Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Conoren avatar
Na..Próbálkoztam ezzel az Asrock overclocking izével, felhúztam a procit 3ghz-ra, emeltem a feszültséget 1,4-re, ilyenkor elmegy az internet...De miért? Mi köze az OCnak az internethez? Ha visszavonom, és újra indítom a gépet, újra van net.

Szerk: PCIE-t 100-ról 110-re tettem, ez lenne a baj?
0
0
0
0
no avatar
Játszani játszok vele így már 1 hónapja
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Nekem sokkal jobb képet mutat mint a Prime 😜 Prime-ot futtattam már 24 órán át is, és másnap mikor felkeltem, elindítottam a BF3-at és 5 perc játék után sikerült kékhalált okoznom....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az aida64 pont hogy nem ér semmit se ilyen szempontból. Közel se terheli le annyira a procit, mint a prime95.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
CQ-t próbáltad már kikapcsolni? Lehet, hogy az zavar be 😊
Én a prime-ot már meguntam, akármeddig futtatod, aztán elindítod például a BF3-at, egyből elszáll a gép, előtte meg 1 napig futtatom a Prime-ot.....Na ott jutottam el arra a pontra, hogy nem szoktam ilyen teszteket futtatni, simán egy-két óra játék meg egy kis Aida64 stability test és ha kibírja, akkor stabil! 😀
0
0
0
0
no avatar
Hőfok ugyan az hisz nem emeltem a feszt,

Teszt lefutatásánál nem jön elő a hiba ezért szerintem nem ott van gond, van akik szerint ez a vga driver miatt van, de úgy érzem más nagyon még nem találkozott ezzel a problémával.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Próbálj feszt. emelni, ilyen esetekben szokott segíteni! 😉 Nagyon kicsit emelj, aztán teszteld le valamivel, ha nem bírja rakj még rá megint egy kicsit, s így tovább...Hőfok amúgy merre jár?
0
0
0
0
no avatar
Üdv,

Szóval még anno az volt a cél hogy a fesz emelés nélkül oc-zam meg ezt a procit(fx6100), 4.1ghz nél még betöltött a windows de aida stabilitás teszt 9mp alatt le is ált, szóval vissza raktam 4ghz így stabilnak tűnt, tudom hogy prime 95el kéne nézni de 12óráig nem a akarom járatni a gépet másrészt mind a 2x amikor kipróbáltam windows kék halállal kifagyott mondván hogy kifogyott a memoriából.(8gb)

Amit észre vettem az hogy néha a windows-ban(7-es) az aero felület működése leállt, ezt random csinálja volt amikor egy hétben 2-3x aztán hetekig semmi, azonban tegnap megint előjött és szerintem ez az oc miatt van bár kitudja, esetleg fesz emelés megoldja? vagy egyéb ötlet.

200fsb 20x szorzóval megy,
core boostot kikapcsoltam és az apm is ki van lőve, CQ be van kapcsolva.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az enyém nem valami nagy vga azért ilyen alacsony a hőfok.😃 Egy mai komoly vga-nal 60-80fok jó 😃
Ja és Demoz nekem nem tudsz proci-hoz valami programot amivel én is húzhatnám picit?
0
0
0
0
Demoz avatar
wwwshark: Nálam néha 90 fok fölé is megy. Attól függ, hogy milyen a verziója a vga-dnak. Nekem alapból OC, tehát ez a hőmérséklet mondható alapnak. De most szétszedtem, újrapasztáztam, de maximum 3-4 fokkal lett hűvösebb.

Szerk.: Látom, hogy Asrock az alaplapod. Akkor mindenképpen az Asrock OC tuner-t ajánlom. Régen én is azt használtam.
0
0
0
0
Conoren avatar
Hú hát olvasom itt bassus16 hozzászólását, és kicsit megijedtem..Nem ritkán megy a VGA-m 70 fok fölé, ez nagyon nagy baj?

Szerk: Procit én is húznék, de BIOSban sehogy sem találtam rá megoldást..Nincs valami program? 3ghz-n azért sokkal jobb lenne.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ennél többet vga-n nem húzok akkor de a proci-t meg bios-ba nem lehet húzni.Mijen programot ajánlanátok,hogy legalább 3500MHz-re húzzam? 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
mathejocy" Köszönöm a választ! csak azért húztam fel mert alapból volt 1,4-en 😃 mondom akkor adok neki kicsi pluszt de akkor vissza veszem 1,4-re mert úgy nem is próbáltam,amúgy én 1 videón láttam ezt a húzást nagyon részletesen mutogatta az illető a videóban,minden úgy csináltam ahogy ő csak ő 3,7 re húzta ugyan ilyen lappal, mondom nekem elég egyenlőre ez is,azért álltam meg 3,5 nél.A fesznél is mégtöbbet adott neki.A te eredményed pedig magáért beszél!
bassus16" Sztem fölös mert annyival úgysem lenne jobb 2-3 fps-t nyersz vele mint én is az enyémnél! 😃 De ha az is számít akkor próbálkozhatsz még sztem a GPU-t ne nagyon erőltesd nekem az 5670 nél alap az 775 volt most 850 de 900 nál már fagyott de feszt nem emeltem de így 850 et stabilan bírja Mem. meg huh hirtelen meg nem mondom mennyin volt alapból de olyan 800-850 körül most meg 1000 azon többet tudtam húzni.neked a hőfokok még bőven jók, nekem nagy terhelés alatt 54-56C'-os még az is jó!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én kicsit feljebb húztam a vga-órajeleit.
GPU:750MHz-ről 810MHz-re.
Memória:900MHz-ről 950MHz-re.
Hőfokváltozás 45c*-ról 48c*-ra alap hőfok 35-36fok. ventillátor sebesség alap 30%.
Még szerintetek húzhatok rajta valamit?
0
0
0
0
mathejocy avatar
bukta2:Coretemp progival monitorozható folyamatosan.Az a fesz viszont a 220 FSB mellé tényleg őrülten sok.Én a 805-nél adtam ennyit a 3500MHz-hez.230-250 ig 1.35-1.4v-on kéne mennie.
Tételezzük fel hogy gyenge példány.Ebben az esetben 15-ös szorzóval próbálkoznék a HT link megtartása mellett,NB Freki szinkronba a HT-vel.Következőt ajánlanám az alaplaphoz mérten:15* 240 =3600MHz és HT ugye ott 1000 nem pedig 2000 tehát 4x-es áttét.Fesz 1.4V-al nekifutva elsőre.
A lapot nem szaroznám le,mert felhasználó függő,hogy mit tudsz belőle kihozni.Na itt egy "szar"alaplapos eredményem.https://hwbot.org/image/529776.jpg
0
0
0
0
Devis avatar
bukta2: 1,5-re? 😲 Az nagyon sok! ilyen kis húzást még nagy eséllyel alap feszen is elvisel. Vedd le minimum 1,4-re, de még az is sok!

taki10: Az se rossz eredmény már, nekem két 5850-em volt, és egyikse volt hajlandó 900-on menni.
0
0
0
0
taki10 avatar
Devis: Köszi szépen a segítséget. Bár azt még nem nagyon tudom milyen dolgokat kapcsoljak ki (UEFI biosban), mert sok feszvédő van benne meg c1e meg ilyenek.
Igen, a VGA-t húzom, feszt nem tudok emelni, mert gyári fw van rajta, de ígyis a gput sikerült felhúzni 900mhzre a memóriát pedig 1135-re, de sztem nem lenne értelme a fesz emelésnek mert így 70-75 fok között mozog a kártya, pedig minőségi paszta van rajta.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv, Megrántottam előbb a procit minimálisan, 3,5Ghz re/Feszt is emeltem 1,5 re kellene valami amivel tudom figyelnia Hőmmérsékletét
v.ki valamilyen progit tudna ajánlani? Esetleg linket dobni? Előre is köszi!
Valami olyanra gondolok ami fent kis sarokba állandóan látható
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Nekem van egy AMD Athlon x3 455 3.30GHz-es procim és szeretném kicsit főljebb húzni.Leszedtem az AMD OverDrive programot de nem volt jó hozzá.Mivel tudom húzni kicsit sokat nem akarok max 200MHz-et.
0
0
0
0
Devis avatar
mathejocy: Nekem is voltak fura dolgok. Nekem a net megnyitása már kék halál volt számára. De ilyen kis tuningnál még jó.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én a primeról már régen lemondtam.A procim stabil volt 4800-on.Asztán jött a game teszt és 5 perc után kapufa.
0
0
0
0
kaizinger avatar
akkor nyomatni fogok szerintem énis egy félórát remélem az allat is stabil lesz😀
ha esetleg hiba jelentkezne feszemelésel probálkozzak vagy rögtön vegyek vissza?😀
0
0
0
0
Devis avatar
Én olyan 20-30 percig szoktam. Sok helyen írják hogy minél több ideig futtatod, annál jobb, annál biztosabb hogy stabil.
0
0
0
0
kaizinger avatar
kiprobálom meddig futassam kb?😀
0
0
0
0
Devis avatar
Kaizinger: Töltsd le a Prime95 nevű progit, és ott válaszd ki a "In-place large FTTs" opciót. Sokkal jobban terheli a procit mint az everest stress testje.

Taki10: A CoolnQuiet-et nyugodtan bekapcsolhatod, így ha nincs terhelve a cpu, akkor leveszi az órajelet, így nem eszik folyton annyit. A turbot érdemes kikapcsolni. A tápod bírja még ezt a tuningot, de cpu mellé én még a vga-t is húznám picit, mert így most az a szűk keresztmetszet a teljesítményben.
0
0
0
0
kaizinger avatar
amd athlon x4 631 procimat 2,6 ghz ről felhuztam 3,2 re fesz emelés nélkül elvileg stabil nincs fagyás everest stresz cuccát 15 percig futtatam ott hiba nélkül ment!
0
0
0
0
taki10 avatar
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy FX 6300-at felhúzni? Mert olvastam, hogy brutálisan megnő a fogyasztás. Most felhúztam 4,5ghz-re és teljesen jól muzsikál 1.38V-on.
Vagy csak kapcsoljam be simán a Turbo Core-t?
Még kezdő vagyok ebben a témában.
Olvastam olyanról is, hogy a gyerek felhúzta 4ghz-re és úgy megtudta hagyni a CoolnQuietet, ami nekem most hiányzik, mert így mindig 4,5ghz-n megy a proci.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Igen majd holnap rászánok pár orát, de most biosba álitom a multiplert és egész szépen haladok 4420mhz 52-53,5 fokos és semmi zavar 15 perc teszt után sem!
az atio overdrive lehet teljesen "másképp" tuningol mint ha a biosba álitanám igy a bios sokkal megbizhatobb, szerintem. csak eddig nem nagyon mertem belenyulni! ameddig stabilan megy fesz emelés nélkül addig nem adok neki, ha pedig már látom hogy valami van akkor adok neki minimálisan!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Miért nem adsz neki minimális feszt?+0.01 vagy 0.02-vel lehet simán stabil lesz.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Köszi!
satbilitás teszten a 26 percben megbukott és játék közben is laggol, lejjeb veszem 4,5 re szerintem és igy is megprobálom!
0
0
0
0
cseszka avatar
Biosban erre az orajelre állitod be procit,és az is marad,majd nyomj neki egy stabilitás tesztet is.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Sziasztok!
van egy FX-4170-em és ati overdrive-al ezt az eredményt értem el 😀
4722Mz 54-55 fok stabilan és fesz emelés nem volt. mit tudok csinálni annak érdekében hogy ez igy is maradjon egy ujrainditás után, tehát hogy a számitogépem inditáskor már clockolva legyen
0
0
0
0
Manyik75 avatar
mathejocy
Gratula!
szép eredmény 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Sikerült még egy Magyar rekordot felállítanom.[LINK] Érdekes,hogy itt a 7870 nem jeleskedett,ezért a 9800GTX SLI-t kellett bevetni.Bár valószínűleg a VGA driver a ludas.....Vagy a win8
0
0
0
0
Nitram1 avatar
BIOS-hoz hozzá se merek nyulni annyira nem vagyok bátor 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem lehet látni sehogy. Ha tunig közben döglik meg akkor se mert a tuning általában szoftveres az ő szerviz gépeikben alap órajelen fog menni. De ha biost is piszkálsz az rizikósabb.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Sziasztok HA egyszer már hőztam a videokarimat, és már egy ideje alap orajelen megy, de mondjuk nem abbol az okbol kifojolag megy tönkre akkor garanciába küldéskor észrefogják venni hogy piszkálva volt?
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha nem melegszik nembaj,de jobblenne biosbol emelni az orajelet.Egy jobb hütövel még több is lehet.Pl nekem a TX3 hütövel megvan a 4.1Ghz a 3.1Ghz alaprol.az +1000Mhz,bár most ebben a melegekben már kezd melegedni izmosabb játékoknál,pl crysis 3,de emigy nincs vele gond.
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Sziasztok szerintetek nembaj hogy a procimat 4.2-ről 4.4 - re húztam AMD Over - Drive-val?(az alaphűtéssel?)
0
0
0
0
barnav avatar
Szerintem Seagate-t vedd én meg vagyok vele elégedve és nem tudom xp-n hogy van de nekem magátol felismerte igaz ez win 7-en van de szerintem fel kell ismernie xp-n is
0
0
0
0
no avatar
Nem tudom, mennyire számít tuningnak, de nem találtam merevlemezes topicot, szóval ideírom 😀

A gépem:
Processzor: AMD Athlon II X2 255 3100MHz
Memória: Kingmax DDR3 2x2G
Videókártya: Gainward GeForce GT 430 2G
Alaplap: ASRock N68-S3 UCC
Merevlemez: Samsung HD503HI (500G)
Hangkártya: Integrált
Optikai meghajtó: Valami régi LG
Tápegység: Chieftec CTG-450
Billentyűzet: Valami régi alap
Egér: Genius GM04003A XSCROLL

Amit kinéztem:
Seagate 2TB 64MB 7200rpm SATA3 ST2000DM001
vagy
Toshiba 2TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA200
esetleg
Western Digital Caviar Green 2TB WD20EZRX

Szerintetek melyik a legjobb?

És a 2. HDD bekötése csak annyi, hogy rádugom alaplapra SATA kábellel (alaplap SATA2es, új HDD SATA3-as lenne), a tápból meg sorosan a 2 utolsóra mondjuk az áramot?
Tehát ennyi? http://www.youtube.com/watch?v=3a9n7G4q30M (bocsi a linkért, de máshogy ezt nem tudom bemásolni)

Utána XP alatt felismeri a meghajtót magától? És behelyezés után, első használat előtt gondolom szerencsés formázni, ugye?

És a tápom elég ehhez, hogy berakjak még 1 HDD-t?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
+300mhz az már nagyon szép bár az amd 7000 széria elég jó tuningban.
0
0
0
0
troll56 avatar
szerintetek ennyit megy a kártyám ez jó ? https://kepfeltoltes.hu/130731/7770ghz_oc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Én az elsöt venném,a másodikban jobb valamivel a vga.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Sajnos semmi javulást nem érnél el vele, mert akkra oc-t nem tudnál adni neki. :/
0
0
0
0
no avatar
Azt tudom, hogy nem alaplaptól csak mivel nem egy profi vga dübörög benne.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A Vga tuning nem az alaplaptól függ. Viszont laptopban nem érdemes húzni azt sem, mert gyári órajelen is eléggé melegszenek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció