n belül...mennyivel? 20-30Mb-al? elhanyagolható...
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló!! Na találtam 2 Romot telefonomra de nemtudom melyiket rakjam fel.

1. CM 7.2 2.3.7 el
2. CM 9 4.0.4 el na és az lenne a kéedésem (mind a 2 teljesen stabil hibátlan) hogy melyiket toljam fel rá?

a 7.2 kevesebb ramot eszik (ezeket így halottam) viszont alig tud valamit a 9 viszont rengeteg ramot zabál merül a telefon de nagyon maga a rom is sokat foglal de cserébe a videOkat 60 fps el viszi.
Szerintem a 7.2 legyen de mondjatok ti is valamit (Galaxy S Plus a telefon)
0
0
0
0
no avatar
Hali, tisztogatás közben észrevettem hogy van vagy 10db Microsoft Visual C++ Redistributable, van itt 2005-ös, 2008-as és 2010-es, ezek mind kellenek vagy elég ha csak a legfrissebbet fennhagyom, esetleg minden évből 1-1et vagy annyi se kell?
0
0
0
0
no avatar
Ez de jo.Kosz😃Mar csak kell talaljak egyet valahol.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De létezik olyan alaplap:

[LINK]

Core 2 duo procik közül belemegy néhány, van rajta AGP és PCI-E X16-os port is, sőt DDR1/DDR2 Ram foglalat is van rajta. Igaz elég ritka lap ez.
0
0
0
0
no avatar
Ertem.Koszonom a valaszt😃
0
0
0
0
Aiden Pearce avatar
an3hm írta:
Hello.Letezik Intel Core 2 procit tamogato alaplap aminek agp 8x illetve ddr1-es slotjai vannak?
Neten max pentium D-t tamogatot talaltam, ami az ASUS P5VD1-X.

Olyan alaplap NINCS ami C2 procikat támogat és AGP illetve DDR slotja van.
0
0
0
0
no avatar
Hello.Letezik Intel Core 2 procit tamogato alaplap aminek agp 8x illetve ddr1-es slotjai vannak?
Neten max pentium D-t tamogatot talaltam, ami az ASUS P5VD1-X.
0
0
0
0
sisko avatar
looserking írta:
hali all
olyan problémám lenne h ha fel akarom rakni akármelyik adobe cuccot telepítéskor azt írja h failed to initialize. (flash player,shockwave,air,reader)
ötlet ?

(Eredeti Windows XP SP2 Home Edition OEM)

Valószínűleg már nem elég nekik az sp2,legalábbis a readernél az sp3 a min követelmény
0
0
0
0
mathejocy avatar
😎 Az nagy szívás😀Olyan,mint az i7 proci alaplap nélkül.(Na ez a finom verziója a b..ni f..z nélkülnek)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
mathejocy írta:
trancemaster írta:
Sracok!

Egyszeruen nem talalok megfelelo drivert a kartyamhoz!!!
Mindegyik hibat ir ki telepitesnel...
Nagyon sokat probaltam mar. Ehhez a kartyahoz kellene!

ATI Radeon HD2600 AGP8x

12.6 agp hotfix -es driver [LINK]
Keresd meg a neked valót.Most sajnos nem tudom kipróbálni,mert az AGP 3650-em nincs itthon.Ha felmegy a driver,de a végén figyelmeztetések jelennek meg,akkor az esetek 99%-ában a Microsoft Visual C++ 2010-et a programok telepítése /törlése opciónál el kell távolítani.Ezt úgyis észreveszed,mert a CCC nem indítható ebben az esetben.

Alaplapi drivereket nem tette fel. Az volt a baj......😆😆😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ha 5v helyett 3.2 lenne,akkor nem menne a géped.A 15v-sem valós szerintem.Meg kellenbe mérni egy molex csatin a valóságot.Nekem proci fesznek 2.6v-ot ír az Aida.Már régen füstölne.Realtemp asszem írja rendesen a feszeket.Bár ez lapfüggő.
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Ez az érték normális,meg a felette levö?Több verzió aida is ezt irja ki.😕
Esetleg rossz az érzékelö?https://img822.imageshack.us/img822/219/aidav.png
0
0
0
0
mathejocy avatar
TaylorXIII:Az az op rendszer álltal támogatott /telepített verziót írja ki.Nem a VGA álltal támogatottat.
0
0
0
0
mathejocy avatar
trancemaster írta:
Sracok!

ATI Radeon HD2600 AGP8x

12.6 agp hotfix -es driver [LINK]
Keresd meg a neked valót.Most sajnos nem tudom kipróbálni,mert az AGP 3650-em nincs itthon.Ha felmegy a driver,de a végén figyelmeztetések jelennek meg,akkor az esetek 99%-ában a Microsoft Visual C++ 2010-et a programok telepítése /törlése opciónál el kell távolítani.Ezt úgyis észreveszed,mert a CCC nem indítható ebben az esetben.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Általában az MSAA (élsimítás) szokta megenni a legtöbb Vram-ot.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
haló a black light retribution nevezetű online játékban egy idő után kiírja hogy elfogyott a videó memória pedig a játék nem is akad nos milyen beállításokat kellene lentebb venni hogy ezt ne írja ki?

1600x900 ban játszok minden highon és minden advanced beállítás engedélyezve van
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az egy dolog, hogy mi az átlagos és mi a helyzet nála. Megkérdeztem mert nem tudtam melyik van neki és egyáltalán nem biztos, hogy nincs 64 bites win7-e 1GB RAMmal. Az már más kérdés, hogy nem jó párosítás. Egyébként 32 bites XPje van s a VGA drviert 10 mp alatt felrakja szóval nem tudom mi lehet nála gond. 10mp alatt kb semmi nem történik. 1-2 percig azért elszokott szöszölni.
0
0
0
0
RIbeni avatar
A héten kapok egy Antec Kühler H20 920 procihűtőt. Van valakinek hasonló? Ha igen milyen tapasztalatai vannak?
0
0
0
0
akos328 avatar
[url]http://driverscollection.com/?H=Radeon%20HD%202600&By=ATI[/url]
[LINK]
[LINK]

Hirtelen ezt a 3 linket találtam, nem tudom ezeket próbáltad már?
ui.: utána néztem az amd oldalán, ehhez nincs driver a honlapjukon.
vagyis lehet van, csak vmi a linkkel lehet a baj ahova átdob.
0
0
0
0
akos328 avatar
TaylorXIII írta:
windows 7 32 vagy 64 bit?

Már bocs előre is lehet hogy tévedek, de ez hülye kérdés volt.
AGP-s VGA-val nem hiszem hogy WIN7-et használ, hiszen ha ilyen kártyája van, eltudom képzelni max 1GB RAM és mondjuk egy 2,6Ghz CPU-ja van, amihez teljesen felesleges lenne a WIN7.

A 64 bit is kizáró ok, bár van XP-ből is 64 bites, de a RAM-ből kiindulva nem hiszem.

Bár ezzel nem segítettem, de az amd.comról lehet lelehet szedni vmi jót.
ha már próbáltad, akkor próbáld meg eltávolítani teljesen a régebbi drivereket.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Sracok!

ATI Radeon HD2600 AGP8x
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Senki sem tudja a kérdésemre a választ?😞
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igen, csak úgy lehetséges. sajnos a lapod csak pentium 4/celeron D-t támogat.
0
0
0
0
no avatar
Akkor csak ugy tudok jobb procit tenni ha alaplapot cserelek ugye?😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jah, tényleg socket 775.

De akkor sem érdemes váltani, mert nincs jelentős különbség a 2 proci között.
0
0
0
0
no avatar
Nem vagom annyira, de ez nem LGA 775-os socket, vagy a ketto ugyanaz?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem érdemes már socket 478-cal foglalkozni. Nincs értelme a cserének.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Megeri lecserelni egy intel pentium 4 531-es procit egy p4 672-es procira?Eszreveheto a kulombseg a ketto kozott?
Biostar P4M800-M7A alaplapom van s amit a neten talaltam ez a legjobb proci amit bele lehet szerelni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miért írja ki azt az MSI Afterburner, hogy D3D11 mikor a videokártám csak DX10-et támogat. Anno próbáltam Devil may Cry 4ben is és abban is D3D11-et írt pedig az is DX10-es játék. Ez az MSI Afterburner hibája lenne?
Szerk. Azóta leszedtem Avatart(s jó látni, hogy jól fut mert anno ezt is elég kevés FPS-el toltam végig😃😉 s ott tényleg D3D10 van. Ezek szerint AC III-nál tényleg D3D11 van? Vagy MSI Afterburnernél ez mit jelez? Nem azt, hogy a kártya éppen mit használ?
0
0
0
0
Aiden Pearce avatar
Axelior írta:
Aiden Pearce írta:
Axelior írta:
Hali!
Nem találtam jobb helyet a kérdésnek:
Mi a véleményetek az [LINK]-ról? Volt már valamilyen tapasztalatotok ott? Érdemes ott hardvert venni?

Hát én nem vennék onnan semmit. Sok helyen olvastam hogy átb*szták az emberek fejét. Inkább ha már ilyen oldalak érdekelnek akkor eBay.

Értem, kösz az infót. Csak hirtelen nagyon olcsónak tűnt az oldal, azért kérdeztem de pont kifogtam 3 jó ajánlatot eBay-en 😀

Hát néha az olcsó dolgok vezetnek a bukáshoz. Örülök hogy segíthettem.
0
0
0
0
Axelior avatar
Aiden Pearce írta:
Axelior írta:
Hali!
Mi a véleményetek az [LINK]-ról? Volt már valamilyen tapasztalatotok ott? Érdemes ott hardvert venni?

Hát én nem vennék onnan semmit. Sok helyen olvastam hogy átb*szták az emberek fejét. Inkább ha már ilyen oldalak érdekelnek akkor eBay.

Értem, kösz az infót. Csak hirtelen nagyon olcsónak tűnt az oldal, azért kérdeztem de pont kifogtam 3 jó ajánlatot eBay-en 😀
0
0
0
0
Aiden Pearce avatar
Axelior írta:
Hali!

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció