Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Napok óta megy a vita köztem meg egy ismerősöm között és most már pontot szeretnék tenni a dolog végére. A kérdésem az volna hogy melyik a jobb VGA? Természetesen egy kis indoklást is szeretnék kérni.
Szval Geforce GTX 550 TI vagy GTX 460?
HD 6870-et elbírná az 500w-os chieftech tápom?
simán
gtx 480 vagy hd 6950?
HD6950 kevesebbet fogyaszt és nagyobb az órajele.
És akkor mi van, ha nagyobb az órajele? 2 teljesen más GPU-ról beszélünk, az órajel csak másodlagos. A GTX480 erősebb, és jóval olcsóbb.
de régi, rengeteget fogyaszt, és melegszik.
Érdemes megvárni a kisebb GTX 600-asokat, vagy a már megjelent HD7000 karikból nézegetni.
gtx 480 vagy hd 6950?
És akkor mi van, ha nagyobb az órajele? 2 teljesen más GPU-ról beszélünk, az órajel csak másodlagos. A GTX480 erősebb, és jóval olcsóbb.
Mit gondoltok az Nvidia geforce GT 520 2 gb menynire jó vidi kártya?
😊
Harmatgyenge, játékra felejtős hacsak nem a 2006 előtti címekre gondolsz.
Semmit nem ér, egy 9 ezer forintos kártyáról van szó. Nem az ára miatt mondom ezt hanem mert nekem is az volt a gépemben mikor megvettem komplettben. Az a 2 GB semmit nem ér. Szerintem ne is gondolkodj rajta, jobban jársz ha veszel egy komolyabbat. Én azt a kártyát egy Hd6870-re cseréltem ki. És ha minden jól megy 2 hónap múlva lesz egy 6990-em.
gtx 480 vagy hd 6950?
gtx 480 vagy hd 6950?
Hali!
Hogyan tudom megnézni a VGA kihasználtságát? Azért kérdezem mert van a gépemen egy minialkalmazás ami mutatja a vga hőfokát illetve a gpu használatát %-ban. De... pl ha csak böngészek a neten (Mozilla) van hogy a minialkalmazás szerint 100%-ban megy a gpu. (pl a gamil levelező). Egy 6850-es vga-ról van szó. A legfrissebb catalyst van fent,a Mozilla is a legfrissebb. Nem rég volt portalanítva az egész gép,a vga-t is szétszedtem,és újra pasztáztam. Gondolom ez nem befolyásolja.
Tehát ellenőrizni akarom hogy nem e a minialkalmazás mutat téves infót. Vagy mi lehet a gond? A mozzilla ennyire zabálhatja a vga-t?
MSI Afterburner
Hogyan tudom megnézni a VGA kihasználtságát? Azért kérdezem mert van a gépemen egy minialkalmazás ami mutatja a vga hőfokát illetve a gpu használatát %-ban. De... pl ha csak böngészek a neten (Mozilla) van hogy a minialkalmazás szerint 100%-ban megy a gpu. (pl a gamil levelező). Egy 6850-es vga-ról van szó. A legfrissebb catalyst van fent,a Mozilla is a legfrissebb. Nem rég volt portalanítva az egész gép,a vga-t is szétszedtem,és újra pasztáztam. Gondolom ez nem befolyásolja.
Tehát ellenőrizni akarom hogy nem e a minialkalmazás mutat téves infót. Vagy mi lehet a gond? A mozzilla ennyire zabálhatja a vga-t?
Most dobtam be Crossfire-be a 2 vga-mat először. Tudtok valami progit javasolni, ami leteszteli, hogy mit tudnak így együtt, de ugyanakkor nem füstöli el egyiket sem???
Köszi!
L.
néztem hűtőket csak nem tudom befér-e a házamba, meg sztem az én lapommal max 3.2-re fogom tudni húzni😃
Cooler Master Hyper TX3 (4700Ft)
😊
attól függ mire, egyébként játékra nem a legjobb!
Elsősorban játékra. Találtam egy oldalt ahol elég tűrhető árak vannak, és komplett pc-ket is lehet kapni. Ott láttam egy ilyet, gondoltam utána érdeklődök
ennyit tud! sztem ma már játékra édes kevés, a 2GB meg nem oszt nem szoroz...
[LINK]
AMD vga nincs. 😀
A HD 6000 széria óta csak az van 😉 . Az AMD még 2006 -ban felvásárolta az ATi -t.
már az 5-ös is az volt.
Nem, a HD 5000 még ATi néven jött. Tudom, mert itt van a polcomon a kártyám doboza és ott díszeleg rajta az ATi Radeon felirat.
Plusz a bejelentés sem 2009 -ben történt, hanem 2010 -ben.
furcsa, nekem a régi HD5670-em dobozán már AMD van.
Az AMD is rajta van és az ATi is.
AMD vga nincs. 😀
A HD 6000 széria óta csak az van 😉 . Az AMD még 2006 -ban felvásárolta az ATi -t.
már az 5-ös is az volt.
Nem, a HD 5000 még ATi néven jött. Tudom, mert itt van a polcomon a kártyám doboza és ott díszeleg rajta az ATi Radeon felirat.
furcsa, nekem a régi HD5670-em dobozán már AMD van.
AMD vga nincs. 😀
már az 5-ös is az volt.
😊
Harmatgyenge, játékra felejtős hacsak nem a 2006 előtti címekre gondolsz.
Tőletek pedig elnézést,hogy nincs AMD vga.
Nvidias vagyok.
😊
Elsősorban játékra. Találtam egy oldalt ahol elég tűrhető árak vannak, és komplett pc-ket is lehet kapni. Ott láttam egy ilyet, gondoltam utána érdeklődök
😊
😊
AMD vga nincs. 😀
már az 5-ös is az volt.
AMD vga nincs. 😀
Nálam ha gépbővítésre kerül majd a sor pár év mulva akkor valami erősebb GTX lesz.
HDxxxx-t semmi képpen. =)
Vegyél GTX -et, senki nem fog megakadályozni. Én maradok annál az elvnél, hogy jó ár / érték arányú kártyát veszek 😀 . Legyen az AMD vagy nvidia, nekem tök mindegy.
Feki1991: de komolyan gondolja. egy nv kari magasabb hőt bír el mint egy amd.
Rosszul gondolja, mert egyáltalán nem ezen múlik.
Ezek a GPU -k a 80 - 90°C közötti terhelt hőmérsékletet el kell, hogy viseljék hosszabb távon is károsodás nélkül. Legyen az AMD vagy nvidia.
HDxxxx-t semmi képpen. =)
AMD vga nincs. 😀
de van, mióta az AMD felvásárolta az ATi-t.
Akkor levagyok maradva. Nem szeretem ATI-t.
Kár 😀
Mindenkinek más a best.
AMD vga nincs. 😀
Kár 😀
AMD vga nincs. 😀
AMD vga nincs. 😀
feki1991: de ha az ATi bírja akkor az nvidia is 😀
ezt Te sem gondolhatod komolyan... 😀
Akkor megnyugodtam. Max a ventit kicsit gyorsítom.