+1 a T4-nek én is a minap vettem egyet, megváltás volt a gyári rézmagos hűtő után! viszont elég magas szerintem, én féltem hogy majd nem fér be, de nem volt gond... de az nem férne be akkor a te házadba... de a ben nevis elvileg akkor épphogy beférne!
Egy Cooler Master Hyper T4-et ajánlok. Nekem T2-es volt régen az FX mellé egy baj volt vele hogy csak 3 pines volt, de minden esetbe nagyon jol hűtött.. a T4 mar jobb. 4 pines és pont 7-8 ezer, és nem is olyan magas
Sziasztok! Van valakinek esetleg véleménye, információja a:
Scythe Mugen 4 PCGH Edition
CPU hűtőről? Nem tűnik rossznak és az ára sem valami egetverő, ezért most ezt néztem ki hátha jó lenne a gépembe. 😕
Előre is köszönöm!
Zelko315: Zaj legnagyobb felesőse leginkább a ventilátor mérete és fordulatszáma (blokk mérete, súja, anyaga, hőcsövek száma, lamellák kialakítása-száma, ugyanúgy felelős, de ebbe most ne menjünk bele...). Kis átmérővel kicsi a légszállítása, ezért nagy fordulaton kell pörögnie, amitől persze hangos lesz. Ebből adódóan minél nagyobb az átmérője (12cm+) annál nagyobb a légszállítása, bár ez nagyban függ a kialakításától, így értelemszerűen nem kell nagy fordulaton dolgoznia. Komolyabb hűtőkön a fordulat általában szabályozható, belőhetsz fix értéket. DeepCool ICE WIND PRO ajánlom, halk (27dB), ára 10k alatt mozog, súlya közel 1Kg... Ennél hatékonyabbat ilyen áron nem találsz. Nyugodtan tuningolhatsz vele, nem fogsz sem melegedni és szvsz hangos sem lesz.
Sziasztok!
Nos, lenne egy kisebb kérdésem a témával kapcsolatosan. A probléma abból fakad, hogy a procim gyári hűtője olyan eszeveszettül hangos tud lenni, hogy kb nem hallok más semmit. Most jutottam el arra a pontra, hogy végre venni kellene bele egy másikat, szóval a kérdésem ez lenne, hogy tudtok-e valami HALK hűtőt? Nem akarom húzni a procit, vagy bármi ilyesmi, tehát semmi csili-vili 20 ezres dolgot nem akarok. 😃 10 ezer FT-ig akarok menni maximum, de nekem az számít, hogy minőségi legyen, de mindenekelőtt halk. 😃
A procim típusa: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
itt is van bőven venti de ebben a melegben plusz 2db kártya:nem sokat ér!
mx4?inkább hagyjuk,komolyan mondom egyik nap cseréltem le mx2-re és jobb mint a 4-s😃
vagy rosszul kentem fel vagy nem tudom mi lehet az mx4-el
Azért hozzátartozik, hogy egy 12 centis oldallapi ventilátor fújja rá 1700rpm-el a levegőt, hűtőborda feketére van lefestve (kajak segít pár fokot) és MX4-el van pasztázva 😃
Nálam 35 fokos szobában (tetőtér):
alapjárat:
cpu: 45 fok
vga: 40 fok
játék:
cpu: 65 fok
vga: 80 fok
Kicsit meleg van 😆. Az meg a másik, hogy a gépházban is majdnem maxon pörögnek a ventik, szóval +zaj.
Én is ezért kérdeztem, mert gyári hűtőt használok és hát elég magas hőfok értékek vannak. Kellett egy ideiglenes megoldás míg beszerzem az új hűtést 😀 😃
Segíthet, mert több levegőt, de egyben több port is kap a gép. De van hogy ront, abban az esetben, ha oldallappal tökéletes a légáramlat. Nekem perpillanat le van szedve, de azért, mert lusta vagyok felrakni. Régi gépemmel olyan volt, hogy fél évig le volt szedve, mert lusta voltam visszarakni 😂 😆
Volt többször olyan is,hogy World Of Tanks alatt lefagyott a gépem, és RESET gomb megnyomásával kikapcsolt az újraindítás helyett.
Más játékoknál nem csinálja. (Euro Truck Simulator 2, Project CARS)
Istvan1995
Nekem a VGA kártya kattan mikor melegszik általában 2 őt. ez normális hisz hőtágulás van.
mikor kihűl akkor is kattan mert összemegy az anyag. Gondolom a műanyag borítás csinálja.
Úgy értem, hogy "kattanik a gép", hogy játszok-játszok-játszok, és egy idő után a gépházból hallok egy kattanást. 😕 Szinte minden kivan cserélve a gépemben kivéve a winyóm. Már tápot is cseréltem, mert régebben le is óldott a gépem. Nagyon bizonytalan vagyok...😕
(Mi okozza a kattogást?, egy gép nem szokott kattanni...)
Sziasztok.
Egy winchester-nek mennyi az ideális hőmérséklete? Azért kérdezem, mert alapjáraton 26-28 fok, és 1 óra játék után fölmegy 39-40 fokra. És itt a probléma...Amint eléri a 35-36 fokot, kattanik a gép.
Tönkre megy a winyóm vagy tegyek rá hűtést? (Vagy esetleg gépház csere?)
Szia!
Én ezt ajánlanám neked csak jót hallottam róla :http://www.aqua.hu/cooler-master-hyper-212-evo-univerzalis-cpu-huto-rr-212e-16pk-r1-170193.html
De kérdezd meg a többiek véleményét is 😀
ALPENFOEHN Ben Nevis - 8k
SCYTHE Katana 4 - 8k
COOLERMASTER Hyper T4 -9k
BE QUIET! Pure Rock - 10k
Scythe Mugen 4 PCGH Edition
CPU hűtőről? Nem tűnik rossznak és az ára sem valami egetverő, ezért most ezt néztem ki hátha jó lenne a gépembe. 😕
Előre is köszönöm!
Ennyi pénzért inkább Arctic F12 TC vagy F12 PWM.
Igaz olcsó,de nem tűnik rossznak.
Xilence COOXPF120TR piros ventilátor
Fordulatszám (rpm): 1400
Légszállítás (CFM): 68
Méret (mm): 120
Zajszint (dB): 21,2
LED világítás: Piros
Szín: Átlátszó
Anyag: Műanyag
Csapágy típus: Folyadék
Csatlakozó: 3 pin
[LINK]
Enermax, Corsair, Coolermaster
Tudnál nekem mondani egy olyan oldalt ahol türhető árak vannak és egy jó hűtőhöz való márkát? 😀
Ami kellene (12cm-es,KÉK-PIROS-ZÖLD)
RPM? (FORDULAT/perc) Minél több annál jobban hűt?
Nos, lenne egy kisebb kérdésem a témával kapcsolatosan. A probléma abból fakad, hogy a procim gyári hűtője olyan eszeveszettül hangos tud lenni, hogy kb nem hallok más semmit. Most jutottam el arra a pontra, hogy végre venni kellene bele egy másikat, szóval a kérdésem ez lenne, hogy tudtok-e valami HALK hűtőt? Nem akarom húzni a procit, vagy bármi ilyesmi, tehát semmi csili-vili 20 ezres dolgot nem akarok. 😃 10 ezer FT-ig akarok menni maximum, de nekem az számít, hogy minőségi legyen, de mindenekelőtt halk. 😃
A procim típusa: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Köszönöm a válasz(oka)t! 😀
mx4?inkább hagyjuk,komolyan mondom egyik nap cseréltem le mx2-re és jobb mint a 4-s😃
vagy rosszul kentem fel vagy nem tudom mi lehet az mx4-el
Ahoz képest hogy gyári hűtő egész jók az értékek 😀
Amúgyan hasonló konfigom van nekem is 😀
alapjárat:
cpu: 45 fok
vga: 40 fok
játék:
cpu: 65 fok
vga: 80 fok
Kicsit meleg van 😆. Az meg a másik, hogy a gépházban is majdnem maxon pörögnek a ventik, szóval +zaj.
Csúcson járatva a víz megáll 43,4 C -on
Cpu 55 C -on
GPU 72 C -on
Szerintem ennél sz*r*b helyzet nem lehet már 😀
Most már beindítom a klímát, mert csak kísérleteztem 😃
Volt többször olyan is,hogy World Of Tanks alatt lefagyott a gépem, és RESET gomb megnyomásával kikapcsolt az újraindítás helyett.
Más játékoknál nem csinálja. (Euro Truck Simulator 2, Project CARS)
Nekem a VGA kártya kattan mikor melegszik általában 2 őt. ez normális hisz hőtágulás van.
mikor kihűl akkor is kattan mert összemegy az anyag. Gondolom a műanyag borítás csinálja.
Úgy értem, hogy "kattanik a gép", hogy játszok-játszok-játszok, és egy idő után a gépházból hallok egy kattanást. 😕 Szinte minden kivan cserélve a gépemben kivéve a winyóm. Már tápot is cseréltem, mert régebben le is óldott a gépem. Nagyon bizonytalan vagyok...😕
(Mi okozza a kattogást?, egy gép nem szokott kattanni...)
Ami nekem van az bevált, csak a ventiket cseréltem le enermax -ra, mert harmad akkora a hangja 😀
Idáig 51 fok volt a plafon ( 4mag, húzva, 100% terhelés) a szobába 29 fok volt.
na jó ezt most magyarul... amúgy 50alatt okés a vinyónak, szóval az nem gond ebben a hőségben...
Egy winchester-nek mennyi az ideális hőmérséklete? Azért kérdezem, mert alapjáraton 26-28 fok, és 1 óra játék után fölmegy 39-40 fokra. És itt a probléma...Amint eléri a 35-36 fokot, kattanik a gép.
Tönkre megy a winyóm vagy tegyek rá hűtést? (Vagy esetleg gépház csere?)
Ezekről mi a véleményetek?
antec h20 950
antec h20 1250
A különbség, hogy az egyik 1 a másik pedig kettő ventilátoros.
Én ezt ajánlanám neked csak jót hallottam róla :http://www.aqua.hu/cooler-master-hyper-212-evo-univerzalis-cpu-huto-rr-212e-16pk-r1-170193.html
De kérdezd meg a többiek véleményét is 😀