Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a 6570 gyártótól függően olyan 60-80 fok között lesz.
én felhuztam a vgamat HD6570 600 mhz-ről 750re a órajelit de nem vettem észre változást 😆
mérj szintetikus teszteket, 3D mark-ot stb. és a pontokban látni fogod.
nem tudom mennyi a 6570-nek a csumája, de vedd feljebb.
egy 6570-től ne várj csodát. én 700-ról húztam 850-re és csak pár ponttal kaptam többet a 3dMarkon, illetve 30FPs-t a Cod6-ban d a többi játékban talán 3-5 FPst nyertem.
azt is huztam 1000 felett van 😆 a proci 3 ghzes 2 magos az se elég 😆
Az lehet hogy te nem vetted észre, de talán ezt egy 3D Mark teszt megoldaná hogy észre vedd.😃
én felhuztam a vgamat HD6570 600 mhz-ről 750re a órajelit de nem vettem észre változást 😆
Ha hídba kötök bármilyen VGA-t akkor mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt?
Az előző hsz.-em arra értettem, ha úgy számolunk hogy 1 kártya 100 százalék, akkor ha mellé rakunk egy másikat és hídba(Cf-be/Sli-ba) kötjük a kettőt akkor körülbelül 65%-ot fog gyorsulni a grafika
Szerk. Jó akkor lehet hogy 75-öt de az a max😜
az SLI/CF skálázódása nagyban függ a használt VGA-któl s a drivertől hisz régebben jó ha volt 60-65%-os de manapság már az átlag a 85/90 s nem ritka a 100/110%-os skálázódás. A 3 utas rendszereknél már nem ilyen jó a helyzet nem beszélve a 4 utas rendszerekről...
Ha hídba kötök bármilyen VGA-t akkor mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt?
Az előző hsz.-em arra értettem, ha úgy számolunk hogy 1 kártya 100 százalék, akkor ha mellé rakunk egy másikat és hídba(Cf-be/Sli-ba) kötjük a kettőt akkor körülbelül 65%-ot fog gyorsulni a grafika
Szerk. Jó akkor lehet hogy 75-öt de az a max😜
Ha most CF/Sli-ra gondolsz kb. 65%-ot😀
a CF nek azért nagyobb a hatákonysága 😀
400W erre a 2 komponensre bőven elég. Ha minőségi a táp, tehát Chieftec vagy FSP szóval nem Noname táp, akkor bőven elég.
nekem is a VGA kézikönyvében minimum, vagyis ajánlottnak 450W-os tápot ír, de tesztek alapján a 200W-ot se eszi meg.
lenne egy olyan kérdésem ha van egy 8800 GT és egy 2 magos amd-m akkor meg tudja magát sütni???
(a tápom 400 w ezt írták minimálisnak)
írjatok légyszi
1. ASUS 142.775k
2. Gigabyte 142.775k
3. MSI 142.216k
4. PowerColor 151.897k
előre is köszi ,írjatok ha van ötlet mert az én agyam már rottyon van cél:csak játék (arma3,future soldier maxon) a gépigény-nél már kaptam némi okosságot (Gaboo7,lapartman997,toopa,niteforce,Keksz03,bluefire)
Hali!Egyik ismerősömnek van egy 9600GT -je 1GB-os.
Nos az egészséges neki ha 60-70 vagy fölötte fokos játék alatt?
Több játékból is kidobálja túlmelegedés miatt,olvastam valahol hogy a 9xx szériához csináltak egy hibás driver-t amitől túlmelegszik a kártya,az lehet a ludas?(ja és a kártyán van +hűtés is)
ez nem túl sok, főleg egy nvidiának.
Na jó,lehet h több nemtudom,de kidobálja mindig a játékokból,és az a smart.... is jelez h túl meleg a kártya.
Hali!Egyik ismerősömnek van egy 9600GT -je 1GB-os.
Több játékból is kidobálja túlmelegedés miatt,olvastam valahol hogy a 9xx szériához csináltak egy hibás driver-t amitől túlmelegszik a kártya,az lehet a ludas?(ja és a kártyán van +hűtés is)
ez nem túl sok, főleg egy nvidiának.
Akkor eladom a 6870-et ha nem kell agyon toldani.
Igy néz ki:[LINK]
Sziasztok! Az mitől van hogy nagyobb játékoknál (GTA 4 , Need For Speed The Run) néha elmegy a kép, vagyis nemtölt be minden képet hanem csak 1 nagy szürke foltot :/ Kezd meghalni a videokártyám?
Esélyes VGA gond, beszélj vmi közeli ismerőssel h vigye át a VGA-ját és próbáld meg azzal is. Vagy még mindig ott van az integrált VGA.
ha még mindig jelentkezik a probléma akkor viszont monitor, de azt nem tartom esélyesnek mert akkor állandó lenne, szerintem.
Próbáld másik VGA-val azt mondom.
A GT240 használod még?Mert Szerintem akkor csak kevés az 512Mb Vram.
Sziasztok! Az mitől van hogy nagyobb játékoknál (GTA 4 , Need For Speed The Run) néha elmegy a kép, vagyis nemtölt be minden képet hanem csak 1 nagy szürke foltot :/ Kezd meghalni a videokártyám?
Esélyes VGA gond, beszélj vmi közeli ismerőssel h vigye át a VGA-ját és próbáld meg azzal is. Vagy még mindig ott van az integrált VGA.
ha még mindig jelentkezik a probléma akkor viszont monitor, de azt nem tartom esélyesnek mert akkor állandó lenne, szerintem.
Próbáld másik VGA-val azt mondom.
Rámentél az Apply gombra? 😃 jó csak vicc, amúgy nem értelek titeket miért kell a ventilátorral játszadozni, többekközt ami van rajtuk BIOS az majd beállítja a hőfokhoz mérten. Én akkor szoktam húzni, amikor a kártya már 80°C-os és még csak 40% pörög a venti, akkor felhúzom hogy azért ne kurtítsam meg szegény életét.
És neked ki mondta hogy feljebb szeretné vinni a fordulatszámát?😊 Ha k*rvahangos a venti akkor miért ne vehetné lejjebb a sebességét?
Én nem csak arra mondtam h felfele húzni lehet, az csak egy példa volt nálam, de ha elolvasod a játszadozni igét használtam, nem a húzni igét, tehát nem a sebesség növelésre céloztam csak. Amúgy minden bizonnyal ha 52%-nál qrva hangos, akkor ha lejjebb veszi mondjuk 30%-ra sokkal halkabb lesz.
Én ha 36-ról 100-ra húzom se hallok nagyobb különbséget, nem hogy 22%-nál.
Amúgy nekem itt zúg a fülembe egy 12Cmes kínai vacak, + 8 cmes VGA + kb. 7cmes CPU és a táp venti és éjszaka aludni is tudok mellette 2 méterre.
Bo cs egy kis off: nekem ez ilyen borsószem kisasszonyos beütés hogy ennyitől már megsüketülünk. a másik meg hogy egy HTPC-be mindenki csak az SSD, amikor a HDD-nek is alig van hangja, ha filmet nézel úgy se hallod, ha meg netezel akkor addig kibírod azt a kis cirkálást.
Rámentél az Apply gombra? 😃 jó csak vicc, amúgy nem értelek titeket miért kell a ventilátorral játszadozni, többekközt ami van rajtuk BIOS az majd beállítja a hőfokhoz mérten. Én akkor szoktam húzni, amikor a kártya már 80°C-os és még csak 40% pörög a venti, akkor felhúzom hogy azért ne kurtítsam meg szegény életét.
És neked ki mondta hogy feljebb szeretné vinni a fordulatszámát?😊 Ha k*rvahangos a venti akkor miért ne vehetné lejjebb a sebességét?
És abba segítsetek már légyszives hogy ebbe én birom cserélni a vga-t? Asus X52F-EX513D mert ebben integrált van
Nem tudod cserélni (vagy is belerakni)
Helló! mi a különbség a 7950 és a 7970 között?? annyit tudok hogy 30000ft 😆😆😆
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/34761-amd-hd-7950-vs-hd-7970-clocks/ eza különbség köztük.
Sziasztok nekem integrált as vga-am és azt nemtudom hogy én rakhatok e bele másikat? Remélem valaki tud segíteni köszönöm😀
Szia.
Igen rakhatol ha van az alaplapodon PCI-E csati
Sziasztok, szerintetek ha veszek egy uj tápot a gépem elbirna egy 7870 cpu limit nélkül?
phenom x4 840 4x3,8Ghz
Válaszokat előre köszönöm.
nem
phenom x4 840 4x3,8Ghz
Válaszokat előre köszönöm.
És köszi a segítségett! 😃
Sziasztok 😃
Csak egy gyors kérdésem lenne nem vagyok benne biztos, úgy hogy inkább megkérdezem a geforce fx 5200 támogatja a vistát és a Win 7-ett?
nekem 5500 volt, és ment vele a vista és a 7 is, de nem ajánlom hogy bármelyiket is felrakd. Az Aero megjelenítése is erőfeszítés annak a karinak.
Csak egy gyors kérdésem lenne nem vagyok benne biztos, úgy hogy inkább megkérdezem a geforce fx 5200 támogatja a vistát és a Win 7-ett?