Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
sziasztok!
VGA-hoz adott Dirt 3 kupont hol lehet beváltani?
köszi előre is😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én kb havonta😀A VGA egyébként mindíg igény kérdése.Én speciel a srác procijából indultam ki.Nagyobb karit nem hajt ki.Egy szó mint száz,mehet mellé 5970-is,csak minek.
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
Én azt az utat járom, hogy középkategóriában gondolkodom és azt kb 2 évente cserélgetem..
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
Nem kevés a HD 6850 DX11-re, FullHD-ban nekem minden megy... Jó most nem 16x-os beállításokra gondolok, de egy Phenom II x4 mellett jól muzsikál...

Nem kell 80-100 ezer forintos kártya, ahhoz hogy Dx11-ben tudjunk játzsani szerintem... Jó fél/ egy év múlvab biztos változtatni kell, de jelenleg nem akad semmi dx11-ben...
0
0
0
0
niteforce avatar
Ahhoz hogy normálisan tudj DX11-ben játszani, ahhoz kell egy olyan kari szerintem...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Na ne már niteforce.Egy 5770 v 6770 is viszi a játékokat frankón még 1440*900-as felbontáson is.GTX 460-at a ph-n lehet kapni 30 körül,az igaz.Én a GTX460 1GB DDR5-ös GLH-t (!!!)Vizesblokkal annyiért vettem.
0
0
0
0
niteforce avatar
sykes írta:
melyik a legolcsóbb valamire való dx11-es kártya?

HD6850/GTX460
0
0
0
0
getcarter avatar
melyik a legolcsóbb valamire való dx11-es kártya?
0
0
0
0
vanrigel avatar
Nem találtam jobb topicot, remélem ezért jó helyre érkezik a kérdésem. 😀

Nos az lenne a gond, hogy a gépemen a tálca úgymond időközönként "beremeg" (!). És pl böngészőnél is ezzel egyidőben a fejléc rész is. Olykor meg átlós nem egyenes (mint egy villám szerű jelenség) vonalkák tűnnek fel egy villanásnyi ideig. Van mikor meg semmi extra, megszűnik a probléma. Filmek lejátszásánál pedig ahol a film megy abban az ablakban sem jelentkezik a gond, mint egy jóindulatú daganat. Mégis szeretném tudni ez mitől lehet? VGA-ra gyanakszom, valami nem jó benne.
XP alatt P4en nem volt gond. Anyagi okokból csak tavaly tudtam váltani Core2-re és jogtiszta Win7 Ultimate-re. Ez a probléma a Win7 telepítésére rá 1 hónappal kezdődött... 😕
Szerintetek?
0
0
0
0
Thomech avatar
Nem gyenge cucc! 😆 😃
http://dig istreet.hu/tesztek/gainward-nvidia-geforce-gtx-680-vga-teszt
0
0
0
0
akos328 avatar
Random Acces, memori Digital-analog Converter, közvetlen elérésű memória, digitális-analóg átalakító.
Ennek tudatában gondolom minden VGA-ban van.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
gigabyte gtx680 😀

[url]http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=en%7Chu&rurl=translate.google.com&u=http://www.overclock.net/t/1231113/gtx680&usg=ALkJrhhC2MbULaZnLn5PUp4Z65JeMW2tRA[/url]
0
0
0
0
XHTX avatar
akos328 írta:
Van olyan APU, amit egy HD5750-nel köthetek hibrid rendszerbe? Mert ez a A8 is csak 6550-es kari van, amit 6570-nel köthetek CF-be.

Nincs. Az A8-az is max HD6670-nel kötheted össze, de mindent megtalálsz az AMD oldalán.
0
0
0
0
akos328 avatar
Van olyan APU, amit egy HD5750-nel köthetek hibrid rendszerbe? Mert ez a A8 is csak 6550-es kari van, amit 6570-nel köthetek CF-be.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Ha megy a torrent akkor az lassítsa?😊
0
0
0
0
niteforce avatar
apetit1989 írta:
Figyu. Ha valaki tervezi, hogy később vesz egy jó kis gyors ssd-t, akkor jó, ha az alaplapon van sata3-as csatlakozó, ki tudja használni.

tudom 😃
De arról volt szó, hogy a vinyó nem kell hogy támogassa a sata 3-mat, mert nem tudja kihasználni. Attól még az alaplapon lehet 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Figyu. Ha valaki tervezi, hogy később vesz egy jó kis gyors ssd-t, akkor jó, ha az alaplapon van sata3-as csatlakozó, ki tudja használni.
0
0
0
0
niteforce avatar
apetit1989 írta:
Kivéve, ha az ürge később vesz belé egy SSD-t. Nem?

de az már az alaplapon múlik nem a vinyó csatlakozóján
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Kivéve, ha az ürge később vesz belé egy SSD-t. Nem?
0
0
0
0
niteforce avatar
Egy jó vinyó ami már tényleg nagyon gyorsnak számít az kihasznál 300 bóé150 megát, tehát nem többet mint a felét.
Tehát a sata2-t se tudja kihasználni, nemhogy a 3-mat, innentől kezdve pofátlanság már 500 forint pluszt is elkérni a sata 3-mas vinyókért, semmi értelme.
0
0
0
0
northern avatar
Osynho írta:
Azért azt hozzá teszem Vinyónál se mind1 hogy SATA2 vagy SATA3

Miért nem?

A kérdés jó 😃 Erre én is kiváncsi lennék, mivel egy vinyó sem használja ki a 3Gbps-t sem, a seagate momentus xt-t, és a többi hibrid "VINYÁT 😆" meg ha lehet ne keverjük a HDD-k közé
0
0
0
0
Osynho avatar

Miért nem?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Erik94 írta:
Szerintem a progi a rossz mert a progi nélkül megy 50 fpsel kb 😆

vagy inkább kevés valami a gépedbe a videózáshoz 😃 pl torrent megy és úgy vennéd fel 😃
0
0
0
0
Erik94 avatar
Szerintem a progi a rossz mert a progi nélkül megy 50 fpsel kb 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Keksz03 írta:
cseszka írta:
Feki1991 írta:
apetit1989 írta:
Mert a videózás lezabálja a memóriát és a procit, nem marad elég a játékra és leesik az FPS.

nehagyjuk ki a merevlemezt sem! lehet bármilyen erős géped ha puding HDD-d van, kevés FPS-ed lessz felvételkor...

Ha már a merevlemeznél tartunk:az miért va,h régi hdd-m WD 500Gb 16M 7200Rpm,meg a mostani Samu 1Tb 32Mb 7200Rp ugyan annyi pontot kap win élményindexben?A samu gyorsabb kellene h legyen nem?A mostani lapomonn sata3 csatik vannak,a kábelek meg ( ha létezik sataII meg sataIII ) sataII-esek.A laphoz kaptam két sata kábelt,ha azok teszem fel az gyorsit valamit,v ugyan a marad a sebesség mint a régi kábelekkel?

mindkét vinyád 7200RPM sebességű tehát nem lehet nagy eltérés, a SATA3 meg csak SSD-k esetén fontos, a vinyák nem érik el azt a sebességet amit egy SATA2 tud biztosítani tehát tökmindegy mire kötöd! Általában 5.9.et ad a vinyákra a win7!

0
0
0
0
Keksz03 avatar
cseszka írta:
Feki1991 írta:
apetit1989 írta:
Mert a videózás lezabálja a memóriát és a procit, nem marad elég a játékra és leesik az FPS.

nehagyjuk ki a merevlemezt sem! lehet bármilyen erős géped ha puding HDD-d van, kevés FPS-ed lessz felvételkor...

Ha már a merevlemeznél tartunk:az miért va,h régi hdd-m WD 500Gb 16M 7200Rpm,meg a mostani Samu 1Tb 32Mb 7200Rp ugyan annyi pontot kap win élményindexben?A samu gyorsabb kellene h legyen nem?A mostani lapomonn sata3 csatik vannak,a kábelek meg ( ha létezik sataII meg sataIII ) sataII-esek.A laphoz kaptam két sata kábelt,ha azok teszem fel az gyorsit valamit,v ugyan a marad a sebesség mint a régi kábelekkel?

mindkét vinyád 7200RPM sebességű tehát nem lehet nagy eltérés, a SATA3 meg csak SSD-k esetén fontos, a vinyák nem érik el azt a sebességet amit egy SATA2 tud biztosítani tehát tökmindegy mire kötöd! Általában 5.9.et ad a vinyákra a win7!
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:
apetit1989 írta:

Gondolom a VGA-nak a memóriáját,mert 4 gb ramom van...Nincs egy normális program...

hát a géped gyenge hozzá, mert nekem a fraps tökéletes.
beállítom hogy 40 FPS legyen akkor megy is annyival a játék és a vidi is.
0
0
0
0
Erik94 avatar
apetit1989 írta:

Gondolom a VGA-nak a memóriáját,mert 4 gb ramom van...Nincs egy normális program...
0
0
0
0
cseszka avatar
Feki1991 írta:
apetit1989 írta:

0
0
0
0
Feki1991 avatar
apetit1989 írta:

0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
Erik94 avatar
Az miért van ha Fel veszek vidóval egy game-t akkor 50 fps-ről lecsökken vagy 15re...ÉS 60 fps-re van állitva a bandicam progiban
0
0
0
0
AAREN avatar
Nekem egy kis technikai gondjaim akadtak a laptopomnál (Asus k53TA). Nem igazán akarja a nagyobb teljesítményű GPU-t használni a gép, a legtöbb esetben a hagyományos 6520at használja, ami a proccessor-ba van integrálva.

Másrészt, a K10STAT nevű progit sem tudom használni rendesen, mert kiírja h nincs 10h családba tartozó procim. Valami 5let?
0
0
0
0
levi27 avatar
Látom tuningról van szó mostanában 😃 Az én kártyámnak mennyit jósoltok egy Arctic Accelero L2 Pro hűtővel? (persze tudom hogy nem lehet pontosan megmondani mert az mindegyiknél más 😃 )
0
0
0
0
northern avatar
mathejocy írta:
Aftern burnnel állítható a feszkó is.Ha korlátos az órajel,akkor ebben beállítod a feszt,majd lecsukod.Riva tunerrel pedig állítod a frekit,amíg bírja.
840 /1050-et szokták bírni max feszkón.(Asszem 1300mV)ATI Overdrive-ot tiltsd le előtte!!!!!!!

Kösz Johni5, de RT nem engedte a clockot állítani csak AB Extreme-el sikerült megoldani. GPU-Z se ismeri fel az emelt órajeleket, nem értem miért, lehet az új driver.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Aftern burnnel állítható a feszkó is.Ha korlátos az órajel,akkor ebben beállítod a feszt,majd lecsukod.Riva tunerrel pedig állítod a frekit,amíg bírja.
840 /1050-et szokták bírni max feszkón.(Asszem 1300mV)ATI Overdrive-ot tiltsd le előtte!!!!!!!
0
0
0
0
Erik94 avatar
https://kephost.hu/image-CEAA_4F663438.jpg
ilyen eltt jó ez?? általában mennyi lehet
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:
már pár fokkal ment feljebb a max fok 69et ir 😆 már 20 perce megy meddig fog?

az jó még 😀
ez nem időkorlátos, ha bezárod leáll 😀
0
0
0
0
Erik94 avatar
már pár fokkal ment feljebb a max fok 69et ir 😆 már 20 perce megy meddig fog?
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:
66fok felé nem megy

az kitűnő
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:
Burn it test-re kell mennem?

igen
0
0
0
0
Erik94 avatar
Burn it test-re kell mennem?
0
0
0
0
Erik94 avatar
nem lesz gond a vga-nak?😆 letesztelem 😆 test burn it-ra kell menni?
0
0
0
0
akos328 avatar
Pontysona, Furmark még a sz@rt is kinyomja a karidból, tök mind1 milyen VGA is, 100%-ra terheli így 5-10 perc után már maxon lesz a hőmérséklete
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Erik94 írta:
80? az picit sok,nekem annyi nem lehet a ventinek mert sok helye nincs a ventinek...

Nem..80 fok az még elfogadható.Nvidia karik nagy része 100-on is jól érzi magát 😃
0
0
0
0
Erik94 avatar
80? az picit sok,nekem annyi nem lehet a ventinek mert sok helye nincs a ventinek...
0
0
0
0
akos328 avatar
igen, de a 80 is elfogadott még. Az enyém szokott Fur mark alatt 40%-os venti nél 80-ra felmenni.
0
0
0
0
Erik94 avatar
nah akkor a 44 fok az jó 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció