Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
johnny632 avatar
Hali! 1 LG monitort szeretnék venni, de nem igazán vagyok otthon ilyen témában.
A véleményeteket szeretném kérni erről: [LINK]
Nekem ez igazából játékra kell és hangszóró nem gáz, ha nincs benne, úgysem szeretem, ha 1 monitorban hangszórók vannak.
0
0
0
0
Ritmus avatar
bendeguz írta:
hali SAMSUNG S22A350H vagy ASUS VH238T nem kell mást ajánlani csak mondjatok vélemény pls játékra kell azért választottam ezeket mert 2ms-os csak nem tok dönteni melyik a jobb előre is kösz

Asus. Lehet egy monitor 5ms-es is, de azt észre nem lehet venni hogy 2 vagy 5.
0
0
0
0
getcarter avatar
bendeguz írta:
hali SAMSUNG S22A350H vagy ASUS VH238T nem kell mást ajánlani csak mondjatok vélemény pls játékra kell azért választottam ezeket mert 2ms-os csak nem tok dönteni melyik a jobb előre is kösz

kétlem hogy különbséget látsz 2ms és 8ms között
0
0
0
0
niteforce avatar
bendeguz írta:

Ha megengeded, akkor én ezt ajánlanám: LG IPS226V
Elárulom, hogy a 2ms-nek semmilyen előnyét nem fogod látni, viszont az IPS panelét annál inkább.
Sokkal szebbek a színek, sokkal jobb mint a TN paneleseknek.
0
0
0
0
Joker avatar
bendeguz írta:

Asus
0
0
0
0
bendeguz avatar
0
0
0
0
rafferd avatar
turkish írta:
P2270H 25000 Ft-ért megéri?

vegyél ilyet BenQ 21,5" G2220HDA LCD 😆
0
0
0
0
bendeguz avatar
0
0
0
0
Sezx avatar
lg W2243S 20k-ért megéri?
0
0
0
0
turkish avatar
P2270H 25000 Ft-ért megéri?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
ProMaXuS írta:
Mi a véleményetek az ASUS VE248H monitorról?
A válaszokat előre is köszönöm! 😀

Tn panel... Ennyi pénzért IPS panelos monitort kapsz. (U2312HM)
0
0
0
0
xCube avatar
turkish írta:
Igazából csak nagyobb monitort akarok /22-24"/, szóval lehet maradnom kellene az 1366x768-nál? Mondjuk jó lenne megnézni az eredeti filmjeimet fullhd-ben... 😀

22 - 24" -es monitorok között már az 1680x1050 -es is ritka, gyakorlatilag mindegyik FullHD.

De ne aggódj emiatt, majd kicsit visszaveszed a részletességet és megy majd minden.
0
0
0
0
xCube avatar
turkish írta:
Köszi! Azért nyugtassatok meg, hogy ha nem faxa és visszateszem 1366x768-ra /marad a 16:9/, akkor nem lesz torz a kép, tehát nem lesz roszabb, mint a mostani nativ felbontása?!

Mivel nem natív felbontás így a pixelek kicsit elmosódottak lesznek.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Mi a véleményetek az ASUS VE248H monitorról?
A válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
dojo123 avatar
Cooley írta:
dojo123 írta:
Sziasztok, kellene tanács nekem is, monitor ügyben, 23"-és 24"-os jöhet szóba, 55 és 65-K-között ha lehet IPS-es legyen, és tudjam megrendelni, szóval link is kellene minél előbb hozzá akarok jutni, és 1-2 ezresen nem múlik a dolog ha mondjuk 67-68K-ra jön ki, csak legyen jó monitor, én speciel, Samsung, de ink LG-re gondolok elsősorban, előre is köszönöm a tanácsokat!

ha más márkát tanácsoltok, nem baj megnézem, mert mielőtt veszek valamit, mindennek utána olvasok, tesztek, leírások!

DELL U2412M 69eFt vagy az olcsóbb DELL U2312HM 52eFt Linkelni más oldalról nem szabad, itt meg nem kapható, guglizz rá.
Esetleg várd meg - én is azt teszem - az LG D237IPS-t. Hasonló tulajdonságú, mint az U2312HM, csak passzív 3D-s, és szerintem 70eFt körüli ára lesz. Persze az ár is csak találgatás, és az Európai megjelenés is nagy kérdés.

Már megrendeltem az LG-t de elég részletesen utána olvastam, és szerintem megfelelő lesz kedden hozzák elméletileg, majd írok véleményt is 😀 Meg hát dobozos Dell monitoromat már ideje lecserélni, fényéveket lépek az LG-vel 😃
Amúgy Dell-ek is nagyon jók amiket írtál, sőt jobbak mint ez az LG-de ebben megfogott a design is 😀
0
0
0
0
turkish avatar
Igazából csak nagyobb monitort akarok /22-24"/, szóval lehet maradnom kellene az 1366x768-nál? Mondjuk jó lenne megnézni az eredeti filmjeimet fullhd-ben... 😀
0
0
0
0
turkish avatar
Köszi! Azért nyugtassatok meg, hogy ha nem faxa és visszateszem 1366x768-ra /marad a 16:9/, akkor nem lesz torz a kép, tehát nem lesz roszabb, mint a mostani nativ felbontása?!
0
0
0
0
niteforce avatar
Azért ott a high-ot már kizárhatod majd, mediumon se lesz 60 FPS-ed.
0
0
0
0
xCube avatar
turkish írta:
1Gb ddr5

Akkor jó, attól féltem, hogy csak 512MB -os 😀 .
0
0
0
0
Cooley avatar
dojo123 írta:
Sziasztok, kellene tanács nekem is, monitor ügyben, 23"-és 24"-os jöhet szóba, 55 és 65-K-között ha lehet IPS-es legyen, és tudjam megrendelni, szóval link is kellene minél előbb hozzá akarok jutni, és 1-2 ezresen nem múlik a dolog ha mondjuk 67-68K-ra jön ki, csak legyen jó monitor, én speciel, Samsung, de ink LG-re gondolok elsősorban, előre is köszönöm a tanácsokat!

ha más márkát tanácsoltok, nem baj megnézem, mert mielőtt veszek valamit, mindennek utána olvasok, tesztek, leírások!

DELL U2412M 69eFt vagy az olcsóbb DELL U2312HM 52eFt Linkelni más oldalról nem szabad, itt meg nem kapható, guglizz rá.
Esetleg várd meg - én is azt teszem - az LG D237IPS-t. Hasonló tulajdonságú, mint az U2312HM, csak passzív 3D-s, és szerintem 70eFt körüli ára lesz. Persze az ár is csak találgatás, és az Európai megjelenés is nagy kérdés.
0
0
0
0
xCube avatar
turkish írta:
Mennyire fogná meg a gépem, ha monitort cserélnék, és 1366x768 helyett 1920x1080-ban játszanék? Pl. az F1 2011-ben kb 30 fps az átlag, de minden fullon van. Esetleg némi kompromisszumos butítással menne a full hd?

Érezhető lesz a különbség de az említett kompromisszumokkal ugyanúgy játszható sebességgel fognak menni a dolgok. Mennyi VRAM van a VGA -n?
0
0
0
0
turkish avatar
Mennyire fogná meg a gépem, ha monitort cserélnék, és 1366x768 helyett 1920x1080-ban játszanék? Pl. az F1 2011-ben kb 30 fps az átlag, de minden fullon van. Esetleg némi kompromisszumos butítással menne a full hd?
0
0
0
0
dojo123 avatar

Látom nem jönnek a javaslatok, de itt egy monitor ami nagyon tetszik, igaz ezzel pénzt is megtakarítok 😀

LG IPS235V-BN 23" IPS LED Monitor

valaki véleményezhetné, esetleg akinek van ijen pár szóban írhatna róla
0
0
0
0
Sezx avatar
ajánljatok légyszives egy full hds monitort max rászánható összeg 30k
0
0
0
0
philips20 avatar
Keresek olyan embert aki, vagy a samsung nál dolgozik, vagy betud szerezni samsung lakatrészeket.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elméletben a mostani monitorod is tudja kezelni a 75 Hz-et 1920x1080-ban.

[LINK]
0
0
0
0
JohnnyFox avatar
Sziasztok!

Szeretnék minimum 75 hertz-es monitort venni.
Milyet javasoltok?

A válaszokat ,köszönöm!
0
0
0
0
niteforce avatar
Athis18 írta:
LCD és LED monitor között mi a kulönbség?

a háttérvilágítás.
a sima LCD-nél CCFL csővek adják a háttérvilágítást, a ledesnél oldalt világítják meg ledek a panelt. Mivel ez kisebb helyet igényel vékonyabbak a monitorok így, és kevesebbet is fogyasztanak a LED-ek.
A kontraszt tényleg kicsit szebb lesz, de igazából nagy jelentősége a panelnek van, nem a világításnak.
A hátránya, hogy az oldalról jövő fényt el kell oszlatni, ami nem sikerül egyenletesen, foltos lehet a kép. Nem olyan zavaró dolog, de észrevehető.
Szerintem nem kell feltétlenül ehhez ragaszkodni, inkább IPS paneles monitort vegyél ha láthatóan jó képminőséget szeretnél.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Milyen monitort vegyek?

A jó öreg nagyhátú, nagy helyet elfoglaló, és jó nagy fogyasztású, látásrómboló CRT monitort! De abból is a vibrálósabbik fajtát 😉 😂

LED-esből van matt(nem az a tükröződös) is?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Katka33 írta:
Sziasztok.Bocsi hogy ide írom de amint nézem nincsen olyan hogy `Milyen Egeret Vegyek?`😃 Tehát azért itt kérdezem😜😀 Most mennék venni egyet de nemtudom hogy melyik a `Lejgobb`😃 szeretnék egy márkásabbat venni ami elég sokáig kitart és nem gyengül az érzékelöje:/😃 2000-5000FT között gondoltam😜 Aki tud egy jo alapos leirással és jo minöségü egeret Irjon kérem😀 (nem itt szeretnék venni,Boltban Csak Azt szeretném tudni milyent érdemes megvenni)😃D Köszi elöre is

De van ilyen topic.
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=194&rowstart=475[/url]

De akkor már itt válaszolok (elnézést az offért)

Gigabyte GM-M6880 (3200Ft)
Teljesen megfelelő egér. 400/800/1600 dpi között állítható.

Athis18

Szebb, élesebb kép
élethűbb és szebb a fekete szín
kontrasztarány sokkal jobb.
0
0
0
0
maniacc avatar
Athis18 írta:

Ha minden igaz a LED monitor vékonyabb, és kevesebbet fogyaszt. Meg elvileg a képe is szebb egy kicsit. Ha nem így van javítsatok ki 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
0
0
0
0
Joker avatar
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:
A BenQ német vagy mijen márka?

Kínai.

Köszi innen jut eszembe mámamár amugy ne is lehet tudni mi az eredeti csak rárakják az embélát azt kész😃 nekem pl a panasonic tévémbe orion képcső van és ez a gyári képcsöve.

"Ne csak a borítót nézd, ha nem a belsejét is" kis idézet.
Nos, lehet hogy sokan lenézik Kínát, de a BenQ-val egy hatalmas ipart csináltak, mivel a BenQ a világ egyik legjobb vállalata. Monitorok szempontjából ki merem mondani azt hogy a BenQ a "legjobb"!

Mikor megveszem akkor biztos engedik hogy szétszedjem mi?😆
0
0
0
0
Katka33 avatar
Sziasztok.Bocsi hogy ide írom de amint nézem nincsen olyan hogy `Milyen Egeret Vegyek?`😃 Tehát azért itt kérdezem😜😀 Most mennék venni egyet de nemtudom hogy melyik a `Lejgobb`😃 szeretnék egy márkásabbat venni ami elég sokáig kitart és nem gyengül az érzékelöje:/😃 2000-5000FT között gondoltam😜 Aki tud egy jo alapos leirással és jo minöségü egeret Irjon kérem😀 (nem itt szeretnék venni,Boltban Csak Azt szeretném tudni milyent érdemes megvenni)😃D Köszi elöre is
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:

Kínai.

Köszi innen jut eszembe mámamár amugy ne is lehet tudni mi az eredeti csak rárakják az embélát azt kész😃 nekem pl a panasonic tévémbe orion képcső van és ez a gyári képcsöve.

Nos, lehet hogy sokan lenézik Kínát, de a BenQ-val egy hatalmas ipart csináltak, mivel a BenQ a világ egyik legjobb vállalata. Monitorok szempontjából ki merem mondani azt hogy a BenQ a "legjobb"!

Nem egészen kínai, csak a köztársaság alá tartozik, egészen pontosan Tajvani a cég és a legjobb ár/értékű monitorokat gyártják már évek óta! mind a 2 monitorom BenQ (az egyik 7 éves) s tökéletesen megvagyok velük elégedve 100% hogy a köv. monitorom is BenQ lessz.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Attila007 írta:
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:

Kínai.

0
0
0
0
Joker avatar
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:

Kínai.

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Attila007 írta:

Kínai.
0
0
0
0
Joker avatar
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ja és köszönöm a tanácsokat mindenkitől 😀
0
0
0
0
Joker avatar
spleenszuru írta:
mielőtt vita lenne belőle, nekem akkoris bőven megfelel akár a Philips, akár az Asus 😀
jobb a jelenlegi 8 éves hulló LCD-mnél 😃

Akkor vegyél ijet ami nekem van sztem nagyon ***a habár már nem forgalmazzák mert már 3 éves😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
spleenszuru írta:
mielőtt vita lenne belőle, nekem akkoris bőven megfelel akár a Philips, akár az Asus 😀

Ahogy gondolod, te veszed a te döntésed! De ha jól akarsz járni akkor a BenQ-t vedd! (csak jó tanács)
0
0
0
0
spleenszuru avatar
0
0
0
0
Joker avatar
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:
spleenszuru írta:
mert a Philips az ??

igen

Dehogy full HD-s.... full hd 1920x1080!

Az is jó de ez olcsóbb 5 el olyat meg 30 alatt nem talál.

Igen ám, de 10x jobb mint az amit ajánlottál. (ami egyébként sem full HD) Kiszállítási díjjal együtt megvan max 33-35K-ból.

Kiszállítással 27 ezer
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Attila007 írta:
spleenszuru írta:
mert a Philips az ??

igen

Dehogy full HD-s.... full hd 1920x1080!

Igen ám, de 10x jobb mint az amit ajánlottál. (ami egyébként sem full HD) Kiszállítási díjjal együtt megvan max 33-35K-ból.
0
0
0
0
Joker avatar
kalashnikoff írta:
spleenszuru írta:
Sziasztok.
monitort tervezek rendelni innen, max 30k-ig költenék rá (nem vagyok nagyravágyó monitor ügyben, de működjön rendesen), a 19-23"-os csoportból.
Melyiket ajánlanátok közülük ?
Illetve mivel fogalmam nincs hova írjam, azt is itt kérdezem, hogy a futárszolgálat ára mennyi, és mitől függ ? (távolság, csomagár, stb. )

Inkább Feki1991 ajánlatát választanám a helyedben!

0
0
0
0
Joker avatar
spleenszuru írta:
mert a Philips az ??

igen
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
spleenszuru írta:
Sziasztok.
monitort tervezek rendelni innen, max 30k-ig költenék rá (nem vagyok nagyravágyó monitor ügyben, de működjön rendesen), a 19-23"-os csoportból.
Melyiket ajánlanátok közülük ?
Illetve mivel fogalmam nincs hova írjam, azt is itt kérdezem, hogy a futárszolgálat ára mennyi, és mitől függ ? (távolság, csomagár, stb. )

Inkább Feki1991 ajánlatát választanám a helyedben!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció