Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akos328 avatar
Elmondom neked a max hő, 100 fok fölött, leáll a gép.
a 6570 gyártótól függően olyan 60-80 fok között lesz.
0
0
0
0
Erik94 avatar
msi az van azzal huztam fel ott 44 fokot mutat a gpu temp. az jó
0
0
0
0
Erik94 avatar
már speedfan realtempet is teszteltem de nem mutattak 40 fok felett 😆...okés megprobalom kosz
0
0
0
0
Erik94 avatar
nem értek ahhoz a progihoz ha fullra felnyomom akkor hany fokos lesz? inkább nem😆 és tudom h nem a legjobb vga 😆 nem válok tőle semmit 😆
0
0
0
0
akos328 avatar
Erik94 írta:
én felhuztam a vgamat HD6570 600 mhz-ről 750re a órajelit de nem vettem észre változást 😆

mérj szintetikus teszteket, 3D mark-ot stb. és a pontokban látni fogod.
nem tudom mennyi a 6570-nek a csumája, de vedd feljebb.
egy 6570-től ne várj csodát. én 700-ról húztam 850-re és csak pár ponttal kaptam többet a 3dMarkon, illetve 30FPs-t a Cod6-ban d a többi játékban talán 3-5 FPst nyertem.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Erik94 írta:
azt is huztam 1000 felett van 😆 a proci 3 ghzes 2 magos az se elég 😆

Az lehet hogy te nem vetted észre, de talán ezt egy 3D Mark teszt megoldaná hogy észre vedd.😃
0
0
0
0
Erik94 avatar
azt is huztam 1000 felett van 😆 a proci 3 ghzes 2 magos az se elég 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Erik94 írta:
én felhuztam a vgamat HD6570 600 mhz-ről 750re a órajelit de nem vettem észre változást 😆
Vagy kevés a processzor vagy húzd a memória órajelét is.
0
0
0
0
Erik94 avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
GAMER2 írta:
Sanyagol írta:
Ha hídba kötök bármilyen VGA-t akkor mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt?

Az előző hsz.-em arra értettem, ha úgy számolunk hogy 1 kártya 100 százalék, akkor ha mellé rakunk egy másikat és hídba(Cf-be/Sli-ba) kötjük a kettőt akkor körülbelül 65%-ot fog gyorsulni a grafika

Szerk. Jó akkor lehet hogy 75-öt de az a max😜

az SLI/CF skálázódása nagyban függ a használt VGA-któl s a drivertől hisz régebben jó ha volt 60-65%-os de manapság már az átlag a 85/90 s nem ritka a 100/110%-os skálázódás. A 3 utas rendszereknél már nem ilyen jó a helyzet nem beszélve a 4 utas rendszerekről...
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sanyagol írta:
Ha hídba kötök bármilyen VGA-t akkor mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt?

Az előző hsz.-em arra értettem, ha úgy számolunk hogy 1 kártya 100 százalék, akkor ha mellé rakunk egy másikat és hídba(Cf-be/Sli-ba) kötjük a kettőt akkor körülbelül 65%-ot fog gyorsulni a grafika

Szerk. Jó akkor lehet hogy 75-öt de az a max😜
0
0
0
0
niteforce avatar
GAMER2 írta:
Ha most CF/Sli-ra gondolsz kb. 65%-ot😀

a CF nek azért nagyobb a hatákonysága 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Ha most CF/Sli-ra gondolsz kb. 65%-ot😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Mi az h magát sütni?
400W erre a 2 komponensre bőven elég. Ha minőségi a táp, tehát Chieftec vagy FSP szóval nem Noname táp, akkor bőven elég.
nekem is a VGA kézikönyvében minimum, vagyis ajánlottnak 450W-os tápot ír, de tesztek alapján a 200W-ot se eszi meg.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
üdv
lenne egy olyan kérdésem ha van egy 8800 GT és egy 2 magos amd-m akkor meg tudja magát sütni???
(a tápom 400 w ezt írták minimálisnak)
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
sziasztok mit ajánlanátok, az összes referencia 7970, a profilomhoz
írjatok légyszi
1. ASUS 142.775k
2. Gigabyte 142.775k
3. MSI 142.216k
4. PowerColor 151.897k
előre is köszi ,írjatok ha van ötlet mert az én agyam már rottyon van cél:csak játék (arma3,future soldier maxon) a gépigény-nél már kaptam némi okosságot (Gaboo7,lapartman997,toopa,niteforce,Keksz03,bluefire)
0
0
0
0
niteforce avatar
1366*768-on egy ilyen kártyán nem is lesz szükség 2 gigára 😀
0
0
0
0
no avatar
a GT240-et használom még mindig, és nemhiszem hogy kevés lenne az 512 MB ram mert eggyáltalán nem szaggat a játék pedig nem minimumon játszok 😀
0
0
0
0
Hagrid avatar
niteforce írta:
Hagrid írta:
Hali!Egyik ismerősömnek van egy 9600GT -je 1GB-os.
Nos az egészséges neki ha 60-70 vagy fölötte fokos játék alatt?
Több játékból is kidobálja túlmelegedés miatt,olvastam valahol hogy a 9xx szériához csináltak egy hibás driver-t amitől túlmelegszik a kártya,az lehet a ludas?(ja és a kártyán van +hűtés is)

ez nem túl sok, főleg egy nvidiának.

Na jó,lehet h több nemtudom,de kidobálja mindig a játékokból,és az a smart.... is jelez h túl meleg a kártya.
0
0
0
0
niteforce avatar
Hagrid írta:
Több játékból is kidobálja túlmelegedés miatt,olvastam valahol hogy a 9xx szériához csináltak egy hibás driver-t amitől túlmelegszik a kártya,az lehet a ludas?(ja és a kártyán van +hűtés is)

ez nem túl sok, főleg egy nvidiának.
0
0
0
0
Hagrid avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
Értem,és kb euroban mien árban várható?
Akkor eladom a 6870-et ha nem kell agyon toldani.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ezt a kártyát lehet moddolni 6970-re?HIS Radeon 6950 2gb
Igy néz ki:[LINK]
0
0
0
0
cseszka avatar
Nem mondtam biztosra,de anno a 9600GT kártyámmal a BF badcompany 2-nél jelentkeztek ezek a problémák,amit a gtx275 megoldott,meg a 9600gt-vel nekem akadt mint állat a gta IV 1024X768 felbontásonn.Egy kanyar bevétel fél perc volt.😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A GTA 4-hez nem kevés az 512 MB Vram alacsony beállítások mellett.
0
0
0
0
cseszka avatar
akos328 írta:
Gabo írta:
Sziasztok! Az mitől van hogy nagyobb játékoknál (GTA 4 , Need For Speed The Run) néha elmegy a kép, vagyis nemtölt be minden képet hanem csak 1 nagy szürke foltot :/ Kezd meghalni a videokártyám?

Esélyes VGA gond, beszélj vmi közeli ismerőssel h vigye át a VGA-ját és próbáld meg azzal is. Vagy még mindig ott van az integrált VGA.
ha még mindig jelentkezik a probléma akkor viszont monitor, de azt nem tartom esélyesnek mert akkor állandó lenne, szerintem.
Próbáld másik VGA-val azt mondom.

A GT240 használod még?Mert Szerintem akkor csak kevés az 512Mb Vram.
0
0
0
0
akos328 avatar
Gabo írta:
Sziasztok! Az mitől van hogy nagyobb játékoknál (GTA 4 , Need For Speed The Run) néha elmegy a kép, vagyis nemtölt be minden képet hanem csak 1 nagy szürke foltot :/ Kezd meghalni a videokártyám?

Esélyes VGA gond, beszélj vmi közeli ismerőssel h vigye át a VGA-ját és próbáld meg azzal is. Vagy még mindig ott van az integrált VGA.
ha még mindig jelentkezik a probléma akkor viszont monitor, de azt nem tartom esélyesnek mert akkor állandó lenne, szerintem.
Próbáld másik VGA-val azt mondom.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Értem hogy mit mondasz. Nekem is régi gépembe a táp vmi k**** hangos volt+még ott volt a gyári Intel procihűtő is.😶 De aztán arra is vettem egy normális hűtőt, mert nem bírtam hallgatni egész nap azt az "ordító" hangot.😜
0
0
0
0
akos328 avatar
GAMER2 írta:
akos328 írta:
Rámentél az Apply gombra? 😃 jó csak vicc, amúgy nem értelek titeket miért kell a ventilátorral játszadozni, többekközt ami van rajtuk BIOS az majd beállítja a hőfokhoz mérten. Én akkor szoktam húzni, amikor a kártya már 80°C-os és még csak 40% pörög a venti, akkor felhúzom hogy azért ne kurtítsam meg szegény életét.

És neked ki mondta hogy feljebb szeretné vinni a fordulatszámát?😊 Ha k*rvahangos a venti akkor miért ne vehetné lejjebb a sebességét?

Én nem csak arra mondtam h felfele húzni lehet, az csak egy példa volt nálam, de ha elolvasod a játszadozni igét használtam, nem a húzni igét, tehát nem a sebesség növelésre céloztam csak. Amúgy minden bizonnyal ha 52%-nál qrva hangos, akkor ha lejjebb veszi mondjuk 30%-ra sokkal halkabb lesz.
Én ha 36-ról 100-ra húzom se hallok nagyobb különbséget, nem hogy 22%-nál.
Amúgy nekem itt zúg a fülembe egy 12Cmes kínai vacak, + 8 cmes VGA + kb. 7cmes CPU és a táp venti és éjszaka aludni is tudok mellette 2 méterre.

Bo cs egy kis off: nekem ez ilyen borsószem kisasszonyos beütés hogy ennyitől már megsüketülünk. a másik meg hogy egy HTPC-be mindenki csak az SSD, amikor a HDD-nek is alig van hangja, ha filmet nézel úgy se hallod, ha meg netezel akkor addig kibírod azt a kis cirkálást.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
GAMER2 avatar
akos328 írta:
Rámentél az Apply gombra? 😃 jó csak vicc, amúgy nem értelek titeket miért kell a ventilátorral játszadozni, többekközt ami van rajtuk BIOS az majd beállítja a hőfokhoz mérten. Én akkor szoktam húzni, amikor a kártya már 80°C-os és még csak 40% pörög a venti, akkor felhúzom hogy azért ne kurtítsam meg szegény életét.

És neked ki mondta hogy feljebb szeretné vinni a fordulatszámát?😊 Ha k*rvahangos a venti akkor miért ne vehetné lejjebb a sebességét?
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
Pisuka avatar
Köszi!Letöltöttem az MSI afterburnert amit ajánlottál de semmi!Hiába állitok bármekkora értékre a ventit semmi nem történik!Néztem videót róla ott a gyerek ahogy emelte a százalékokat úgy lett magasabb a venti hangja de nálam nem!Ha elhuzom a csuszkát bármilyen értékre vissza áll kikapcsoltam az auto funkciót akkor is!Akkor most nem tudom😕
0
0
0
0
GAMER2 avatar
BIOS-ban lehet állítani. De ha nem akarsz "kutatni" BIOS-ban akkor még ottvan az afterburner program.😉
0
0
0
0
Pisuka avatar
Srácok miért van az ,hogy nekem a gpu ventilátor mindig 52% pörög?Lehet ezt valahol álitani?
0
0
0
0
torma20 avatar
Értem kalashnikoff elég szomorú😞
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
torma20 írta:
És abba segítsetek már légyszives hogy ebbe én birom cserélni a vga-t? Asus X52F-EX513D mert ebben integrált van

Nem tudod cserélni (vagy is belerakni)
0
0
0
0
torma20 avatar
És abba segítsetek már légyszives hogy ebbe én birom cserélni a vga-t? Asus X52F-EX513D mert ebben integrált van
0
0
0
0
akos328 avatar
Gromtor írta:
Helló! mi a különbség a 7950 és a 7970 között?? annyit tudok hogy 30000ft 😆😆😆

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/34761-amd-hd-7950-vs-hd-7970-clocks/ eza különbség köztük.
0
0
0
0
no avatar
torma20 írta:
Sziasztok nekem integrált as vga-am és azt nemtudom hogy én rakhatok e bele másikat? Remélem valaki tud segíteni köszönöm😀

Szia.
Igen rakhatol ha van az alaplapodon PCI-E csati
0
0
0
0
torma20 avatar
Sziasztok nekem integrált as vga-am és azt nemtudom hogy én rakhatok e bele másikat? Remélem valaki tud segíteni köszönöm😀
0
0
0
0
no avatar
Ez bizony probléma : ( és egy 7850? vagy szerintetek milyen vga lenne a megfelelő?
0
0
0
0
no avatar
Helló! mi a különbség a 7950 és a 7970 között?? annyit tudok hogy 30000ft 😆😆😆
0
0
0
0
niteforce avatar
josh1991 írta:
Sziasztok, szerintetek ha veszek egy uj tápot a gépem elbirna egy 7870 cpu limit nélkül?

phenom x4 840 4x3,8Ghz

Válaszokat előre köszönöm.

nem
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, szerintetek ha veszek egy uj tápot a gépem elbirna egy 7870 cpu limit nélkül?

phenom x4 840 4x3,8Ghz

Válaszokat előre köszönöm.
0
0
0
0
Thomech avatar
Nem azért kérdeztem hanem mert eladó és kérdezte az egyik gyerek, hogy támogatja-e a vistát és a win 7 ett gondoltam hogy igen de nem voltam benne biztos! 😆
És köszi a segítségett! 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Thomech írta:
Sziasztok 😃
Csak egy gyors kérdésem lenne nem vagyok benne biztos, úgy hogy inkább megkérdezem a geforce fx 5200 támogatja a vistát és a Win 7-ett?

nekem 5500 volt, és ment vele a vista és a 7 is, de nem ajánlom hogy bármelyiket is felrakd. Az Aero megjelenítése is erőfeszítés annak a karinak.
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok 😃
Csak egy gyors kérdésem lenne nem vagyok benne biztos, úgy hogy inkább megkérdezem a geforce fx 5200 támogatja a vistát és a Win 7-ett?
0
0
0
0
torma20 avatar
Köszönöm a segítséget ennyivel is okosabb lettem😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció