Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Krissz avatar
bszilvagyi: Naah, zsiir 😃 Tudnál nekem véleményt mondani erről?
[LINK]
TV kell igazából, de ha már monitor is egybe miért ne? 😃 Mert ettől drágább nem menne, de olcsóbbak meg ratyik, sztem ez jóválasztás lenne
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Én nem költenék ilyen átalakítóra.....
Inkább eladnám a meglévő monitort és azt a +3-6ezret bele invesztálnám egy HDMI-s használt monitorba.
15-20k körül már 22'-es IPS-es monitort lehet venni.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Szerintem tökmindegy hol veszed, ugyanazt kapod, a garancia is ugyanúgy van.
Én a mostani monitoromat az Aqua-nál vettem, webshop-ból. 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Srácok, ti vennétek/megéri venni monitort, online webáruházban?
pl.: emagon van egy Samsung monitor(TV is egyben) és jó ötlwt szerintetek ott megrendelni, minthogy bemenni személyesen egy BestByte üzletbe pl és ott venni egy hasonló árkategóriában levő noname TV-t?
Vagy teljesen jó a webshop is?
A garanciális okok miatt félek picit csak

Mi a véleményetek?

Mert ez a Samsung TV most ott akciós is, meg máshol üzletbe nemtaláltunk ennyi pénzért ilyen jó tulajdonságokkal rendelkező eszközt.

Köszii
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Olyat vegyél ami USB-ről táplálható.

Ezt ajánlom elolvasásra.
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kyp88: Ezért ne vegyél új monitort. Persze nem ugyan az HDMI-n, vagy DVI-on kiküldeni egy jelet, mint D-SUB-on, de a különbség elég kicsi; inkább csak mérhető, mintsem látható. Szóval teljesen mindegy. Átalakítót amúgy is venni kell, majd az eldönti, hogy mit kapsz normális árban, hogy melyik kimenetre teszed. A HDMI és a DVI között ilyen szempontból már nincs különbség.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Melyik alaplap jobb GIGABYTE GA-B75M-D2V vagy Asus H61M-K ?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem G27-em van, avval tökéletes.
Amúgy, van ez a tocaedit x360ce, azzal tudod emulálni horizonhoz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Adamsfamily: Nem nagy különbség, csak pár százalék. Viszont a 7600K húzható.

xymano: Ugyan úgy működni fog vele.
0
0
0
0
xymano avatar
Roba1996
Nekem még soha nem lett ettől baja
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ha a feladat kezelőben át állitom egy futó játéknak a prioritását és az affinitást akkor a procinak lehet valami baja?
0
0
0
0
no avatar
Egy Intel i5 7500 és egy intel 7600k között mennyire észrevehető a teljesítményben a különbség játék alatt,ha van egy jó videokártya a gépben?
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy 19" os led monitorom amin csak egy sima vga bemenet van, jelenleg egy gtx750 es kártyával használom de van benne egy dvi ról vga ra átalakító mert a kártyának nincs sima vga kimenete. Ezzel ugye semmi gond megy szépen minden. Viszont rendeltem egy gtx 1050 es kártyát amin dvi-d van ha veszek egy dvi-d ről vga ra átalakítót akkor az is rendben fog menni?Remélem érthető voltam 😀
0
0
0
0
sisko avatar
Csak a Horizon kevés kormányt támogat - többek közt az enyémet sem - ezért nem játszok vele.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem nem a bugokkal van gondom, hanem, hogy árkádnak is gyenge. Ott a Horizon 3, hiába van árkádnak szánva, G27-el szerintem nincs most jobb open world autós játék.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Most szedem le. Kipróbálom milyen.
0
0
0
0
sisko avatar
Már nem azért,de én hónapok óta játszom a Crew-el,igazából az apró-cseprő bugokon kívül semmi bajom vele,beszaggatni csak akkor szokott,ha épp totálkárosra töröm az autót...a bugok alatt az olyasmit értem,hogy a kocsi szintjét össze-vissza írja ki,vagy a kapott alkatrészét ,hol a pontokat írja rosszul,de ezektől függetlenül simán játszható.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem kell naphosszat itt ülni, de, gondolom játszol vele, és már abból is lejön, hogy gagyi cucc.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
bszilvagyi:
Én kérek elnézést hogy nem vagyok eleresztve annyi szabadidővel hogy naphosszat a gépigényt olvassam.

zsoltdeak: Értem, akkor így maradt. Köszi azért.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Mediziner Troll: Ez nem csak egyéni hiba, mindenki tapasztal(hat)ja. Nem tudsz vele mit kezdeni, ilyen a játék...
0
0
0
0
hashimoto avatar
Mediziner Troll: Nem egyszer ki lett tárgyalva, hogy szarul lett megcsinálva ez a "játék".

A port max. a multi miatt lehet csak fontos.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem.
The Crew játékkal van gondom, jelenleg csak ezzel az egyel, elég gyakran embertelenül beszaggat. Lemonitoroztam, amikor a jelenség fellép akkor is stabil 60 FPS megvan, hőmérsékletek rendben vannak (CPU 57-60 C, VGA 44-50 C NPC sűrűségtől függően), terheltségben semmi sem megy 100%-on, szóval nem hinném hogy gép hiba lenne. Az indítóképernyőnél viszont ezt írja ki:
"Root manually the UDP port 3001 of your router to your PC" ezt a connection fülnél jelzi. Szóval valami internet lagg van. Valakinek ötlet?
0
0
0
0
hashimoto avatar
csuz-li-nak igaza van, azért is írtam, hogy mostanság is elég egy i5-6600 is fhd-ra, (Nekem egy 8350 van, és kis kompromisszumokkal, fhd, high-ultra 60fps-t ki kehet belőle sajtolni. 😃😉

Inkább igen, a videókártya ami fontosabb, jelenleg most a szirszar 280-al nyomom, de így is bf1-ben, 1080p/med megvan a 60fps. 😃
(A 390 egy terv, de nemhiszem, hogy megveszem.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: Volt tanáraim szerintem egymás sarkát taposva az elsőségért, eskü alatt lelkesen vallanák, hogy én sem értettem meg sosem ezeket a képleteket... 😆.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm csuz-li köszönöm bszilvagyi

(nyilván nem várom el hogy egy laikusnak elmagyarázd a képletet, nekem ennyire egyszerűsítve is elég 😀 )
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az mindig egy örök vita, hogy kell-e. Nem is akarnék vitát indítani erről.
Szerintem(!) ajánlott már elég régóta, de nem feltétel. A játékoknál az ajánlott gépigény nem viccből valamilyen i7 + FX-8350, már 4-5 éve. Nem azért, mert az fx teljesítménye ott lenne, ahol az i7, hanem azért, mert mindkettő 8 szálas, mivel a játékok konzolra készülnek, ezért eleve 8 szálra vannak belőve, abból készül a PC-s port. Ha a gépben egy jobb képességű i5 van, az is elég, mivel az i5 erős magjai képesek elvégezni mind a 8 szál munkáját, egyszerűen azzal, hogy "dupla annyit" melóznak. (azért az idézőjel, mert ez nem ennyire egyszerű képlet). Viszont egyre inkább ebbe az irányba megy el a technológia is. Míg a dx11 4 szálra skálázódott, addig a dx12 már 6-ra, a Vulkan meg annyira, ami épp rendelkezésre áll, szóval a jövőben ez egyre nagyobb hangsúlyt kaphat.
Azonban továbbra is az az alaphelyzet, amióta VGA létezik, hogy egy játékhoz leginkább jó VGA kell, a processzor másodlagos. Persze fontos része és fontos az egyensúly is a VGA és a CPU között, de alapból a VGA-n van a hangsúly. Szóval nem kell, de jobb, ha van.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Megéri,ha most nem is, de később biztosan.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Azt a következtetést tudtam levonni, hogy megéri a 8 szál mostani játékokra.
Köszönöm a levezetést! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Andris18: A Turbo Boost játékok alatt nem nagyon működik. Más a dolog logikája.
A lényeg a választott processzor példáján levezetve (persze leegyszerűsítve írom):
Van a processzornak és benne a 4 mag/8 szálnak egy fogyasztás/hőmérséklet kerete, amiben benne kell maradni. Maga az oprendszer amúgy automatikusan kikapcsolja a nem szükséges processzormagokat és a bekapcsolva hagyottakat is addig, míg nincs rá szükség, alacsonyabb órajelen üzemelteti energiatakarékossági okból. Ha csak két szálra van szüksége egy programnak, de arra a kettőre nagyon, akkor a processzor egy magot, benne a két szállal akár 4,2 GHz-en is futtatja, de azon az áron, hogy a többi mag nem működik, vagy alacsonyabb teljesítményen, így tud benn maradni a fent említett keretben. Egy játék tipikusan 8 magot/szálat használ (régebbiek 4-et), tehát ott amúgy is mind a 4 mag mind a 8 szála menni fog a teljes 4,0 Ghz-en és ezért ott pont nem fog működni a Turbo Boost, csak néhyán régebbi játéknál.
A saját példámat tudom mondani legjobban. Nekem a processzorom, ha nincs dolga, két magot futtat 1,4Ghz-en. Ha nem kell a 8 mag, csak 4 (pl GTAV), akkor azt a négyet, akár 4,2Ghz-en is futtathatja, de a többi játéknál megy mind a 8 mag, de csak 4,0Ghz-en.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Akkor ami itt ki van írva ajánlott gépigénynek az 4GHz -el lenne összhasonlítva? (gondolom)

Köszönöm mindegyik válaszod már nem zaklatok többet.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Az up to, az az, hogy 4,2GHz-ig megy a turbo boost, de tuninggal természetesen tovább is lehet menni.

A turbo boostot biosban be lehet kapcsolni, állítani.(De általában (AMD-nél legalábbis) nem ezt szoktuk használni, hanem a manuális tuningot.)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ja és még valami (hogy idézzem columbo-t 😂 ), mit jelent egész pontosan hogy up to, pl vegyünk egy felkészült alaplapot ahogy te írtad meg egy i7-6700k-t az ugye 4 GHz-en megy de ott van hogy up to 4,2 GHz (itt 0,2 GHz a különbség de gondolomn ahol több a különbség ott is ugyanazon az elven működik) . Tehát olyan játékoknál/programoknál ahol az megköveteli a magasabb órajelet automatikusan feljebb megy vagy ez valamilyen tuningolással érető el?
0
0
0
0
hashimoto avatar
FullHD-re elég egy i5-6600(K) is, egy GTX 1060(6GB)-al, vagy RX 480(8GB)-al. Viszonylag árban is jó, és teljesítmény-ügyileg is jól állna ez a konfig. (Az új 7.-ik szériás i5-ökre az alaplapok még nem nagyon vannak felkészülve, a bios-al el lehet mókolni (lehet azóta már megoldódott)).
De egy i7 6700 is jó választás, nem sokkal többe kerül, nem K-s, de elég erős így is. Egy ASUS Z170 PRO GAMING lappal, tökéletes gaming kombó, sok évre. 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönm a gyors választ bszilvagyi!

Szerintem nagyjából minden kérdésre válaszoltál de egy kicsit rosszul érzem magam amiért netezős alaplapom van 😃 persze a procim sem egy 6600/7600-as . Sajnos árat még nem tudok mondani, mert még nem is biztos hogy mostanában lesz (pedig tudom ,hogy kb. ettől függ minden), csak jó magyarul megbeszélni a dolgokat mert angolul nem mindig értem és majd a milyen gépet vegyek témába kerül a kérdés, de most a tájékozódás volt a cél.

Úgy lenne ha lenne, hogy hosszútávra ezért is gondoltam hogy egy K-s proci magasabb órajele majd lehet olyan játékot is visz amit egy sima nem. Valőszínűleg fullHD felbontás lenne a cél tuning nélkül.
0
0
0
0
hashimoto avatar
RAM: Inkább a mérete a fontos, illetve az újabb inteleknél, a DDR4-et használják.

Alaplap: Ha nem kell crossfire/sli akkor elég a microatx is, a jelzések pedig:

Z > H > B
A B az olcsó, netezős gépekbe van, a H hasonló mint a Z de valamivel "szegényebb", a Z pedig tuningra van.

Processzor: Ha csak játékra szánod, elég egy i5 is, de ha nagyon "hardcore" gaming-re kell, akkor vehetsz i7-et is, ez felhasználásfüggő. K-s proci felesleges, ha nem akarsz tuningolni.

Tápegység: A Watt konfigfüggő (És nem csak a W-szám számít!!), de egy 500-650W közt elég szokott lenni (Minőségi táp esetén), és értelemszerűen, minél jobb értékelése legyen (gold a legjobb, szám előtte is minél nagyobb stb.)

Procihűtő: Fel lehet tenni, de igen, figyelni kell a ramokra. Inteleknél nem kell akkora méretes fagyasztószekrény rájuk. De ez is proci/tuningfüggő.

SSD: 120GB elég rendszernek, mellé meg veszel 1TB (vagy amennyit akarsz) HDD-t játékokra. TLC/MLC SSD-ket szokták venni otthonra. (Olcsóbb a TLC, mint egy MLC, de az élettartama rövidebb.)

Gépház: Ez meg ízlés kérdése, a ventik hangja pedig fordulattól függ, én pl. fülessel vagyok, és nem hallom, de nem is érdekel igazán 😃

HDD: Nekem egy WD10EZEX van, tökéletes.

Videókártya: Sok szempont van, ami alapján lehet válogatni, konkrétan a gép többi része is kéne, hogy eldöntsük melyik kártya lenne jó hozzá, illetve abból is melyik modell.

ODD: Egy olcsóbb LG megteszi, nekem is egy DVD írós van, meg van egy külső BD is.

Ha bármi kérdésed van, tedd fel itt, vagy privátban, megpróbálok(unk) válaszolni, illetve, ha valaki pontosítana azon, amit írtam, bátran tegye meg 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok elméleti kérdések következnének amennyiben van rá felesleges időtök 😀 ha nem, kérlek ugorjátok át.
Barátnőmnek lehetne majd gamer pc-je azért kérdem ezeket.

RAM:
Észrevettem hogy az itteni kalkulátroban csak azt kérdezi hogy hány Gb 4, 8 vagy 16? de azt nem, hogy DDR3 vagy DDR4 meg hogy hány MHz milyen késleltetéssel. Mennyire számít ez a 3-4 tényező a játékoknál?

Alaplap:
Szintén a játékok miatt, ha nem tervez valaki RAID-et, + hangkártyát, SLI/Crossfire-t, (1 kártya, 1 ssd, 1 hdd, 1 odd...)akkor szükséges az ATX vagy elég az micro-ATX. Mi a nagy különbség a B, H és Z chipset között.

Processzor: Miért számít hogy i5 vagy i7 (számít)? Értem hogy több szál van az i7-ben,de a játkok ezt kihasználják? A több magot kihasználják a játékok illetve mindennapi tevékenységekben a gép vagy sem? A K-s processzorokat akkor is megéri megvenni hogyha nem húzzuk őket túl, mert alabpól magasabb GHz-en mennek (illetve milyen chipsetű alaplap kell hozzájuk)?

Tápegység: mennyi watt az elegendő? 80+ bronze, silver, gold melyiket érdemes megvenni?

Processzor hűtő: Csak érdekesség képpen, azokat a nagy monstrumokat (darck rock por 3, nh-d15) ki rakja fel? Mert nem férnek el a ramok. Gondolom játékkal való felhasználásra egy feleakkora is elég.

ssd 120GB elég egy windows 7 vagy windows 10-es oprendszernek vagy a 240Gb az igazi? SLC, MLC, TLC otthoni átlagos használatra melyik megfelelő?

gépház: egy olyan ház ahol elöl 2x120mm -s venti hátul egy 120mm-s venti van sokkal hangosabb mint ahol az első ventik helyett 2x 1400mm-s foglal helyet?

hdd: westernd digital 1TB caviar blue-val valakinek van tapasztalat?

videókártya: kb csak ez maradt hogy nem írtam mit kéne nézni rajta, gondolom leginkább játék teszteket 😃

ODD: ennek nem tulajdonítok nagy szerepet

(((még annyi hogy, miért éri meg a hardverapro-s felhasználóknak áfa- nélkül eladni a cuccokat dobozzal meg bolti garanciával?)))

Köszönöm hogy leértél idáig 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Gtx650ti: Elvileg igen.
0
0
0
0
no avatar
Jó napot!

van egy drr2-es alaplapom tipusa: MSI 770T-C45 500 watt tápegység szeretnék vásárolni egy GTX 750 TI 2GB DDR5 videókártyát azt szeretném tudni hogy megfelelöen müködne-e benne ?
0
0
0
0
zelcsi avatar
xymano9: nincs földelve a konnektor amibe be van dugva a géped. 😀
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Az lenne a kárdásem, hogy a számítógépháznál mikor tekertem vissza a csavart fázisceruzával akkor a ceruza világítani kezdett.
megnéztem a ház oldalai eleje az nem viszont ha hátul bárhova teszem akkor világít "okoson óvatosan hozzá nyúltam😃 " de nem éreztem semmit.
Ez normális vagy valami baj van?
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy pc-karbantartó programot?
0
0
0
0
FoLey avatar
Genius sw-hf 1250b ami még okés belépőnek kurva jó.
Én most cseréltem le Sony STR-GX315+Sony SS-H2500-re hát kurva jó. 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz akkor lehet az lessz amit linkeltél 😃 igazabol nekem mindegy csak birjon ki sok sok évet, és ne baxodjon el hamar 😆 ja és persze a basss 😃

Azigen 😆 joisaz, a hang tartja ossze az autot 😃 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Krissz: Genius-t nem vennék, ratyi cuccok. (Értem én, hogy már minden "made in china"😉

Amúgy, igen, szomszédok is minimal-on (meg egyéb szaron amit hallgatok) nevelkednek a környéken 😆
Én a kocsiba gondolkodom valami jó kis szetten, de nem az "ezres p.csköszörű suzyswift, aztán a basszus kirázza a fél autó alól a rozsdát" akarok, csak valami gyárinál szebbet, egy kis lágy basszussal.
0
0
0
0
lorma96 avatar
bszilvagyi és Piero köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz őszintén szólva nemtudok dönteni 😃 Az igen 100k körül megy, annyibol zörgetheti is 😆 GENIUS SW-HF 2.1 1205 meg az 1250 meg az 1700 kozott illetve az általad linkelt kozott vacinalak am, nemtudok donteni 😃
Oke ha Watt ra menne akkor oke, de tok praktikus amelyiken van kulon vezerlo egyseg, vagy fullhallgato ki/be menet.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nincs pontosan ezzel a modellel tapasztalatom, de, gondolom, 40w-hoz képest biztosan kellemesen dübörög. (Z906-om van, az zörgeti az ablakot mint a disznó :DDD)

Amúgy, +5ezerért van még Z533, ami erősebb valamivel. RMS 60W, 120W csúcs: [LINK]
0
0
0
0
Krissz avatar
Basszus terén rendben van?😀
Mert amúgy pofás kis cucc
0
0
0
0
hashimoto avatar
Krissz: [LINK]

A genius, trust, meg hasonló vackoktól óvakodj. Persze, ez sem fogja szétlökni az ablakot, de ennyiért, ez a legjobb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció