Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerk: PCIE-t 100-ról 110-re tettem, ez lenne a baj?
Én a prime-ot már meguntam, akármeddig futtatod, aztán elindítod például a BF3-at, egyből elszáll a gép, előtte meg 1 napig futtatom a Prime-ot.....Na ott jutottam el arra a pontra, hogy nem szoktam ilyen teszteket futtatni, simán egy-két óra játék meg egy kis Aida64 stability test és ha kibírja, akkor stabil! 😀
Teszt lefutatásánál nem jön elő a hiba ezért szerintem nem ott van gond, van akik szerint ez a vga driver miatt van, de úgy érzem más nagyon még nem találkozott ezzel a problémával.
Szóval még anno az volt a cél hogy a fesz emelés nélkül oc-zam meg ezt a procit(fx6100), 4.1ghz nél még betöltött a windows de aida stabilitás teszt 9mp alatt le is ált, szóval vissza raktam 4ghz így stabilnak tűnt, tudom hogy prime 95el kéne nézni de 12óráig nem a akarom járatni a gépet másrészt mind a 2x amikor kipróbáltam windows kék halállal kifagyott mondván hogy kifogyott a memoriából.(8gb)
Amit észre vettem az hogy néha a windows-ban(7-es) az aero felület működése leállt, ezt random csinálja volt amikor egy hétben 2-3x aztán hetekig semmi, azonban tegnap megint előjött és szerintem ez az oc miatt van bár kitudja, esetleg fesz emelés megoldja? vagy egyéb ötlet.
200fsb 20x szorzóval megy,
core boostot kikapcsoltam és az apm is ki van lőve, CQ be van kapcsolva.
Ja és Demoz nekem nem tudsz proci-hoz valami programot amivel én is húzhatnám picit?
Szerk.: Látom, hogy Asrock az alaplapod. Akkor mindenképpen az Asrock OC tuner-t ajánlom. Régen én is azt használtam.
Szerk: Procit én is húznék, de BIOSban sehogy sem találtam rá megoldást..Nincs valami program? 3ghz-n azért sokkal jobb lenne.
bassus16" Sztem fölös mert annyival úgysem lenne jobb 2-3 fps-t nyersz vele mint én is az enyémnél! 😃 De ha az is számít akkor próbálkozhatsz még sztem a GPU-t ne nagyon erőltesd nekem az 5670 nél alap az 775 volt most 850 de 900 nál már fagyott de feszt nem emeltem de így 850 et stabilan bírja Mem. meg huh hirtelen meg nem mondom mennyin volt alapból de olyan 800-850 körül most meg 1000 azon többet tudtam húzni.neked a hőfokok még bőven jók, nekem nagy terhelés alatt 54-56C'-os még az is jó!
GPU:750MHz-ről 810MHz-re.
Memória:900MHz-ről 950MHz-re.
Hőfokváltozás 45c*-ról 48c*-ra alap hőfok 35-36fok. ventillátor sebesség alap 30%.
Még szerintetek húzhatok rajta valamit?
Tételezzük fel hogy gyenge példány.Ebben az esetben 15-ös szorzóval próbálkoznék a HT link megtartása mellett,NB Freki szinkronba a HT-vel.Következőt ajánlanám az alaplaphoz mérten:15* 240 =3600MHz és HT ugye ott 1000 nem pedig 2000 tehát 4x-es áttét.Fesz 1.4V-al nekifutva elsőre.
A lapot nem szaroznám le,mert felhasználó függő,hogy mit tudsz belőle kihozni.Na itt egy "szar"alaplapos eredményem.
taki10: Az se rossz eredmény már, nekem két 5850-em volt, és egyikse volt hajlandó 900-on menni.
Igen, a VGA-t húzom, feszt nem tudok emelni, mert gyári fw van rajta, de ígyis a gput sikerült felhúzni 900mhzre a memóriát pedig 1135-re, de sztem nem lenne értelme a fesz emelésnek mert így 70-75 fok között mozog a kártya, pedig minőségi paszta van rajta.
v.ki valamilyen progit tudna ajánlani? Esetleg linket dobni? Előre is köszi!
Valami olyanra gondolok ami fent kis sarokba állandóan látható
Nekem van egy AMD Athlon x3 455 3.30GHz-es procim és szeretném kicsit főljebb húzni.Leszedtem az AMD OverDrive programot de nem volt jó hozzá.Mivel tudom húzni kicsit sokat nem akarok max 200MHz-et.
ha esetleg hiba jelentkezne feszemelésel probálkozzak vagy rögtön vegyek vissza?😀
Taki10: A CoolnQuiet-et nyugodtan bekapcsolhatod, így ha nincs terhelve a cpu, akkor leveszi az órajelet, így nem eszik folyton annyit. A turbot érdemes kikapcsolni. A tápod bírja még ezt a tuningot, de cpu mellé én még a vga-t is húznám picit, mert így most az a szűk keresztmetszet a teljesítményben.
Szerintetek érdemes egy FX 6300-at felhúzni? Mert olvastam, hogy brutálisan megnő a fogyasztás. Most felhúztam 4,5ghz-re és teljesen jól muzsikál 1.38V-on.
Vagy csak kapcsoljam be simán a Turbo Core-t?
Még kezdő vagyok ebben a témában.
Olvastam olyanról is, hogy a gyerek felhúzta 4ghz-re és úgy megtudta hagyni a CoolnQuietet, ami nekem most hiányzik, mert így mindig 4,5ghz-n megy a proci.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
az atio overdrive lehet teljesen "másképp" tuningol mint ha a biosba álitanám igy a bios sokkal megbizhatobb, szerintem. csak eddig nem nagyon mertem belenyulni! ameddig stabilan megy fesz emelés nélkül addig nem adok neki, ha pedig már látom hogy valami van akkor adok neki minimálisan!
satbilitás teszten a 26 percben megbukott és játék közben is laggol, lejjeb veszem 4,5 re szerintem és igy is megprobálom!
van egy FX-4170-em és ati overdrive-al ezt az eredményt értem el 😀
4722Mz 54-55 fok stabilan és fesz emelés nem volt. mit tudok csinálni annak érdekében hogy ez igy is maradjon egy ujrainditás után, tehát hogy a számitogépem inditáskor már clockolva legyen
Gratula!
szép eredmény 😀
A gépem:
Processzor: AMD Athlon II X2 255 3100MHz
Memória: Kingmax DDR3 2x2G
Videókártya: Gainward GeForce GT 430 2G
Alaplap: ASRock N68-S3 UCC
Merevlemez: Samsung HD503HI (500G)
Hangkártya: Integrált
Optikai meghajtó: Valami régi LG
Tápegység: Chieftec CTG-450
Billentyűzet: Valami régi alap
Egér: Genius GM04003A XSCROLL
Amit kinéztem:
Seagate 2TB 64MB 7200rpm SATA3 ST2000DM001
vagy
Toshiba 2TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA200
esetleg
Western Digital Caviar Green 2TB WD20EZRX
Szerintetek melyik a legjobb?
És a 2. HDD bekötése csak annyi, hogy rádugom alaplapra SATA kábellel (alaplap SATA2es, új HDD SATA3-as lenne), a tápból meg sorosan a 2 utolsóra mondjuk az áramot?
Tehát ennyi? http://www.youtube.com/watch?v=3a9n7G4q30M (bocsi a linkért, de máshogy ezt nem tudom bemásolni)
Utána XP alatt felismeri a meghajtót magától? És behelyezés után, első használat előtt gondolom szerencsés formázni, ugye?
És a tápom elég ehhez, hogy berakjak még 1 HDD-t?