Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sszemtelen avatar
Köszönöm a válaszokat..akkor sajnos ez kimarad..
1 db 4pin-es csati van, az is a CPU ventilátoré..Akkor így jártam..😃

köszi!

up:
hopp, találtam egy másik 4-tűs-et is, rádugom, kipróbálom 😃

up#2:
A SpeedFan már nem "aux" ventiként ismeri fel, hanem "Sys"-ként. De így sem szabályozza, szóval akkor valószínű a ventilátor túl régi ahhoz hogy szabályozható legyen 😃
0
0
0
0
Megaisten avatar
Reincarnation írta:
sszemtelen írta:
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem ventilátor ügyben...😀

A lényeg, bekötöttem egy ventilátort a gép hátsó részébe, és szeretném azt szabályozni. (3 tűs csatlakozó)

A SpeedFan nevezetű progi sajnos nem tudja (vagy nem akarja) elvégezni a feladatot..😃

Azt szeretném elérni hogy amíg a gépen csak net fut, addig a lehető legkisebb fordulaton forogjon, majd ha játszani akarok, akkor egyszerűen felpörgetni hogy elszívja a CPU venti által kiküldött meleg levegőt..

Megoldható ez más módszerrel, mint hogy minden alkalommal kilépjek a BIOS-ba, és ott állítsam a fordulatát?

Köszönöm a válaszokat! 😀

Szerintetek? 😀

Hali
tudtommal a ventilátor sebesség szabályzásához 4pin-es csati kell szóval ebből kifolyólag be kell szerezned egy másik ventilátort😀
Nem kell beszerezni mert ugyan ugy rálehet rakni és szabályozni.
0
0
0
0
no avatar
sszemtelen írta:
sszemtelen írta:
Sziasztok!

A lényeg, bekötöttem egy ventilátort a gép hátsó részébe, és szeretném azt szabályozni. (3 tűs csatlakozó)

A SpeedFan nevezetű progi sajnos nem tudja (vagy nem akarja) elvégezni a feladatot..😃

Azt szeretném elérni hogy amíg a gépen csak net fut, addig a lehető legkisebb fordulaton forogjon, majd ha játszani akarok, akkor egyszerűen felpörgetni hogy elszívja a CPU venti által kiküldött meleg levegőt..

Megoldható ez más módszerrel, mint hogy minden alkalommal kilépjek a BIOS-ba, és ott állítsam a fordulatát?

Köszönöm a válaszokat! 😀

Szerintetek? 😀

Hali
tudtommal a ventilátor sebesség szabályzásához 4pin-es csati kell szóval ebből kifolyólag be kell szerezned egy másik ventilátort😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Megoldható persze ventillátor szabályzóval. Pár ezres mulatság.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
szissztok!
létezik adobe flash player telóra?
mert én nem találok adna valaki egy linket?
0
0
0
0
sszemtelen avatar
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! 😀

Szerintetek? 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
humerot írta:
humerot írta:
Milyen áron lehet ne eladni most egy FX 8120 at?

Gari van rá? Ha igen mennyi idő? doboza leírások meg van?
0
0
0
0
humerot avatar
humerot írta:
0
0
0
0
neuroflex avatar
TaylorXIII írta:
Ha nem küldi el akkor csak nyomjál egy visszát és küld el újra. ha azért nem küldi el mert kijelentkeztetett akkor jelentkezz be aztán lépegess vissza és úgy küld el.

Köszönöm szépen😀 választ 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha nem küldi el akkor csak nyomjál egy visszát és küld el újra. ha azért nem küldi el mert kijelentkeztetett akkor jelentkezz be aztán lépegess vissza és úgy küld el.
0
0
0
0
Cooley avatar
hector maio írta:
Cooley írta:
hector maio írta:
Nekem az lenne a kérdésem hogy mit jelent az hogy raid0 meg ezek a raid-ok és hogy hol lehet őket állítani? és ez csak SSD-nél van vagy HDD-nél is?😃

A RAID (független lemezek redundáns tömbje) ahogy a nevében is benne van, 2 vagy több lemez egy tömbbe való fűzése. Konkrétan a RAID0 2 lemez esetén annyit tesz, hogy az írandó adatot a beállításokban megadott méretűre darabolja, és a páratlan darabokat az egyikre a párosakat a másikra írja. A lényege annyi, több fizikai meghajtóból egy logikait csinál, és RAID0 esetén duplázódik az írási és olvasási sebesség is. Viszont ha az egyik lemez elszáll, akkor az összes adat vele együtt repül.

És akkor hogy érdemes használni a winchestert? És a Raid-ot hol lehet átállítani? Nekem ez kicsit magas 😆

2 azonos méretű és sebességű vinyóval érdemes használni. És 2 módja van a RAID beállításának, az egyik a bios-ból, a másik vindózból. Értelem szerűen ha rendszermeghajtó lesz a RAID töm, akkor bios-ból kell. Pontosabban a bios-ban a SATA vezérlést RAID-re állítod, majd az újraindítást követően elindul a RAID konfigurátor, ahol beállíthatod, hogy milyen módban menjen, melyik meghajtók, mekkora csík és blokkméretet akarsz használni, és kész. Vindózból illetve Intel rendszerben még sosem csináltam, szóval nem tudom, hogy ott hogyan mennek a dolgok, de biztos van sok leírás, de szerintem még videók is, amik megmutatják.
0
0
0
0
neuroflex avatar
miért van az nem tudom mindig elküldeni amit akarok és újra kell csinálnom:I?
pl 😃a amikor hozzá szolok valamihez nem küldi el miért ?
0
0
0
0
Adam996 avatar
Igeb BIOS frissítéssel de csak akkor érdemes ha új procit veszel vagy valami nem jó a géppel.
0
0
0
0
no avatar
a biost lehet valahogy cserélni ?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jó az ami alapból rajta van. De vannak olyan lapok amelyekben nem lehet tuningolni a procit.
0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
no avatar
Ahhoz, hogy a processzor órajelét felhúzzam jó az a bios ami alapból a gépben van, vagy valami másik spéci bios kell hozzá?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tibi211 írta:
hector maio írta:
tibi211 írta:
Az lenne a kérdésem hogy ebbe az alap lapba ASRock A75M-HVS (mATX) (AMD-FM1) ittvan link is http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=5828
bele menne ez a videó kari??ASUS nVidia GT630 2Gb (GT630-2GD3) ittvan link is http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6346

Igen bele menne abba a lapba minden pci-e csatis vga bele megy szóval ez is 😃

ok köszi 😃

én is válaszoltam már 21:37-kor egy másik topicban, én elolvasnám...
0
0
0
0
tibi211 avatar
hector maio írta:
tibi211 írta:
Az lenne a kérdésem hogy ebbe az alap lapba ASRock A75M-HVS (mATX) (AMD-FM1) ittvan link is http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=5828
bele menne ez a videó kari??ASUS nVidia GT630 2Gb (GT630-2GD3) ittvan link is http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6346

ok köszi 😃
0
0
0
0
Adam996 avatar
tibi211 írta:

0
0
0
0
molfer98 avatar
Devis írta:
Kmisi99 írta:
Nekem is sokszor volt ilyen. Chrome? Mert az egy bughalmaz rengetegszer így lebetegszik ok nélkül rakd újra hátha jó lesz.

nálam meg hibátlan. sőt, a családban majdnem mindenkinek van gépe, szal 5 gép van a házban, és mindenki chrome-ot nyomat. Senkinek nincs baja vele. Sajna a chrome gép függő

Firefox van nekem
0
0
0
0
tibi211 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
Kmisi99 írta:
Nekem is sokszor volt ilyen. Chrome? Mert az egy bughalmaz rengetegszer így lebetegszik ok nélkül rakd újra hátha jó lesz.

nálam meg hibátlan. sőt, a családban majdnem mindenkinek van gépe, szal 5 gép van a házban, és mindenki chrome-ot nyomat. Senkinek nincs baja vele. Sajna a chrome gép függő
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
hahó! valki elmagyarázná mi az a Military Class III ??
google-ba kerestem de nem találtam rövid,lényegretörő magyarázatot!
0
0
0
0
molfer98 avatar
verzió:306.97
VGA: GT120 Ezt írja
0
0
0
0
Adam996 avatar
Cooley írta:
hector maio írta:
Nekem az lenne a kérdésem hogy mit jelent az hogy raid0 meg ezek a raid-ok és hogy hol lehet őket állítani? és ez csak SSD-nél van vagy HDD-nél is?😃

A RAID (független lemezek redundáns tömbje) ahogy a nevében is benne van, 2 vagy több lemez egy tömbbe való fűzése. Konkrétan a RAID0 2 lemez esetén annyit tesz, hogy az írandó adatot a beállításokban megadott méretűre darabolja, és a páratlan darabokat az egyikre a párosakat a másikra írja. A lényege annyi, több fizikai meghajtóból egy logikait csinál, és RAID0 esetén duplázódik az írási és olvasási sebesség is. Viszont ha az egyik lemez elszáll, akkor az összes adat vele együtt repül.

És akkor hogy érdemes használni a winchestert? És a Raid-ot hol lehet átállítani? Nekem ez kicsit magas 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
vga driver fent van, és a vga is illik?
0
0
0
0
molfer98 avatar
molfer98 írta:
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy amikor böngészek és görgetek akkor eléggé akadozik és nem folyamatosan megy. Kb olyan mint-ha 10-15 fps-el menne az egész. Meg néha amikor váltok a fülek között akkor néha lefagy 5-6 másodpercre. Mi lehet a baj?

Valaki tudna segíteni mert elég zavaró :/
0
0
0
0
Cooley avatar
hector maio írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
hector maio írta:

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Adam996 avatar
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy amikor böngészek és görgetek akkor eléggé akadozik és nem folyamatosan megy. Kb olyan mint-ha 10-15 fps-el menne az egész. Meg néha amikor váltok a fülek között akkor néha lefagy 5-6 másodpercre. Mi lehet a baj?
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Devis avatar
Sziasztok,most kezdtem el olvasgatni az APU-k,ról de igen csak homályos információkat találtam ugyhogy vilagositsatok fel légyszives mert lenne pár kérdésem:
1. Mi az az APU ?
2. Hogyan kapcsolódnak ezek a notebook-okhoz ? kell valami speciális cucc kapcsoló ?
3. menyivel erőássítik meg a VGA vagy CPU teljesítményt ?
4. Inkábba VGA-t vagy a CPU-t erőssíti ?
5. Megéri egy ilyet venni egy Mobility Radeon HD5650-hez ?

Apu: Prociba integrált vga. Intelnél lósz@r, amd-nél elég jó teljesítmény (de ugye típus válogatja).
2: Értelmetlen a kérdés. PC-be is csinálhatod, de persze laposokban nagyobb az előnye. Beb@szna ha kapcsolgatni kéne.... magától kapcsol.
4: Lásd fent a az Apu leírását
5: nem tudod kifejezetten hozzá venni, ha támogatja hozzákapcsolódik, ha nem akkor nem
0
0
0
0
no avatar
[LINK] Olvasd el az első két oldalt. Amúgy előbb hülyeségeket hordtál össze.
0
0
0
0
BRUgamer avatar
ha ha ha rohadt vicces,ha talán jó kedvembe lennék még nevetnék is rajta.... APU-Gyorsított feldolgozó egység
csak egy értelmes ember véleményét is kikérném az előbb megkérdezettekről.
0
0
0
0
Chuck avatar
Slenderman írta:
1. Az ANYU férje.
2. Közösülnek, egymásba kapcsolódnak, hogy csináljanak egy BABÁ-t
3. Nagyon
4. APU erősebb mint ANYU
5. Törvénytelen az emberkereskedelem.

höhö 😆 😆 😆
0
0
0
0
no avatar
1. Az ANYU férje.
2. Közösülnek, egymásba kapcsolódnak, hogy csináljanak egy BABÁ-t
3. Nagyon
4. APU erősebb mint ANYU
5. Törvénytelen az emberkereskedelem.

[LINK] (olvasd el az első két oldalt)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
robinho89 írta:
alex1997: Ha eléred a 10 szintet, akkor Nruhtas pénzel jutalmaz meg!
Spoiler!
Ne, h bevedd! Ez csak vicc! 😃

6. szinttől kapsz egy kis gépigény logót a neved mellé. Ez is kb pár hónapja jött be. Előtte még ennyi sem volt.
0
0
0
0
no avatar
Ja, tényleg az lemaradt 😃!

alex1997: semmi funkciója, akár törölhetnék is az egész szint-rendszert.
0
0
0
0
Cooley avatar
Slenderman írta:
molfer98 írta:
A 8800gt (vagy gtx most nemtudom pontosan.) 512mb mennyivel erősebb egy gt 120 1gb-nál?
Hát azt jó lenne tudni pontosan, mert van 3 féle 8800. A 8800Gt, 8800GTX, 8800 Ultra. Ultra a legerősebb, aztán GTX aztán GT

A GTS kimaradt. 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
alex1997: Ha eléred a 10 szintet, akkor Nruhtas pénzel jutalmaz meg!
Spoiler!
Ne, h bevedd! Ez csak vicc! 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok!
It az oldalon a szintnek én most 3-4 vagy menyi vagok.
Van értelme függ valami attol hogy menyi a szintem?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
ezeknek a ledeknek gyakorlatilag nincs fogyasztásuk, szóval szerintem akármennyit.
0
0
0
0
khaled98 avatar
nemrég akartam venni ssd-t de nem vettem, mert kaptam egy rahedli modding cuccot apámtól, és inkább egy házra költöm 😀
Minden szarom van piros neonoktól kezdve 3 ledes villogig.
2 kérdésem lenne:
1. Milyen olcsó házat vegyek? 😃 (bitfenix merc alpha-ra gondoltam)
2. Mivel a legtöbb csatlakozójuk ezeknek a villogóknak molex-es, és olyan hogy leveszi a neki kellő 2 ágat a 2-ből és a többit átadja (szóval 4 ág jön és 4 is megy tovább, csak 2 db duplázódik). szóval hány db villogót tudok rácsatlakoztatni egy molex-re?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olyan GT 640 nem sokkal jobb nála GT 440 meg nem sokkal gyengébb nála.
[LINK]
[LINK]
De 440 és 640 már tud DX11-et és szóval kevesebbet fogyasztanak meg sokkal újabbak.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
molfer98 írta:
A 8800gt (vagy gtx most nemtudom pontosan.) 512mb mennyivel erősebb egy gt 120 1gb-nál?
A gt120-as olyan erős, mint egy 9500gt. a 8800 gt meg közel kétszer erősebb a 9500gt-től.
0
0
0
0
Devis avatar
A 8800gt

Szerintem a sima gt-re gondolt 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció