Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Olretz: a táp bőven jó hozzá! A kártya érezhetően gyorsabb lesz!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ma szereztem egy GTX 980-as kártyát (windforce), na most azt kell tudni hogy e mellé jelenleg egy i7-4790k-s procim van. Alapvetően egy GTX 960-om volt.

Mennyivel tud többet? Ár-arány értékben.
Másrészt így kicsit "off"-ként egy FSP Raider 550W táp elég ezek mellé?
0
0
0
0
Puffin avatar
Default: hát akkor a reinstall a legtisztább megoldás!
0
0
0
0
xsebix avatar
Tibi458

Ha jó pár évig nem is de egy évig max 2ig szerintem tuti jó lesz a max grafikahoz a 980Ti persze full HD-ban csak.. Aztán ki tudja de jó lesz az a kártya még sokáig szerintem, ha a 780Ti-ből indulok ki.. Az se mai de nagyon jól helyt áll!
0
0
0
0
Default avatar
Melyik vírusírtóval?
Közben futtattam az eset-et,kaspersky-t,anti-malware-t(találtak is párat) de nem szűnt meg a gond.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Én is erre gondolok, nekem is a 4. mag és a vga üresjáratban is 50% felett volt, vírusírtás, és minden rendben.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor beettél valami vírust!
0
0
0
0
Default avatar
Sajnos régebbi driverrel is ugyanaz van. Sőt a proci kihasználtság is elég drasztikusan is megugrott. 60-70% magonként.
Gondolom most rendszer újrarakás a köv lépés.
0
0
0
0
Funes avatar
Akkor ja, azt inkább a driver okozhatja.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tegyél vissza régebbi drivert.
0
0
0
0
no avatar
Akkor egy jó pár évig még ezis elég lesz a max grafikához:
https://www.aqua.hu/asus-geforce-strix-gtx980ti-dc3-6gd5-gaming-6gb-376890.html
0
0
0
0
Default avatar
Azon van. Sőt most már játékban is maxon pörög,megeszi mind a 6gb memóriát is és eléggé akad a játék(Gta v)
0
0
0
0
Funes avatar
Állítsd optimális teljesítményre az Nvidia vezérlőpultban, úgy tuti jó lesz és visszaáll egyből.
0
0
0
0
Default avatar
Üdv.
Most vettem észre hogy a vga-m játék után nem "áll le" azaz maxon pörög 99% kihasználtság,70 fok és csak újraindítás után áll vissza a normálisra.
Mitől lehet ez?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy olyan gondom nemtom hogy ez baj e de ha játszok vagy YouTube ozok néha a fulesben olyan mintha beakadna a hang ez a furcsak berregés játékkok alattt is elöjön van higy csak 1 pillanatra van hogy 4-6ms re is elöjön de azután megy tovább mintha semmi baj nem lenne ez mitöl lehet?

VGA gtx 970 gigabyte g1 gameing
0
0
0
0
xsebix avatar
Nekem Gtx 780Ti-m van ami hasonló mint a gtx970 és kevés olyan játék van ahol ne legyen legalább 35 FPS áltlagban a legtöbb felette megy FullHD max beállításokon... GTA 5 amihez már ha tényleg feltolok mindent akkor már 20FPS-re is könnyen beesik... Viszont egy Gtx 980Ti-re lassan már megéri váltani 120.000 FT-ért már lehet találni garanciás darabokat még egy picit le megy az ára mondjuk egy 110-re akkor már igen jó vétel lehet FullHD-ra teljesen tökéletes... Örülök is az új kártyáknak mert nagyon levitték az árakat pár hónappal ezelőtt még sokkal többe voltak a kártyák...
0
0
0
0
showtekk avatar
970 az egy nagyon jó kártya még mindig és az is lesz, odébb van azért, hogy belépő szint legyen meg "semmi." Persze tény, hogy már kompromisszumos grafikai beállítást igényel ha játszani akar az ember az újabb címekkel majd a jövőben, de még mindig a 970 az általános ajánlott szint azzal bőven eltud lenni az ember. Viszont ha VGA vásár előtt állnék már én se venném a 970et, ez a GTX 1060 nagyon jó választás, minden szempontból!
0
0
0
0
KERKO avatar
Ja értelek, akkor viszont megéri...hát figyelj a jelenlegi játékokat még maxon pörgeti, ha nem is mindent 60fps-el, de 30/fölött megvan. Semminek nem nevezném ezt...max eljutunk oda, hogy ez lesz az újabb játékoknál a belépő szint, de egy ideig még használható.
0
0
0
0
no avatar
Bocsi, nem 970-em van, csak azért írtam be azt, hogy lásdsam melyik játékhoz miket ír ki arra.

Egyébként egy GTX 970 az már lassan "semmi" lesz nem? Új játékokhoz főleg.
0
0
0
0
KERKO avatar
tibi458, szerintem nem érdemes megvenni, ha van egy 970-es videókártyád, bár te tudod, hogy 5-6fps megér-e 105ezer forintot.
Akinek régebbi kártyája van, annak egy választható út, hogy gtx 970-et vegyen vagy egy ötösért drágábban egy gtx 1060-at.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Mik a vélemények erről a GTX 1060 kártyáról? Jó? Nem jó ? Érdemes megvenni, vagy inkább mást?
Az ára eléggé elfogadható azért.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a tanácsokat, majd nézek egy jó tápot! 😉 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
edemx00: Inkább FSP Hyper 500, esetleg Hyper M 500 ha számít a modularitás.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a válaszokat, utolsó kérdésem: Ezzel a tápegységgel (Thermaltake Smart SE, 530 W) már működne normálisan együtt minden? 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Ígyvan! Codegen arra jó hogy kitámazd vele az ajtót.
Helyette egy nromális Corsair / FSP / Chieftec sem rossz még.
Ezek közül lenne érdemes többek között nézelődnöd, olyan 550W szerintem elég is.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
edemx00: Codegen táp? NEM! 13-14 ezer körül már kaphatsz normális tápot.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az alaplap be fogja ismerni gond nélkül.Inkább a házat kéne megnézni hogy bele fér-e. Na meg a táp pontos típusa sem lenne utolsó.Bár mivel Codegon én inkább azt cserélném egy minőségi 4-500W-osra.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, nem tudom hogy jó topicban kérdezem-e de belekezdek! 😀 Szóval elhatároztam hogy veszek egy ASUS GeForce STRIX-GTX960-at és annyi kérdésem lenne hogy a mostani alaplapom (MSI H81M-P33) kompatibilis-e vele? 😀 És még annyit hogy lehet hogy hülyén fogalmazok (bocsi informatikusok 😃 ) hogy "belefér-e" az alaplapomba ez a kártya, mert megnéztem képeken a vidikártyát és mintha kicsit nagy lenne 😀 És még egy utolsó kérdés hogy a mostani Codegen tápom elég lenne-e hozzá? 😀 Válaszokat előre is köszi 😉 Bocsi azoktól akik értenek hozzá ha kicsit hülyén hangzott amit írtam 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Nincs mit én is csak a 97-es kódot gugliztam ki így találtam rá a megoldásra.
De a lényeg, hogy "mukodj". 😀
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Uefi betaval megoldódott a gondom!!
Köszönöm szépen a segítséged, ha nem mondod, hogy próbáljam meg vele, akkor még most is szenvednék! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Jaja, de azért frissítés után csatlakoztasd újra biztos, ami biztos.
Ezt csak egy lehetőségként mondtam, hogy biztosra menj, mert már így is elég sok mindent megpróbáltál.😀
Ha pedig így se lesz jó, akkor holnap még kérdez itt körbe, vannak azért itt nálam nagyobb szakik is !
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Ezen nincs. Akkor csak a resetet nyomok előtte, aztán frissítem.
szerk.: mondjuk a frissítés leírásban nem írja, hogy resetelni kellene.
0
0
0
0
Funes avatar
Nincs integrált vga az alaplapon ? Akkor azt benéztem.. 😀
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
VGA nélkül hogyan frissítsem, ha akkor képet nem ad?
0
0
0
0
Funes avatar
L2.01F -et ez az utolsó, de előtte resetelj és szedd ki a vga-t mielőtt frissíted.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Akkor valószínűleg még megpróbálom a bétával. Egyébként CMOS resetet is csináltam, de semmi változás nem történt.
A beta bios részből az elsőt vagy a másodikat kellene leszedni?
0
0
0
0
Funes avatar
Hát konkrét megoldást nem nagyon láttam uefi betat mondják, hogy azt kell fölrakni esetleg előtte cmos reset.
De annyi biztos, hogy nem egyedi eset a dolog.
Azt hiszem erre gondoltak:[LINK]
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Igen, át van rá állítva.
0
0
0
0
Funes avatar
Hali, lehet hülye kérdés, de át van állítva a biosban Pcie-re a Vga megjelenítő ?
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok! Olyan gonddal fordulok hozzátok, vettem egy Asus Radeon R7 370 2GB-os viseokártyát. Beraktam a gépbe, de nem jön be semmi kép, csak kiírja, hogy HDMI No Signal. Kipróbáltam egy másik HDMI kábellel, gondolva hátha az a baj, de nem, azzal sem jön be a kép. Akkor egy DVI-al, szintén semmi. A kártya helyesen van berakva, ami kell, az rá van csatlakoztatva. Próbáltam Bios frissítést, nem oldotta meg. Ki lett próbálva egy másik gépben a kártya, ott viszont bejött minden. Közben a 3 nap nem telt le, becseréltem egy Gigabyte Radeon R7-re, hátha csak az Asussal nem volt kompatibilis valamiért, de ezzel sem jó. Az alaplap ASRock 890 FX Deluxe 5, PCI 2-es, a VGA PCI 3-as, de menni kéne akkor is. A kártya egyébként megy a gépben, venti is forog, de kép nincs. Az alaplapon egy 97-es kód világít, mikor az új VGA van benne, könyvében Console Output devices connect-et ír erre.
Valaki tudna erre egy megoldást? Már semmi ötletem sincs. 😞
Köszönöm! Szép estét!
0
0
0
0
Funes avatar
Hoppá nem véletlen, hogy nem kapott Sli támogatást a Gtx1060:
0
0
0
0
sanko74 avatar
Otfarkas:Lehet egy bányász,kém vagy nem tudom: vírus vagy ilyesmi
Nálam is volt ilyen..Semelyik víruskereső se talaált semmit.Valami Vram-ot telerakta adattal,100% volt a gpu.
A ventik úgy pörögtek,ahogy bármilyen játék alatt meg sem közelítették.
Nézd meg a feladatkezelőben a folyamatokat,mi az ami nagyon leterheli a rendszert.
Nálam a hangkártya driverére települt.(realtek via audio)Sok próbálkozás után végül újra raktam a Windowst.
Nálam ez segített,azóta nincs ilyen problémám.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Ez nem kérdés. Én inkább majd a Titan X vs 1080Ti-ra leszek kivancsi
0
0
0
0
Andris18 avatar

Bejelentették az új Titan X-et gddr5 memóriával. Melyik lesz a győztes a Titan X vagy a GTX 1080?
0
0
0
0
Puffin avatar
otfarkas: az nem biztos! Ugrassz rá egy Furmark-ot!
0
0
0
0
otfarkas avatar
size83, meg fogom próbálni régebbi driverrel, addig még csak annyit, hogy most néztem aida64-gyel, ugyanazt mutatja mint az afterburner. A gpu kihasználtságra is, ami szintén ugrál össze-vissza. Nyitok egy böngészőt, már felmegy 50-60%-ra a gpu kihasználtsága. Ezt nem igazán értem. A 390X-em meg se moccant, oké hogy más kategória, de azért egy 6850-nek se kéne izzadnia egy Chrome alatt... szerintem...
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Szeva mindenkinek!
Olyan problémám lenne,hogy van egy R7 250-es kártyám,és valami nem oké vele. Olyan 2-3 napja vettem észre,hogy a CS:GO-ba,kicsi 30-40-es pinggel és átlag 130-140-es FPS-sel laggolok,szinte minden pályán,de nem is ez a lényeg. Letöröltem a VGA szoftvert,utána újra raktam,de csak csinálja,és amíg rajta van a Raptr akkor azt írja ki,hogy elevation proxy működése leállt. Ahogy rámegyek,hogy program bezárása,újra feltűnik. Erre van valakinek valami ötlete?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Próbáld meg régebbi driverrel. De előbb más programmal monitorozni a hőmérsékleteket, nekem hw monitor akkora marhaságokat szokott mutatni, hogy hihetetlen. (9622731 es fordulatot a ventiken, stb.) Egyébként 80-85 fokig nem kell aggódni. Gyártók szerint még 100 fok is elmegy, én azért tartósan nem tenném ki egyik komponenst sem ilyen hőmérsékletnek... Az én kártyám mikor 99%-os terhelésen dolgozik (ez kb állandóan így van) 70 fok körül van a hőmérséklete. 60 fok kiváló érték afterburner alatt. Az játékban 50-55. Az, meg hogy ugrál lehet az érzékelő meghibásodása is. Végső esetben kézzel is szabályozhatod a ventiket, akkor nem fog le fel ugrálni a fordulatszám.
0
0
0
0
otfarkas avatar
Sziasztok!

Van nálam kölcsönben egy AMD 6850 kari, össze-vissza ugrál a hőfoka, youtube-ra és egyéb böngészésre használom csak (tesztet nem is mertem ráengedni még). Bekapcsolásnál, ahogy elindul az afterburner már 56-58 fokon jár, aztán ~46-61 fok között ugrál látszólag randomra. Gondoltam újrapasztázom, 1-2 fokot segített, de nagyon nem értem miért ugrál össze-vissza. Természetesen a hűtés is megy utána az afterburner miatt, és elég idegesítő, hogy 10-15 másodpercenként sikít pár másodpercet aztán kicsit megint elhallgat. Van valakinek ötlete? (legújabb crimson van fent, ez lehet esetleg probléma a régi kari miatt?)
0
0
0
0
visor261 avatar
Ez jó lenne a gépem-hez is?[LINK]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció