Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Synda: Én a multkor egy dual erősítőt kaptam darabokra.. Ha nem fényképeztem volna sz.rá azóta is úgy lenne 😆
Esetleg egy ilyen egy ventillátorral? Arctic Cooling Accelero S1
Synda: Nekem is tetszik csak kicsit tartok tőle hogy nem tudom felszerelni rá!
levi27: Szerintem is döglődik, viszont inkább az egészet cserélném!Az a hűtőborda is gyenge!
nem egy bivaly az tény... 😃 de az a legolcsóbb megoldás 😀
Ezek szerint pont ott van azon a bordán a csavar hely mint a kártyámon..Ettől tartok nem a csavarozástól 😆
Én meg 7 éves korom óta mindent szétszedek 😆
Amúgy annak a 2 másik kártyának erősebb a gpu-ja de 128bit...
levi27: Szerintem is döglődik, viszont inkább az egészet cserélném!Az a hűtőborda is gyenge!
levi27: Ahogy megvettem a kártyát már eleve hatalmas hangja volt, időközben észleltem hogy 50% felett zörög recseg, persze ha rajta van a ház oldala ebből semmit nem hallani!
szerintem csapágyas akkor a ventid... a legolcsóbb ha lepattintod róla és csavarozol rá egy jó kis halk 9cm-es ventit (ilyen sufni-tuning módszer 😆😉
persze ezt már csak alaplapra lehetne kötni és az újrapasztázás is szükséges
Mi az ami még szóba jöhet?
Az a baj mindegyiknél gyorsabb a 4850.😆
crowsan: bőven jó az, full réz, 4 hővezetővel, veszel rá egy nagy légszállítású hűtőt "oszt csókolom.😉
Vagy ha lehet venni apróban 4850-es vapor-x hűtőt akkor még ez lenne a legjobb szerintem.
Gondolom passzívan semmit nem ér ez a Thermalright V2?! Amúgy ez tetszik!
Ez ugyan az a hűtő?
Mer ha igen akkor valami hihetetlenül átvágás az a 11db zajszint!Én inkább 40-re tippelnék 😆 Na meg a memória sünt is lespórólták rála..
Ez ugyan az a hűtő?
Mer ha igen akkor valami hihetetlenül átvágás az a 11db zajszint!Én inkább 40-re tippelnék 😆 Na meg a memória sünt is lespórólták rála..
Nekem is hasonló van rajta... és erről is lespórolta a Powercolor a ramsüniket (mondjuk 4ram-hoz oda se lehetne rakni mert szinte rajta van a nagy borda oda raktam hővezető tapadós szalagszerű cuccot a többre pedig rendes "sünit" 😃😉 Egyébként Accelero L2 Pro-nak csúfolják 😃 de nekem hangja nincs csak 60% felett...
Szerk: Elég f*s hűtő... a "fánk" alatt felkúszott 80fokra a hőm :/ igaz oc-vel (625@700 gpu és 900@1093 a mem...)
Esetleg más hűtések is érdekelnének, milyen lenne rá a legmegfelelőbb? Szeretném 65 fok alatt tartani a hőmérsékletet!Lehetséges ez egy ilyen forrófejű vganál?
Üdv. Van egy VTX3d 4850 1gb ddr5 256bit vga-m kb 120watt kell neki! A gyártó tett rá valami sz.r hűtőt aminek a hatásfoka és a hangja is az alsókategória alját súrolja, véleményem szerint! Üresjáratban a gép bekapcsolása után 5 percel, már a 60fokot karcolja, ami nekem túl sok! Szeretném lecserélni egy ilyenre: Arctic Accelero L2 Pro
Megérné a csere? Rá tudnám rendesen rakni a kártyámra?
szerk. A furmark szerint 1perc alatt, 80fokos lett a vga, 60ról indulva! A szobámban 18fok van! Nekem ez 1 kicsit sok..Mi lesz nyáron?
Megérné a csere? Rá tudnám rendesen rakni a kártyámra?
szerk. A furmark szerint 1perc alatt, 80fokos lett a vga, 60ról indulva! A szobámban 18fok van! Nekem ez 1 kicsit sok..Mi lesz nyáron?
A csíkozódás a VGA memóriájának hibájából adódhat. Ha a GPU hal meg, akkor se kép se hang, nem történik semmi se a gép bekapcsolásakor.
Nem feltétlenül hal meg, előfordul az is, hogy szemeteli a képet.
hát volt előtte egy gyengébb azzal nem volt baj, de mikor ezt tették bele már akkor ilyen volt. az nfs undercover ez az egy játék fullon megy és nem csíkol.
ezt hogy érted?
Sziasztok. Ezen a videón nem az én gépem van, de azok a csíkolások (nekem 3X ennyi szokott lenni) Miért vannak? Ja és ugyan ilyen videokártyám van.
http://www.youtube.com/watch?v=KW_llKUkF2I
http://www.youtube.com/watch?v=KW_llKUkF2I
elbírna a jelelegi tápom egy 7870 CF-et egy 2500k társaságában kb 4.2GHz-en?
(Antec HighCurrent Gamer HCG 620-EC 620W)
Bőven, 1 7870 max terhelésen 144w-ot eszik.
Teljes rendszerfogyasztásod Cf-el sem éri el a 500w-ot.
én úgy tudtam, hogy egy 7870 max terhelésen 175w-ot eszik. legalábbis a hwcompare . com-on ezt írta.
Jól tudod Ph!-n is ezt írják, hogy a hivatalos TDP-je 175 Watt.😉
Bőven, 1 7870 max terhelésen 144w-ot eszik.
Teljes rendszerfogyasztásod Cf-el sem éri el a 500w-ot.
én úgy tudtam, hogy egy 7870 max terhelésen 175w-ot eszik. legalábbis a hwcompare . com-on ezt írta.
A 60% túlzás, de a 768-ast nem igazán lehet összehasonlítani ezekkel a kártyákkal. Amennyiben adott játékban a memsávszél és méret nem fogja vissza a kártyát, könnyen megeshet, hogy annyi OC-val utoléri az említett kártyákat. Egy GTX460 1GB 26% OC-val (~850MHz magórajel/~4,5GHz eff. memórajelen) már egész biztosan utoléri még a 6870-et is.
Igen-igen, az 1Gb-s tuti hogy utolérné ekkora Oc-val is a társait.😀 Viszont a 768-as már egész biztos hogy ilyen"kis" OC-val meg sem közelítené a HD6870-et.😜
az mennyire igaz hogy egy 26%-al túlhajtott GTX 460 768mb teljesítménye eléri a HD 6870/5850 GTX 560 teljesítményét???
Szerintem ez lehetetlen,minimum 60%-os OC kell hogy úgy teljesítsen mint egy 6870😃
Mennyi egy HD6850 és egy i5 2500K fogyasztása? 😃
Teljes terhelésnél ~210W+ az egyéb alkatrészek fogyasztása.
Értem, milyen tápot vegyek mellé? Ezen gondolkodok 3 hete :S
Raptoxx RT-600W -ban gondolkodok.
Hát azon ne gondolkozz túl sokat. Inkább FSP Hexa 400W vagy ha hosszabb kábeles kell, CHIEFTEC CTG-400-80P
Köszönöm!
Hát azon ne gondolkozz túl sokat. Inkább FSP Hexa 400W vagy ha hosszabb kábeles kell, CHIEFTEC CTG-400-80P
Köszönöm!
7870 CF -hez elég lesz, de ennél erősebb kártyákhoz már kevés lenne.
gt440 ddr3
Core Clock: 810 MHz
Shader Clock: 1620 MHz
Hd6850
Core Clock: 775 MHz
Shader Clock: 775 MHz
hogy lehet hogy gt-nél nagyobbak a számok?? azt hittem jobb kártyánál autom nagyobbak a számok.. összes..😀
Az nvidia a 600 -as sorozatig külön órajelen futtatta a shader blokkot és a többi elemet. Ezért különböző az órajel.
Ezek a nyers adatok egyébként nagyon kevesek ahhoz, hogy behatárold egy kártya teljesítményét. Ahhot teszteket kell nézegetni, nem csak az adatokat böngészni.
A HD 6850 fényévekkel gyorsabb kártya, mint a GT 440.
király, akkor nem veszithetek vele..😀
ennél erősebb kártyákra nem is férne bele a keretbe..😀 meg előszőr úgyis csak 1 db lesz. egy-két hónapra rá tudnék szerezni még1-et.
7870 CF -hez elég lesz, de ennél erősebb kártyákhoz már kevés lenne.
gt440 ddr3
Core Clock: 810 MHz
Shader Clock: 1620 MHz
Hd6850
Core Clock: 775 MHz
Shader Clock: 775 MHz
hogy lehet hogy gt-nél nagyobbak a számok?? azt hittem jobb kártyánál autom nagyobbak a számok.. összes..😀
Az nvidia a 600 -as sorozatig külön órajelen futtatta a shader blokkot és a többi elemet. Ezért különböző az órajel.
Ezek a nyers adatok egyébként nagyon kevesek ahhoz, hogy behatárold egy kártya teljesítményét. Ahhot teszteket kell nézegetni, nem csak az adatokat böngészni.
A HD 6850 fényévekkel gyorsabb kártya, mint a GT 440.