Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
bata8805 írta:
Figy, a semminél több😀 Élvezhető alatt pedig azt értem hogy nem szaggat, nem gondolkozik... Tisztában vagyok azzal hol tart manapság a dolog, épülget a másik gépem, 2 magos procival stbstb... viszont abba már egy Geforce GT430-asra gondoltam... Tapasztalat, vélemény?😀

Hát nem a legjobb VGA..Mennyi pénzt költenél vidi karira?
0
0
0
0
no avatar
Figy, a semminél több😀 Élvezhető alatt pedig azt értem hogy nem szaggat, nem gondolkozik... Tisztában vagyok azzal hol tart manapság a dolog, épülget a másik gépem, 2 magos procival stbstb... viszont abba már egy Geforce GT430-asra gondoltam... Tapasztalat, vélemény?😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
" Izom kártya"??😂 800x600 neked lehet hogy élvezhető,de meny el egy haverodhoz akinél legalább 1440-ben mennek a game-ek és garantálom hogy nagyon meg fogysz döbbeni hogy a te felbontásodhoz képest milyen "gyönyürűen" mennek a a játékok. És tegyük hozzá,hogy ez még nem is a max grafika.😕
0
0
0
0
no avatar
Köszi a gyors választ😀 Azt eddig is tudtam hogy nem egy izom kártya de hogy ennyire...?
Gears of war szépen fut 800*600-on, Dark Sector szintén, de egy Resident Evil 4 megfekteti... és az érdekesebb rész itt jön:a Resi 5 ugyanúgy alapbeállításokon gyorsabb mint a Resi 4. Na erre varrjunk gombot 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
bata8805 írta:
Sziasztok!

Olyan kérdésem van hogy azén processzorom (Celeron D 3.06GHz) megfelelően kihajtja e a kártyám? (Asus AH3450)
Bocs a kérdésért, sokat böngésztem a neten és nem találtam erre infót😀
Köszi😀

kihajtja.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Minden bizonnyal,simán kihajtja.😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem van hogy azén processzorom (Celeron D 3.06GHz) megfelelően kihajtja e a kártyám? (Asus AH3450)
Bocs a kérdésért, sokat böngésztem a neten és nem találtam erre infót😀
Köszi😀
0
0
0
0
cseszka avatar
A 6950-est lehet moddolni a 6970re,de csak a 2Gb verziot.Amit még lehet vele csinálni,OC-ni,vagyis beállitod a gpu frekit,feszt is emelhetsz,ventivezérlést,de rizikó is van benne,ha nemjól csinálod kukába is végezheti a kari,ami egy 200Eu környéki karinál nemolcsó mulatság,csak akkor csináld ha tudod is mit mire állitasz.
0
0
0
0
levi27 avatar
Helló!
Másik fórumba írtak a vga bios módosításáról.. azt szeretném kérdezni hogy mire jó ez? Fel lehet vele nyitni egységeket a vga-ban vagy mi haszna van? /kb mint a procinál csak ugye ott magok vannak meg cache../
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az nem full hd.

Full HD az 1920X1080.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Egy adott kártya esetében nem számít a márka. Minden gyártó általában tesz rá egy kis gyári OC-t. Bár az nem túl sok.

Nem rossz kártya a 6790, de Full HD-ra már nem érdmes venni. Erre a Felbontásra inkább 6850/6870, GTX 460, GTX 560.
0
0
0
0
DCMAN avatar
név nemszámít de mégis az az első dolog hogy megnézi az ember a márkáját
0
0
0
0
mathejocy avatar
GokuTM írta:
Akit tud segítsen 😃
Miért van az, hogy VGA BIOS frissítés után, 1 deka illesztőprogramot nem tudok feltelepíteni??

Nem jó bios-t raktál a kariba.De van amelyikbe ha belenyúlsz,akkor sem működik a driver.Elég sokszor belefutok én is.GTS 250-el tegnap szívtam.Bios flash után csak szép szaggatott sípszó fogadott.2 expressz van a lapomon,így gyorsan orvosoltam a problémát.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Sanyagol írta:
Légszi ne nézetek hülyének mondja már meg valaki hogy mitől függ hogy egy kari gamer kari pl.Márka???
Meg még az érdekelne hogy melyik karit lehet felhúzni az is mitől függ??

Gamer kari, ez tág fogalom. A maga nemében midnen kártya lehet "gamer" videókártya. Mint régen a MX440-es videókártyák voltak az ászok, most úgy jönnek a 2-3Gb-os 256-768 bites kártyák 4000fölötti memória órajellel. EZ függ attól is hogy egy embernek mekkorák az elvárásai ha játékról van szó. Vannak akik a legjobbra hajtanak, akkor jönnek a felsőkategóriás kártyák (60.000ft fölött) A közép kategóriás kártyák is nyújtják a régebbi/újabb játékoknál a normlis játékbeállítást. (30-60.000Ft) Az alsó kategóriában az újonon megjelent játékok (Alan Wake, stb...) jól meg, csak itt már alacsony beállításon/felbontáson. Szóval "röviden" ennyi a gamer kari lényege.

Videókártya húzása főképp a hűtéstől függ. Ha jó hűtés van nyugodtan lehet tuningolni a kártyát.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A márka nem jelent kb. semmit.

A teljesítménye határozza meg. A teljesítménye pedig sok dologtól függ. Pl. GPU órajel, Memória órajel, Rops-ok száma stb.

Általában minden videókártya kibír fesz emelés nélkül 10-15%-os OC-t, persze ez nem mindegyiknél van így. Igazából nincs 2 egyforma tuning még 2 azonos kártya esetében sem.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
niteforce írta:
nem biztos hogy sikerül neki...
amúgy ha vesz még egy 7300 GT-t akkor az úgy 3000 forint annyi csak van 😃

Meglátjuk mi lesz... köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
nem biztos hogy sikerül neki...
amúgy ha vesz még egy 7300 GT-t akkor az úgy 3000 forint annyi csak van 😃
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Superlompos írta:
Szerintem venni kéne egy újat.

Nincs nekik rá keret :/ Ha lenne akkor nem kérdeztem volna meg hogy javítható-e 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem venni kéne egy újat.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem hiszem hogy az jó lenne hozzá...
megnézed a típusát a kondiknak amik eldurrantak, és vateráról tudsz venni
0
0
0
0
Krinya15 avatar
niteforce írta:
ha tök ugyanolyan a kondi akkor igen.

Hát ami nekem van az egy régi 128-as AGP-s videókártya... Ebből fogjuk majd átrakni a kondit, csak fogalmam sincs hogy jó lesz-e hozzá :/
0
0
0
0
niteforce avatar
ha tök ugyanolyan a kondi akkor igen.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
niteforce írta:
Krinya15 írta:
Sziasztok! Egyik barátomnak van egy Nvidia Geforce 7300-as videókártyája amin eldurrant 2 kondenzátor. ez javítható?

ja, de ha ő nem tudja megcsinálni, olcsóbb venni egy másikat.
De mindenképpen érdemes neki megpróbálni, annak már mindegy 😀

Másik videókártyáról átlehet tenni erre a kondikat?
0
0
0
0
niteforce avatar
Krinya15 írta:
Sziasztok! Egyik barátomnak van egy Nvidia Geforce 7300-as videókártyája amin eldurrant 2 kondenzátor. ez javítható?

ja, de ha ő nem tudja megcsinálni, olcsóbb venni egy másikat.
De mindenképpen érdemes neki megpróbálni, annak már mindegy 😀
0
0
0
0
Krinya15 avatar
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Sanyagol írta:
Sapphire Radeon HD6790-es viszi az új gameket?

viszi az új gamekat. Pár játéknál van hogy nem teljes beállításon. (de persze függ felbontástól is.)
0
0
0
0
niteforce avatar
attól függ milyen felbontásban...
De full HD-ben is boldogul velük, ha nem is maxon mindegyikkel.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Mad Hatter írta:
Xfx 6870-et néztem ki magamnak mennyire megbízható a márka?
Nem nagyon ismerem és olcsó szóval nem akarok belefutni abba a hibába hogy olcsón szart ... :/

Nincs vele baj..Szerintem vedd meg nyugodtan.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Xfx 6870-et néztem ki magamnak mennyire megbízható a márka?
Nem nagyon ismerem és olcsó szóval nem akarok belefutni abba a hibába hogy olcsón szart ... :/
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én speciel 64 bites op alól flashelem az AMD kártyákat is.Techpowerup.com oldalán van hozzá atiflash.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
A 3870-es híres arról, hogy rohadtul melegszik. Érdemes lenne venni rá egy hűtőt, pl. Arctic Cooler árul hozzá

Ez igy igaz...!! Nekem 3850-em van, agyári hűttő úgy megy mint a rakéta porszívó..
Le is cseréltem egy ilyenre :
[LINK]

Nagyon jó..netezésnél leál a ventije,,ful HD játéknál 45 fokos a gpu ..nem 80 ..nem mindegy ..
Az öntapis bordákat meg kell melegíteni kicsit és úgy rányomni.

Annyit változtattam rajta hogy nem simán x voltot kap a venti hanem a kártya eredeti ventitápjára kötöttem rá az aricot ...igy szabályozza magát...Msi afterburner progival igy szépen be lehet lőni..igaz a gépemben egy félsebességre belött 12-es elfújja a meleget emit az artic leszed a kártyáról hogy ne rekedjen meg allul...
kb 4000 f t a hüttő,csak ajánlani tudom...hangja kb annyi hogy 100%-on is fülelni kell,de kb akkor is a gyári hűtés zajának 25 %-a ...50% körül néma..
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A 3870-es híres arról, hogy rohadtul melegszik. Érdemes lenne venni rá egy hűtőt, pl. Arctic Cooler árul hozzá
0
0
0
0
northern avatar
GokuTM írta:
Hali!
Vettem egy HD3870-est 5.000Ft-ért barátomtól,(Szerintem jó üzlet, mert 10.000-ért el is lehet adni...) és eléggé túlfűtött,(94C°-nál nem mertem tovább menni Furmakban) a ventije csak 24%-on pörög. Driverben nem lehet állítani. Csak MSI Afterburnerrel, de azt is elég szeszélyesen.
Szóval 24% vagy 50-57% vagy 76% vagy 100% mást nem enged.
Arra gondoltam, hogy mivel találtam újabb verziójú BIOS-t, frissíteni kéne, de mivel VGA-n még nem frissítettem, így ebben kérnék tanácsot olyantól, aki már csinált, és nem hátrány ha sikeres volt az akció x) 😃

Ez alapján neki láthatsz: [LINK]
ATi-m rég volt de szerintem van már windowsos flashelő progi is (nv-hez van)
0
0
0
0
nyozo avatar
Köszönöm a választ!
0
0
0
0
cseszka avatar
nyozo írta:
Üdv! ez az alaplap alkalmas crossfire-re? Gigabyte EP45-DS3?

bezony hogy az.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! ez az alaplap alkalmas crossfire-re? Gigabyte EP45-DS3?
0
0
0
0
Garasos GameR avatar
P3NZ1 írta:
GT 440 milyen? ;D

Attól függ, mire kell? Játékok alatt nem valami acélos, viszont HD filmekhez hardveres gyorsításra tökéletes😀
0
0
0
0
wdavid avatar
Kornel77 írta:
Ezt így kapásból mondom..Szerintem hűvösebb mind a GTX 😀

jó tudni 😃 mondjuk ebben a tesztben a ref hűtősöket tesztelték én inkább Sapphire-t vennék ha mégis 6950re adom a fejem 😃 a 6870es tervemet lehet h félreteszem és inkább egy ilyet veszek helyette talán tovább kihúzza 😃

Vkrisz írta:
Nemtudom ati mit nyújt hőmérsékletileg, de én 560ti-m max 60 fokos volt eddig valaha bár kicsit sem hasonlít rajta a hűtés a referencia hűtéshez😃

az egész jó 😃 mondjuk nekem 4 ház venti hűti a gépet belülről szerintem azért nálam egyik se lenne túl meleg 😃
0
0
0
0
Vkrisz avatar
Nemtudom ati mit nyújt hőmérsékletileg, de én 560ti-m max 60 fokos volt eddig valaha bár kicsit sem hasonlít rajta a hűtés a referencia hűtéshez😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
wdavid írta:
van olyan aki megtudná mondani h az 1GBos 6950 mennyire melegszik max terhelésen? 😃

néztem egy tesztet a GTX560 Ti és a R6950 összehasonlításáról amiben az jött ki h egy kicsivel jobb az ATI, de írják h valamivel jobban melegszik és hangosabb 😜😀

http://www.guru 3d.com/article/radeon-hd-6950-1gb-vs-geforce-gtx-560-ti-review/18

Ezt így kapásból mondom..Szerintem hűvösebb mind a GTX 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
van olyan aki megtudná mondani h az 1GBos 6950 mennyire melegszik max terhelésen? 😃

néztem egy tesztet a GTX560 Ti és a R6950 összehasonlításáról amiben az jött ki h egy kicsivel jobb az ATI, de írják h valamivel jobban melegszik és hangosabb 😜😀

http://www.guru 3d.com/article/radeon-hd-6950-1gb-vs-geforce-gtx-560-ti-review/18
0
0
0
0
bazsi213 avatar
Űdv az shappire hd 2600 pro 512mb ddr2-es pci-eszpresses vga menyire jo játékra?
0
0
0
0
akos328 avatar
Bár ha nekem így lenne pénzem h egy másik GTX560-on gondolkozok, akk inkább elvetném az ötletet és SSD-t vennék.
0
0
0
0
Osynho avatar
Csak a full-hd-s tv-den lenne értelme, a kis monitorodon fel se fognak melegedni a karik. 😀 Lap meg procicsere helyett sokkal olcsóbban kijönnél, ha eladnád a mostani vga-t és vennél 1db erősebbet. Meg ha már lapot cserélsz, akkor min i5-öst vegyél sztem. 😉
0
0
0
0
gatya123 avatar
lapot természetesen lecserélném. nézegetem a teszteket, két 560-as az 580 és 590-es közé esik, az már nemlenne rossz...
0
0
0
0
akos328 avatar
Igazából nincs olyan amit 2 GTX560-nal megtudnál csinálni, de 1-el nem.
Inkább vegyél egy erősebb procit, és utána VGA-t.
Amiből vennél GTX560-al egy 6magos kitelik és később veszel VGA-t amikor már gyengébbnek számít. Bár ki tudja az mikorra fog bekövetkezni, hogy a GTX560 elavul.
0
0
0
0
Osynho avatar
Abba a lapba hogy gondoltál 2 vga-t tenni? 😃 Meg a LOGIC-500ATX tápegységre kötnéd őket?
Egyébként szerintem érdemes megvárni a következő generáció középkategóriáját és arra váltani az 560-asról.
0
0
0
0
gatya123 avatar
és ha késöbb lenne hozzá 6100 vagy 8150??
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Eleg''sokat'' levenne a teljesitmenyukbol.😕
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció