Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
VGA-hoz adott Dirt 3 kupont hol lehet beváltani?
köszi előre is😀
Nem kell 80-100 ezer forintos kártya, ahhoz hogy Dx11-ben tudjunk játzsani szerintem... Jó fél/ egy év múlvab biztos változtatni kell, de jelenleg nem akad semmi dx11-ben...
melyik a legolcsóbb valamire való dx11-es kártya?
HD6850/GTX460
Nos az lenne a gond, hogy a gépemen a tálca úgymond időközönként "beremeg" (!). És pl böngészőnél is ezzel egyidőben a fejléc rész is. Olykor meg átlós nem egyenes (mint egy villám szerű jelenség) vonalkák tűnnek fel egy villanásnyi ideig. Van mikor meg semmi extra, megszűnik a probléma. Filmek lejátszásánál pedig ahol a film megy abban az ablakban sem jelentkezik a gond, mint egy jóindulatú daganat. Mégis szeretném tudni ez mitől lehet? VGA-ra gyanakszom, valami nem jó benne.
XP alatt P4en nem volt gond. Anyagi okokból csak tavaly tudtam váltani Core2-re és jogtiszta Win7 Ultimate-re. Ez a probléma a Win7 telepítésére rá 1 hónappal kezdődött... 😕
Szerintetek?
http://dig istreet.hu/tesztek/gainward-nvidia-geforce-gtx-680-vga-teszt
Ennek tudatában gondolom minden VGA-ban van.
[url]http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=en%7Chu&rurl=translate.google.com&u=http://www.overclock.net/t/1231113/gtx680&usg=ALkJrhhC2MbULaZnLn5PUp4Z65JeMW2tRA[/url]
Van olyan APU, amit egy HD5750-nel köthetek hibrid rendszerbe? Mert ez a A8 is csak 6550-es kari van, amit 6570-nel köthetek CF-be.
Nincs. Az A8-az is max HD6670-nel kötheted össze, de mindent megtalálsz az AMD oldalán.
Figyu. Ha valaki tervezi, hogy később vesz egy jó kis gyors ssd-t, akkor jó, ha az alaplapon van sata3-as csatlakozó, ki tudja használni.
tudom 😃
De arról volt szó, hogy a vinyó nem kell hogy támogassa a sata 3-mat, mert nem tudja kihasználni. Attól még az alaplapon lehet 😀
Kivéve, ha az ürge később vesz belé egy SSD-t. Nem?
de az már az alaplapon múlik nem a vinyó csatlakozóján
Tehát a sata2-t se tudja kihasználni, nemhogy a 3-mat, innentől kezdve pofátlanság már 500 forint pluszt is elkérni a sata 3-mas vinyókért, semmi értelme.
Miért nem?
A kérdés jó 😃 Erre én is kiváncsi lennék, mivel egy vinyó sem használja ki a 3Gbps-t sem, a seagate momentus xt-t, és a többi hibrid "VINYÁT 😆" meg ha lehet ne keverjük a HDD-k közé
Miért nem?
Szerintem a progi a rossz mert a progi nélkül megy 50 fpsel kb 😆
vagy inkább kevés valami a gépedbe a videózáshoz 😃 pl torrent megy és úgy vennéd fel 😃
Mert a videózás lezabálja a memóriát és a procit, nem marad elég a játékra és leesik az FPS.
nehagyjuk ki a merevlemezt sem! lehet bármilyen erős géped ha puding HDD-d van, kevés FPS-ed lessz felvételkor...
Ha már a merevlemeznél tartunk:az miért va,h régi hdd-m WD 500Gb 16M 7200Rpm,meg a mostani Samu 1Tb 32Mb 7200Rp ugyan annyi pontot kap win élményindexben?A samu gyorsabb kellene h legyen nem?A mostani lapomonn sata3 csatik vannak,a kábelek meg ( ha létezik sataII meg sataIII ) sataII-esek.A laphoz kaptam két sata kábelt,ha azok teszem fel az gyorsit valamit,v ugyan a marad a sebesség mint a régi kábelekkel?
mindkét vinyád 7200RPM sebességű tehát nem lehet nagy eltérés, a SATA3 meg csak SSD-k esetén fontos, a vinyák nem érik el azt a sebességet amit egy SATA2 tud biztosítani tehát tökmindegy mire kötöd! Általában 5.9.et ad a vinyákra a win7!
Azért azt hozzá teszem Vinyónál se mind1 hogy SATA2 vagy SATA3
Mert a videózás lezabálja a memóriát és a procit, nem marad elég a játékra és leesik az FPS.
nehagyjuk ki a merevlemezt sem! lehet bármilyen erős géped ha puding HDD-d van, kevés FPS-ed lessz felvételkor...
Ha már a merevlemeznél tartunk:az miért va,h régi hdd-m WD 500Gb 16M 7200Rpm,meg a mostani Samu 1Tb 32Mb 7200Rp ugyan annyi pontot kap win élményindexben?A samu gyorsabb kellene h legyen nem?A mostani lapomonn sata3 csatik vannak,a kábelek meg ( ha létezik sataII meg sataIII ) sataII-esek.A laphoz kaptam két sata kábelt,ha azok teszem fel az gyorsit valamit,v ugyan a marad a sebesség mint a régi kábelekkel?
mindkét vinyád 7200RPM sebességű tehát nem lehet nagy eltérés, a SATA3 meg csak SSD-k esetén fontos, a vinyák nem érik el azt a sebességet amit egy SATA2 tud biztosítani tehát tökmindegy mire kötöd! Általában 5.9.et ad a vinyákra a win7!
Gondolom a VGA-nak a memóriáját,mert 4 gb ramom van...Nincs egy normális program...
hát a géped gyenge hozzá, mert nekem a fraps tökéletes.
beállítom hogy 40 FPS legyen akkor megy is annyival a játék és a vidi is.
Gondolom a VGA-nak a memóriáját,mert 4 gb ramom van...Nincs egy normális program...
Másrészt, a K10STAT nevű progit sem tudom használni rendesen, mert kiírja h nincs 10h családba tartozó procim. Valami 5let?
Aftern burnnel állítható a feszkó is.Ha korlátos az órajel,akkor ebben beállítod a feszt,majd lecsukod.Riva tunerrel pedig állítod a frekit,amíg bírja.
840 /1050-et szokták bírni max feszkón.(Asszem 1300mV)ATI Overdrive-ot tiltsd le előtte!!!!!!!
Kösz Johni5, de RT nem engedte a clockot állítani csak AB Extreme-el sikerült megoldani. GPU-Z se ismeri fel az emelt órajeleket, nem értem miért, lehet az új driver.
840 /1050-et szokták bírni max feszkón.(Asszem 1300mV)ATI Overdrive-ot tiltsd le előtte!!!!!!!
ilyen eltt jó ez?? általában mennyi lehet
már pár fokkal ment feljebb a max fok 69et ir 😆 már 20 perce megy meddig fog?
az jó még 😀
ez nem időkorlátos, ha bezárod leáll 😀
66fok felé nem megy
az kitűnő
Burn it test-re kell mennem?
igen
80? az picit sok,nekem annyi nem lehet a ventinek mert sok helye nincs a ventinek...
Nem..80 fok az még elfogadható.Nvidia karik nagy része 100-on is jól érzi magát 😃