Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zelcsi avatar
pedig ennél aztán tuti hogy nem kéne szaggatnia! a feladatkezelőt nézted?
0
0
0
0
Crytikal avatar
[LINK] Nemtudom, hogy ismered-e ezt a játékot, de ez egy 2D-s játék. Na itt, ha gyorsan használom az egeret, késik, szaggat, laggol...
0
0
0
0
zelcsi avatar
az a játék nem mérvadó sajnos mert csak 1 proci magot használ a játék és még gtx 1060-nal is van akinek be be akad néha!
0
0
0
0
Crytikal avatar
Mielőbb teszteltem a Fifa 16, és a Fifa 17-et és Ultrán( Maximális ) beállításokon szaggatásnélkül ment. Viszont egy "Moba" játékkal már gond van. Alig van 30-40 FPS. (Heroes of the Strom-ról lenne szó. )
0
0
0
0
zelcsi avatar
Crytikal4: sajnos lehet akkor vga vagy vga driver hiba is! + nézd meg a feladatkezelőben hogy nem zabálja e valami a procit meg a ramot!
0
0
0
0
Crytikal avatar
Az egér nem lehet baj, mivel most vettem a klaviatúrát. "Cougar Deathfire Ex" a neve. És nem csak az a baj, hanem, hogy ilyen gépen laggolnak a játékok.
0
0
0
0
zelcsi avatar
Crytikal4: másik egérrel próbáltad már?
0
0
0
0
Crytikal avatar
Újraraktam már eredeti Windows 10-el, 8.1-el és ugyanaz a probléma.
0
0
0
0
zelcsi avatar
Crytikal4: valami fut a háttérben, lehet akár egy vírus is és attól laggolhat.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Sziasztok!
Mi baj lehet, hogy szaggat, késik laggol az egér mindenhol ?
0
0
0
0
Athis18 avatar
HAli. 10-15 ezer FT-ig tudtok ajánlani valami használható kormányt? Köszike
0
0
0
0
meszes17 avatar
Helótok...
Lenne egy problémám,éa fogalmam sincs,hogy mitől van...Jó lenne ha tudnátok segiteni... Hálás lennék érte...
Gépemet megnézhetitek a eszköz opciómban...
Legújabb Windows 10-64bites OS-m van legujabb updatekkel...
Feltelepítettem ezeket a játékokat:
Crysis 3,Mafia 3,GTA V,MK XL,Biohazard 7,BF 1,Far Cry Primal,Quantum Break,Rise Of the Tomb Raider.Ezeket.
A Biohazard 7,MK XL,Rise Of The Tomb Raider,Far cry ezek a játékok gyönyörűen mennek full grafikán stabilan semmi akadás,semmi mikro stuttering,semmi képtörés,képszakadás stb...
De pl a Crysis 3 megy 37-50 Fpsel bármilyen grafikán(Legyen az high vagy low) és még néha be is akad a játék,pedig freesync aktiv...
És Freesynces vga-val meg monitorral nem szabadna beakadnia...A másik meg az,hogy egy RX 480as VGA-val a Crysis 3-nál maxon 90 FPS körül kellene mozognia...Miért csak 37 vagy 30??Néha leesik 20ra...De miért???Legújabb driver van fenn mindenből és 65 fok felé nem megy a VGA mert be van állitva a afterburnerban...
A másik meg pl a GTA V...
Egyszer elinditom van 25 FPS,másszor elinditom van 15 FPS egész idő alatt...Mitől????
Az SSD merevlemezen nincs semmi ami zavarhatná a rendszert,most raktam fel,friss rendszer és nem egyszer csináltam adwcleaner-el scant...Nem talált semmit szóval a merevlemezzel sincs semmi gond...Akkor mitől lehet ez a probléma? A Quantum Breaknél is csak 30 vagy 40 FPS között mozog,ráadásul nem is maxon,RX 480 8 gbos vga-n 70-80 FPSnek kellene lennie...Miért ennyire alacsony???A többi jatek meg gyonyoruen megy...segitsetek!
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Itt olvasgass. Van pár megoldás.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
A következő gonddal szembesültem, eddig sose küzdöttem ennyit egy játék elindításáért.

0xc000007b

tud valaki segíteni ebben ? Win 10 64 bit
0
0
0
0
Pixx avatar
adott egy ASUS PCE-AC51 wifi kártya ugye ez egy kettő antennás kivitel (elvileg) de az egyik kivezetésen nem veszi a jelet ez miért van? Ha hátulról nézem a bal oldalin van wifi jel fogja az itthoni ha csak a jobboldalira csavarom az antennát ott semmi...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
ja azt nekem is csinálta de inkognítóba megy 😆
de inkább raktam egy opera-t azt kész 😆
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.
Másnál is rosszalkodik a youtube Chrome bongészo alatt? Azt tapasztalom folyamatosan, hogy bejelentkezett fiókkal nem hajlandó betökteni és lejátszani a videokat. Ha kijelentkezek a fiokbol, akkor persze megoldodik. Mi lehet a probléma??

Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
no avatar
Hunork: Azt csak azért írtam oda, hogy páran hozzá szokták tenni, hogy "1080p-ben". Egyébként a felbontásokkal meg stb tisztában vagyok, de ezt az állandó kijelentést nem tudtam tisztázni magamban.
0
0
0
0
Hunork avatar
zsoltdeak17: gondoltam, az alapkérdés a felbontás, illetve a megjelölése. 😀 (mivel több hsz nem volt, meg előzmény) De ezek szerint tévedtem...
0
0
0
0
no avatar
Szóval akkor szimpla aránytalanságról van szó és csak fel van fújva az egész. Értem, köszönöm! 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hunork: Ezt inkább én kérdezhetném tőled... 😊
0
0
0
0
Hunork avatar
LordSzalko
1080p = Full HD felbontás - ez az általánosan használt 16:9 -es képarányon / 1920x1080 felbontás
Ennél magasabbak is vannak (meg persze alacsonyabbak)
Pl. WQHD 2560x1440
vagy a manapság menő: UHD (közismerten 4K) 16:9 / 3840x2160 felbontás
Bővebben itt olvashatsz ezekről: [LINK]

zsoltdeak17: no kérem, ez hogy jött ide? 😲
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ez az egész 'nem hajcsa ki' dolog marhaság, ebben a formában legalábbis. A processzornak nem kell semmit kihajtani. Szimplán arról van szó, hogy ha aránytalanul erős kártyát veszünk XY processzor mellé, akkor az limitálni fogja. Tehát a kártya hiába bírná az adott játékot mondjuk 80FPS-sel, ha a processzor például 40-50-nél nem képes többet kinyögni magából.
0
0
0
0
no avatar
Sokszor hallom ez "Ez a xy proci nem hajtja ki ezt a VGA-t" ezt még páran kiegészítik azzal, hogy 1080p-n stb. Ez pontosan mit akar jelenteni?
0
0
0
0
Hunork avatar
pc55555
Érdemes. De mivel nem vagy annyira képben, ne módosíts semmit, hagyd alapbeállításon. Amúgy röviden: böngészési, telepítési szemetet takarít ki.
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!
Érdemes letölteni a ccleaner-t?
Mit takarítana ki a gépemröl, konkrétan mit csinál a program?
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Piero: Köszönöm szépen!
0
0
0
0
Puffin avatar
VeresAdam: nem lesz gond. A TV hozzáigazítja a kijelzőhöz a méretet.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem. Adott egy 1366*768 TV és egy 1920*800-as film. A TV nem fog levágni a filmből? (A lejátszással nincsen baj, minden formátum megfelel a tv-nek) (A TV felbontása kisebb, ezért aggódok csak)
0
0
0
0
Hunork avatar
Pedig más nincs. Steam esetében elvileg csak az első indításkori nyümmögést csinálja, hasonlóan az Origin-hez. Utóbbinál lehet, hogy a patch-ek kellenek. Volt ott is egy játék nálam, amit ismét le kellett szednem. A Uplay meg rapszodikus. Itt a játékokat bárhová telepítheted. ha egyben vannak, egy könyvtárban, akkor talán kisebb az esélye, hogy ismét letölt. Mindez saját tapasztalat.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Na igen, ettől félek én is hogy nem lesz az olyan könnyű, ha csak másolgatok meg hardver azonosítót átírogatok.
0
0
0
0
Hunork avatar
Annyi még pluszban a témához, hogy azért nem ilyen sima ügy: Origin, Steam, Uplay ezek után frissíteni fog nem keveset. Sőt, Uplay esetében előfordulhat, hogy hiába ott a játék, leszedi újra, majd a telepítés villámgyors lesz, és így lesz teljes a kép. Ez valószínűleg azért van, mert a Documents ilyen-olyan könyvtáraiban a játék állományoknál hardver azonosító is szerepel, ami ugyebár megváltozik.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Steam is ugyan így működik, de ha nem abba vannak játékaid hanem máshol is akkor azokkal jó a betüjel "trükk" viszont akkor azok a játékok amik a régi vinyón vannak (és maradnak) és nem Steam/Origin-esek azokat lehet újra kell raknod.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Na erre nem is gondoltam, bár nem is csináltam még ilyet. Köszi a tippet 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
ORIGIN játéknál csak átmásolod és megadod az elérési utat.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Spoiler!
Tegnap fent voltam, elfogadtam, csak mostanában nincs sok időm a játékra így keveset vagyok fent.

Igen a HDD megmarad, mert 1 terrás és 500GB-t különítettem el anno játékoknak. De mivel Open World játékok SSD-n gyorsabban betöltenek, meg mondjuk BF1, BF4 is gyorsabban tölt SSD-n így mindenképp be akarok szerezni még egyet. Amúgy a meghajtó jelének átállítása nekem is eszembe jutott, csak gondoltam hátha van hozzá valami klónozó progi vagy hasonló cucc 😀

Kingston HyperX Savage 240GB SSD amit néztem amúgy.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én is tudom hogy SSD-ről gyorsabban betölti a játékokat, de utána azokkal amikkel én játszok nincs különbség.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
SSD -re rakd a játékokat, sokkal gyorsabban betölt mint HDD -ről.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ilyen játékokkal nem játszok, így ebben igazatok lehet. Nekem elég a rendszer számára a 120 GB SSD a többire ott a HDD.Spoiler!
Bár egy két kisebb játék nekem is van rajta.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Arnybiro
Azért is ezt hoztam példának mert olvastam a játéknál a hsz-eket, így köztük a tiéd is, ezért egyértelmű volt hogy ilyen célokra tervezed használni. 😃
Spoiler!
Felvettelek amúgy ESO-ban ismerősnek téged meg még egy fórum társat is 😀

Vissza térve a témához, szóval akkor nem fog megszűnni játékcélra az a vinyó se amin most vannak a dolgaid, csak egy párat akarsz átrakni?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
reszler112233Nem a meglévő 120GB-ora akarom rárakni, hanem külön venni akarok egy nagyobbat. És mint azt NSD4rKn3SS írta Open World RPG-nél azért észrevehető a változás, és mivel elsősorban ezekkel játszom, legalábbis mostanában, így elég sok előnyöm származik belőle. A már említett Elder Scrolls Online is a jelenleg játszott játékok között van, ami azért lényegesebben gyorsan betölt SSD-n mint HDD-n. Plusz ilyen Dragon Age: Inquisition is, és ezt személyes tapasztalatból mondom. Egyik ismerősöm SSD-re telepítette, én HDD-re. Mire az enyém addig eljutott volna, hogy az intro videót behozza, ő már a karakter generálásnál járt.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
reszler112233
Nyitott(abb) világú RPG játékokhoz nagy előny egy SSD ahol megy a konstans adat töltögetés.
Egy Elder Scrolls Online egyszerűen szárnyalna egy SSD-vel. 😃

Amúgy én HDD-ben a Seagate Barracuda-ra (2016-os verzió ST1000DM003) esküszök tesztek alapján. Nagyon jól teljesít mindenben és még olcsó is.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Arnybiro:
Miért akarod a játékokat SSD-re tenni? Nem lesz tőle jobb a játék max hamarabb betöltődik. Ráadás mivel a mai újabb játékok elég nagy helyet foglalnak, így kevés fér egy 120 GB-osra. Bár van tőle nagyobb kapacitású, de az nagyobb összegbe kerül mint egy 1 terrás HDD. Játékra inkább vennék egy 1 terrás WD10EZEX HDD-t. 7200-as fordulatú. SSD inkább oprendszernek és annak programjaira való még manapság.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Arnybiro
Talán a legegyszerűbb még mindig az ha a meglévő HDD-d betüjelét rendeled az új SSD-d hez és átmásolsz mindent egyikről a másikra.
A rendszernek fel se fog tűnni a változás mivel az elérési utak ugyan azok lesznek.
A folyamat pedig pofonegyszerűen megcsinálható a windows lemezkezelőjével.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy olyan programot keresek amivel a HDD egyik partíciójáról egy SSD-re át tudom úgy másolni a programokat/játékokat, hogy ne kelljen teljesen újratelepítenem azokat, hogy a rendszer megfelelően fölismerje utána is. Jövő héten akarok venni a játékoknak külön egy SSD-t, de nincs kedvem mind a 30-50GB-t megint letöltögetni, így jó lenne ha valahogy meg tudnám ezt oldani. Remélem van rá lehetőség.
Köszi a segítséget!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Temérdek mennyiségű progi van amivel megtudod nézni Windowsban. Amúgy ha nem tetszenek az alaplapnak a ramok akkor a rendszer csipogó (érdemes bekötni az alaplapra ha eddig nem lett volna) jelzi "morzézva" hogy gond van.
Pl. egy hosszú két rövid - xy hibát jelent, és így tovább.
Tönkre tenni nem nagyon lehet.
0
0
0
0
no avatar
Nekem AMD van a Gigabyte-on. Ha nem helyesen dugom be, attól ugye nem megy tönkre a RAM? Ha jól tudom, a dual automatikusan megjelenik, ha az eszköz alkalmas rá. Vagy netán be kell avatkozni BIOS-ban? Jaj! Ott még nem jártam:-(
Majd keresek valami módszert arra, hogy észleljem a dual működést. Láttam valami CPU-Z programot, azt esetleg letöltöm. (Van esetleg más, egyszerűbb módszer dual felismerésre?)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Gigabyte lapoknál is általában 1-3 és 2-4 a sorrend amiket én láttam. Legalábbis Intel vonalon, de nem hiszem hogy változna AMD platformnál.
0
0
0
0
Hunork avatar
szicsu1007:
Én is elolvastam. (16. oldal) A helyzet nagyon egyszerű, mivel tényleg nem egyértelmű.
1. Beteszed az 1-2 slot-ba, azonos színűbe, és gép bekapcs, BIOS, megnézed a Dual Chane mode Enabled. Ha igen, akkor oké.
2. Ha nem oké, akkor 1-3, vagy 2-4 slot. És ismét megnézed a BIOS-ban.
És nem kell parázni, nem lesz semmi baj, ha nem a jó slot-ban van. max SC-ben indul a lap.
Amúgy vannak lapok (főleg MSI), nem tudom itt számít-e, de ott meg kifejezett kérés, hogy 2-4 legyen az elsődleges. De itt nem találtam ilyen mondatot.
Olyat még nem pipáltam, hogy a Dual C ne menne egy alaplapnál valahogy.
0
0
0
0
no avatar
H-ECTOR: Értem. Akkor figyelmen kívül hagyhatom a mindegyik Manualban leírt alábbi mondatot (in the same colored..)????
When enabling Dual Channel mode with two or four memory modules, it is recommended that
memory of the same capacity, brand, speed, and chips be used and installed in the same
colored DDR3 sockets for optimum performance.
A te javaslatod nem olyan alaplapra vonatkozik-e, ahol 1-3 azonos szín, ill. 2-4 másik szín? Mert láttam ilyen alaplapot, váltakozó színekkel. És még egy idézet a kezelési könyvemből:
If two memory modules are to be installed, it is recommended that you install them in the DDR3_1 and DDR3_2 sockets.
Bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció